×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия ще унищожава техника и войници и извън Украйна заради далекобойните оръжия


31 Май 2024, Петък, 16:20 ч.

Предоставянето на такава техника не е помощ, а участие във война, заяви Медведев

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев отправи сериозни заплахи към страните от НАТО по повод дадените позволения на Украйна да нанася удари на територията на Русия със западни оръжия. Ето цялото съобщение на бившия руски държавен глава, публикувано на неговата страница в Telegram:

"Западните страни, които уж "одобриха използването“ на своите оръжия с голям обсег на руска територия (независимо дали става дума за стари или нови части на страната ни), трябва ясно да разберат следното:

1. Цялата им военна техника и специалисти, воюващи срещу нас, ще бъдат унищожени както на територията на бившата Украйна и на територията на други държави, ако оттам се извършват атаки на руска територия, предава dnes.bg.

2. Русия изхожда от факта, че всички използвани далекобойни оръжия от Украйна вече се контролират директно от военнослужещи на страните от НАТО. Това изобщо не е "военна помощ“, а участие във война срещу нас. И подобни техни действия могат да се превърнат в casus belli.

3. НАТО ще трябва да реши как да квалифицира последиците от евентуални ответни удари по оборудване/съоръжения/военен персонал на отделни страни от блока в контекста на чл. 4 и 5 от Вашингтонския договор.

По всяка вероятност ръководството на НАТО иска да симулира, че става дума за суверенни решения на отделни страни от Северноатлантическия алианс да подкрепят режима в Киев и тук няма причина да се прилага правилото на Договора за колективна самоотбрана от 1949 г.

Това са опасни и вредни заблуди. Подобна "индивидуална помощ“ от страна на страните от НАТО срещу Русия, било то контролиране на техните крилати ракети с голям обсег или изпращане на контингент от войски в Украйна, е сериозна ескалация на конфликта. Бивша Украйна и нейните съюзници в НАТО ще получат отговор с такава разрушителна сила, че самият Алианс просто няма да може да устои да бъде въвлечен в конфликта.

И колкото и да дрънкат пенсионерите от НАТО, че Русия никога няма да използва нестратегически ядрени оръжия срещу Украйна и още повече в отделни страни от НАТО, животът е много по-страшен от техните лекомислени разсъждения.

Преди няколко години те настояхава, че Русия няма да посмее да влезе в открит военен конфликт с бандеровския режим, за да не се скара със Запада. Изчисленията се оказаха погрешни. Води се война.

Използването на тактически ядрени оръжия също може да бъде погрешно изчислено. Въпреки че това би било фатална грешка. В крайна сметка, както правилно отбеляза президентът на Русия, европейските страни имат много висока гъстота на населението. И за онези вражески страни, чиито земи са по-далеч от зоната на покритие на тактическите ядрени оръжия, най-накрая има стратегически потенциал.

И това, уви, не е сплашване или ядрен блъф. Настоящият военен конфликт със Запада се развива по възможно най-лошия сценарий. Има постоянна ескалация на мощта на използваните натовски оръжия. Следователно днес никой не може да изключи преминаването на конфликта в последния му стадий“, пише Медведев.

 


В категории: Войната в Украйна


25
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
25
Коментара по темата
25.
Дивак
02.06.2024 17:10:49
2
2
Кой бунак още помага на тревомана.....
24.
Не знам коя е росица
01.06.2024 09:46:08
6
4
Но ЛГБТ в така наречения "Запад" има права и свободен избор, а в Русия ЛГБТ е завладяла управлението, но ние анаааллллрусоробити няма от къдя да знайм.
Дажи ни сме чули за Володин, Милер, ген Герасимов, ген Матовников, патриарх пляс пляс Кирчо Гундяев, дажи ни разбрахме за голата пидер вичеринка. Само знайм за виликътъ пиди рузззззка армийка опъвана от вагнерци и кадиркозоебите, но. нищо нищо. Даже и от бг русоробите има много ама многоооооооо и не само джорналистиииииииити.
23.
Не знам коя е росица
01.06.2024 08:49:43
2
6
Аз плюх нято рано рано искате да кажете че нато не подкрепя ЛГБТ ли ? Тапакк през ден си развяват цнаменцата и шалчетата по разни паради фестивали и тн. и като те е грижа за децата натова ли да ги учим .Русия е огромна държава с ресурси вярно мялко изостанала технологично 'но не и воненно технологично' но китай е до тях ще им удари едно рамо и бързо ще дръпнат .Европа затъва цените нагоре ,талибани по улиците на великите франция гелмания и тн. всичко леш . Тез пендели ли даподкрепям които само ни смучат и ни тикват към война и ние сме първия гъз който ще бъде шибан .Тези ще ни оставят като барани яйца и ще направят една прескомференциика и до там. Плашели емиимат топки плашат що натовците не плашат ли или не те само защитават зеленски .То зеленски ако наистина е нормялен много по рано щеше да си запази народа и земята ама нали е надупен като нас ся реве и проси наляво надясно .
22.
До 14
01.06.2024 08:24:07
2
5
Нямам речниковия запас, да ти обесня каква евтинджос курва си, щом подкрепяш нато вместо Русия. Ако имаш деца, може те да те съдят някой ден, освен ако не са същите боклуци като теб. Добре че са малцинство хората по света с твоето робско мислене, иначе крепостничеството щеше да ни се стори като песен. Лично бих ти свил сармите, но не сега- след като завият сирените и ще получа медал вместо присъда за това. Яж лайна!
21.
Тодор
01.06.2024 08:08:53
3
7
Няма да се допусне шепа маниаци да превземат света и да го превърнат в частен кът за извратените си удоволствия. Сащ и европа може единствено да се радват, ако печатницата за пари е единствената ценност, която ще изгърми след задаващият се конфликт. Русия ще победи поради ред причини, говорим за факти, а не за благопожелания и стискане на палци. А мизерниците, които плюят по Русия- вие не сте християни, не сте българи, не сте мъже, а най-вероятно не си струва да ви наричаме и "хора". Скоро- на всеки според заслуженото ;)
Стойте по-далеч от прозорци
Z
20.
Гипично
01.06.2024 08:00:28
7
1
пиеница Руспия може да унищожи само собственото си население
19.
Рус ица Рус
01.06.2024 07:36:07
6
1
Чиева пак се е развихрила на тема ЛГБТ, всякаш е Русица Кулагина, не заради нежното си излъчване, а заради
излъчването си на истински мужик, като онези жертви на кадировски овцеонождачи!
Сън не е спала тази Русица, да похейти себеподобните хахахаха.
Очакваме да се включат Кулагин, Волгин, Криско Костов, Гундяев и Киркоров все расови истински мужици хахаха.
18.
Ким е на стед бай
01.06.2024 06:46:43
5
1
'Тавариш да натискам ли копчетата ? Не имай търпение Ким изчакай .Моля ти се знайш ли как ми се иска бат Вова само еднича да пусна !Не бе Кимчо задръж още малко аз щи кажа кога.Добре бат Вова ама да не ма забрайш аз първи искам.Да бе Кимчо нали ти обещах ти си първи.Добре бат Вова чакам с нетърпение.
17.
путкин джудже уродливо
01.06.2024 06:41:04
8
3
Путин щял да нареди удар с ТЯО тактически ядрен оръжие РЛС "Воронеж М". ГРУ къде ще е след "Киев за 3 дни" трета година, ще го отстрани

Пропагандисти-путинисти диплят опуси как Европа била на ръба за употреба на ТЯО от ВС на РФ след атаката на ГУР на МО на Украйна по три РЛС на системата за ранно предупреждение за ядрен удар.

Путин обаче не реагира за атаката по три от десетте надхоризонтни РЛС, свързани с ядрената триада на Русия, а пласира поредната хибридка срещу малките държави в НАТО.

Путин щял да нареди удар с ТЯО след атаката по РЛС "Воронеж М", ГРУ къде ще е след трета година "Киев за три дни", дали няма да го отстрани?!

СВО на Путин е катастрофа - за три години Авдеевка, Бахмут и Маринка, украински градчета срещу отстъпление от Херсон, областен център, а се беше наточил за "Киев за три дни", че даже и за вечеря на генералите на 24 февруари в Киев!

О, да, и Мариупол - на каква цена обаче. Путин унищожи за превземането на Мариупол най-добрия сухопътен спецназ в света - 22-ра отделна гвардейска бригада на спецназа на ГРУ, която водеше битка с "Азов", а след това дори освободи от плен командирите на "азовци".

ГРУ ще отстрани Путин дори при намек за удар с ТЯО, не че той ще нареди атака, защото ще изгуби подкрепата на товарищ Си, а без нея е в киреча.

Ако Рейгън беше президент на САЩ, Путин щеше да усети разликата с Байдън и Тръмп, който пък щял да бомбардира Москва, ако бил президент, когато Русия нападнала Украйна.

Американците са смятани за измекяри от украинските бойци на фронта и вероятно с основание, защото са наясно, че Путин няма да рискува синовете си от Алина с ядрен удар, дворците, яхтите и стотиците милиарди, но се връткат и не подкрепят Украйна на макс.

Затова Зеленски уволнява протежета на САЩ. И още - защото знае какви бойци има в Центъра за специални операции (ЦСО) "А" на Службата за безопасност (СБУ) на Украйна, които елиминираха елитни бойци на "Вагнер" в Бахмут и провокираха Пригожин да тръгне скъм Москва.

Никакъв ядрен удар няма да нареди Путин, американците го знаят, но са циници и на цената на хиляди украински бойци нанасят щети на Русия, защото имат интерес от дълга война.

След удара на ГУР по РЛС от ядрената триада на РФ Путин не реагира, а уж плаши малките държави в НАТО - с какво, с премахване на естонски гранични буйове по руслото на Нарва?

Това толкова разочарова путинисти у нас, че вече цитират руски "нацики", които наричат Путин "соплежуй". Готино - а колко силни-вилни бяха в първите дни след 24-и февруари 2022 г., СВО щяло да постигне целите си за две-три седмици. И?

Как се побеждава народ, как се побеждават украинци, етнически руснаци (!) и "бандеровци" от Западна Украйна, които скочиха като един срещу руската армия - никакви цветя, а "стингъри", "байрактари" и "джавелини".

"Русия не може да бъде победена" заяви президентът Румен Радев, но той като генерал поне може да види реалностите - СВО на Путин е катастрофа, да си пусне филма за ЦСО "А" на СБУ, може и да го коментира с бившия резидент на КГБ в България ген. Леонид Решетников.

Русия не само че може да бъде победена, защото мантрата за ядрената държава е блъф, но вече загуби войната - Путин видя, че не може да победи украинците и търси поводи за преговори.

Путин няма как да натисне "ядреното копче", г-н президент, системата е многозвенна, знаете това, не само офицерите ще откажат, но и ГРУ ще го отстрани (има да му връща след толкова ликвидирани от ФСБ шефове на ГРУ), ако издаде такава заповед.

Преди това обаче може да има втори "марш към Москва". Ген. Иван Попов го арестуваха, но след десетките хиляди загинали в настъплението за превземане на Часов Яр и в "Харковската опарация" без никакъв резултат и на други генерали може да им писне.
16.
Лгбт пиратки
01.06.2024 06:32:14
3
4
Нали сме съюзници защо ни ги няма f16 ките защо през границата минават всяква измет както си искат защо ще ни пазят други защо ще сме все наведени и нямаме избор както имат Унгарците с Орбан .Как ще ни опазят чежди контингенти като всички се стремят да си опазят своето .Санкциите им срещу Русия доведоха единствено до по високи сметки за европа и ръст на руската икономика.И тва продължава не е редно украйна да се превърне в руина с доживотен заем и ако не седнат на масата за мир и.не наведат глави руснака ще ги изтрие от картата .Сащ си въртят бизнесчето тука и насъскват лгбт началниците от европа и така докато не стане страшно после песконференции най майка им пу.ката .Ся и в тайван правят конфликти и там ще пробутат някой страйкер някой f16 и така .Ядрените ракети на Путинката нямат аналоги няма ПВО което може лесно да ги спре така че незнам ко са надъхват Макрончо и другите пендели
15.
Нато лгбт бойците и чантаджии
01.06.2024 06:11:12
4
4
Пияни москвичи не знам си кво си КАТО ГИ ЗАЧЯТКАТ СЪС САРМАТИТЕ И ЩЕ ХОДЯТ ПРИ СИ ДЗИ ДА СЕ МОЛЯТ 'МОЛЯ ТЕ СИ КАЖИ МУ ДА СПРЕ ' ЩОТ ОНЕЯ САЩ НЕ ИМ ПУКА ОСОБЕННО МНОГО КО СТАВА В ЕВРОПА ВАЖНОТО Е ПРИ ТЯХ ДА НЯМА ВОЙНА . Руснака задна няма да даде пък Макрончо и фондерлайнъовците вместо да спират конфликта те го потклаждат допълнително кво тряя стане с Украйна да изчезне нацяло като страна ли ще стане мазало и европа ще изпадне в колапс руснака им го каза много сте нагъсто бързо ще ви свършим и нямя да е като в украйна с танкове и пушки тука вече ще е по бързата процедура бастър копче и до там.Тез помиии в ЕС ще ни вкарат във война и ще ни оставят да мрем за да си спасяват техните лгбт държави .Вярно е европа е модерна в европа се живее добре обаче нещата рязко може да се преобърнат
14.
До Цецка
01.06.2024 01:29:05
6
5
По-долен и по-гнусен от националния предател няма, от шпионина, агента или предателя на сънародниците си. Не те знам, защо си такава дребна душица, но да се русееш и да желаеш зло на собствения си народ в замяна вони. Ти вониш. Диктаторът Путлер, както всички преди него ще изчезне, добре е да изчезнеш и ти..
13.
*********
31.05.2024 23:02:08
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
12.
*********
31.05.2024 22:15:45
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Международен анализатор
31.05.2024 20:57:06
7
6
Ще си ядете лайната и ще ближите турски ануси за десерт. Русия, като всяка държава, си има своите проблеми и ги решава, но предателските мастии, които ги интересува главно колко пари имат в джоба, само АД на земята ги очаква.
Справка: Украина.
Fuck around and find out!
Z
10.
Abc
31.05.2024 20:49:41
6
7
Отдавна трябваше да нанасят удари джуджето щеше да е свалено от собствения си народ.
9.
Цецо
31.05.2024 20:28:45
12
12
Аз пък искам да запука държави като България, пълна с предатели и дребни сметкаджии, нагаждачи. Да взривят летища, заводи, складове. Кеф! От достатъчно колеги, познати, роднини и "знаменитости" чух небивалици, за които е жално че руснаците са дали толкова жертви за нас в миналото, а турците- че не са ни изтрепали като вредители. ВПЕРЕД РОССИЯ!
Z
8.
ХХ
31.05.2024 17:20:10
15
21
Човекът предупреждава.

Да няма после неразбрали!
7.
Курти
31.05.2024 16:55:13
26
16
Така говореше и когато НАТО започна да предоставя оръжия още в началото на войната Еми нищо не стана тогава и сега пак няма да стане нищо.
6.
Ну блядь, ну погоди
31.05.2024 16:47:37
21
20
Пак е пиян
5.
Хари сос
31.05.2024 16:41:06
18
15
Ще ги целят с новата безаналогова гигантска прашка.Вместо ракети ще ползват нашите русофили.
4.
Зеленски
31.05.2024 16:38:09
15
24
И после като се събуди малоумното пияно джудже усещаше силни болки в главата от махмурлука и остра болка в задника от американските санкции и изгонването на синчето му от лошия ФАЩ...
3.
оффф...
31.05.2024 16:31:05
23
23
Този изкукал пияница пак се развихри?

Какви нападения на руска територия от държави извън Украйна?

Кръвожадните постоянно си мечтаят някой да ги напада, за да го използват за оправдание
2.
i nie
31.05.2024 16:28:58
11
20
i ние ще унищожим всички 10 останали москвичи и жигули.после и др
1.
Тоз пък
31.05.2024 16:27:04
21
24
Медведка я се скрии. Московия е свършена дъжава, дори Казахстан вече я задминава по БВП.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори