×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Продаваме двойно повече царевица на китайския пазар
  • НАП запорира 13 имота на Ивелин Михайлов от „Величие“
  • С 30% поскъпва водата в София за три години
  • Владимир Путин кацна в Северна Корея
  • Джокович ще играе на Олимпиадата
  • Хусите потопиха втори кораб в Червено море
  • На 19 юни православната ни църква почита паметта на Паисий Хилендарски
  • Байдън улеснява гражданството на мигранти, сключили брак с американци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цивилни полицаи в дискотеките ще следят за дрога на бала, няма да допуснем висока скорост и абитуриенти, провесени от колите


Цивилни полицаи в дискотеките ще следят за дрога на бала, няма да допуснем висока скорост и абитуриенти, провесени от колите
Ще предприемем всички мерки за безопасност, но нека и родителите да посъветват децата си, това е празник и нека наистина си остане такъв, призова комисар Марин Димитров
17 Май 2024, Петък, 17:41 ч.
Автор: Димитър КИРЯКОВ видео: Авторът

Засиленото полицейско присъствие няма да е концентрирано само в Слънчев бряг, то ще е и в Бургас, откъдето всички абитуриенти следва да се придвижат

Комисар Марин Димитров, началник на Отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР-Бургас с подробности пред Флагман.бг за това как бургаската полиция ще осигури охраната на Балове 2024.

- Комисар Димитров, как бургаската полиция ще противодейства срещу дилърите по време на баловете?

- По отношение на организацията, свързана с провеждането на абитуриентските баловете, на територията на ОДМВР-Бургас е създадена организация, като имаме няколко приоритета, които са важни за нас. Най-вече да осигурим безпроблемно и сигурно празнуване на абитуриентите в този така важен за тях ден и всичко, което е свързано с тяхната безопасност.

По отношение на това, което ме питате за противодействието на разпространението на наркотици – също е част от тази организация, която създаваме. Знаете, че в този ден всички увеселителни заведения ще бъдат готови и ще посрещат голяма част от тези абитуриенти. Създали сме организация навсякъде по места да имаме явно и неявно полицейско присъствие, като основната задача ще бъде точно това – да противодействаме по някакъв начин на разпространението на наркотици и всичко, свързано с друг вид престъпления.

Засиленото полицейско присъствие няма да е концентрирано само в Слънчев бряг, то ще е и в Бургас, откъдето всички абитуриенти следва да се придвижат до Слънчев бряг.

Ще концентрираме усилия и върху контрола на движение по пътищата с автомобилите, с които те ще се придвижват до там. 

Знаем заведенията, в които масово ще присъстват абитуриенти.

- Ще има ли цивилни полицаи в нощните заведения?

- Да, ще има. Това е част от организацията, която ви казах от самото начало. Предвиждаме точно в тези заведения, където очакваме най-голямо струпване на абитуриенти, да имаме и такова присъствие, което ще е цивилно. Ще имаме връзка и със служителите, които са вътре, ако те станат свидетели на пряко извършено престъпление от какъвто и да е бил род, то предават на служителите, които са отвън. Подготвени сме и тактически, добре организирани и знаем как да го направим по начин, чрез който да не пречим на останалите.

- Като бройка колко полицаи ще бъдат ангажирани за празничния ден?

- Като бройка не мога да ви кажа, но абсолютно целият състав на Областната дирекция е ангажиран, като приоритетно най-много са служителите на градските районни управления на територията на община Бургас и тези, които са в Районно управление – Несебър, но това не значи, че другите районни управления стоят безучастни към този тип мероприятия.

Хубавото е, че в един ден ще се проведат почти всички абитуриентски балове и основно всички се насочват като дестинация към Слънчев бряг. Новото тази година е, че на 23, предния ден, всички абитуриенти от училищата в община Бургас ще бъдат поздравени от кмета и ще има шествие. В 19 часа то ще потегли от Общината и ще стигне горе-долу до Приморски парк. Досега това не е правено по този начин – около 2200 абитуриенти се очаква да участват в това шествие. Абсолютно всички служители от пътна полиция и районните управления ще бъдат ангажирани с организацията и охраната му.

- Предполагам, че точките, където ще са разпределени, ще са най-вече там, където се събират учениците по главното трасе?

- Ние точно другата седмица официално ще го обявим, да е ясно за абсолютно всички абитуриенти. Местата, където те се събират, за нас са предварително ясни. Ще ги обезопасим, ще дадем възможност на всеки един да остави абитуриента на място, да не е по начин, по който да затруднява движението на останалите участници и най-важното – ще предложим един основен маршрут за изтегляне от град Бургас, който да е по-лесен и да не се създават затруднения, задръствания за останалите в самия град. Това ще е маршрутът, който е: бул. „Демокрация“ – „Стефан Стамболов“ и Северния обход, за да има лесно и безпроблемно изтегляне от града. Ще имаме линеен контрол през целия този участък до Слънчев бряг от Бургас. Имам предвид линеен контрол с цивилни автомобили с видеорегистратори, които ще бъдат част от трафика.

- Тоест по пътя ще се следи за скоростта?

- Абсолютно. Ще има поставени технически средства, ще има такива, които с видорегистратори ще осъществяват линеен контрол, ще влизат в трафика и ще наблюдават това как се движат всички участници в движението. Отделно от това ще следим изключително много за начина, по който водачите и пътниците в автомобилите се придвижват. Да го няма това показване дали през прозорци, дали през шибидаси и т.н.

Ще има един постоянен контрол, докато ги изведем до Слънчев бряг. Същото нещо ще направим и на другия ден същевременно, защото пък, прибирайки се от Слънчев бряг, трябва да имаме отново контрол. Да не позволим на управлението на автомобили след въздействие на алкохол, наркотици, да си позволяват такова нещо. Така че няма да е в рамките на този ден. От 23 май за нас стартира организацията и всичко, което предвиждаме по баловете.

- Всяка година знаете абитуриентите се надпреварват кой да се появи с по-мощна, по-хубава кола и т.н. Спира се демонстративно пред училище, за да слезе дали момиче, или момче. Как най-бързо да става изтеглянето, докато слезе абитуриентът, за да не се получава задръстване, например?

- Ще имаме постоянно полицейско присъствие и служители, които ще регулират движението. Ще създаваме организация на движението, така че всеки един, който дойде да оставя детето си на определеното място, да го прави, така че да не затруднява останалите участници в движението. Ще има присъствие и на пешеходните пътеки, ще ги обезопасим, за да може всеки да си пресече безпроблемно.

Имаме богат опит, назад в годините сме го правили и мисля, че ще се справим този път. За нас е важно всеки един от тези абитуриенти да отиде, да се забавлява и да се върне доволен от това, което е правил. Искам да вмъкна, че разчитам много на родителите, преди да ги изпратят и от тях да дойде заръката всеки един абитуриент да бъде отговорен и съвестен и да се приберат живи и здрави. Това е много важно и всяка година си позволявам да го отправям като апел и нека родителите да се ангажират също.

 


В категории: Бургас


България Всички новини
Разбра се коя е богатата дама, която се самоуби на АМ "Струма" Разбра се коя е богатата дама, която се самоуби на АМ "Струма" Жената с инициали А.З. спряла внезапно джипа си, слязла от него, качила се на парапета на виадукта и полетяла Унищожителен доклад от Брюксел за България, може да загубим милиарди Унищожителен доклад от Брюксел за България, може да загубим милиарди Зякъсняваме фатално с ПВУ Почина легендарен българин Почина легендарен българин Погребението ще се състои на 21 юни от 11 часа в Траурен парк на с. Златитрап Уникален дворец на 2 хил. години отваря врати в България Уникален дворец на 2 хил. години отваря врати в България "Армира" е призната за най-богатия частен дворец от римско време по българските земи Ледникът на Страшния съд - може би най-големият риск за Земята от години насам Ледникът на Страшния съд - може би най-големият риск за Земята от години насам Ако той се разтопи изведнъж или започне да се топи бързо, ще се изправим пред катастрофално покачване на нивото на Световния океан Могат ли бургазлии да се справят със задача от матурите за седмокласници Могат ли бургазлии да се справят със задача от матурите за седмокласници Вижте нашия социален експеримент Извънредно! Арестуваха кмет Извънредно! Арестуваха кмет Този път е бил закопчан, защото е продал камината за отопление на пенсионерския клуб във Войнягово Световната клубна звезда HVMZA открива с грандиозно музикално шоу Bedroom beach Световната клубна звезда HVMZA открива с грандиозно музикално шоу Bedroom beach Вече официално са обявени и най-очакваните събития за Лято 2024, вижте част от тях На Черешова задушница използвайте удобния градски транспорт на Бургас На Черешова задушница използвайте удобния градски транспорт на Бургас На всички, които в този ден искат да почетат паметта на починали роднини и близки напомняме, че могат да се придвижат до гробищния парк с помощта на градския транспорт Може да се запишете в новото издание на лятната академия по рисуване Може да се запишете в новото издание на лятната академия по рисуване Това издание се посвещава на 100-годишнината от рождението на големия бургаски художник Георги Баев
Ще изберат ли Великобритания първия AI-депутат Стив вече е вписан в бюлетината, кандидатира като независим Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Легендарни рокаджии отказаха на "Величие" заради полк. Марков, нарекъл възрожденците ни "въшльовци" Осквернена е каузата, за която работим повече от четвърт век, обявиха от Епизод Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Екоактивисти напръскаха Стоунхендж с оранжева боя Паметникът в Южна Англия е част от световното наследство на ЮНЕСКО Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет Не сте предполагали какви чудеса върши ябълковият оцет При някои хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка Човек лежи на платното и не мърда, вижте повече за кошмара на АМ "Тракия" Човек лежи на платното и не мърда, вижте повече за кошмара на АМ "Тракия" Мотористът лежеше на платното и не мърдаше, твърди очевидец Румъния се въоражава, изгражда военновъздушна база за 2,5 млрд.евро на Черно море Румъния се въоражава, изгражда военновъздушна база за 2,5 млрд.евро на Черно море Командирът на базата полковник Николае Крету каза, че Румъния е решила да подобри капацитета на базата Михаил Когълничану след руската инвазия в Грузия през 2008 г. и анексирането на Крим през 2014 г. Забраниха на тази плеймейтка да говори, защото... Забраниха на тази плеймейтка да говори, защото... Съдията дори ми се скара, че съм качила видеото с нападението в инстаграм“, оплака се красавицата  Това са верните отговори на матурата Това са верните отговори на матурата Във втория модул на изпита седмокласниците трябваше са направят подробен преразказ от името на неутрален разказвач на разказа "Изборът" на Кристин Димитрова Ужас край любим турски курорт! Избухна огромен пожар Ужас край любим турски курорт! Избухна огромен пожар Пламъците вече са унищожили площ от 575 хектара, съобщи министърът на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ Този автокрадец трябва да гние зад решетките, вижте бруталния разказ на една от жертвите му Този автокрадец трябва да гние зад решетките, вижте бруталния разказ на една от жертвите му Марио Илиев бе арестуван в Пловдив
Проф. Владимир ЧУКОВ, анализатор Проф. Владимир ЧУКОВ, анализатор Да си разменим загубени територии с Гърция - ние с излаз на Бяло море, те на Черно

Виц на деня Виц на деня Интервю:
- Умеете ли да работите добре в екип?
- Не.
- Вълк-единак, значи?
- Не, аз и сам не работя добре.
Виц на деня Виц на деня В полицията:
- Къде ви бяха парите?
- Тук в сутиена!
- А защо не му попречихте?
- Ами мислех, че е с добри намерения...!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да не изневерява мъжът, жената трябва да се променя. А за да не изневерява жената, мъжът не трябва да се променя.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори