×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако ГЕРБ и ДПС направят правителство, опозицията ще обяви Бойко Борисов за заложник на Пеевски


Ако ГЕРБ и ДПС направят правителство, опозицията ще обяви Бойко Борисов за заложник на Пеевски
Набуташ ли се между ГЕРБ и ДПС, ще те сплескат, коментира доц. Петър Чолаков. Това стана с ПП-ДБ, ще се случи и на ИТН, ако влязат в ролята на измамената камила, добави той
14 Юни 2024, Петък, 09:34 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 За да не се случи това, търсят трети, който да е в ролята на измамената камила, коментира доц. Петър Чолаков

ГЕРБ и ДПС могат да направят правителство. Малко подкрепа им трябва в пленарната зала. Проблемът е обаче в легитимността, защото Бойко Борисов се превръща в заложник на Пеевски. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ политологът доц. Петър Чолаков.

„Слоганите за това вече са готови и те работят за ПП-ДБ, за БСП, за „Възраждане“... Затова ГЕРБ искат да примамят някой трети и той ще е в ролята на измамената камила. Това означава, че ще е като ПП-ДБ. Набуташ ли се вътре, ще те сплескат. Ако някой се подлъже, трябва да знае, че го чака това“, добави той.

„Няма значение дали официално или не ще подкрепят правителството. Избирателите не са глупави. Отварят си очите хората и виждат тези неща. 30 на сто от тези, които сега са гласували за ИТН, на предходните избори са пуснали бюлетина за ПП-ДБ, което е голям майтап, защото по думите на Лена Бориславова това е традиционния им враг“, коментира доцентът. 

„Мнозина се питат защо партии като „Величие“ влизат в парламента. Случва се, защото партии, които уж щяха да демонтират модела „ГЕРБ“, легнаха на Борисов и на ДПС и станаха мост, по който тези се изтъркаляха и минаха отгоре“, добави той. 

„Борисов играе по един и същ начин. Той предлага екип от преговарящи. Те са в малко по-ограничен състав в сравнение с предишния мандат. Поставен е ултиматума за това или ГЕРБ да има водеща роля, или отиваме на нови избори“, каза пък преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова.

„Трябва да е по-иновативен в подхода си и да предложи пет или десет теми, приоритети или конкретни дейности, по които да се дискутира“, добави тя. 

„Нищо не разбирам от експертни правителства и досега не съм виждал министър експерт. Който и да е ставал, е бил политик. Това е игра на думи, за която е безсмислено да говорим“, заяви бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„Борисов е от 15 години в активната политика и затова не се наемам със задачата да обясним на хората какво точно е искал да каже той, но виждам, че се опитва да бъде лидер на повече хора и дори на тези извън ГЕРБ. Трябвало да се заеме с тези, които не са гласували, защото те са голямото мнозинство“, добави той. 

„Тези, които са гласували за партиите, сега ще трябва да изтърпят всичко, което направят, но онези, които не са ходили до урните, едва ли имат търпение. Те дават сигнали – дали с „Възраждане“, или с „Величие“, или с нещо друго подобно“, изтъкна бившият министър. 

Избирателите натискат политиците да направят някакъв сговр, за да е добре за републиката, добави той. 

Полк. Марков пародира генералите в политиката – ген. Атанасов, ген. Борисов, ген. Радев, изтъкна Севлиевски. 

„Голямата новина е, че Борисов търси нов образ. Той търси мястото, което се освободи от Доган на кроткия и благ мъдрец. Това е добре“, добави той.

„Партиите се връщат 200 години назад и големият въпрос е дали сме за свободата или за робството. Полк. Марков казва, че няма да даваме оръжие на Украйна, което означава, че иска да са роби“, коментира бившият министър. 

„Ако не бъде сформирано редовно правителство, ГЕРБ и ДПС ще продължат да си управляват и чрез служебно правителство, благодарение на ПП-ДБ. Тези, измежду които президентът трябва да избере бъдещ премиер, са избрани с подкрепата на хората на Кирил Петков и Асен Василев“, обясни доц. Чолаков. 

„Пълна реставрация на модела ГЕРБ-ДПС наблюдаваме. Мисля си какво би станало? Ще дават на Нова година „Сам вкъщи“, през лятото ще върви „Арабела“ и министър-председател ще е Бойко Борисов“, добави той. 


В категории: Политика


Флагман.БГ България е с най-ниския държавен дълг в ЕС България е с най-ниския държавен дълг в ЕС 22/10/2024, Вторник 21:00 3
16
Коментара по темата
16.
до 15
14.06.2024 15:23:01
0
2
При такива похвални постижения? Защо...? Има ли по-голям хаос в някоя водеща се за цивилизована държава? Та нали това е целта на всичко? Новият Световен "Ред" показващ уродливата си глава като феникс именно от хаоса. Това е точно старият масонски лозунг, който Винету най-безочливо и открито използва като лозунг на ГРОБ!
15.
хаха
14.06.2024 14:51:52
1
0
"Знакови лица на "Продължаваме промяната - Демократична България" като Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и Мирослав Иванов са напът да отпаднат от парламента"
Петнайсет години наливаха милиони, милиони, милиони долари в инфлуенсъри, носители на експертиза, журналисти, медии, телевизии, политолози, социолози и прочее измет на хранилка. И накрая - ТОВА. Аз, ако съм на мястото на американците, ще уволня целия персонал на Америка за България и ще си поискам всички грантове обратно.
До стотинка.
14.
05.02.2016 Лондон
14.06.2024 13:49:13
0
5
Г-н Борисов, честитя новия министър на образованието, който беше избран по изключително интересен начин - с негласната подкрепа на стария златен пръст и ДПС.
Искам да ви попитам по повод в статията в "Шпигел" дали имахте шанс да я прочетете? За всичко, което се случва последните години, свързано с Делян Пеевски, за когото ние не говорим.

Искам да ви попитам, когато четете неговите медии, употребявате неговите бизнеси или всъщност общите такива... "Шпигел" означава огледало на немски. Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото образа на Пеевски?"

Въпросът обаче остава без отговор. Премиерът единствено казва "категорично не е вярно" и продължава с обясненията за контрабандата и приходите от митниците.
13.
ама
14.06.2024 12:33:15
2
3
Кой ги кара да се бутат между шамарите? А да...алчни за депутатски заплати и привилегии.Ако искат да са депутати, ще си траят и подкрепят Бойко.
12.
292
14.06.2024 12:20:59
2
6
Значи, ако опозицията не обяви, че днес е петък, без проблем може да е четвъртък или неделя? Ой гиди мазно кафе каймаклия, сърбано в скута на коалиционен кювлия!
11.
до 10
14.06.2024 12:20:12
1
2
За "аргументи" като твоя на английски беше измислен термин, whataboutism, т.е. опит за контраатака чрез прехвърляне на вниманието към нещо което също е вярно, но не прави обсъжданото грешно и не оневинява участниците в него. Накратко, 2 безобразия не правят 1 успех и дърленето дали "нашият" или "вашият" продажник и мошеник е по-малко отвратителен е безсмислено, смешно и жалко упражнение за празноглавци!
10.
Жечо Станков
14.06.2024 11:00:03
3
16
За всичко в тази държава били виновни ПП ДБ видиш ли.
България беше цъфнала и вързала , ама са появиха Кирил и Асен и сега всичко е дъното.
15 г. ГЕРБ ДПС управляваха без проблеми , мафията беше унищожена , корупцията минимална , контрабанда почти нямаше , сив сектор бе изчезнал , безработица нямаше , младите се връщаха да работят в просперираща България! Доходите фърчаха , пенсиите растяха , магистрали , тунели,мостове , пристанища и причествателни станции се строяха .... Всичко развалиха Киро и Асен .
Сега пак са проблем с 30те си депутата не искат да има правителство и пак пречат на отговорните партии в частност на Пеевски и Борисов!
9.
Иван
14.06.2024 10:52:17
1
14
Тази година била:
"Годината на Прасето и Тиквата" според живеещи в БГ китайци.
8.
Гласувайте
14.06.2024 10:49:27
2
7
Гласувайте! Само така сте отговорни.
7.
ОДЗ Сладкопойна чучулига
14.06.2024 10:41:48
9
5
Нищо подобно. Баце им сваля гащите на всички "отговорни" партии и политици, че се чудя кой е толкова смотан да им се върже. Едните сииграят на шикалки и искат нови избори, другите нямало да гласуват нито с да, нито с не, защото искат да управляват те с 14%. Най-жалки са разбира се, комунягите. Той им казва дойте хора да министри, пък те : - Не щем за премиер Борисов, ама и правителство с мандата на ГЕРБ не щем...бакалъм вие едвам влезнахте у Парламента.
6.
Шиши и Меси от Банкя
14.06.2024 10:06:21
21
14
До всички гласуващи олита:
Не е важно, колко, кой и как са гласували, а кой неграмотник попълва протоколите и държи ключа за софтуера, ако искате гласувайте всички, само ще ни вдигнете субсидийте и пак герб и дпс сме първи. Уха-ха-ха.
ПС: Спрете да гласувате, няма да получават субсидий и партийте, ще изчезнат.
5.
Хахахаха
14.06.2024 09:56:28
5
15
Ай, че пееф няма търпение. Иска толупа само по комбенизон.
4.
МТ
14.06.2024 09:55:10
7
11
Ами ПП-ДБилите?
3.
Методиев Магнитски
14.06.2024 09:51:08
4
26
Ако се прегърнат на следващите избори ОПГ-то е в канала. Дори и малоумният, прост, лош мат'рял, който гласува за тиквата няма да може да го понесе. За това им е нужен трети.
2.
Зрител
14.06.2024 09:50:49
0
24
Мирослав Севлиевски, като какъв точно го канят за коментатор ?
Открадна каквото можа от политиката.
С тези пари, изгради си на брега на морето своят рай/селище.
Там приютява украйнски бежанци, за които народа ни му плаща.

Та като какъв е точно коментатор Севлиевски ?
1.
майка
14.06.2024 09:44:14
7
19
Браво та този доцент! Той се позовава на думи на Лена Бориславова. Какъв по-надежден източник от нея като имаме предвид авторитета й! Предлагам да напише и научен труд върху казаното от нея. Още веднъж: Браво, господин ДОЦЕНТ! ХвалЪ на такЪви като тебе!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Пишман дилър от "Меден рудник" се изпусна от страх пред ченгетата, изхвърли торба с марихуана Покрай него „изгоряха” и още двама, с които били заедно в най-големия бургаски комплекс Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Айтос празнува Димитровден с грандиозен концерт Общината е подготвила богата програма, която започна още на 16 октомври и ще продължи до края на месеца Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Пожарна служба в Сунгурларе и ремонт на Ришкия проход - приоритети на кандидат-депутата Чани Стойчев Чани Стойчев  е добре познато име в политическите среди, той е бивш кмет на село Прилеп, където управлява успешно два мандата, а в момента е общински съветник Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Опитният представител на бизнеса Тошко Желев: Инж. Петър Кънев е лидерът, който ще ни изведе от хаоса в политиката Той е категоричен, че Петър Кънев е на правилното място и позиция и с времето се е доказал като професионалист в бизнеса си и като политик има безспорни качества Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Визия и вдъхновение: Първият випуск от програмата „Здравен асистент“ на УМБАЛ „Дева Мария“ се дипломира успешно Програмата ще продължи и следващата година с обучението на 50 нови специалисти Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Откриха супермодерна и съвременна детска градина в сунгурларското село Грозден Сградата разполага със спални помещения, учебна дейност, детски кът, площадки и санитарни помещения за нуждите на 72 деца Ужасяваща смърт застигна Петър Ужасяваща смърт застигна Петър Паднал върху бетонна площадка Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание Андрей Рунчев ще наблегне над икономическото развитие на Бургас в бъдещото Народно събрание В новите индустриални зони, залегнали в управленската програма на ГЕРБ-СДС, залагаме на високотехнологични зелени производства с висока добавена стойност, каза кандидатът за народен представител под №105 в листата на Коалицията Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Проф. Иво Христов с вълнуваща лекция този четвъртък в Бургас Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Апартаментите в София поскъпнаха със 142% Русе е на второ място в класацията
Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Затвориха попуярна пицария в Германия, сервирала пица с кокаин Заведението предлагало "Пица №40" в менюто, която е съдържала наркотика Дирят изчезнал българин в Гърция Дирят изчезнал българин в Гърция Снимката му днес е публикувана от централните издания, телевизиите също се включиха в акцията по издирване Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Инфарктна нощ в Молдова! С по-малко от процент надделяват евроатлантиците Президентът Мая Санду твърди, че Русия влага пари и други средства да накара хората да гласуват с "не" Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Съкровище на „Хизбула” в бункер под болница Израел обвини групировката, че укрива стотици милиони долари там, а от ръководството на лечебното заведение отричат тези твърдения Изобретиха летяща пазарска количка Изобретиха летяща пазарска количка Апаратът може да се движи по терени, недостъпни за конвенционалната количка Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори