×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Преславски“ предлага на седмокласниците професии с перспективи и реализация в регионалната икономика


„Преславски“ предлага на седмокласниците професии с перспективи и реализация в регионалната икономика
Балообразуването за специалностите „Рекламна графика“, „Компютърна анимация“ и „Моден дизайн“ включва удвоените оценки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика, както и годишните оценки по изобразително изкуство и по
07 Юни 2024, Петък, 12:24 ч.
Автор: Флагман.Бг

След успешно завършен 7-ми клас, учениците имат възможност да кандидатстват в интересни паралелки, основополагащи за професионалното им развитие

СУ „Епископ Константин Преславски“ е образователна институция, отличаваща се с новаторски дух и нестихващ стремеж към усъвършенстване и развитие. Един от основните приоритети на  училището е да откликне на нуждите, интересите и потребностите на днешното поколение ученици, разкривайки пред тях разнообразни възможности за последваща реализация. Бъдещите възпитаници на „Преславски“ ще придобият задълбочени познания в областта на чуждите езици, дигиталните науки, модата и туризма. 

През новата учебна 2024/2025 година училището обявява прием в четири професионални паралелки – „Екскурзоводско обслужване“, „Рекламна графика“, „Компютърна анимация“ и „Моден дизайн“. След завършване на средното си образование учениците, обучавали се в тях, придобиват III степен на професионална квалификация. 

Специалността „ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ“ е с код 1000. В професионалната паралелка ще бъдат приети 26 ученици. В VІІІ клас ще изучават интензивно английски език със седмична натовареност от 18 учебни часа, както и втори чужд език (руски/немски). На учениците в тази регулирана, с решение на Министерския съвет от 2019 г., професия се предоставя възможност в ХI-XII клас да изучават и трети чужд език, което е с особено голямо значение при реализацията им като водачи на туристически групи по нашето Черноморие.

Учениците, които се обучават в специалност „Екскурзоводско обслужване“ ще стажуват от X до XII клас, по време на своята производствена практика, в туристически фирми, културни институции, в хотели и в заведения за хранене и развлечение. Учебната им практика във втори гимназиален етап включва – в XI клас една учебна екскурзия в страната и в XII клас две учебни екскурзии (в страната и в чужбина).

Балообразуването за специалността „Екскурзоводско обслужване“ включва удвоените оценки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика, както и годишните оценки по география и икономика и по информационни технологии.

Специалността „РЕКЛАМНА ГРАФИКА“ е с код 1011. Обявеният прием е за една професионална паралелка, в която ще бъдат приети 26 ученици. След петгодишния курс на обучение освен диплома за средно образование те ще имат възможност да получат и свидетелство за III степен на професионална квалификация по професия „Дизайнер“. В VІІІ клас учениците ще изучават интензивно английски език (по 18 часа седмично) и втори чужд език от IX клас (немски/италиански).

Главната цел на обучението в STEM професията „Дизайнер“, специалност „Рекламна графика“ се свежда до придобиване на знания за художествената форма на съвременните комуникации, съчетаваща графичния дизайн, плаката и дигиталните технологии. Професията дава обширни перспективи за реализация пред младия човек – в рекламни студия, кино компании, телевизии,  други медии.

Специалността „КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ“ е с код 3355. В професионалната паралелка ще бъдат приети 26 ученици. След успешно завършен XII клас гимназистите ще получат ІІІ степен на професионална квалификация по професия „Компютърен аниматор“. В VІІІ клас ще изучават интензивно английски език със седмична натовареност от 18 часа, а от IX клас втори чужд език (испански/китайски).

Компютърните аниматори създават или участват в създаването на анимационни филми с рекламна, развлекателна или познавателна цел с помощта на компютърна техника. Специалистите в тази област проектират и разработват двуизмерни и триизмерни компютърни изображения на обекти; добавят движения към тях; създават виртуална околна среда; прилагат визуални и аудиоефекти, говор, звук и музика. За целите на обучението по специалността в „Преславски“ са оборудвани зали с лаптопи с тъчскрийн.

пециалността „МОДЕН ДИЗАЙН“ е с код 4321. Обявеният прием е за една професионална паралелка, в която ще бъдат приети 26 ученици. След петгодишния курс на обучение освен диплома за средно образование те ще имат възможност да получат и свидетелство за III степен на професионална квалификация по професия „Дизайнер“. В VІІІ клас учениците ще изучават интензивно италиански език (по 18 часа седмично), а другият изучаван чужд език е английски, също от VIII клас.

Моден дизайнер е актуална и привлекателна професия. Проектирането на облекла е творчески процес, който се базира на художествени умения, естетика, информация за тенденции и история на модата. Модата е бизнес и индустрия за милиони, която се променя непрекъснато и понякога – доста неочаквано. Затова определено има нужда от професионалисти с качествено образование, които да застанат на върха.

Ако сте упорити, амбициозни и имате креативно мислене – може би и вие ще се озовете на този връх.

Балообразуването за специалностите „Рекламна графика“, „Компютърна анимация“ и „Моден дизайн“ включва удвоените оценки от националното външно оценяване по български език и литература и по математика, както и годишните оценки по изобразително изкуство и по информационни технологии.

Учениците в училището от VIII до XII клас с успех над 5,50 получават месечна стипендия от 50 лв., а тези с успех 6,00 – месечна стипендия от 60 лв.

За повече информация относно държавния план-прием можете да посетите сайта на гимназията: https://preslavski.org/priem/osmi-klas/.


В категории: Просвета , Бургас


Флагман.БГ Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие 20/06/2024, Четвъртък 18:40 0
Флагман.БГ Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час 20/06/2024, Четвъртък 17:20 6
Ергенът Алек изчезна безследно
Ергенът Алек изчезна безследно 20/06/2024, Четвъртък 15:20 4
България Всички новини
Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Предстои двудневен Рибен фест в Поморие Събитието започва в 18.00 часа с представяне на кулинарната книга „Кухнята на баба и проклетото ѝ внуче“ Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Кметът на Царево Марин Киров бе официален гост на научна конференция, посветена на чл.-кор проф. д-р Александър Янков Във форума като специални гости участват представляващият Висшия съдебен съвет съдия Боян Магдалинчев, конституционният съдия проф. д.ю.н. Атанас Семов У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС У нас алкохолът и цигарите най-евтини от целия ЕС Най-високите ценови равнища са регистрирани в Дания Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” Със 140 млн.лв. търсят кой да изгради дългоочаквания южен обход на бургаския жк „Меден рудник” За този проект се говори още от 2018 г. и вече можеше да е готов, ако не беше пандемията и политическата нестабилност Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас Дружеството изпълнява и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Линда Петкова търси сладкар, дава 10 лв. на час Около великденските празници сладкарницата на Петкова предизвика големи спорове в мрежата заради цените, които беше сложила за козунаци Бизнесът търси под дърво и камък такива работници у нас Бизнесът търси под дърво и камък такива работници у нас В същото време през месец май заявените в бюрата по труда свободни работни места са 11 400 при над 15 000 през април Изборите оголиха грозна истина - партия с 9 333 гласа блокира магистрала "Черно море" Изборите оголиха грозна истина - партия с 9 333 гласа блокира магистрала "Черно море" България трябва да отхвърли зеления рекет и да върне нормалния хармоничен баланс между човека и природата Въвеждат временна организация на движението за Черешова задушница в Бургас Въвеждат временна организация на движението за Черешова задушница в Бургас Ето какви са указанията за пътния трафик
Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Руски ракети поразиха украинска електроцентрала Има и трима ранени при атаката Летящи хлебарки превзеха Гърция Летящи хлебарки превзеха Гърция Местните власти правят всичко възможно да се справят с проблема И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище И Кипър ще забрани мобилните телефони в училище У нас отделни училища също започнаха да въвеждат ограничения Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Голям пожар край Атина, евакуираха две села и затвориха магистрала Деца са били евакуирани от летни лагери в Източна Атика Путин пристигна във Виетнам Путин пристигна във Виетнам Съединените щати разкритикуваха властите в Ханой, не трябвало да дават платформа за насърчаване на неговата агресивна война Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей  Стоунхендж Ще посрещнат ли лятото в ареста природозащитниците, които напръскаха със спрей Стоунхендж Лятното слънцестоене се отбелязва край Стоунхендж Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет При някои хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка
Георги БЛИЗНАШКИ Георги БЛИЗНАШКИ Рая Назарян да не е царицата, заради която започва Троянската война?

Виц на деня Виц на деня - Добър ден! Нямам интернет.
- С рутер ли сте?
- Не. С баджанака сме.
Виц на деня Виц на деня На сватба. Млад метълист към DJ:
- Пусни нещо за пого!
След минута.
- Специално за Пого и компания - Софи Маринова...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Масово сбиване на две враждуващи фамилии в циганската махала, ескалира в сватба.Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори