×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сачева след срещата с ДПС: Премиерът и председателят на НС ще са от ГЕРБ


Сачева след срещата с ДПС: Премиерът и председателят на НС ще са от ГЕРБ
От партията преговарят за правителство с четиригодишен мандат
17 Юни 2024, Понеделник, 16:22 ч.
Автор: Флагман

Имаме сходство в програмите, съобщи Деница Сачева

Министър-председателят и председателят на парламента ще са от ГЕРБ, заяви Деница Сачева от преговорния екип на формацията след разговорите с ДПС за кабинет с първия мандат.

Има сходство в програмите на ГЕРБ-СДС и ДПС по отношение на основните приоритети за страната, коментираха от ГЕРБ-СДС. Приоритетите, по които има съгласие, по думите на Деница Сачева от ГЕРБ са Шенген, еврозоната, икономически растеж, основан на инвестиции и ясни политики за пазара на труда и връзката му с образованието, както и модернизацията в отбраната, съдебната реформа и борбата с корупцията, съобщи Епицентър.

"Говорим за правителство, което е на споделената отговорност и документ, който евентуално ще предложим, ще е на този принцип - правителство на споделената отговорност по определени политики", заяви Деница Сачева.

Получихме много ясен знак и сигнал от хората, които гласуваха за това, че нашият проевропейски избор се потвърждава вече колко пъти, включително и от избирателите на БСП, и в този смисъл няма смисъл да започваме разговори в тази посока", заяви Деница Сачева.

От партията преговарят за правителство с четиригодишен мандат.

"Говорим за правителство, което е на споделената отговорност и документ, който евентуално ще предложим, ще е на този принцип - правителство на споделената отговорност по определени политики.

Получихме много ясен знак и сигнал от хората, които гласуваха за това, че нашият проевропейски избор се потвърждава вече колко пъти, включително и от избирателите на БСП, и в този смисъл няма смисъл да започваме разговори в тази посока", заяви Деница Сачева.

Относно съдебната реформа и борбата с корупцията първата задача ще е определянето на правила и избор на членове на Комисията за защита на конкуренцията, както и нов закон за отнемане на незаконно придобито имущество, заяви Рая Назарян. Постигнато е съгласие, че за Закона за съдебната власт трябва да се изчака решението на Конституционния съд, необходим е и нов Наказателен кодекс, допълни тя.

България има нужда от качествена промяна на политическото поведение, на начина на говорене и на лидерите, и на ПГ. Няколко избора избирателите казват едно и също - че трябва да има политика на съгласие, обясни Сачева.

Повече не може да се бяга от отговорност. Затова от ГЕРБ изпратихме покана до всички политически сили.

Хората очакват от нас резултати, работа по техния дневен ред.

Нямаме право да губим времето на гражданите, нито да продължаваме да пилеем доверието в институциите.

Обсъдихме различни теми от програмите на двете партии. Основен акцент - публичните финанси и икономиката. С удоволствие мога да отбележа, че имаме сходство, коментира Теменужка Петкова. 

Членството в еврозоната е основен приоритет.

Законодателни промени, които да преустановят административните пречки пред чуждите инвеститори. Ще се обсъдят и възможностите за привличане на чужди инвеститори, ДПС имат идея.

Ще се развива капиталовата програма към бюджета.

Антикорупционната реформа ще е основен приоритет - веднага след конституирането на парламента внесени, разгледани и приети правилата за членове на Автикорупционната комисия, обясни Рая Назарян. 

Изцяло нов закон за отнемане на незаконно придобитото имущество - имаме готовност със законопроект.

За ЗСВ ще се изчака решението на КС и тогава да се види в каква посока ще се работи по промените.

Но подходящи мерки за справедлив съдебен процес.

Изцяло нов Наказателен кодекс - да бъде ревизиран, изчистен и направен както трябва. Това е дълъг процес, но затова виждането ни е за 4 г., за да бъдат изчистени всички въпроси.

Над половин милиард сме дали за избори в последните години, грешно е да даваме пари за още, обясни Сачева.

Йорданка Фандъкова има много качества, които я правят подходяща за всякакви позиции, обясни още Сачева.

Най-голямата политическа сила в 50-ото НС ГЕРБ-СДС днес покани на разговор останалите парламентарни групи по реда на тяхната големина.

Първата среща беше с ДПС. А преговорният екип на ГЕРБ - Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова ще обяви резултатите от разговорите.

Движението беше изпратило шестима представители - Искра Михайлова, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Байрам Байрам, Ертен Анисова и Елван Гюркаш.

Спор за местата в пленарната зала забави началото на срещата. 

Днес ГЕРБ – СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. 

По време на разговорите ГЕРБ – СДС предлага да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България, посочват от формацията.

За утре 18 юни 2024 г. са предвидени следните срещи:

  • 11:00 часа – БСП
  • 13:00 часа – ИТН
  • 15:00 часа – Величие

Срещите ще се провеждат в сградата на Народното събрание.

За формирането на мнозинство в 50-ото Народно събрание ще е нужна подкрепата на поне три от парламентарните групи. ГЕРБ, ДПС И ИТН могат да формират стабилно мнозинство с общите им 131 гласа. Именно конфигурацията ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ" бе сред най-често споменаваните в хода на предизборната кампания. Именно тя отговаря и на заявеното от Делян Пеевски намерение за "евроатлантическо правителство".

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова всички парламентарни групи да участват в преговорите за съставяне на кабинет, "защото така е редно".

Тя подчерта, че от първата политическа сила - ГЕРБ, ще зависи дали ще започне необходимият диалог между политическите сили. По думите ѝ основната задача на новия парламент ще е да се конституира със спазването на всички процедури.

Въпреки заявката на Бойко Борисов, че този път правителство може да има само през първия мандат на ГЕРБ, вече три формации са обявили, че няма да участват в бъдещата управленска конструкция - "Продължаваме промяната - Демократична България", "Величие" и "Възраждане".

Тази сряда - 19 юни, ще е първият тест за бъдещите мнозинства - а именно изборът на председател на 50-ото Народно събрание. След клетвата на новите депутати старият парламент ще бъде разпуснат. В същия ден трябва да бъдат избирани председател на Народното събрание и заместник-председатели.

След формирането на парламентарните групи президентът ще проведе консултации със седемте формации в 50-ото Народно събрание.

Очаквайте подробности.


В категории: Политика


Флагман.БГ България е с най-ниския държавен дълг в ЕС България е с най-ниския държавен дълг в ЕС 22/10/2024, Вторник 21:00 3
24
Коментара по темата
24.
Ситкр
18.06.2024 09:01:58
1
3
И Дявола като хвана да чете евангелието... Крадците щели да се борят с корупцията... Големи апетити са общите допирни точки... Но не е луд който яде баницата а който му я даде. Време е загерои но те са у Европа та хъшуват.
23.
*********
17.06.2024 23:28:17
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
22.
Троллчетата на ПП-ДБ смениха господарите
17.06.2024 23:20:02
4
22
Не се идентифицират, но плюят по ББ като мангусти :)))
Да не сте от ордата на под полковника от дВеличие ???
21.
Пълен Фалш 2024
17.06.2024 22:06:21
14
10
“Министър-председателят и председателят на парламента ще са от ГЕРБ”.

А този който ще взема управленчески реше ще от ДПС.
20.
Цъфнал ГЕРБ - изпълнява Цецка Цачева
17.06.2024 21:56:15
12
6
Ще са от ГЕРБ само ако с ДПС отлюспите няколко депутати от чужди партии. В противен случай - на есен с песен
19.
До 15 и 16
17.06.2024 21:28:58
14
4
Преди.толковадулбоко ти го е набил Боката ,а и не само той,че вече си се раздвоил. И психически,и физически/направо те е разцепил/. И ти е харесало. Много. И си го търсиш. Искаш го. Големия на големия Вожд. Всичките гербаджии сте педали ,за жалост ,осъзнати. Това е.
18.
Do 16
17.06.2024 21:20:40
12
4
Ти не ги мисли тях, те вече са история, ти на умряло куче нож вадиш и се гавриш. Гледай си вожда еднокнижник, че шиши го е докопал и го оножда още преди сватбата дпс-гроб-итн.
Ще поскат дпс министерства и ще заменят със свои кадри гербавите калинки и може и да ревеш после, тея ще крадът за последно и много.
17.
Do 16
17.06.2024 21:17:52
12
4
Ти не ги мисли тях, те вече са история, ти на умряло куче нож вадиш и се гавриш. Гледай се вожда еднокнижник, че шиши го е докопак и го оножда още преди сватбата дпс-гроб-итн.
16.
Мокрите мечти на ПП-ДБ пълнят кюлотите им
17.06.2024 20:42:19
4
23
„Козяк“ и „Магнитски“, с които уж ПП-ДБ държали и „рекетирали“ Бойко Борисов се оказаха поредният „балон“, в който тези хора живееха.
С темповете за разкриване на харвардските далавери, ПП-ДБ ще се борят с БСП, след мазното кафе на ДПС, идват мазните борби с Корни за последното място!
15.
До 14 педалчето на Асеня
17.06.2024 20:36:15
4
18
Няма човек със здрав разум, който би казал и две добри думи за политика Кирил Петков и двукратно проваленото управление на Продължаваме Промяната и сега сянката тегне над всички, казали хвалба по техен адрес. Идва Тръмп и се очаква Борисов 4, а относно магнитски, там ситуацията е курвенска, ще бъдат намагнитени вождовете на ПП-ДБ, които са окрали американски бизнесмени, това е ясно на всички, за това троловете на ПП-ДБ писукате!
Жълтите павета са мокри.От сълзите на жълтопаветните маргинали.
14.
До11
17.06.2024 19:34:03
20
5
На теб яко ти го е набил бат Боко,а? Не акъла,дето го нямаш. Друго. По симитлийски. Канали,пудели пачки.....ама магнита е на хладилника в Банкя. И там ще си остане,въпреки шибаните тролове като тебе.
13.
Пффффф...
17.06.2024 18:20:38
13
12
Едни и същи...
12.
Свадба
17.06.2024 17:58:04
17
13
Свадба ще има и булката от герб.Сега да познаеш КОЙ ще кумува и КОЙ ще плаща сметката
11.
Педалите с пудели и пачки
17.06.2024 17:35:53
13
39
Абе променкаджии каква корупция ще борите като ви хванаха с контрабандните канали и пак Рашков депутат въпреки снимките пуделите и пачките парите кеш аферата Чаталджа фалшивите подписи и безбройните ви излагации на следващите избори аут завинаги от политиката шарлатани дошли от някъде си да опоскат държавата и беж от където са дошли и за какъв реванш говори Кирето той по принцип е скаран с българския и много не разбира значението на думите лакоми и некадърни но смятащи се за най умните бих казал по правилно най глупавите!!!
10.
*********
17.06.2024 17:31:47
16
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Ганьо от банкя
17.06.2024 17:31:26
28
16
Тьотке, такива ли са указанията на Галя от посолствоТО за да не влезе корумпираното банкянско прасе в магнитски?
8.
До 4
17.06.2024 17:21:54
10
24
Все на някой трябва да се плаща ако искаме модерна армия, само не и на СССР щото им е кофти въоръжението. Много лесно може да се избере оръжие, просто гледаш другите какво купуват и ти купуваш от същото.
7.
Е на тва е!
17.06.2024 17:17:51
10
32
Ванчо бир парче говеждо, и каквото да ти предложи бат ти Боко ти ще си против. Така че драскай си на воля щото само това ти е останало.
6.
Ванчо от СДС-то
17.06.2024 17:00:20
34
25
Приятели, в победителя на изборите Герб май няма мъже! Ще кажете, че все пак има, но са или пълзящи като Томиславчо Дончев и Делян Пелета-Добрев, или заели постоянно поза "партер", като Томата Хороводеца- Биков, временния мин.председател Главчов, като.... И в тази чета от "герои" само един стърчи като кол за домати - вождът Боко Тиквата Борисов! Затова той разчита само и единствено на трите грации - Деница Празнияпоглед- Сачева, склададжийката Нужкя Петкова и изгрялата нова карикатура на Герберския небосклон, адвокатката на Пелета-Добрев, гражданката Назарян! Четвъртата грация Поцинкованата Цветка Каратъпанчева, пардон, Караянчева ще се включи в движение!
Браво, Боко, браво Тиква? Познайте къде ще е войводата по време на преговорите с останалите партии за съставяне на чисто герберско правителство? Точно така! Под масата за преговори! Оттам ще дърпа здраво полите, пардон, юздите на грациите да не настъпят котето по опашката! А зад него познайте кой хем му диша във врата, хем му нарежда, хем му изува гащите да го изненада изотзад за КУРбан Байрям?! Познахте! Браво! Бай Ахмед ефенди с агентурното име Меди Доганов-Сокола!
Ванюшка Костов - бивш какъв ли не!
5.
Гнусотии
17.06.2024 16:59:21
34
18
Залижавате всички гнусни мързеливци дето не си вдигнахте дебелите гъзове да гласувате да умрете дано. Вижте каква паплач ще ни управлява пак!!!!!!
4.
Ff
17.06.2024 16:58:19
24
23
Имали разбирателство за модернизация в отбраната, тоест ще си плащат на САЩ за да стоят на власт, тоест държавата ще се точи хем от тях хем от краварите, както си е било де.
3.
Капитана
17.06.2024 16:35:33
25
37
Сходството е пълно, а програмата се нарича Магнитски!
2.
It's official
17.06.2024 16:28:54
34
45
СГО ДИХ МЕ СЕ!!!
Гледайте сега какви хора ще назначат в регулаторите и какви министри ще си наслагат и пак ще си говорим.
ИТН била евроатлантическа партия! По-голяма простотия не бях чел скоро!
1.
Лелката с аграрна физиономия и басмената рокличка
17.06.2024 16:26:39
15
52
Знаем, че имате "сходство в програмате".Например и в двете ОПГ-та има хора в магнитски и пак ще пълните чекмеджето.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Покрай него „изгоряха” и още двама, с които били заедно в най-големия бургаски комплекс Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Сградата разполага със спални помещения, учебна дейност, детски кът, площадки и санитарни помещения за нуждите на 72 деца Ужасяваща смърт застигна Петър Ужасяваща смърт застигна Петър Паднал върху бетонна площадка Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание В новите индустриални зони, залегнали в управленската програма на ГЕРБ-СДС, залагаме на високотехнологични зелени производства с висока добавена стойност, каза кандидатът за народен представител под №105 в листата на Коалицията Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Русе е на второ място в класацията
Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори