×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жив ли е Евгений Пригожин? (видео)


Жив ли е Евгений Пригожин? (видео)
Белият човек със замъглено лице от видеото много наподобява Пригожин
24 Май 2024, Петък, 19:30 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него

Човек, много приличащ на обявения за загинал руски бизнесмен Евгений Пригожин, някога собственик на частната военна компания „Вагнер“, се появи във видео, което разпространи неговият главен канал в Телеграм „Кепка Пригожина“ (Каскетът на Пригожин). Малко по-късно то бе пуснато и в каналите в същата социална мрежа, които пък са свързани с „Вагнер“.

На видеото, за което се твърди, че е снимано в Чад, се вижда бял човек в компанията на черни високопоставени лица, който координира среща между тях. Лицето му е замъглено, но телосложението, ръкомаханията, движенията, цялостното му поведение, дори дрехите изключително много наподобяват тези на Пригожин.

Публикацията твърди, че това е „историческа среща между властите на Чад и Централноафриканската република (ЦАР)“. Тя се е провела на границата между двете държави, която бе затворена в последните 10 години. „Повече от 10 години границата беше затворена, но благодарение на действията на властите на ЦАР и руските специалисти от „Вагнер груп“ бе постигнато споразумение за отваряне на контролно- пропускателен пункт в района на град Мойен-Сидо за свободно движение на хора и стоки. Освен това беше постигнато споразумение за сътрудничество с цел координирано противодействие на въоръжените групировки“, се казва в публикацията.

На кадрите се вижда как местни жители излизат на улицата, за да благодарят на властите за разрешаването на граничния проблем. В кадъра попада и пикап с четирима души отзад. Лицето на единия от тях е замъглено. Именно този човек има същите поведение, жестове, походка и общ вид като обявения от руските власти за мъртъв Пригожин.

От момента на публикуването му в сряда до днес видеото предизвика нееднозначни реакции в Русия. Макар там интернетът да е строго цензуриран и повечето социални мрежи и други задгранични ресурси да са блокирани, Телеграм все още е достъпен. Официалните руски медии запазиха гробно мълчание за видеото от Чад. Кремълската пропаганда също не го коментира. Но различни рускоезични канали започнаха да задават резонни въпроси. Най-главният сред тях е дали наистина Пригожин е жив и кой тогава е погребан в гроба му в Санкт Петербург.

Официалната информация, която кремълските медии разпространиха миналата година, бе, че той е загинал при самолетна катастрофа. Това се случи само два месеца след като на 24 юни 2023 г. Пригожин и „Вагнер“ организираха метеж срещу Владимир Путин, който те сами прекратиха. На 23 август Пригожин е бил на борда на самолет от Москва за Санкт Петербург, който се е разбил в Тверска област. Руската федерална агенция за въздушен транспорт тогава съобщи, че освен Пригожин на борда са били още командирът на „Вагнер" Дмитрий Уткин, заместникът по въпросите на сигурността Валери Чекалов и предполагаеми бодигардове на самия Пригожин.

На 27 август Следственият комитет на Русия заяви, че самоличността на всички загинали в самолета е установена и тя отговаря на списъчния състав на пътниците. Още тогава обаче два източника, които от години разгласяват вътрешна информация от Кремъл – бившият декан на факултета „Връзки с обществеността" в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО) Валерий Салавей и каналът в Телеграм „Генерал СВР“, зад който стоят бивши офицери от Службата за външно разузнаване на Русия, обявиха, че Пригожин е жив, а в самолета е пътувал негов двойник, който обикновено го замествал при различни мероприятия.

Те обърнаха внимание на факта, че ковчегът с „тялото на Пригожин“ е бил доставен за погребението му закован и властите не са позволили на никой от близките му да го отвори, за да види какво има вътре.

През март двата източника специално отбелязаха, че властите в Кремъл са взели решение да циментират гроба на Пригожин, за да не остане дори теоретична възможност някога той да бъде отворен, за да се види съдържанието му. Малко след това около гроба наистина се появиха работници, които започнаха да изливат бетон.

Електронната медия „Фонтанка“ разпространи снимки от гроба на
Пригожин, които показват, че руските власти наистина са го бетонирали

Според Салавей и „Генерал СВР“ след провалилия се метеж Евгений Пригожин е заминал за Латинска Америка и кръстосва между Венецуела и Куба, като често откача и до Африка, за да участва във важни срещи. На Черния континент „Вагнер“ има договори с редица държави, които до скоро бяха част от френската зона за влияние. Не и без помощта на частната военна компания те успяха да се отскубнат от Париж и да изгонят френските войски, останали на тяхна територия след края на колониалната епоха.

Салавей и „Генерал СВР“ твърдят, че Пригожин твърдо е решил да се завърне в Русия, но щял да го направи когато в Москва започне конфликт между клановете, завзели властта в Кремъл след 26 октомври 2023 г., за да отмъсти. 26 октомври 2023 г., пак според Валерий Салавей и „Генерал СВР“, е датата, на която президентът на Русия Владимир Путин е починал от рак, а властта е поета от Николай Патрушев, който доскоро бе секретар на Съвета за национална сигурност на Русия.

Те твърдят, че ролята на Путин в момента се изпълнява от беларусина Евгений Василиевич, претърпял сериозна пластична операция, който и преди е бил ползван да замества президента.

Валерий Салавей

„Свидетели сме на най-голямата мистификация на века, в която участват и западните държави. Най-големият им страх е Русия да не се разпадне, за да не попадне ядреното ѝ оръжие в неконтролируеми региони. Затова, знаейки прекрасно за смъртта на Путин, те участват в театъра с двойника, защото това поддържа статуквото в Москва и ядрените оръжия в сигурни ръце“, заяви в живо предаване в четвъртък вечерта Валерий Салавей. Професорът живее в Москва и само този факт говори, че думите му трябва да се възприемат сериозно. Всеки друг на територията на Русия, който си е позволявал в последните две години да прави дори малки намеци срещу властта, е бил арестуван, загивал е при нещастен случай или е намиран самоубит. Салавей е на свобода и съвсем безстрашно води от дома си канал в Ютюб, където често прави и живи включвания. Той обяснява всичко това с факта, че зад него стои единия от клановете, завзели властта в Кремъл след 26 октомври, който му гарантира безопасността.


В категории: Животът


Този поп певец се ошишка
Този поп певец се ошишка 16/06/2024, Неделя 19:20 1
От 8 години не е спал с мъж
От 8 години не е спал с мъж 16/06/2024, Неделя 19:00 2
18
Коментара по темата
18.
*********
26.05.2024 00:01:48
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
Me
25.05.2024 11:06:15
5
3
До 15, няма как някой да опази хиляди километри обекти от случайни дронове летящи навсякъде. Но източника на проблемите може да изчезне. С подобни действия Украйна си гарантира изчезване.
16.
Българин
25.05.2024 10:40:06
7
5
Пригожин и да е убит физически, постиженията и личността му са безсмъртни. И да напиняте и да не напиняте, Русия побеждава. Накрая мечката ще тръгне със засилка и ще ви се стричат лайната и в цяла Европа...
Z
15.
15
25.05.2024 10:07:47
3
5
❗️ НЕВЕРОЯТНО! Украйна е нанесла удар по задхоризонтната радарна станция Воронеж-ДМ в Краснодарския край

Радиолокационните станции с голям обсег на хоризонта от семейството на Воронеж са включени в системата за предупреждение от ракетно нападение за откриване на изстрелване на балистични ядрени ракети.

Работният обхват на системата достига 6000 км по хоризонтала и 8000 км по вертикала (близък космос). Радарът е способен да наблюдава едновременно до 500 обекта.

Повреденият радар "Воронеж-ДМ" можеше да осигури частичен изглед на небето над временно окупирания Крим, а основната му зона на отговорност бяха Балканите и Средиземноморието - оперативни зони на НАТО, както и Персийския залив.

Общо Русия разполага с 10 захоризонтни радара „Воронеж“ с различни работни честотни диапазони. Създаването на такъв радар може да отнеме от 2 до 2,5 години.

Всъщност това е пряк удар по един от ключовите компоненти на руската ядрена сигурност.

В случая задаването на риторичен въпрос какво имат руснаците само разваля целия ефект. Това е някакво невероятно унижение за цялата руска отбранителна индустрия.
14.
путлер
25.05.2024 08:51:11
1
6
В пятницу в Украину прибыла еще одна зенитная система Iris-T SLM, сообщает издание Spiegel. Отмечается, что сейчас в Украине четыре системы Iris-T средней дальности и одна такая система малой дальности.

В общем, Берлин пообещал Киеву девять систем ПВО IRIS-T SLM (средняя дальность) и одиннадцать систем ПВО IRIS-T SLS (малая дальность), отмечает Spiegel.

Напомню, что сегодня Германия объявила также и новом пакете военной помощи для Украины. В него, среди прочего, вошли артиллерийские снаряды, танки Leopard 1A5 и РСЗО HIMARS.

Также, сегодня и США объявили о новом пакете военной помощи Украине. В него вошли боеприпасы для HIMARS, 155-мм и 105-мм снаряды, ракеты TOW, Javelin и AT-4, высокоточные авиационные боеприпасы и многое другое
13.
*********
25.05.2024 08:22:51
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Стоян Петров Катъра
25.05.2024 07:55:01
1
1
Да и аз не го земам отзад и 1 мармлт ни завива със станиол
11.
Соске
25.05.2024 00:54:50
1
11
МИ БЕЛИЯТ ЧОВЕК С ЗАМАСКИРАНОТО ЛИЦЕ МОЖЕ И ДА Е МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН ПО ВАШАТА ЛОГИКА ИЛИ БРИТНИ СПИЪРС
10.
Хал Търнър
25.05.2024 00:32:14
2
2
В момента Хал Търнър сигнализира за извънредно събитие, което може да означава началото на Трета Световна Война:
"СПЕШНО*** АТАКУВАН е руски радар за ранно предупреждение (ядрени) ракети"
https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/flash-urgent-russia-early-warning-nuclear-missile-radar-attacked
Един от абсолютно ключовите обекти за радар за ядрено ранно предупреждение зад хоризонта на Русия беше ударен от атака с дрон, ЗАСЛЕПЯВАЩА Русия от ракети, изстреляни към тях от . . . средния Изток.
9.
гръцки СМИ
24.05.2024 22:48:42
4
5
В момента се коментира че поредното роzzийско настъпление на Харков, също, като предните потъна до Хасково, но това е отвличаща маневра, защото главната цел на великата роzzийска армия е Чирпан близо до Берлин.
https://youtu.be/uKvKVwtYy-s?si=RHMc-cqgz5_LJBmp
Когато не гинат хора, не е голяма трагедия, а статистика.
8.
Фронта
24.05.2024 22:14:53
6
5
като почне да се срива за рашките и почват бабините девитини.
Няма значение дали е жив или е пукнал, шиб@ният мръсник.
Интересното е, че рашките сгъват.
Още по-интересното предстои.....
7.
гръцки СМИ
24.05.2024 21:42:45
2
3
BBC: Б. Путин изпълнява "споразумението" с Пригожин - Какво показва военното "чистене"
Какво е поискал основателят на Вагнер Г. Пригожин
https://tinyurl.com/29t6csw5
6.
Ауууу
24.05.2024 21:33:22
0
3
Какъв е тоз расизъм "черни високопоставени лица"
Хахаха
5.
предишни видео
24.05.2024 21:20:01
0
4
В момента дискутират, че подмените във Военното Министерство на Русия с подмяната на екипа на Шойгу, са Пригожин Серия 2. Всъщност много прилича на това.
Това беше първото видео от втората половина на август 2023, в Африка, в което Пригожин дискутира дали е мъртъв:
https://t.me/nwsru/62754
А това беше новина от Хал Търнър от месец март (изберете долу вляво бълг.език):
ХМММММ. . . Интересен човек във влака вчера
https://halturnerradioshow.com/index.php/news-selections/world-news/hmmmmmm-interesting-guy-on-plane-yesterday
4.
7
24.05.2024 21:07:20
3
9
флегми в Крим Севастопол всеки ден атаки дронове артилерия кораби с400 всичко разрушен офанзива орки Харкiв Волчанск Часiв Яр провал Америка боеприпаси дойде на фронта
3.
Божка кат си почнал
24.05.2024 20:39:00
5
9
Божка кат си почнал кажи и за двойниците на Байдън.Явно всичко е един цирк за робите от териториите
2.
ЧВК Вагнер
24.05.2024 20:30:53
6
17
Най-кадърния командир и мениджър от руска страна. Говореше истината и показваше бардака в руската армия, затова руския народ го посрещна в Ростов на Дон, като свой, а не като агресор и предател.
https://youtu.be/ivsNcA-V3EA?si=PILSlCg47OwzCtvm
1.
ХХ
24.05.2024 19:45:02
14
17
Знаех си, че в Русия нищо и никой никога не умира! Пригожин, Ленин, Сталин, Брежнев, Уткин, 500 000 руски солдати в Украйна, Крайцера Мацква и так далеее.
https://youtu.be/jcY0xqZwvDY?si=KD_ozKkbDEFS1lz2
У Разия всичкото барахло и хлам е безсмъртно.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Прикован съм на легло, споделя Георги Стайков, когото всички познават като Ростислав от „Вчера“ и заради него „Клетва“ на Кирил Маричков се превърна в хит Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Изградил е необичайно селище в Неофит Рилски, наподобяващо на мормонска секта  Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане" Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Радев сега излезе на кастинг, защото демонстрира божествени тела, подчертава Росен Йорданов  Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Детето е настанено в болница Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Пробвала съм наркотици, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек, признава певицата  Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Гатьо разкрива, че се е виждал като победител в Кухнята на ада, но е категоричен, че след като Алекс Гърдева е спечелила първото място, значи е достойна за него Този поп певец се ошишка Този поп певец се ошишка Неотдавна Костадинов разкри, че с жена му стягат къща край София Познават ли бургазлии депутатите си Познават ли бургазлии депутатите си Вижте какво показа социалният експеримент на Флагман.бг От 8 години не е спал с мъж От 8 години не е спал с мъж Наско Месечков е останал само "на жени"
Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Новата кариера я е превърнала в „абсолютен изгнаник“ в родния й град и е имала ужасна последна година Едрогърда моделка се повози гола в метрото Едрогърда моделка се повози гола в метрото Полуголото момиче засне пътуването си, заобиколена от туристи Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ Трудно е да се знае точно кога ще се случи, но със сигурност, ако сравните това с други зони на субдукция, е доста късно, алармира учен Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Припомняме, че Борис се изнесе преди 2 години и половина от жилището на майка си и не желае да общува с нея по никакъв повод Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го  Чули се четири изстрела, с които полицията е неутрализирала нападателя
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори