×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шествията в подкрепа на традиционното семейство срещу Прайда и какви са целите и исканията


Шествията в подкрепа на традиционното семейство срещу Прайда и какви са целите и исканията
Медиите венцеславят прайда, а шествията в подкрепа на семейството са в негативна светлина
17 Юни 2024, Понеделник, 19:20 ч.
Автор: Виктория ГОРГИЕВА

Посолства, НПО-таи комитети подкрепят ЛГБТИ-проявата, а походите за християнското семейство са тикани в ъгъла

Освен заради страстите около изборите "2 в 1", месец юни ще е много горещ и заради три събития, две от които се обединяват от обща кауза, макар и с различни организатори, а третото – с коренно противоположни послания.

Поход на семейството

Вчера (бел.авт. – неделя), в София, Пловдив и Варна, се проведе шествие в подкрепа на традиционния брак, семейните ценности и добродетели, и правата на родителите и децата. Началото е поставено през 2018 г. и оттогава е проведено четири пъти. На страницата си във Фейсбук организаторите заявиха, че Светият синод на Българската православна църква е излязъл с протоколно решение да благослови Националния „Поход на семейството”.

Идеята е събитието да е позитивно и да бъде празник за присъстващите. Организаторите призоваха управляващите да отстояват и защитават само брака между мъж и жена, като това бъде насърчено и с приемане на различни политики и въвеждане на различни мерки, които да допринесат за излизане на България от демографската криза.

Участниците изразиха притесненията си от едно друго ежегодно събитие, което тази година ще се проведе за 16-ти път, т.нар. Прайд. Според  тях, исканията за узаконяване на еднополовите семейства и правото им да осиновяват деца крият риск за подрастващите, както и опит за налагане на семействата от двама мъже или две жени като естествен социален модел.

Националният „Поход за Семейството“ не е политическо събитие, като на него винаги е било забранено участието на партии и движения, развяването на политически знамена, агитационни материали, речи и прочее. Със своите послания това събитие много напомня за едно друго, което предстои да се проведе на 22.06.2024г., за четвърта поредна година, а именно

Шествие за традиционното семейство

То е част от „Месец на семейството”, организиран от "Младежки консервативен клуб", "Нашият дом е България" и "Сдружение РОД". Очакванията са тази година да се стекат около 10 000 човека, като бройката им всяка година се увеличава – в началото бяха стотици, после станаха хиляди.

Че събитието вече е фактор говори и по-сериозното медийно отразяване, което за пръв път се случи миналата година. Дотогава само в печатни медии се загатваше, и то с по-няколко думи, че е имало подобна активност.

През 2023 г., макар че това шествие да се дистанцира от партиите, в лично качество присъстваха депутати от различни формации – както от родния, така и от Европарламента, които подкрепиха каузата. Имаше и знакови лица от сферата на спорта и музиката. Целите са държавата да се заейства и да приеме демографския проблем като приоритетен за страната, да бъде изготвена и приета държавна стратегия за демографията до 2050-та година; окончателно въвеждане на ЗП "Вероучение" в учебната програма; гарантиране на свободата на словото и на изразяването.
Както и минали години, датата не е случайно избрана. Именно на същия ден – 22.06, ще е и ежегодният вече

Прайд,

който тази година ще се проведе за 16-ти път (не 17-ти, както пишат навсякъде, през 2020 г. имаше само музикална изява). На площад "Княз Александър I Батенберг" ще има концерт, който ще предхожда протестното шествие за човешки права, съобщават организаторите. Те обясняват, че мястото не било случайно, защото присъствието им в “триъгълника на властта” трябвало да накара властимащите да чуят тях и основното им искане - правното регулиране на еднополовите връзки.

Дали това е единствената причина за смяна на мястото, или е съзнателно търсена провокация, тъй като „Шествие на семейството” ежегодно минава по този маршрут - от НДК до старото Народно събрание, не е сигурно, но предстои да разберем коя от двете прояви ще бъде ограничена откъм достъп от местните власти.

Управляващите едва ли ще посмеят да се противопоставят на уж крайно толерантните, но всъщност доста агресивни в реториката и исканията си ЛГБТИ активисти, както и подкрепящите ги организации. И макар да твърдят, че това не е идеология, нито по някакъв начин са обвързани с партии и политики, зад тях са различни НПО-та – предимно с чуждестранно финансиране – фондациите GLAS, Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет, както и посолствата на САЩ, Франция, Великобритания и други.

Още по-показателно е, че „прайдът”, вече окупирал целия център на София, ще се проведе на Черешова задушница - свещен празник за християните. Освен това новата локация ще принуди властите да осигурят още повече охрана – стотици хиляди левове от данъците на същите тези християни, традиционната Вяра в нашата страна.

За поредна година организаторите на прайда разпратиха и предизборна декларация до кандидатите на политическите партии, за да ги  „ангажират с обещание към ЛГБТИ избирателите, че ще работят за видимост и в защита на правата и интересите им”. Между другото, сред исканията, целите и твърденията има и откровени лъжи, като например: „Признаване на по-високата обществена опасност на престъпленията, извършени на основата на сексуална ориентация и полова идентичност или изразяване на пола...” Откъде-накъде е по-висока обществената опасност, няма отговор, още по-малко може да бъде намерено обективно проучване или подобна статистика.

Подписалите декларацията кандидат-депутати, някои вече и депутати, са 28, като всички са от парламентарно представената ПП/ДБ, невлезлите бивши техни коалиционни партньори „Зелено движение” и един от „Ние идваме”.

Разликата между двете шествия и ЛГБТИ прайда

В последните години прави впечатление, че исканията на ЛГБТИ общността са непропорционални на числеността им у нас, която е доста по-малка. Че не се касае просто за шествие, на което група хора са се събрали да се забавляват, а се цели и индоктринация на подрастващите, ясно говори и това искане: „Включване в учебните програми по общообразователните учебни предмети в системата на училищното образование на актуална и научна информация, касаеща ЛГБТИ хората.”

През спорната Стратегия за детето, в която също се намесват имената на някои от споменатите вече НПО-та, свързани със „София прайд”, се опитват да вкарат и ранно сексуално образование, което да включва и половата идентичност на децата, както и запознаването им с хомосексуалността.

Отношението на повечето медии към трите прояви също е показателно. За разлика от ЛГБТИ прайда, който е описван с най-ласкави слова и панегирици, двете шествия са споменавани предимно в негативна конотация. Някои медии наричат „Шествие за традиционното семейство” – религиозна проява, а други даже – хомофобска проява. Първите години описанието гласеше: „събиране на 50-60 души с балони в цветовете на българското знаме”, подкрепени от футболни агитки.

Интересно е дали това не е истинската реч на омразата, срещу която уж се борят ЛГБТИ активистите и присъдружните им медии. И то омраза, насочена към българите със семейство, с деца и към подкрепящите този семеен модел две шествия. А „лумпени”, както бяха определени някои от присъстващите  на тези събития, в действиленост няма – има усмихнати млади хора и семейства. Няма и искания към никоя партия, няма и декларации. Има надежда, че държавата ни – но не заради този или онзи, а заради децата на България и демографската криза, ще предприеме необходимите стъпки.
Освен всичко друго, от няколко години събирането на ЛГБТИ поддръжниците се предшества и от различни активности – коя от коя по-провокативни. Например Pride arts, чийто плакат беше достатъчно красноречив.

От по-миналата година има и детска сцена (?), на която родителите са призовани да оставят децата си, докато пропагандират свобода и разнообразие. Много напредничаво, нали? Макар Държавната агенция за закрила на детето да беше сезирана, а оттам да излязоха със становище, че „децата са една много уязвима на влияние аудитория, поради което се нуждаят от закрила от въвличане в дейности, които биха имали негативни последици за тяхното физическо, умствено, нравствено и социално развитие”, нито организаторите се трогнаха, нито сцената беше премахната, нито пък властите реагираха адекватно, за да спрат това безумие.

Всички опити да се оказва натиск върху политиците за ускоряване на промените в законодателството, да се заклеймяват като „расисти“ хората, които не подкрепят враждебната реторика, а обществото, което в голяма степен не се припознава с исканията на въпросната група, да се обявява за „хомофобско“, са най-точната индикация, че не се касае просто за равни права, а за идеология, която зад призиви за толерантност, натрапва все по-агресивно своите възприятия и желания.


В категории: Животът


Флагман.БГ България е с най-ниския държавен дълг в ЕС България е с най-ниския държавен дълг в ЕС 22/10/2024, Вторник 21:00 3
22
Коментара по темата
22.
ikarUs
22.06.2024 10:06:08
0
0
Вижте си великата християнска книжка (библията) проповядва еднополова любов много отдавна. Че даже и раждащи мъже пък тогава лайте срещу джендъри и педали ;)

Матей 1:2-16


2 Авраам роди Исаак; Исаак роди Якова; Яков роди Юда и братята му;

3 Юда роди Фареса и Зара от Тамар; Фарес роди Есрона; Есрон роди Арама;

4 Арам роди Аминадава; Аминадав

5 Салмон роди Вооза от Рахав; Вооз роди Овида от Рут; Овид роди Есея;

6 а Есей роди цар Давида; цар Давид роди Соломона от Уриевата жена;

7 Соломон роди Ровоама; Ровоам роди Авия; Авия роди Аса;

8 Аса роди Йосафата; Йосафат роди Йорама; Йорам роди Озия;

9 Озия роди Йотама; Йотам роди Ахаза; Ахаз роди Езекия;

10 Езекия роди Манасия; Манасия роди Амона; Амон роди Йосия;

11 а Йосия роди Ехония и братята му във времето на преселението във Вавилон.

12 А след преселението във Вавилон, Ехония роди Салатиила; Салатиил роди Зоровавела;

13 Зоровавел роди Авиуда; Авиуд роди Елиаким; Елиаким роди Азора;

14 Азор роди Садока; Садок роди Ахима; Ахим роди Елиуда;

15 Елиуд роди Елеазара; Елеазар роди Матана; Матан роди Якова;

16 а Яков роди Йосифа, мъжа на Мария, от която се роди Исус, Който се нарича Христос*(Помазаник или Месия.)
21.
Ама другарю ХХ
18.06.2024 15:18:54
3
3
ко беше ЕС едно време с младото лейтенантче можеше да се целувате без да ви уволняват от Държавна Сигурност?!
20.
XX
18.06.2024 11:36:18
2
2
Какво ревете бе? Нали гласувахте за ЕС и евроценности те?
Всичко каквото каже ЕС ще стане.
19.
До 18
18.06.2024 11:20:15
2
8
Напротив, Гниделине, точно олигофрени, които омаловажават проблема и използват думи като копейкин, путкин и прочие сте авангарда на педерастията. Дали генетиката или средата са главните виновници животните (вкл. човеците) да изпитват влечение към същия пол, науката още няма конкретен отговор, но такива нищожества като теб и подобията ти сте в друга категория. На вас душите ви са педалски, сатанински, материалистични и предателски, дори да не се лашкате мъжко с мъжко или с малки деца, макар по разбираеми причини при вас това да се наблюдава по-често отколкото сред нормалните хора.
Трябва ти Иисус!
18.
путкин
18.06.2024 08:18:23
11
4
най-отявлените гей-хетъри обикновено са най-големите педерасчета...
17.
Потресен
18.06.2024 08:11:33
5
10
ДА БЪДЕ СМЪРТ!!! - за тия извратени изроди!
16.
Офицер Кънчо-"пенисът"
18.06.2024 08:08:59
3
16
Така е бугарите докато не се научат като християните в Сърбия да мятат Молотов по гейчундерите. Някой ден щатите ще направят хомосексът задължителен- ако откажеш да телиш друг мъж или той- теб да тели, отиваш в затвор с максимално строг режим и станове с окови и автоматизирани дилдота за превъзпитание. Гарантирано от бхк!
15.
До две
17.06.2024 23:49:36
5
13
Уродлив педофил, няма нищо нормално в изразените, на които се кефиш. Скоро ще ви лекуваме перманентно.
14.
До едно
17.06.2024 23:47:43
6
10
Тъп си ти, вероятно и хормонално увреден. Надявам се някой от тези мазни педофили, които са ти цветни забавни, да се позабавляват с децата ти.
13.
До 9
17.06.2024 23:45:50
3
10
А ти кво прави в тези сайтове ма урод? Що не си купиш дилдо и да се самозадоволяваш? Шибани педофил, сложи си името и да се видим на 22.
12.
Симо
17.06.2024 21:34:43
7
15
Ваща мама извратена д**ба!
К*р да не видите, ла*на да ядете!
В ла*на да се удавите мама ви и педери!
11.
пфу
17.06.2024 20:48:38
5
20
Не на извратеността на лгтб!Да не ин натрапват демонизма си!
10.
А
17.06.2024 20:34:33
7
16
До 1 и 2. Защо не ходите да се шибате? Педерасти долни!
9.
Някой
17.06.2024 19:01:07
33
13
Пазителите на традиционното семейство които имат по няколко любовници. Сайтовете за запознанства са пълни с женени мъже търсещи мъже и жени търсещи жени или млади любовници. Това ли е традиционното семейство? Ами това е.
8.
Пю
17.06.2024 18:49:24
3
12
Ще правя митинг и на Ебачите ,ще го навирим и така ще минем по главната и ще го закичим с панделки,който иска може и да го целува.
7.
Асен "Широкия отвор"
17.06.2024 18:01:15
41
8
Който не харесва LGBT хората е мръсна копейка и фен на Путлер. Аз казах!
6.
*********
17.06.2024 17:56:21
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
5.
Еврогейовете
17.06.2024 17:53:57
31
10
Тъпият Ганчо какво му пречат тези хубави и цветни хора? Лоши ли са хомосексуалистите? Асен Василев лош ли е?
А Даниел Митов? А Спецов?
А душевните хомосексуалисти- Борисов, Петков, Пеевски какво лошо са ви направили?
Кажи бе, Ганчо, защо мразиш различните?
Мръсни копейки сте!
4.
Дааа
17.06.2024 17:51:24
8
45
Хубавото е, че педерастите, трансболните, и останалата евроалтлантическа, аналноподатлива сган, не може да се размножава.
3.
Много
17.06.2024 17:49:01
16
14
интересно, какво ще кажат за неженените?
Те са най-големият демографски проблем у нас и в Световен план!
Тях какво ще ги правите?
Концлагери?
Принудително заченане?
Правда ви е виновен!!!
Малоумници!
Идиоти, по Ботев!
2.
I love USA
17.06.2024 17:42:00
51
9
Тъпите копейки не могат да разберат какво значи свобода на мисълта, сексуалността и етноса. Няма нищо лошо да си хомосексуален, транссексуален или зоофил. Това е избор, който копейките не могат да схванат и отчаяно се борят срещу новото, модерното, напредничавото!
За радост на нас, евроатлантическите избиратели, и за мъка на русоробите, България се управлява от хора, които няма да позволят Росянската кочина да се меси и да ни отдалечи от приятелите ни от САЩ!
1.
7777
17.06.2024 17:34:33
41
10
Защото едните сочат другите като ненормални, психочноболни т.е. похода им смърди малко на хейт и триене на носове. А пък онези другите просто си правят нещо като карнавалче цветно и шарено, а хейт и сочене с пръст към другите не съм видял. Който иска се забавлява с тях или просто гледа отстрани. Никой нищо не му налага. Абе тъп си е Ганчо , ретрограден и това си е.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Покрай него „изгоряха” и още двама, с които били заедно в най-големия бургаски комплекс Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Сградата разполага със спални помещения, учебна дейност, детски кът, площадки и санитарни помещения за нуждите на 72 деца Ужасяваща смърт застигна Петър Ужасяваща смърт застигна Петър Паднал върху бетонна площадка Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание В новите индустриални зони, залегнали в управленската програма на ГЕРБ-СДС, залагаме на високотехнологични зелени производства с висока добавена стойност, каза кандидатът за народен представител под №105 в листата на Коалицията Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Русе е на второ място в класацията
Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори