×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Едно време мигранти ли? Граничарите стреляха на месо нарушителите на браздата


Едно време мигранти ли? Граничарите стреляха на месо нарушителите на браздата
Спазвала се е максимата „Нарушителят се задържа или унищожава”
26 Май 2024, Неделя, 08:11 ч.
Автор: Флагман.бг

За задържан нарушител граничарят е получавал домашна отпуска от 7 дни

По времето на социализма Българската държавна граница бива опасана с бодлива тел, един вид ограда. Тя започва от черноморския ни бряг и свършва в най-северозападната точка на българската територия, река Дунав.

В тази ограда от бодлива тел е имало отвори само за т. нар. ГКПП-та (Гранични контролно-пропускателни пунктове). За да се движиш в граничната зона на НРБ е било нужно специален открит лист, получил названието документ „образец 12”, издаван от Дирекция на милицията. Жителите на градчетата и селата в граничната зона пък са получавали щемпели на паспорта. Всеки определен участък от границата се е охранявал от т. нар. Граничен отряд.

На самата граница е била издълбана така наречената „гранична бразда”. Де факто това е линията на държавната граница. На въпросната ограда с бодлива тел са били поставени проводници. Това е кльонът – електросигнализационна система за охрана на държавната граница.

При опит за нарушение на границата прилежащата гранична застава се вдига ”на оръжие” и се изпраща т.нар. „тревожна група”. Тя се е състояла от няколко въоръжени граничари, командвани от офицер. В групата задължително влиза служебно куче, порода източноевропейска или немска овчарка. До кльона, по-точно от вътрешната му страна, бива разорана ивица земя.

Това е така наречената контролно-следова полоса (КСП). Предназначението и е да „запечатва” следите на евентуалните нарушители на границата. Групата е трябвало да провери участъка от кльона, откъдето е получен сигнал за нарушение на границата и евентуално да задържи нарушителите. Ако не е в състояние сама да се справи със задачата, на мястото на нарушението на границата пристигат и останалите граничари от заставата.

При опит за нарушение на границата прилежащата гранична застава се вдига ”на оръжие” и се изпраща т.нар. „тревожна група” Задържането и „неутрализирането” на нарушителите се е извършвало от граничарите на наборна военна служба. В много редки случаи от офицери. Спазвала се е максимата „Нарушителят се задържа или унищожава”.

За задържан нарушител граничарят е получавал домашна отпуска от 7 дни. В редки случаи са произвеждали редника в звание ефрейтор. Освен ако не ставало въпрос за „важни нарушители”. Не всички т. нар. „бегълци” от ГДР (Германската демократична република) са били „важни“. По друг начин са стояли нещата, ако граничарят застреля нарушител „при опит за незаконно преминаване на границата”. Редниците автоматично са ставали ефрейтори.

Награждавали са ги с домашна отпуска до 27 дни. Говорело се е, че първите седем дни граничарят, „неутрализирал” за първи път нарушител на държавната граница, е бил изследван в Неврологичното отделение на МВР болница – затова как му се е отразило убийството на психиката. За героичната постъпка на тези граничари се е пишело във вестниците „Граничар”, „Народен страж” – печатният орган на МВР по онова време.

По-рядко се е пишело в периодичния печат. В много редки случаи са се правели телевизионни интервюта с граничарите – герои. По онова време охраната на границата е издигната в култ. Граничар, „неутрализирал” нарушител при „защита с риск на живота си на Държавната граница”, е получавал и медал „За заслуги по охрана на границата”.

Граничари, „неутрализирали” повече от 10 нарушители, е можело да бъдат повишени в звание сержант и дори да получат високото бойно отличие орден „Червено знаме”. Тленните останки на нарушителите на границата са били откарвани в граничния отряд за идентификация. Телата на застреляните се фотографират. В заставите е имало фотоапарат за тази цел. Снимките са се предавали в граничния отряд на ВКР отдела (военно контраразузнаване). Умишлено не е била водена статистка кой граничар на коя дата е „неутрализирал” нарушител на границата.

Граничар, „неутрализирал” нарушител при „защита с риск на живота си на Държавната граница”, е получавал и медал „За заслуги по охрана на границата” За безнаказано нарушение на границата санкциите са били жестоки. Наказанията са започвали от командира на заставата. Според случая той се е понижавал в звание. Може ло е и да се разжалва. Разбира се, най-потърпевш е граничарят, допуснал нарушението. Ако е имал нашивки, му са се късали демонстративно пред строя на плаца в граничния отряд. В някои случаи граничарят е можело да отнесе и присъда.

Едни от най-големите митове и легенди за границата е за огромния брой „мирни бегълци”, убити от българските граничари. Нещата обаче стоят малко другояче.

От 1947 г. (тогава са създадени българските Гранични войски) до 1990 г. на българските граници са застреляни по-малко от 1000 нарушители. Една част от тях са “неутрализирани” от тогавашните Вътрешни войски, действащи в граничната зона.

По-голямата част от тях – през периода 1947 г. – 1966 г. Тук влизат и членовете на така наречените „горянски групи” (групи, водещи подривна дейност и саботажи срещу властта по онова време). Освен тях в България са изпращани подготвени диверсионни групи, спускани с парашути в граничната зона или прехвърляни по суша от Гърция и Турция. Не е малък броят и на българските граничари, убити в схватка с въоръжени нарушители. 

socbg.com


В категории: Ретро Флагман


Всеки втори лекар у нас е над 55 г.
Всеки втори лекар у нас е над 55 г. 17/06/2024, Понеделник 19:00 5
59
Коментара по темата
59.
Боян
27.05.2024 18:52:21
0
4
МВР-рай за ХИБРИДИТЕ на пенсия и заплата,ДОКОГА???
58.
Силвия
27.05.2024 16:15:44
0
6
Докога ще ги държат тез хрантутници на пенсия и заплата?Веднага да бъдат освобождавани и да се назначат млади хора,няма друга такава глупава държава.
57.
Вълчо граничара
27.05.2024 05:46:03
5
1
Едно време ги трепех като съсели наще българи щото други нямаше.
Горд съм а ся не ги трепат начи са джендъри евро. Не като едно време мъже юнаци с пушка.
56.
*********
26.05.2024 21:54:21
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
55.
Напасан офицер от БНА
26.05.2024 20:42:38
0
6
На 2 апартамента съм ,200 квадратки виличка, 10 заплатки ,отпочинал , живота е песен .
54.
Наню Колдеев
26.05.2024 20:36:52
0
5
Слава на Партията , много цоцахме .
53.
msp
26.05.2024 17:15:43
9
8
51.
Запасен офицер от БНА ...

Цял живот наведен шапкар,който не е свършил работа за 5 лева,че тръгнал да ми се хвали. СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ!
52.
До49
26.05.2024 17:00:43
3
15
Едно време нещата бяха обратни на сегашните. Тогава нарушителите бяха бягащи от България и бяха убивани, а сега границата се преминава от нагли тълпи от вън и вместо да бъдат спирани и връщани обратно ние ги приемаме, настаняваме, обгрежваме и храним. Защо по нашите може да се стреля, а по нагли нашественици не може?
51.
Запасен офицер от БНА
26.05.2024 16:12:52
8
20
Служил съм ПВО войски . Ако щете вярвайте , но Турските F-16 не смееха да наближат границата на по-малко от 60 километра ! Толкова добре бяхме защитени . С 75 Двина , Волхов , Нева , Оса ... Имахме си армия за чудо и приказ ! Имахме 4 хиляди танка и повече от 250 самолета . Без да се брои гражданската авиация . И каквато днес също нямаме . А сега сме станали за посмешище дори и на Бушменитe от пустинята Калахари . Това е тъжната равносметка ...
50.
С
26.05.2024 16:01:41
0
14
Сега Трагичната полиция половината е хибриди на двойна хранилка,хем пенсия,хем заплата вече девета година.Стоят,натискат се,измислят си че имат много работа, да могат да си вземат паричките всеки месец.Кой ще се махне от 2500лв заплата и 1800лв пенсия всеки месец,да не говорим за офицерите-хибриди какви пари взимат на месец-двойно.
49.
Пишлеме
26.05.2024 15:41:00
8
15
Тогава много хора искаха да избягат от режима! Мирни , невъоръжени! Да избягат в Турция , Гърция ! Много не успяха , бяха застреляни, като кучета! Жалкото е ,че голям процент от младото поколение не знаят.
48.
Изроди
26.05.2024 15:01:18
7
22
Глупава статия. Едно време нямаше мигранти!!!! Никой не искаше да идва в България. Нарушителите бяха обикновени хора, които рискуваха живота си за да избягат от социалистическият Рай. Плоска манипулация е, че тогава не е имало мигранти защото щели да ги убият на границата, тогава само лудите бягаха към комунистическите държави и да нямаше охрана никой нормален нямаше да дойде тук. Убийствата бяха наказание - смърт без процес и смъртна присъда за прегрешението да избягаш от Лагера.
47.
Пазели са
26.05.2024 14:44:24
4
4
и от влизащи, т.н. наречените горяни/провокатори, групи пращани за разузнаване и саботажи, но това е било в ранните години, най-късно до 60-те може би. Или поне такива приказки ни разправяха, тъй като стана ясно по-късно, че една част от тези саботажи, ако не и всички, също са били дело на "държавата", както и сега, както навсякъде... Историята на целия свят е една огромна лъжа!
46.
победа и здраве
26.05.2024 14:31:43
4
6
По-лош строй от юдео-болшевизма не е съществувал. Макар че днешният троцкизм е напът да го задмине. Като цяло, най- добрите общества за живеене през вековете са тези които са хомогенни, чиито населения са въоръжени до зъби и където има по-малко (но въпреки това строги) закони. Както Адолф е написал в Моята Борба: "Човешкото право е над държавното." Светът в който се озовахме е негация на всичко постигнато през историята и е следствие точно на дегенератите които се опълчиха на възхода на свръхчовека, който бавно бе започнал да си прокарва път.
45.
Запознат
26.05.2024 14:19:36
6
16
Да едно време стреляха ама по тези които искат да избягат от комунистическия Рай!!! Защото никой отвънка не искаше да идва тука да живее в бай тошовата кочина флегми ... Още не можем да се оправи от тежките последствия на това време, включително и от политиците които са негов продукт, като банкянския например...
44.
Ник
26.05.2024 14:14:35
1
12
На времето имаше един виц за загниващия империализъм ! По какво си приличат империализма с мушмулата? Отговор - колкото повече гният , толкова са по-вкусни....
43.
Хер Флик
26.05.2024 14:09:02
2
27
Едно време съоръженията на границата пазеха някой да не ИЗЛЕЗЕ, а не да ВЛЕЗЕ.
Да ви е*а източника - socbg...
42.
До 39
26.05.2024 13:17:02
1
2
Не можеш да ни видиш щото ние не ходим в СТОЛИПИНОВО!!!
41.
До 38 за доуточнение
26.05.2024 13:11:23
2
5
От членоразделната ти злоба разбрахме, че щом си прост си истински комунист! Това казваш нали? От твоята "желязна" логика излиза, че и ти си истински комунист!
40.
пенсионер
26.05.2024 13:10:08
2
5
От това коетофлагман ни поднесе без компетентна авторска професионална намеса не съм чел .Силно се впечатлих от злостната нападка на кадровите и наборни граничари до същестуващите ГВ по конкретно че са едвали убийци .След като се допуснело някой да премине без да бъде задържан се прилагали строги мерки срещу виновните оСВЕНпонижение в звания както на началниците и така на наборния граничар но е имало и най тежко Подвеждане под съебна отговорност .Чудно ми е при сегашните Гранична полиция са преминали от съседна за наша хиляди чужди граждани но не се пише към виновните какви строги мерки наказания са предявени Друго което ми прави впечатление че не се казва за каналджиййство и участие на граничари в подобни пряки участия Не се пише защото не е имало Докато при Гранична полиция има масово участие на служители задържани за трафик на нарушители но колко са с ефективни присъди .Ина последно не по важност е това че са бягали от наша за съседна Турция ГЛАВНО ОТ БИВШИЯ СОЦ.ЛАГЕР гЕРМАНЦИ Чеши Поляци а о българите са главно Турци които не са харесвали живота в България Сега сравнение с мигрантите които не желаят да останат в Бг .То тези които по една или друга причина успяха да се установят в Турция като не харесват нашата страна зАЩО си поддържат двойното гражданство Онези които са се еизселили през 1949 год сме свидетели кат техни наследници с български корен напират за Български паспорти по подобие на онези от западните ни покрайнини
39.
ГДБОББ до 37
26.05.2024 13:09:50
1
2
Знам ги, защото съм те виждал :) И теб, и майка ти.
38.
msp
26.05.2024 12:33:03
6
6
до 18 ИСТИНСКИ КОМУНИСТ !

много си прост,точно като истински комунист!
37.
До 26 Само да питам
26.05.2024 12:22:43
0
2
Тези неща дето ги плещиш май ги знаеш по себе си! Честито!
36.
Само да питам
26.05.2024 12:21:07
0
2
Тези неща дето ги плещиш май ги знаеш по себе си! Честито!
35.
До 32 от един приятел
26.05.2024 12:18:10
1
4
Знаеш, че си интелектуално ограничен и с речник от 50 думи какво можещ да кажеш? Нищо съществено с тази празна шамандура!
34.
Бург
26.05.2024 12:17:00
4
11
Застрелва ли са тези които бягат от България, тези които влизат се задържали.
33.
До 19 от един приятел
26.05.2024 12:14:26
1
1
От глупав, по глупав!!!
32.
ГДБОББ до 28
26.05.2024 12:08:07
7
9
КомунизЪмът и правешкия мангасар добре са те образовали :) Див селянин, с майка-негърска кофа за сперма и баща-киртак в комбината за кюмбета! аххахахахаххахахаха
31.
Охрана !
26.05.2024 12:06:12
4
4
На всички шефове съм им ебал жените. Някои преди да се оженят за тях, други по време на браковете. Изчуках жените на хиляди бизнесмени. Лапаха ми ... всичките. Те пък си ги целуват балъците и хранят
30.
!!!!!!!!!!!!
26.05.2024 12:00:57
11
6
Капиталиста за пари, майка си, баша си, децата си продава ! Всички капиталисти женят щерките си за богати чичковци, по богати от тях, продават ги като проститутки за пари. А жените на капиталистите са най долните проститутки. С отворени, разпорени задници, ламтящи за повече богатства. Самия капиталист винаги е бил послушна проститутка. За да стане такъв е слушал и изпълнявал всичко каквото поискат по големите. Лапал е чурки за пари не веднъж. Дупел се се пред мутрите за да му подхвърлят повече банкнотки. Такива са ни и бизнесмените и политиците. Долни, шибани, разпорени проститутки
29.
Завирача
26.05.2024 11:55:22
8
20
Едно време нямаше и един човек, който да иска да влезе нелегално през границта и да живее в комунистическата кочина Народна Република България! Граничарите стрехяла на месо да, обаче не по мигранти, а българи пробващи се да избягат от комунистическия кенеф.
28.
До 26
26.05.2024 11:50:05
10
6
Тогава негър бяхме виждали само по филмите бе квазимодо. Да ти припомня, че майка ти и баща ти също бяха комунисти. Само че се залъгаха понеже семето ви е гнило, малоумно и баща ти стана педераст в капитализма. Да ти си създаден от любовните ласки на баща ти с комшията. Майка ти само е гледала горката от страни и като са свършили порното помежду си, е събрала с лъжица семето от гъза на баща ти и си го е натъпкала във вмирисаната хралупа нещастна. Затова ти си се родил такъв с голяяяяма халка, отворена още по рождение. Ген ви е. От гнилото ви семе идва всичко.
27.
Пацо
26.05.2024 11:41:20
0
8
през 90-те , опасни не бяха нарушителите, каналджиите и мутрите. Ако объркаш нещата , ще те смачкат с бухалки пред вас и ще ти запалят колата, имаше и иманяри с криминален вид. А държавата няма да ти помогне ако имаш някакви проблеми извън службата..а навън са БМВ-тата с тъмни стъкла..
26.
ГДБОББ до 23
26.05.2024 11:37:57
8
12
Майка ти е яла негърски чепове от социалистическите братски африкански държави. Един от тях е бил на баща ти, след което е изакала теб :)
25.
Янка
26.05.2024 11:16:58
6
1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
24.
пешо
26.05.2024 11:16:56
0
15
ако някой си мисли, че миграцията на хората се контролира от гранична полиция... не познава шефа на динковците
23.
ХааааХа
26.05.2024 11:00:32
17
12
Педерастите мечтаещи за негърски чепове, много мразят социализма, но тях не ги искат и в любимия им САЩ дори. По време на социализма нямаше такива олигифрени, оставени на улуцата уличници безполови проститутки. Хората бяха умни, възпитани, щастливи, милеещи за родината си. Не наркоманизирани педерунгели, безделници, невежи малоумници
22.
!!!!!!!!!!!!
26.05.2024 10:53:04
17
17
Днес със желание в чужбина излизат само обратните, защото тук не им дават да се женят еднополово. Всички останали напуснали родината си днес са по ПРИНУДА , мачкани, гърбени от българските капиталисти. Точно тези които плюят комунизма днес са уродите заграбили всичко и превърнали в роби народа български.
21.
Стан
26.05.2024 10:41:55
22
19
Абсолютно вярно! Имахме дисциплина, армия и уважение към Родината!
Сега елементарни същества с вид на хомосапиенс са готови и децата си да продадат, за да изпълнят заръката на американците. Най-големите предатели сега са тук и се канят отново да влизат във властта ППДБ. Основната им задача е легитимиране на джендърството.
20.
До 13
26.05.2024 10:35:22
10
10
Такива като теб стават само за тор в украинските полета.
19.
Do 13
26.05.2024 10:27:40
16
24
Не се хаби комуне шибано. Иди при путя ако ти липсва това срамно петно от нашата история. Ще ти даде пералня за награда, след като отидеш на фронта.
18.
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ !
26.05.2024 10:25:21
26
16
Едно време искаха да бягат само ТУРЦИТЕ ! Тези заблудени хора, си мислиха,че като избягат в западна Турция ше са в рая там. Отвориха им границите и ги пуснаха. Отидоха и след седмица, всички искаха да се връщат. Някои ги инасилиха там и се върнаха. Обиждаха ги, мачкаха и не само че искаха да се върнат ами РЕВЯХА за България. Разбрахте ли педерасти долни лъцливи ! Никой българин от 9 400 000 дите българи не искаше да напуска родината си. След социализма, капиталистите избиха и ПРОГОНИХА народа
17.
Е на тва е!
26.05.2024 10:10:35
6
25
Автора на статията не е бил граничар и вероятно не е живял по това време а само е слушал лакардии или е чел художествени соц. романи. Вярно е че бяхме като в затвор и извън страната излизаха само партийни другари на високи постове и техните роднини. Екскурзиите които организираше Балкан турист за българи в чужбина без значение дали е в соц. страна или на запад задължително имаше цивилно ченге. На някои затвора им харесваше защото освен строго охраняваната граница имаше и журналистическа пропаганда колко е лошо на запад и тн. Ако автора е имал в предвид че сега границата е като разграден двор има известно право. Има достатъчно модерни средства за да се обезпечи охраната и.
16.
До 7
26.05.2024 10:05:00
1
15
И сега е така никой от арабюгите (мигранти) не иска да остава тук...Минават безпрепятствено ,някои ги хващат (нямат достатъчно пари)...вкарват в ,,хотела",хранят...докато им се отдаде възможност да избягат от тая клоака(псевдо демокрацията)....други имат късмет попадат на ,,готин" охранител или разбойник ...бецален и...извън България...
15.
до 16
26.05.2024 09:59:05
10
25
Е, действително животът беше по-спокоен, сигурен и щастлив, но всички знаем, че това което казваш за желанието на хората да напуснат България не е вярно. Българите не бягаха масово, защото знаеха какво ги чака, както тях, така и роднините им останали тук, а и не можеха да стигнат дори до граничната зона без открит лист. Някои се опитваха. От тях, някои успяваха, други намираха смъртта си...
14.
Оперативан ВСК
26.05.2024 09:45:44
29
24
Двама румънци имам хванати, един турски наряд в българско, въоръжен и един български турчин. Педерастите днешни да не си измислят малоумните им педерастии, че само от Българско са бягали хора. Това е най малоумното нещо което съм чувал. Българин от България не бягаше тогава. Българите си имаха работа, семейства, бяха щастливи. След социализма българите избягаха и продължават да бягат, у ще бягат докато тук не останат само тези малоумни педерасти антисоциалисти ебани от цигани и турци
13.
До 9
26.05.2024 09:36:00
24
13
Като гледам напред, виждам само малоумни, гнусни педерасти като теб, и ми се иска да ви избия, размажа, суполивите плужески тикви.
12.
Пешо
26.05.2024 09:33:52
6
22
Както каза др. Живков след като падна от власт - социализъма беше едно недоносче
11.
Чела съм
26.05.2024 09:32:33
4
27
и че доста германци от ГДР са се опитвали да избягат от соц лагера през нашата граница и са намирали смъртта си тук. Разбира се, тогава не се чуваше за тези неща.
10.
Иван
26.05.2024 09:21:08
7
29
Статията е хубава. Доста добри познания. Стреляло се е по нарушители, но се е стреляло и по граничари от страна на нарушителите и има и доста убити. По нарушители не се е стреляло задължително и на всяка цена. Бях граничар седем години. В района на нашия граничен отряд за това време бяха задържани стотици нарушители. Не е убит нито един. За други години не знам и няма да споря.
9.
Хахахаха
26.05.2024 09:18:15
36
27
Ебати простотията. Кой го интересува какво е било преди това 30 години? Гледайте напред, оня мракобесен строй няма да се върне никога.
8.
Минало незабравимо
26.05.2024 09:08:21
13
17
Когато бяхме "колективния изток" във формат Съюз за икономическа взаимопомощ и Вършавски договор за военна взаимопомощ бяхме силно сглобени. Съветския съюз беше лош а Европейския съюз хубав.
И най глупавия би разбрал че за да просъществува един съюз трябва другия да го няма и пропагандата и ефирномедийната война има най решаваща роля която по онова време решителна роля имаха радио Гласа на Америка и радио Свободна Европа, които 24 часа бълваха зла пропаганда. Както и да е , но те и свещения за християнството брачен съюз не харесват и прочие.
7.
Граничар
26.05.2024 08:55:46
12
53
Бягаха само отвътре-навън, тук никой не искаше да идва.
6.
streljaxa da
26.05.2024 08:47:22
8
35
Никой не бяга в затвор де.
5.
streljaxa da
26.05.2024 08:46:01
18
55
Боже, какви лъжи! Беше като Северна Корея. Главния добитък по който стреляха беше българи - да не избягат от рая! Т.е. държавата затвор. Бежанци нямаше - никой не бяха в затвор.
4.
Да Флегми
26.05.2024 08:39:45
40
48
Стреляха и по българите които искаха да напуснат мини-московския рай...

Днес мигрантките центрове са пълни на 20%, никой и нищо не ви залива освен кремълски предизборни лъжи.
3.
Паралел
26.05.2024 08:33:25
4
61
По същото време, когато на мен ми бе нужен открит лист за да отида до Малко Търново, сина на гл. редактор на вестник Работническо дело, Огнян Дайнов учи на запад за сметка на БКП.
2.
Сравнение
26.05.2024 08:28:51
6
66
По същото време, когато ни бе нужен открит лист за да отидем до Малко Търново, Петко, бащата на Кирил Петков е пътувал свободно до Канада !

Колко ли доверен човек е бил на ДС за да го пускат там ?
1.
Наско76
26.05.2024 08:28:23
15
46
Пълни Глупости личи си че автора не е служил Граничар
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По тези неща ще разпознаете атрактивната жена По тези неща ще разпознаете атрактивната жена Ето кои са признаците Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Топ 5 на най-мистичните жени според астрологията Ето кои са те  Земетресение разлюля Пловдив (СНИМКА) Земетресение разлюля Пловдив (СНИМКА) Епицентърът му е бил на 5 км от Асеновград, на 15 км от Пловдив и на 150 км от София Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Рецепта за млечен крем с череши и ягоди Вкусен и освежаващ плодов десерт за нула време Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Доматеният сок без сол е полезен за сърцето Консумацията му е ефективна в различни възрастови групи Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Спипаха 11 мигранти на АМ "Тракия", изгоряха с по 3000 евро Сред трафикантите има българи и сърби Очакваме ръст на туристите с 10 % Очакваме ръст на туристите с 10 % Имаме много чужденци – рано-рано се превърнахме в интернационален град, отбеляза още преди фактическия старт на сезона кметът Тихомир Янакиев Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Задържаха психичноболния, нападнал дете с нож Прокуратурата постанови незабавното му отвеждане в лечебно заведение Опитен измамник прецака тази певица с участие в Германия Опитен измамник прецака тази певица с участие в Германия Поп фолк звездата Мира се оплака от организатор на концерти, но се оказа, че не е първата подлъгана от него Община Царево и Тракийски университет изграждат Експериментален център за аквакултури Община Царево и Тракийски университет изграждат Експериментален център за аквакултури Предвижда се проектиране и изграждане на Център за култивиране и наблюдение на бяла мида и други мидени култури
Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината - формулата на успеха на евросензация Избирателите са гладни не за политически тези, а за истински хора, които казват истината - формулата на успеха на евросензация 24-годишен кипърец без политически опит и без официална диплома за висше образование става част от ЕП, след като получи внушителна подкрепа  Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Футбол с екстри: Германия спешно търси проститутки да обслужват Евро 2024 Феновете масово търсят жрици на любовта, британците са мераклии номер 1 Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник 
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори