×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие


31 Май 2024, Петък, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Вижте програмата

Един от най-мащабните форуми за църковна музика отново ще събере в Поморие стотици талантливи изпълнители от България, Сърбия, Молдова и Австрия. Вече 20 години градът е домакин на Международния фестивал за православна музика „Света Богородица – Достойно есть”, провеждан под патронажа на Сливенска митрополия и кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Началото на фестивала ще бъде дадено на 05.06.2024 г. /сряда/ от 17.00 часа с литийно шествие, което ще тръгне от началото на главната пешеходна улица /до ОББ/, за да стигне до входа на храм „Свето Рождество Богородично”, където ще бъде отслужен водосвет.

В деня на официалното откриване, в Поморие отново ще бъде посрещната чудотворната икона на Света Богодица „Достойно есть”. Светинята се предоставя с разрешението на Светия Синод и благословията на Негово Светейшество Български патриарх Неофит.

В рамките на петте фестивални дни /от 05 до 09.06.2024 г./ всеки желаещ ще има възможност да се докосне до лика на Божията майка и да се наслади на богата концертна програма. Ще бъдат представени уникални солови и хорови изпълнения, като първият концерт ще започне в деня на откриването (05.06.2024 г.) от 18.30 часа, в църквата „Свето Рождество Богородично”. Ето и пълната фестивална програма:

XX МФПМ „Св. Богородица – Достойно есть“

Поморие – 5-9 юни 2024 г.
 

Програма

05.06. /сряда/

– до 16.00 – регистрация на участниците в Туристически център на пл. „Св.св. Кирил и Методий“

– Акустични репетиции по график.

– 17.00 –  Литийно шествие до храма. Водосвет. Официално откриване – пред храма.

– 18.30 – I фестивален концерт

Църковен хор „Благовещение“ при храм „Св. Троица“ – Ловеч, България, кат. 1
Църковен хор при храм „Успение на Пресвета Богородица”- Ботевград, България, кат.1
Смесен хор „Седянка“ – Силистра, България, кат. 3
Смесен хор „Родна песен“ към Община Бургас, България, кат. 3
06.06./четвъртък/

– Акустични репетиции по график.

– 18.00 – II фестивален концерт.

Десислава Младенска и Силвия Младенска – Ботевград, България, кат. 2
Детски хор при ПСЦПД – Панчево, Сърбия, кат. 3
N choir – Виена, Австрия, кат. 3
Камерен хор „Лавиринт“ – Зайчар, Сърбия, кат. 3
– 20.00 – Открита сцена – пред храма  (НЧ „Просвета-1888“)

07.06. /петък/

– Акустични репетиции по график.

– 11.30 – Среща на диригентите и ръководители на съставите, фестивалния секретариат, гости и журналисти в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“.

– 18.00 – III фестивален концерт.

Хор „Ave Musica” – София, България, кат. 3
Хор на учителките – Добрич, България, кат. 3
Смесен хор „Орфей“ при НЧ „Развитие-1869“- Враца, България, кат. 3
Дамски хор „Ренесанс“ при Академията за музика, театър и пластични изкуства – Кишинев, Молдова, кат. 3
Представителен хор на Старозагорска епархия „Св. апостол Карп“ – България, кат. 1
– 20.00 – Открита сцена – пред храма  (НЧ „Просвета-1888“)

08.06. /събота/

– Акустични репетиции по график.

– 10.00 – 12.00 – Репетиция на Сборен фестивален хор «Достойно есть» в залата на НЧ „Просвета-1888“.

– 16.00 – IV фестивален концерт.

Православен хор „Св. Климент Охридски” – София, България, кат. 1
Вокална формация „Мелос“ – Севлиево, България, кат. 3
Хор „Покров на Пресвета Богородица“ при храм „Покров Богородичен“- София, България, кат. 3
Мъжки хор „Стефка Благоева“ – Пловдив, България, кат. 3
Академичен камерен хор „Гаудеамус” при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев”- Пловдив, България, кат. 3
– 18.00 – V фестивален концерт.

Академичен народен хор – Пловдив, България, кат. 3
Панчевско сръбско църковно-певческо дружество – Панчево, Сърбия, кат. 1
Смесен хор при Патриаршеска катедрала „Св. Александър Невски“ – София, България, кат. 1
Сборен фестивален хор „Достойно есть“
– 20.00 – Открита сцена – пред храма  (НЧ „Просвета-1888“)

09.06 /неделя/

– 8.00 – Утреня в храм „Рождество на Пресвета Богородица“

– 9.00 – Св. Божествена Литургия – в храм „Рождество на Пресвета Богородица“, в Старинен храм „Преображение Господне“ – Поморие с участие на хорове от Фестивала.

– 11.30 – Заключителен концерт. Официално закриване на фестивала.

 

*** Организаторите си запазват правото на промяна на програмата.


В категории: Поморие


Коментари
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 4
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Грабвайте хавлиите и на плажа, чака ни слънчева събота, с температури 28° - 33° Грабвайте хавлиите и на плажа, чака ни слънчева събота, с температури 28° - 33° Прогноза за времето - събота, 27 юли 2024 г. Почина Кристина - момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Почина Кристина - момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Тя беше с 85% изгаряния по тялото Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори