×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На гол тумбак - чифте пищови или как МВР купи БМВ-та по 400 коня за 37 млн. лв. 


На гол тумбак - чифте пищови или как МВР купи БМВ-та по 400 коня за 37 млн. лв. 
Министър Стоянов, кога за последно сте влизали в Районно управление, вътре всичко е крайно амортизирано, а там работят хиляди ваши хора, някои от които събират стотинки за тоалетна хартия
07 Юни 2024, Петък, 16:00 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Не всичко е контрол на движението по пътищата и подобряване на пътната безопасност, остава само да се надяваме, че от скъпите патрулки наистина ще има смисъл

Преди няколко дни стана ясно, че след МВР обнови автопарка си с 86 нови полицейски патрулки, като преобладаващата част от тях са BMW 340i комби с мощност от 382 к.с., има и VW Golf 2.0 турбо. Очаква се доставката на още 376 леки автомобила, които са осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Пътна безопасност”. От тях 35 ще са високоскоростни, 200 ще са леки автомобили и 227 – високопроходими. За тези, които ще обслужват столицата, са предвидени и ПОС терминали, като целта е още на място нарушителите да могат да си плащат глобите. А от 13 юли предстои 300 броя ПОС терминали да бъдат разпределени и по страната в автомобилите на "Пътна полиция".

Милиони, милиони

Дълго време едно от оплакванията на редица служители на министерството беше, че те не могат по никакъв начин да се противопоставят на джигитите на пътя, защото не разполагат с техните мощни автомобили. Сега вече, както обяви министър Калин Стоянов на специална пресконференция, полицаите ще са равностойни на уличните състезатели.

Проблемите обаче са няколко – извън безспорно многото милиони, които ще се пръснат за обновяване на автопарка, идва и въпросът с поддръжката. Според експерти, тези автомобили не са с никак евтини части, макар Стоянов да обяви, че министерството може да си ги позволи. Той свърза и обновяването на автопарка с борбата с пътния травматизъм, както и че наличието на ПОС терминали ще улесни връчване и събираемостта на глобите.

Полицията ще бори джигитите по пътя с мощни БМВ-та и Голфове

Втори, не по-малко съществен проблем е, че в момента се купуват доста скъпи и нови автомобили с обяснението, че е крайно наложително, а пък реално през 2019г., 346 автомобила вече обновиха автопарка на МВР, като тогава цената беше далеч по- скромна - 9 млн. лв., марката Шкода – доста по-бюджетна, а параметрите напълно прилични. Още през 2017 г. пък бяха купени близо 300 „Киа Сийд”, през 2018 г. – пак толкова джипове „Грейт Уол” и още 70 „Ленд Роувър Дискавъри”.

Тоест, в голяма степен автопаркът вече бе обновен, а и никой не отрича, че това трябва да се случи с всички вече амортизирани коли, но дали е необходимо с последни модификации и класове, които са и доста скъпи, е съвсем отделен, но важен въпрос. Още повече, че по думите на Калин Стоянов, тези промени се правели и за увеличаване на безопасността по улиците, но например от 2019г., когато беше предишната по- мащабна, до днешни дни, статистиките не сочат понижение на ПТП-тата, а именно обратното. Поради което този довод не е особено състоятелен.

Никой не оспорва, че е нелепо и обидно по пътищата полицаите да се придвижват и следят за спазването на законите с Астричка на 20 и повече години, но между нея и BMW 340i комби с мощност от 382 к.с има много широк диапазон.

Реалните проблеми

Във Фонда за пътна безопасност, с чиито пари са закупени автомобилите, приходите идват от:
1. глоби за нарушения на правилата за движение по пътищата
2. дарения;
3. други приходи, предвидени в нормативен акт.

Средствата по фонда се разходват за следните дейности по контрола на движението по пътищата и подобряване на пътната безопасност:

1. проектиране, изграждане и поддръжка на технологични системи за контрол на движението по пътищата;
2. доставка и поддръжка на технически средства и оборудване за контрол на движението по пътищата;
3. дейности, насочени към повишаване на административния капацитет на структурите на Министерството на вътрешните работи, осъществяващи дейности, свързани с безопасността на движението по пътищата;
4. информационни кампании и дейности, насочени към превенция в областта на безопасността на движението по пътищата;
5. обучение и опазване на живота и здравето на децата като участници в движението по пътищата;
6. други дейности за подобряване на безопасността на движението по пътищата
.

Видно, има далеч по-съществени неща, законово регламентирани, касаещи наистина подобряването на пътната безопасност, отколкото закупуването на 376 автомобила за 33 745 470 лв., макар министър Стоянов да се опитва да свърже този разход с борбата с пътния травматизъм. 

А състоянието на РПУ-тата, поддръжката на техниката, реалната превенция? Кога последно сте влизали в районно управление – масово са застинали преди 90-те години, почти всичко е крайно амортизирано и лъха на тежък соц, инвентарът е изпочупен, няма достатъчно консумативи. Ние сме виждали с очите си как полицаите събират стотинки помежду си, за да си набавят тоалетна хартия и листи А4 за писането на показания саморъчно. В тези условия също работят хиляди хора, още повече са и гражданите, които ги посещават ежедневно. И хоп, изведнъж отвън BMW почти 400 коня и струващо около 140 000. Определено се получава на свинче – звънче...

Да подхващаме ли и средствата, които ползват полицаите и/или с които реално трябва да борят престъпниците. А оборудването им, екипировката им, а обучението им, а липсата на устройства за принудително спиране на автомобили? Значи ние още нямаме най-простички и ефикасни шипове, с които успешно може да бъде спрян шофьор, нарушил правилата и неподчиняващ се на служителите на реда, но ще обновим автопарка с коли за милиони.

Дори и за бонуси, за извънреден труд, за заплати, е доста по-смислено да се дадат пари, отколкото да се пръснат за лъскави возила. И какво – ще започне преследване по улиците ли? Май някой е гледал твърде много филми, да не говорим за рисковете, които неминуемо ще възникнат за редовите граждани. Включително и бежанците, които най-често създават проблеми, успешно са догонвани от сега наличните коли на служителите. Проблемите идват след това, защото престъпниците директно минават през препречилите пътя им полицаи. А ако имаше най-елементарни и евтини шипове, историите нямаше да са с трагичен край.

И както става ясно, във Фонда са се събрали над 300млн., а МВР решава, че най- удачният харч, който ще повиши пътната безопасност, е този. Освен това, както е по закон, само в министерството могат да оперират с тази сума, дори и министърът на финансите няма достъп до парите, липсва и контрол върху изразходването им. Най- лошото е, че мираж продължава да остава една от най-важните стъпки – превенцията, а с толкова милиони, даже с минимална част от сумата, можеше да стартира постоянна кампания.

Остава само да се надяваме, че все пак, новите лъскави патрулки наистина ще допринесат за повече контрол на пътя и борбата с пътния травматизъм, както твърдят от МВР.


В категории: Животът


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
63
Коментара по темата
63.
Бай Ганьо гъзар с BMW
10.06.2024 19:44:07
0
2
Бай Ганьо кара BMW с всички екстри. Бай Ганьо дава газ по пътища с дупка до дупка. Бай Ганьо гази 400 коня. Бай Ганьо си е Ганьо. Забрави за бабите и дядовците който тънат в мизерия с мижави пенси. Бай Ганьо ще е гъзар. Бай Ганьо е във всички сериали. Жалка е картината
62.
XX
10.06.2024 14:40:48
0
0
Какво сте ревнали, про'с'таци неграмотни?
Нали искате "като в ЕС"?
61.
Браво
09.06.2024 19:07:04
1
4
Яко глоби ..само така още повече глоби и скоро ще карате ламборджинита. Нищо държавата тъне в мизерия .
60.
Толупа
08.06.2024 20:27:57
0
5
Ши взема 2, че Тундрата увяхва на баирите
59.
Серд
08.06.2024 20:24:16
0
7
Вече множим джигитите добавяйки държавни. Всеки като пробва по 2-3 пъти възможностите на новите автомобили ще настане чудо по пътищата. Интересно ми е как ще спрат друга мощна кола без да се пребият. Затова има технически средства, поставят се шипове, прегради. Още едни грешни пари и едни добри комисионни за нищо.
58.
Браво!
08.06.2024 10:41:31
0
18
Сега вече няма да изостават като ескортират пияни и друсани мутри за пари по околовръстното в СФ. Ако си спомняте, така една пияна мутра на кока с Порше отрепа едни французи с 200, а патрулката дето го ескортирала пристигнала след 30 секунди, щото не са били с БМВ 400 коня. Димитър Любенов се казваше май.
57.
Мишки вън!
08.06.2024 10:38:33
2
14
Някой ще каже ли нещо повече за тази поставена мишчица министъра? Никой? Ами да видим тогава уикипедия какво казва. А, ами че той няма един ден стаж като редови полицай. Разузнавач в икономическа полиция, ръководител, началник. Ми той цял живот на бюро седял. Дали е слагал лично белезници на престъпник някога? С какво право ще харчи нашите пари в 12 без 5? Нали основната задача на служебния кабинет беше да си гледа рутинната работа и да осигури честни избори? Мислете дами и господа утре като гласувате или не гласувате.
56.
БГ манталитет
08.06.2024 10:02:29
1
18
Не знам какво се чудите, то това си е мисленето на Ганьо от най-ниския до най-високия етаж. Ганьо може пет лева да няма да се обръсне, да тегли кредит след кредит, у тях да е с мебели още от времето на баба му, обаче е паркирал някой барутник пред панелката, задължително Мерцедес, БМВ, или Ауди. Нищо, че за същите пари можел да си купи два пъти по-нова каляска, ама марката не била престижна и комшиите щели да му се смеят. Държава, в която минималната заплата е 450 евро, а за депутати, министри, МВР и т.н се купуват скъпи лимузини, нищо добро не я чака. Мисленето на Ганьо не прощава. За какво са им компютри и модерни офиси и техника на милиционерите, те хората не ги виждат. Важното е да има нови и бързи БМВта, в които да дремуцат, да пийват кафенце и да пафкат цигарки. И най-важното, хората да викат "брей, гледай гледай каква кола, тц, тц, тц".
55.
*********
08.06.2024 09:42:29
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
54.
53
08.06.2024 09:24:12
4
1
ае духайте мрънкачи с ЕВРОПАРИ БМВ
53.
Away
08.06.2024 08:35:49
1
18
После защо обезлюдява страната? Ами не желая с данъците ми да се плащат такива харчове и последствията от тях. Обслужването на такава кола е колкото на 3 бюджетни. За по-сериозни ремонти да не говорим. И децата ми ще имат да плащат за такива чудесии.
52.
обективно до № 8
08.06.2024 07:33:04
0
12
Ти тъп ли си или се правиш на такъв ?Какви гонки,какви конски сили ? Работата на полицията трябва да е насочена към превенция , предотвратяне на престъпления и последстващо разкриване на същите .На ПЪРВО МЯСТО,обаче стой обществената безопасност !!! Хайде сега ,кажи ми каква безопаснокт ще има при гонка между автомобили с 400кс ??? И да допуснем,че настигнат нарушителя,как ще го СПРАТ ,като се пресегнат през прозореца и му изгасят мотора ? Не казвам,че не е трябвало да се харчат тези пари,просто е необходимо да е по целесъобразно.
51.
Иван
08.06.2024 05:33:26
2
4
Ще дам пример: Тръгваш на море от София за Бургас. Снимат те за превишена скорост на Ихтиман, и продължаваш с всички възможни последствия и още снимки. Другият, по-добър вариант: На Ихтиман те спира полиция, защото се движиш с превишена скорост. Кратко ти обясняват, че това е опасно, глобяват те и продължаваш. Второто е по-добър вариант, поне според мен.
50.
do 48
08.06.2024 04:25:21
1
23
няма как да е като в германия - тя има 276 000 полицейски служители тотал на 90 милиона граждани(около 0,3%), при нас 62 000 тотал на има-няма 6 млн. граждани(около 1%) или над ТРОЙНО повече на глава от населението, а не вършат и една десета от работата на немските си колеги. единствения показател, по който нашите бият немските полицаи е корупция, нямат работа зад волана на мощни и бързи коли в градовете, че и със специален режим на движение, в предвид че МАСОВО не знаят ЗДВП какво е, да не говорим да го спазват - ще измачкат народа тия абдали,,,
49.
НСО също има мощни автомобили
08.06.2024 01:04:36
0
16
НСО също има мощни автомобили, но многократно превишава разрешената скорост и убива хора.
За убиване по пътя ли са тези автомобили на МВР?
Ще ти трябва ли BMW 400 к.с в рамките на града с разрешена скорост 50 км/ч или 30 км/час?
48.
XX
07.06.2024 23:37:06
20
8
Странни неща сте европеидните про'с'таци... Хем искате да е "като в германия", хем ревете като купуват немски автомобили.
47.
ФЕС
07.06.2024 23:32:23
1
25
да инвестираш в едно звено пълно с корупция, което единственото нещо, което прави да обслужва интереса на олигарси е нещо нечувано :)
46.
Фекрет Стораро
07.06.2024 23:14:55
3
7
чух че хамериканците 8 полицейски хеликоптера за 15 милярда правили пакет, да ги зимаме май, може да станат кат и изтребителите ни за 8 милярда дет още ги немаме : D
45.
Айнц цвай полицай
07.06.2024 22:11:19
1
22
Този харч на държавни пари вместо в предизборен коз се превърна в предизборен гаф. Мрежата кипи от мемета и отвратени хора!Най-после обективен и критичен поглед и в този сайт. А това, което предстои е народът да плаща скъпото гориво и скъпите ремонти на тези паркетници.
44.
Бичме
07.06.2024 21:48:16
0
29
Докато нашия министър купува коли с камери в другите страни полицията патрулира в трафика с цивилни автомобили. Тук единственото нарушение за КАТ е превишена скорост и неправилно паркиране защото е най лесно. Отнемане на предимство, засичане, неправилно престрояване и минаване на червено в България не се санкционират освен ако нямаш акъл и го направиш пред патрулната кола
43.
Бъгарин
07.06.2024 21:31:54
0
32
А запълването на дупките по пътищата не са ли превенция на безопасноста, щото има улици и пътища с асфалт от Тошово време.
42.
курти
07.06.2024 21:02:07
0
10
Ушев хомосекшуал шалалала оооо Ушев хомосекшуал шалалалала
41.
До 20
07.06.2024 20:07:51
7
15
И защо реши, че таксите за автомобил в Германия са по ниски? Или просто така да си говорим?! С твоята заплата в бг не може да платиш даже нотариус! От там нататък следват още поне 300 евро гражданска отговорност за кола среден клас! Следва такса към общината още около 200 евро! Следва и пътен данък още около 350 евро! Сега! Преди да говориш простотии,запознай се с реалностите! Защото аз имам автомобил и тук, но и в Германия, където работя! А германците са освен точни, умеят да налагат глоби с усмивка! И то без обяснения! България може да е най бедна в Европа, но да притежаваш автомобил си е лукс навсякъде по света! А тези коли на МВР, за които ревете, са купени от вашите глоби! Щом са платили 38 млн лв, не мога да,си представя колко глоби са събрани! Един вече ще трябва да плати около 500.000 лв, защото си сръбнал и се метнал на Ламборгинито! Фондът за пътна безопасност е фонд за пътна безопасност: коли, радари, дрегери, тестове за алкохол и наркотици! Една камера е с цена над 50.000 лв! Продължавайте да карате като арабски шейхове я пустиня! Скоро може и мазератита да кара полицията!
40.
Еееееех....
07.06.2024 19:51:29
0
15
Жалко, че ТВитатаа нямат хеликоптери та да гледаме ГОНКИ с новите коли и Джигитите !
39.
Митьо лентата
07.06.2024 19:37:48
1
6
Аз съм убитак, нямам пари и карам скапан Голф.
38.
Ник
07.06.2024 19:23:53
3
22
Абе...БМВ-та...Айде другия път вземете Бентли !! Найс - а ?? Ченге в Бентли !!
37.
25
07.06.2024 19:22:51
3
3
https://www.youtube.com/live/W6Bt4LxSZoQ?si=R_6rjxBbL28cdV38

LIVE Варна
36.
Мразя Лешперите
07.06.2024 19:09:47
3
20
Подал съм молба за синя зона не плащам чакам 7 дена с входящ номер не съм оставил Бележкътъ на таблото 119.20 глоба Аве нали чукаш номера на колата и пак пълнете партийните касички Кърлежи
35.
Ля Пичори
07.06.2024 19:03:38
1
35
Ако продължава така с глобите ще сменят китайския Греит Уол с Ферари. Взеха 340 комби на БМВ да слагат в багажника тубите с вода, с които поливат храстите да растат пред камерата
34.
do 27
07.06.2024 18:54:26
3
8
той лятото ще пренесе президенството в Бургас ,заради жена си ,че тя е от там. нема друг по-посещаван град от него .
33.
Прокоп
07.06.2024 18:49:56
1
34
Добре а защо не ги дадоха за обучение на полицаите, засилване на присъствието в малките населени места и повече гориво за автомобилите с които разполагат. Вижте предните LAND ROVER автомобили - всичко по началници да ги ползват за лични дела, един не съм видял в гората на зелена граница. Селянин с пари първо скъпа кола купува.
32.
Флегмани
07.06.2024 18:44:09
2
8
С тия 32 милиона са купени 35 бмвт-та, и още няколко стотин голфа. Ебати простите журналисти.
31.
Прогнозата
07.06.2024 18:42:30
1
10
Ще гонят бързо и яростно нарушителите и после тотал бракма стълба на тролея е виновен особено зимата
30.
do 10
07.06.2024 18:37:57
1
4
ти си поуигуот .брава
29.
Advocatus Diaboli
07.06.2024 18:35:41
2
39
Не се заблуждавайте, че тези подсилени модели на БМВ ще се използват като патрулни автомобили - за Бургас са предвидени 3 или 4 коли, но те ще се ползват от няколко полицейски началници. :) Сега разбрахте ли защо е това бясно събиране на пари от глоби и имуществени санкции?
28.
malka selska vetrenska partia
07.06.2024 18:18:54
1
1
12-15%
27.
?
07.06.2024 18:14:52
5
10
А пък Румен Радев сега е в Декатлона в Бс
Има 1 милиционерска кола и 2 джипа отпред
18.14ч
Бс
26.
6matarok
07.06.2024 18:05:56
3
6
mqsto v parlamenta se gubi no komisionnata ostava
25.
Сандо
07.06.2024 17:55:50
1
18
Ха сега почвам да ги снимам как спазват ограниченията на скоростта-а са вдигнали повече от 30 а снимка във флагман
24.
морския
07.06.2024 17:50:25
3
25
Така е нали трябва да ни смъкват кожите за БАНКАТА ПОЛИЦИЯ,единствената икономика която работи в БЪЛГАРИЯ,само хранилки и те дебнат с камери и глобяват.Вместо полицията да е в помощ на народа тя щави народа и защитава политиците-ЛАПАЧИ.
23.
Хаха
07.06.2024 17:32:23
4
35
На ченгетата след BMW следва да им купят G класи, та съвсем да заприличат на мутри. Точно каквото са повечето от тях.

С народни пари дошли от данъците ни лесно се харчи. Може и самолети и яхти да си купят. Хората нека да плащат глоби дошли от скрити в храстите ушеви .
22.
Хахаха
07.06.2024 17:30:14
1
12
Така че 37 милиона са 370 лева пред това което се събира !
21.
До моята любов
07.06.2024 17:27:34
5
18
Викинцеее права си, наистина има много по-наложещи проблеми за решаване в МВР, но не ставаш за журналист!
Извинявай Хххх
20.
Хахаха
07.06.2024 17:26:49
3
21
4 милиона регистрирани автомобили има в бг всеки сам може да си сметне винетки данък акциз от горива процент от гражданските глоби процнт от нотариусите и т.н. това си е обир дори в Германия таксите са по евтини . И нито една партия не говори за това най лошото е че и народа не задава такива въпроси . Пътища няма а пък куде изтичат тоя 10 милярда незнам .
19.
Ганчо фен на КосИто
07.06.2024 17:09:59
3
14
И не говоря за 20 годишни Мерцедес, а последен модел. Колко Ганчовци могат да си позволят кола за 100-200 000 евро ,бе, дебил
18.
До 12
07.06.2024 17:07:25
2
20
Абе Ганчо, ти говориш така все едно всяка втора кола на територията е от изброените от теб марки. Повярвай ми броят се на пръстите на ръцете и само като видят рег. номера знаят, че на този човек колите не се спират. Кой ще ги гони такива, бе, Ганчо
17.
Въпрос
07.06.2024 16:58:25
2
20
Като ги конфискуват от надрусаните им шофьори ( преди време проверка в Бургас ,това показа), на кого ще ги дадат?
16.
До 15
07.06.2024 16:48:59
2
19
Всички знаем, че висите по сайтовете цял ден и проверявате ip-та, като има неудобен коментар. А най-ми е чудно, как всички мислите по един и същ начин, изглеждате еднакво глупавп с те'я големи глави и си мислите, че сте най-големите. КОГА ЩЕ МИНЕТЕ ОТ СТРАНАТА НА НАРОДА???
Айде провери ми ай пито и довечера у вас, кажи как днес си се преработил. Цървул
..... Хахахахха
15.
Дай газ
07.06.2024 16:45:47
23
15
Карайте още по бързо и скоро с вашите пари ще им вземем лабота да си виждате вноските . Само така браво на МВР в цял свят полицията е обезпечена с нови и модерни коли само руските и сиц републики са с бараки от миналият век.
14.
Ееее
07.06.2024 16:43:38
19
15
Ганя пак гледа на дребно , гледа красивото БМВ и ближи рани .
13.
До 8
07.06.2024 16:36:45
3
38
Да се гонят джигити и милиционери покрай теб със скорост 200+ км/ч на онова некадърно построено нещо наречено магистрала пътна безопастност ли му викаш? Ми да бяха купили и F16 ки, хеликоптери и безпилотни дронове да ги поразяват директно от високо.
12.
До 1
07.06.2024 16:35:18
7
6
Прав си! На сивия пейзаж не са адекватни също мерцедеси, Майбах, Ламборгини и Ферари! Обаче ги купуват! Явно са много евтини! То народът толкова има! Сиромах...
11.
ОТ КЮЧУКА
07.06.2024 16:33:50
5
32
ВСИЧКИ ФУРАЖШКИ СА ГНУСНИ ЛАЙНАРИ. Има 10 процента читави момчета, но и тях системата ги асимилира. Не е хубаво, но ще попитам - ако това, което се случва с нас обикновенните хора - се случи на някой ваш близък/роднина? Ще лежите по очи скоро, както на мача с ЦСКА, ИЗРУДИ
10.
До 4 trk
07.06.2024 16:31:41
7
10
Селски! Пише се Ламборгини! Върни се в селското школо да си оправиш граматиката!
9.
Клавиатурна копейка
07.06.2024 16:29:22
6
31
Как не ги е срам! И защо са в цветовете на украинското знаме?
8.
Ddg
07.06.2024 16:29:01
54
16
Авторът на статията ми прилича на онези популисти, които крещят за ниските пенсии, обаче когато се отвори темата за вдигане на данъци и осигуровки първи крещят за обратното! Няма как пенсиите да са високи, а данъците и осигуровките ниски! Същото е и с тези коли: няма как да гониш престъпници с Опел със 110 к.с, при положение че онези имат коли с по 400 к.с! Да, управленията на МВР са мизерни! Обаче се обновяват поетапно! Откриват се нови! Някой да си спомня в Бургас къде беше преди 5то РУ??? А относно заплатите в МВР: те не са никак ниски! Социалните бонуси също! Пенсиониране преди 60 г, заплати накуп! Не виждам да има отлив от желаещите за работа в МВР! Да, работата е тежка! Но държавата я гарантира! Друга е темата за приказката за мечо пух! Освен това: финансирането е от фонда за пътна безопасност! А характерното е, че тези средства са целеви и не могат да се насочат за заплати и реконструкция на сграден фонд! Само за средства, свързани с пътна безопасност: коли, камери! Това е от глобите ви, уважаеми колеги шофьори! Ако продължава така, може скоро и Майбах да карат в полицията! Най после в полицията да имат свестни коли! То не бяха опели, ситроени, Киа и че експерименти! Да е честито на полицията и да гонят престъпниците както си трябва!
7.
Тото
07.06.2024 16:22:55
2
20
При тая магистрала....
6.
1
07.06.2024 16:22:50
3
30
Флагман, ще настъпите котето по опашката с тази статия.
5.
Da
07.06.2024 16:20:12
2
14
Гласувайте за мен дървен и плешив и мазен, що е то?
4.
trk
07.06.2024 16:16:49
19
12
СЕЛЯНИ. Bи гъза си да разпорят -не могат да стигнат Дубай. там има полицейски коли лабурджини.
3.
работа работа работа
07.06.2024 16:15:51
10
58
НЕ гласувайте за герб и БОКО тия 37 милиона ЩЕ ги избият от ВАС ,ЩЕ ви изкъртят от ГЛОБИ за щяло и нещяло
Тая МВРкалинка е ЗЪЛ и отмъстителен рекетьор
2.
Би ем даблю
07.06.2024 16:15:51
3
55
И слепите вече виждат, че основната занимавка на това министерство преди изборите е зле скалъпен PR. И изобщо кой си мисли, че тоя министър решава нещо, всичко се диктува от кукловодите. И да не забравите да си ги изберете отново същите!
1.
00 - кенефа на Еуропа
07.06.2024 16:06:04
9
69
Автопарка на Ганя е 10-20 годишен с преко сили 100 кончета. Кой толкова ще гонят тези, с коли от по 400 коня? На целия сив и мрачен пейзаж на територията тези коли изобщо не са адекватни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори