×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Загуби ли Украйна де факто войната или Западът ще се намеси?


Загуби ли Украйна де факто войната или Западът ще се намеси?
Според анализи Харков ще падне още тази година, а Одеса – в средата на следващата
25 Май 2024, Събота, 21:00 ч.

Генералният секретар на НАТО категорично отхвърли изпращането на сухопътни войски на Алианса в Украйна

Без удари на западни оръжия по Русия, Украйна трудно ще успее да задържи Харков, а и да поеме инициативата на фронта, твърдят експерти. Михаил Ходорковски отива и по-далеч: Украйна де факто загуби войната, твърди той.

Подполковник Джахара Матисек, пилот от американските ВВС и професор във Военноморския колеж на САЩ, се застъпва за изпращането на европейски военни в Украйна, като изрично уточнява, че това е негово лично мнение. Той смята, че без удари със западно оръжие срещу позиции в Русия ще бъде трудно да бъде удържан Харков, предава dnes.bg. Той изтъква пред "Дойче Веле", че изтребителите F-16 ще разширят възможностите на украинската армия, но за целта те трябва да бъдат стотици.

„Ако позволявате на руснаците да имат безопасно убежище на собствена територия, а Украйна да няма право да използва западното оръжие за атаки на цели вътре в Русия, то това е лоша военна стратегия“, казва Матисек пред ДВ. Той изтъква, че не пледира за по-нататъшна ескалация, а просто показва какъв би бил здравият смисъл.

НАТО: Западът да разхлаби забраните

Призив към страните от НАТО да разрешат на Киев да атакува с предоставеното западно оръжие военни цели вътре в Русия отправи и генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. И той смята, че започналото през май настъпление на Русия в Харковска област отчасти е обусловено от това, че Украйна няма разрешение да използва доставеното ѝ от Запада оръжие за атаки по „законни военни цели на територията на Русия“. Затова Столтенберг препоръчва на съюзниците „да помислят дали да не свалят някои от наложените от тях ограничения за използване на оръжието, което са предоставили на Украйна“.

В интервюто си за списание „The Economist“ генералният секретар на НАТО обаче категорично отхвърля изпращането на сухопътни войски на Алианса в Украйна и подчертава „Нямаме такъв план“. За разлика от него американският военен експерт Джахара Матисек споделя пред ДВ становището си, че няколко хиляди западни военни лесно могат да бъдат разположени в Лвов като обучаващ контингент.

„Европейският съюз вече има военна мисия за обучаването на украинци, която лесно би могла да бъде прехвърлена в Лвов, а САЩ биха могли да я допълнят. Има и още един елемент – ако няколко хиляди европейски военни биха могли да бъдат разположени край границите и покрай река Днепър, това би било много ясен сигнал към Путин, че Западът няма да допусне следващи териториални завоевания в Украйна“, казва Матисек.

Войски на Запада в самата Украйна?

Експертът предполага, че ако това се случи, ще се освободят най-малко 20 бригади с украински военнослужещи, които да бъдат разположени много по-близо до фронта. Освен това по този начин ще може да се подсили противовъздушната отбрана. „В един момент тази война трябва да свърши, на Украйна ще ѝ се наложи да се заеме с възстановяването, а то би струвало много повече средства, ако позволим на руснаците да продължат да разрушават инфраструктурата на Украйна“, изтъква подполковник Матисек.

Зона, забранена за полети

Той коментира и идеята за създаването на ограничена „зона, забранена за полети“ по границите на Украйна – с обхват 70-100 километра, така че да бъдат защитени западните региони - град Лвов, а вероятно и други. Матисек смята, че това би било възможно с помощта на 2000-3000 души от войските на НАТО, които да защитават небето на Украйна от руски ракети и дронове. „Но дори руснаците да атакуват западните войници, това няма да доведе до активирането на член 5 от договора на НАТО за колективната отбрана, тъй като случващото се ще е вътре в Украйна, а не на територията на НАТО.“

Матисек предполага, че отговорът на Русия при евентуалното създаване на „зона, забранена за полети“ ще е ограничен – защото тази зона ще защитава само Украйна и нейното въздушно пространство. Няма да бъдат сваляни самолети над Беларус, Русия или на изток от Днепър. „Ако бъдат установени много ясни граници за водене на бойните действия от страна на Запада и бъде дадено да се разбере, че това се прави за защита на инфраструктурата на градовете и на хората от безразборните въздушни удари на Русия, то това няма как да бъде разглеждано другояче, освен като законна хуманитарна операция.“

Повече изтребители F-16

Що се отнася до доставките на изтребители F-16, които украинците очакват, американският военен експерт не смята, че те ще се окажат „вълшебно средство“, но пък определено ще дадат допълнителни възможности, каквито самолетите от съветско време нямат. Но за да бъде оказано съществено влияние на ситуацията на фронта, Украйна ще има нужда от около 100 такива изтребителя годишно, защото трябва да се имат предвид и потенциалните загуби в хода на войната, посочва Матисек. „На планетата има хиляди F-16, т.е. достатъчно, за да могат при желание украинците да получават по над сто годишно. Всичко се свежда до политическата воля на Запада, който трябва да бъде готов да ремонтира и да достави тези самолети, както и да продължи да обучава украинците да работят с тях.“

Позицията на известния руски бизнесмен и опозиционер Михаил Ходорковски пък е, че Украйна вече практически е загубила войната. Неговите аргументи са предимно икономически: президентът Путин харчи за войната много повече, отколкото западните държави, като при това оръжието излиза на Русия много по-евтино, отколкото на западните страни.

„Путин харчи за войната около 120 милиарда долара годишно, като цената на най-разпространения артилерийски снаряд от 152 мм е 500 долара. Русия изразходва за войната към 5,4% от своя БВП. А европейската помощ за Украйна през двете военни години е около 88 милиарда долара, т.е. 0,25 процента от БВП. При това Западът плаща за снаряди от 155 мм цени между 5000 и 8000 долара“, обясни Ходорковски на конференция в Берлин.

Според него при това положение Украйна ще изгуби Харков още тази година, а Одеса – в средата на следващата. И то – макар че Западът разполага с много повече ресурси: преди войната БВП на ЕС например е бил почти осем пъти по-висок от руския.

„За“ и „против“ тезата на Ходорковски

Известният руски икономист Сергей Алексашенко, бивш заместник-министър на финансите, споделя песимистичната за Украйна оценка на Ходорковски: „Путин харчи пари за войната, без да се ограничава в нищо. А Западът дава за Украйна парите, които е обещал, но нито копейка повече. Войната е противостояние на потенциали, особено ако е толкова изнурителна и дълга. Може да се спори по въпроса дали Одеса ще падне през 2025 година или не, но гледайки днешното състояние на нещата, не виждам сценарий, при който инициативата да се прехвърли в украински ръце“.

Прогнозите на експерта по Източна Европа Герхард Мангот не са толкова песимистични: „От една страна сметките на Ходорковски са верни – за това колко харчат Западът и Русия за войната. Но не мога да се съглася с направените от него мрачни прогнози. Русия няма да постигне тези цели, даже ако подкрепата на Запада остане на досегашното си ниво. Русия няма необходимите хора, няма и материалната сила за да завладее изцяло Харковска и Одеска област“.

Същевременно Мангот смята, че критиката на Ходорковски е оправдана – Западът наистина предоставя твърде малко оръжие в подкрепа на Украйна. Според експерта целта на неотдавнашното изявление на Ходорковски е именно тази – да се окаже натиск над западните правителства да дават повече.

Путин е готов да замрази войната?

Путин е готов да спре войната в Украйна при условие, че руските войски останат на сегашните фронтови линии, съобщи агенция „Ройтерс“, позовавайки се на четири анонимни източника от обкръжението на руския президент. По думите на един от източниците, „Путин може да воюва дотогава, докато е необходимо“, но той е готов и за прекратяване на огъня, за да „замрази войната“. Путин бил направил тези изявления пред неголяма група свои съветници, отбелязва агенцията.

Нейните източници споделили, че Путин ще се възползва от неотдавнашните териториални успехи на руските войски, за да прекрати бойните действия. А и по-нататъшно настъпление в Украйна ще изисква от президента решение за нова мобилизация, което той иска да избегне. „Путин ще каже, че сме победили, че от НАТО са ни нападнали, но ние сме запазили суверенитета си, а и имаме сухопътен коридор към Крим“, е заявил един от събеседниците на „Ройтерс“. Според него сегашните резултати от настъплението са достатъчни, за да се обяви на руското население „победа във войната“.

Примирие без запазване на териториалните завоевания на Русия за Путин обаче е изключено, са посочили неговите приближени. „Ако няма съглашение, Путин ще поиска да завладее колкото може по-голяма част от територията на Украйна“, изтъкват източниците на „Ройтерс“.

 


В категории: Войната в Украйна


39
Коментара
39
Коментара по темата
39.
новини от Хал Търнър
28.05.2024 20:19:38
0
1
Това са новини от Хал Търнър, че НАТО стартира в Украйна Световна Ядрена Война (изберете долу вляво бълг.език):
Руски генерал: "НАТО тренира за ЯДРЕНИ АТАКИ срещу Русия"
https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/russian-general-nato-training-for-nuclear-attacks-upon-russia
"ВТОРИ руски предупредителен радар за ядрена ракета, ударен от Украйна - също опит за удар на ТРЕТИ!"
https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/second-russian-nuclear-missile-warning-radar-hit-by-ukraine-also-an-attempt-to-hit-a-third
Атаката срещу ВТОРИЯ радар над хоризонта в Русия е изключително тревожно развитие, защото очевидно не се прави за защита на Украйна, а по-скоро като дестабилизация на НАТО на системата за бойно командване и контрол на руските стратегически ядрени сили.
Тази ВТОРА атака удари усъвършенстваната радарна система за ранно предупреждение "Воронеж-DM" (OTH) в района на Орск в Оренбург, на 1800 км от украинската граница.
Тази втора атака се случи на 26 на 27 май.
Казано по-просто, „слепите петна“, които се създават в руския радар за ранно предупреждение, правят Русия уязвима за атака с първи ядрен удар от Запада. Руснаците се превръщат в "седнали патки".
АНАЛИЗ НА ХАЛ ТЪРНЪР
Когато докладвах за атаката срещу първия руски радар над хоризонта ( история тук ), посочих, че станцията не осигурява покритие в Украйна. Нямаше военно предимство за Украйна да атакува тази радарна станция.
Посочих, че според мен единствената причина станция като тази да бъде атакувана е да се подготви почвата за първи ядрен удар на НАТО.
Укрепването на моето убеждение, че НАТО се ангажира да атакува тези станции, е фактът, разкрит през уикенда на Мемориалния ден, че един от дроновете, свалени по време на ПЪРВОТО нападение, беше дрон „Tekever AR3“ . Произведени са от Португалия! Страна членка на НАТО! ФАЙЛОВA СНИМКA изображение на Tekever AR3 се появява по-долу:
Тъй като тази втора радарна станция сега е ударена и е направен опит за ТРЕТА радарна станция, ми се струва ясно, че НАТО подготвя сцената за ОБЕЗГЛАВИТЕЛНА ЯДРЕНА АТАКА срещу Русия; идеята очевидно е била "Решете проблема с Русия с един замах".
Може да греша за идеята, но не греша за уязвимостта, която се създава в Русия с тези конкретни атаки.
В един момент Русия ще бъде в позиция, в която има един единствен избор: да използва ядрените си оръжия или да ги загуби.
Вярвам, че Русия ще ги ИЗПОЛЗВА, защото ако не го направи, ще остави Русия на милостта на НАТО и по този начин ще бъде завладяна нация. Просто не виждам руснаците да се примиряват с това. Славянският манталитет е "По-добре да умреш на крака, отколкото да живееш на колене".
Накратко, ние от Запада сме тези, които постоянно увеличаваме шансовете си в конфликта Русия-Украина, а сега увеличаваме шансовете си за истинска ядрена война. Това не е договорната роля на НАТО и аз не познавам абсолютно нито един американски или дори европейски гражданин, който да е разрешил или дори поискал Трета ядрена световна война.
Тези опасни и безразсъдни ескалации се извършват от елементи в НАТО и тези хора трябва да бъдат изправени и спрени.
Оцеляването на нас, нашите семейства и нашия начин на живот е заложено на карта.
38.
НАТО и планът на Хитлер Drang nach Osten
26.05.2024 21:34:21
1
3
Това е информация от руски СМИ:
"ИЗПОЛЗВАНО ЛИ Е ВЕЧЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА? СЦЕНАРИИ ЗА ПОРАЖЕНИЕТО НА РУСИЯ"
https://tinyurl.com/murc8stz
Това, на което сме свидетели сега, е план, който някога е бил напълно разгърнат от Хитлер. Наричаше се Drang nach Osten и предвиждаше движение през степите на Украйна към Кавказ и паралелно с това развитие на „кавказкия вектор“ с връзка в Краснодар.
Западът под егидата на Антантата се върна към този проект.
Артамонов казва, че „сенките, завърнали се от забравата“ мечтаят не просто за по-малка Русия, а за нейното унищожение. И тук възниква въпросът за използването на тактическо ядрено оръжие.
Той вече е използван в Украйна през май 2023 г. И, слава Богу, не беше използван от нас. Две ядрени експлозии бяха извършени в района на Хмелницки в Западна Украйна. Моят колега, военен експерт Станислав Крапивник, бивш офицер от американската армия, го заяви открито, като мен.
Позовавайки се на военния експерт Станислав Крапивник, Царград пише, че в Хмелницки са детонирали тактически ядрени снаряди, доставени на Украйна от Съединените щати, съобщава изданието Army Standard.
НАТО ще изяде Украйна
Обявихме, че ще считаме всеки изтребител F16, който се окаже във въздушното пространство на съседната ни държава, като носител на ядрено оръжие. И няма да разберем дали ядрената бойна глава е завинтена върху ракетата или не.
Но възможна ли е провокация чрез използване на ракети или използване на наземно изстрелване, например чрез използване на ракетни системи за многократно изстрелване HIMARS на всяка ядрена бойна глава? Да, защото това вече се е случило.
Сто процента от експлозиите са станали в Хмелницки. Но ние не им отговорихме, защото всичко се случи не на наша територия.
Киев се оттегли от Договора за приятелство и сътрудничество през 2019 г., който установи линията на разделение на териториите. Следователно Украйна не може да се счита за отделна държава.
Украйна, както се изисква от международното право, никога не е отстоявала граници с Русия. Живеем в неразграничена територия. Конфликтът, който виждаме между хунтата и нас, е конфликт между държави, които споделят едно и също местообитание с неразделени граници. Ако трета сила влезе в неразграничената територия на два народа, това се нарича намеса. Това ще бъде casus belli за започване на война, - смята експертът.
37.
За някоя рубла пояече
26.05.2024 17:03:12
6
1
Коги бре флегми сецнаха ги при волчанск ,шутката пак опърдя късия китайски накрайник привикват го на серня и на пикня в пекин.ако не е запада да не дава оръжие на укрите нямаше от бункера да изкочи. Ректално извадени русчийски съчинения.
36.
J
26.05.2024 11:58:24
3
3
Русчев защо не се е подписал ппд статията си?
35.
Сержант Колев
26.05.2024 11:57:55
15
6
Братя българи! В страшната, тригодишна агресия на Русия над Украйна нека обърнем внимание и на нашия "върховен главнокомандващ", фатмака с натовски генералски лампази, на юнака с накривената фуражка, наричащ себе си "миролюбец", "миротворец", на героя, богатира, молодеца и истинска мужчина Румен ЗеланияБастун- Радев! Как като уж натовски генерал реве наляво и надясно за "НЕВЪЗМОЖНАТА ПОБЕДА НА УКРАЙНА"?! КАК НАСТОЯВА ДА НЕ СМЕ СЕ БИЛИ СЪРДЕЛИ И ОБИЖДАЛИ НЕНУЖНО ВЕЛИКАТА БИВША СССР!
От 240-те пародии в Парламента, една не се осмели да поиска импийчмънт на колхозника, пълзящ в краката на българофобката Мутрофанова фелдфебел! Една карикатура не стана да попита от трибуната не е ли др.Радев основен докладчик и съратник на бащицата Путлер в България, наедно с твореца на Турско-Съветския Газопровод Боко Тиквата-Борисов, дал зелена светлина за руските солдати да нагазят с танковете в "братска" Украйна?!
Наближава времето, когато Народът ще ги попита и поиска сметка!
Сержант от разсипаната, изпаднала в безхаберие и летаргия БНАрмия Колев
34.
5 гривни
26.05.2024 11:14:11
0
0
https://youtu.be/_XGAWzziMOs?si=saPMA0Ed-F0PfR1V
https://youtu.be/sFJQjSLeNP4?si=CU_i09Z0mfBeo4AD
33.
Моите 5 стотинки
26.05.2024 08:41:34
9
5
Се оказаха копейки, а руцкото аналоговнеть оказалось барахло.
https://youtu.be/aBT-KAcrlQU?si=oGEtcHFJEw4SkGsT
Как будто кто то врал и воровал,а дураки смотрели и верили.
32.
ss
26.05.2024 08:33:10
27
5
Почитателите на овцелюбите и козоеби на Ахмака и Путлер, седнали за джендъри до говорят...Малоумни шизофреници
Алкашите с няколко пъти по голяма армия, не могат един областен град да превземат за две години...Иначе, вярно превзеха много перални и тостери...
31.
До 30
26.05.2024 08:17:54
1
9
Ама пийте ги тези лекарства,когато пропуснете вижте какво става…
30.
Мисирка от Нова
26.05.2024 08:06:30
17
7
Ами така е ний пациентити на кремълската психушка победихме Украйна, Хамерика и НАТО, остана да победим извънземните,но това не пречи да разсъждаваме дали Тръмп ще спечели та да спре помоща и да победим Украйна, която победихме към 1001 пъти.
https://youtu.be/XQ5ult5EhJU?si=XMmvHuTYnc86u7Ic
Ний даже знаем по-добре и от пропагандистити ура патриоти, които обърнаха палачинката и ривът чи истинътъ съ оказала друга. Онова от парадите не летяло и не стеляло, както им обяснявали, а от цели роти останали по 20-30% състав щот ги пращали на месни щурмове.
Шъ си пийм таблеткити и шъ земим Харков, но есть нюанс.... Тати каза че ще ми купи колело, ама друг път.
29.
Мисирка от Нова
26.05.2024 07:57:45
4
23
Ама как така?По нашата телевизия Украйна не спря да побеждава 2 години.Руснаците с тоалетни чинии,чипове от перални и лъкове как ще превземат тези градове?
28.
Всъшност
26.05.2024 07:31:26
5
30
Запада се опита да ослаби Русия създавайки конфликти с Грузия, в Сирияв и Украйна. Това беше добре планирана операция. Неотдавна грузинския премиер потвърди, че натиска за включване във война продължава. Обаче се получи така, че Русия отговори на атаката както военно така и икономически, проявява забележителна стабилност.
27.
до Шок! Бонба! Хипотенуза!
26.05.2024 07:26:13
5
24
добре го каза обаче забравяш че в невероятната европа вече хранят хората със скакалци, почнаха да правят бира от пикня предполагам че следващото ще са курабийки от лайна
26.
Моите 5 стотинки
26.05.2024 06:48:59
6
28
Ако върнем лентата назад ще стигнем и до избирането на Зеленски за президент на Украйна и ще разберем, че не само руснаците са се готвили предварително за войната, но и САЩ са правили същото. Всъщност САЩ се месеше във вътрешните работи на Украйна още по назад във времето. Помните ли тримата щатски сенатори? Майдана? Виталий Кличко и американската му съпруга заедно с тримата сенатори...
25.
Мира
26.05.2024 04:53:49
23
6
Радвайте се, идва реда на Варна, Бургас , Айтос!
24.
Путин е готов да замрази войната?
26.05.2024 02:17:57
7
28
Малко пояснение:
"Преговори няма да има" - според смисъла на думите на Владимир Путин. Също дори и да има преговори, спиране на бойните действия няма да има.
Просто има едно важно условие: Русия няма да преговаря с някой, който незаконно заема мястото на президента на Украйна.
Т.е. Путин поставя като първо условие за преговори, провеждането на избори в Украйна.
Второто условие е за федерализация на Украйна и може да бъде изпълнено само след референдум. Тоест, дори утре да започнат да се готвят за изборите, а след това веднага за референдума, ще минат повече от шест месеца.
Третото условие е за освобождение на регионите, които вече са станали част от Русия, в техните административни граници.
Най-важното условие на Русия, обаче е неутрален статут на Украйна, което вече бе доказано, че няма да се случи заради НАТО. Затова войната ще продължи докато не се подпише безусловна капитулация на НАТО в Украйна.
Забележете, че Украина вече говори за преместване на столицата от Киев в Лвов, защото няма да могат да защитят Киев. Те дори не споменават Одеса, но за всеки е ясно, че ако Украйна има достъп до Черно море, то войната няма да никога да спре.
23.
Julian S
26.05.2024 01:33:15
29
7
Трябва да отиват сега американските робокопи, когато руснаците се приключили с боеприпаси и човешки подготвени кадри. Да отиват, дa ги разпиляват и да се приключва. Или другият вариант е украинците да направят 200-300 малки бойни групи от по 20-30 човека, които да влязат навътре в Русия и да изливат биологично оръжие и отрови в питейната вода на Русия и така. За да измрат още хора от Русия
22.
Ами
26.05.2024 00:30:00
14
41
То си бе ясно че Русия ще спечели.Но измряха много хора за нищо
21.
Путин
26.05.2024 00:13:55
12
34
Мачкам джендърите яко. Европа е пълна с мангали,а САЩ с педали
20.
Дернев
25.05.2024 23:24:12
8
29
Не става въпрос за Украйна, a Щатите искат пълно подчинение от страните на НАТО, за да си осигурят съюзници срещу Китай. И същевременно да се отслаби максимално Русия. Както и да не се допусне обединяване в Европа за осигуряване на мирът и сигурността на континента. И лошото е, че с локомотивите на Европа Франция и Германия особено успяват да го постигнат. Французите трябва да се отърват от новоизгряващият Наполеон, докато не е направил непоправими глупости. Германия трябва да се елиминира от бъдещите планове за обединена Европа. Тя не намира своя шнтерес в такава.
19.
*********
25.05.2024 22:53:02
9
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
Не може така
25.05.2024 22:33:41
37
26
НАТО задължително трябва да се намеси с войска, включително и Българска, а Украинските бегълци ще опъват пишки на плажа и ще получават помощи от Фондерлайното
17.
Шок! Бонба! Хипотенуза!
25.05.2024 22:18:28
31
24
Ама как бе! Тя Украйна загуби още на втория ден от тридневната специална операция. В момента педерусия цъфти и вързва, а Европа и Щатите фалирахме, изядохме си хамстерите от глад и тук-таме остана някой, дето да не е умрял от студ без руска газ.
16.
Слава Кокаине
25.05.2024 22:12:58
18
35
Олелееееееееее ...
бЕгайте братя да бЕгаме , че Запада ИДЕ !
Ама с КАКВО точно бе аланкоолу иде ? И кой точно запад ? Френските Мажоретки ли ? Или обединеното Кралство със сто и няколкото си смешни танка ? Запада отдавна НЯМА армия , а с това джендър поколение което си отгледаха , този път до Сталинград няма как да стигнат . Няма да издребняваме и за чудовищния процент емигрирали Чалмари , които само това чакат - някой да им даде оръжие ! Украйна вече загуби войната , НАТО е тотално дискредитирано , но големия въпрос е все още неясен - КОЙ ТОЧНО ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА !!!
Щото това със сигурност НЯМА да е Братска Русия ...
15.
ПП
25.05.2024 22:01:21
9
29
От ПП-Продължаваме Подмяната с партизански унуци и прочие мургави кресльовци са същите боклуци, млади цървули жадни за пари и власт. Държавата ни капут. Тиквата от ГЕРБ- дърта номенклатурна мутра, същия пацул!
14.
Хаа ха ха
25.05.2024 21:59:24
16
42
Целия колективен запад може да спретне единствено един гейпарад в знак на протест. Така ще уморят руснаците от смях и ще ги оставят да си доизгният сами
13.
XX
25.05.2024 21:57:17
16
26
СЛАВА УРОСПИИ
12.
XX
25.05.2024 21:56:03
10
27
СЛАВА ПРОСИИ
11.
СЛАВА РОССИИ
25.05.2024 21:49:10
32
25
Болгария любит Росии и россииским воинам будем помогать че можем!Смерть фашистам! Укрофашистов вон из наших земель !
10.
Ей малоумни мисирки
25.05.2024 21:49:03
24
40
Тя Усрайна води война защото западът се намеси още в самото начало бе маам.. Какви са тези идиотски заглавия " или западът ще се намеси " Той не е спрял да се меси. НАТО , САЩ и целия гнил фашистки запад заедно с Усрайна яде пердах голям от Русия, без много зор. А може да бъде и унищожен целия. Осраните НАТОвски педераси са разбити отвсякъде. Педераст войник няма. Всички ше гният в Ада където им е мястото
9.
Младия зелен наглец
25.05.2024 21:48:25
25
40
Зеления цървул изби много свои сънародници, защото е наркоман и вкара държавата Украйна във война. Тоя боклук ще ни доведе до трета световна война. Млад президент - диво прасе само за себе си мисли.
8.
Москвича
25.05.2024 21:43:19
24
39
Че той Запада се намеси от самото начало, ама ги еваха и тях :))))) хахахахааааа
7.
7
25.05.2024 21:41:53
7
8
Странно, что прокомментировав очевидное с применением танков (https://t.me/btvt2019/12412) «эксперт» молчит про «Ни в одной другой стране мира такой комплексной системы нет. Это 100% я вам гарантирую» (с)».
За неделю разгром беззащитных С-400, «брошенное хозяйственное здание» в Крыму, парочка аэродромов и станция раннего обнаружения в Армавире. Похоже с ПВО намного все хуже, чем даже с танками.
6.
До 4
25.05.2024 21:39:01
24
25
ЕЙ МАЛОУМНИК ПРАЗНОГЛАВ...
АМИ ДНЕС Е ШЕСТЪК
СЛЕД ПЕТЪК ИДВА ШЕСТЪК
СЛАВА РОССИИ
5.
Сз
25.05.2024 21:37:26
27
39
И ДА СЕ НАСЕРЕТЕ...оСрайна Е КАПУТ
СЛАВА РОССИИ
4.
д
25.05.2024 21:34:11
36
35
русия ще спечели...ама в шестък
3.
Руссияне
25.05.2024 21:22:02
26
26
Вам нужно освобождать Маскву,а не Украйну !
2.
Де факто орките са втора по сила армия в Украйна
25.05.2024 21:17:35
12
13
..
1.
МТ
25.05.2024 21:16:35
22
25
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал с участник в "Игри на волята", собственичка на магазин го обвини за кражба на кашкавал и спагети Скандал с участник в "Игри на волята", собственичка на магазин го обвини за кражба на кашкавал и спагети На кадрите от охранителната камера се виждало и как си пълни гащите със сирене и руска салата Президентът насрочва първото заседание на Народното събрание Президентът насрочва първото заседание на Народното събрание Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по консултации Бум в търсенето на стари бунгала на юг от Бургас Бум в търсенето на стари бунгала на юг от Бургас Цените ни варират от 30 до 110 лева за вечер за семейство, каза Тодор Стамов - управител на къмпинг Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Прикован съм на легло, споделя Георги Стайков, когото всички познават като Ростислав от „Вчера“ и заради него „Клетва“ на Кирил Маричков се превърна в хит Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Изградил е необичайно селище в Неофит Рилски, наподобяващо на мормонска секта  Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане" Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Радев сега излезе на кастинг, защото демонстрира божествени тела, подчертава Росен Йорданов  Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Детето е настанено в болница Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Пробвала съм наркотици, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек, признава певицата  Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Гатьо разкрива, че се е виждал като победител в Кухнята на ада, но е категоричен, че след като Алекс Гърдева е спечелила първото място, значи е достойна за него
Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Новата кариера я е превърнала в „абсолютен изгнаник“ в родния й град и е имала ужасна последна година Едрогърда моделка се повози гола в метрото Едрогърда моделка се повози гола в метрото Полуголото момиче засне пътуването си, заобиколена от туристи Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ Трудно е да се знае точно кога ще се случи, но със сигурност, ако сравните това с други зони на субдукция, е доста късно, алармира учен Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори