Университет “Проф. д-р Асен Златаров” ще ремонтира базата на Колежа по туризъм
В момента университетът работи активно в посока на привличане на студенти с чуждоезиково обучение
Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „Езеро”. Тя включва и емблематичния х-л „Парк”, който също ще бъде преобразен.
„Сградният фонд не е ремонтиран от неговото построяване през 60-те години на миналия век и вече е морално и физически остарял. Затова, от университета ще подпомогнем Колежа по туризъм, като инвестираме собствени средства. Искаме да създадем условия, както за модерно обучение на студенти, така и за провеждане на различни събития”, заяви проф. д-р Христо Бозов, дм, ректор на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”.
В момента университетът работи активно в посока на привличане на студенти с чуждоезиково обучение.
„Колежът по туризъм вече има нов ръководител. Това е доц. д-р Веселина Атанасова, която е директор от няколко месеца, но проявява забележителна активност”, заяви проф. Бозов. Той припомни, че от тази година в колежа се въвеждат три нови специалности. Това са: „Туризъм и здравословно хранене”, „Туризъм и предприемачество” и „Мениджмънт на хотели и ресторанти”, които са изключително модерни и перспективни.
Очаква се, след ремонта, базата на Колежа по туризъм да бъде еталон за обучение на студенти.

Вярно ли е, че карането на неутрална предавка е полезно
6 лесни рецепти за новогодишни салати, които впечатляват с вкус и визия
Ето защо колената ни болят през зимата
28/12/2025, Неделя 15:20
0
4 бабини рецепти при цироза
2026: Годината, която пренарежда съдбите
Рейтингът на Макрон продължава да пада
Бурята ''Йоханес'' застигна и Финландия
Леля и жиголо или просто влюбени?
Кога ще са ваканциите на учениците през 2026 г.
Meteo Balkans: Това е новият климат - нервен и непредсказуем
Бурята в Пловдивско събори дървета и помля коли – десетки сигнали, няма пострадали
Силвена Роу: Животът е като кухня – трябва да намериш правилния баланс
