×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тази актриса била в обувки за 15 лева и рокля назаем на бала


08 Май 2024, Сряда, 10:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Безумие е да се подарява силикон на дъщерите за абитуриентската вечер, смята  Алекс Сърчаджиева

Александрина Сърчаджиева е родена на 20 май през 1983 г. в столицата. Тя е плод на любовта между голямата актриса Пепа Николова и колегата й Йосиф Сърчаджиев. Въпреки че носи фамилията на баща си, Алекс, както й наричат от дете, не е близка с него. Тя израства под грижите на майка си, а баща си е виждала само веднъж на 11 г., когато се срещнали и той я почерпил със сладолед.

Алекс завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. През 2006 г. се влива в трупата на театъра на "Армията", сега е в Сатиричния театър. Била е водеща на "ВИП" и "БИГ брадър", "Игри на волята", "Аз обичам България" и други тв предавания. Има участия в няколко български филма, а за ролята си в сериала "Шивачки" е номинирана за награда за главна женска роля. След загубата на майка си Пепа, която си отива от този свят през 2006 г. от коварно заболяване, Алекс се залюбва с актьора Иван Ласкин, който почина преди 5 години.

- Здравейте, Алекс. През 2001 г. звъня на домашния ви телефон, имам уговорка с майка ви Пепа Николова да направим интервю. Обаче ми се включва телефонен секретар, който казва: "Здравейте, нас ни няма. Ние сме на Карибите, обрахме банка. Ако искате от парите, обадете ни се пак". Ако сега имахме домашни секретари, какво щеше за гласи записът на вашия?

- Ха-ха-ха. Помня го този секретар, съобщението беше много весело и закачливо, в типичния стил на майка ми. Но не съм мислила какво би било посланието, ако днес имах секретар. Може би щеше да е: "Хора, бъдете добри!".

- Лоши ли станахме?

- Да, много лоши. Лошото във всеки от нас е различно. Аз смятах, че след локдауна заради COVID пандемията, човеците ще се научат отново да са добри, че ще осъзнаят, че в този живот няма нищо по-важно от хората, ще осмислят потребността си да бъдат добри един с друг, да помилват, да прегърнат, да целунат ближния си. А вижте какво стана? Станахме още по-лоши! Та ние живеем във времена на войни! Как да не сме лоши?

- Идва вероятно нов световен ред и след войните винаги има период на осмисляне, т.нар. библейско чистилище...

- Дано да стигнем по-скоро до това чистилище, защото лошотията ни е заличила човешкия ни облик и ни е отдалечила от най-естествените ни потребности и нужди - да бъдем добри. Хората сме създадени, за да бъдем добри към околните и към заобикалящата ни природа и среда.

- Коя е най-честата човешка лошотия, която срещате във всекидневието си?

- Спряхме да се вглеждаме един в друг, ние дори не се забелязваме. Всеки води монолози, които започват с "Аз", а не с "Ние", защото човек е част от общото, от ние, не е самосиндикално и самодостатъчно творение.

- Как прекарахте великденските празници?

- Пътувах с приятели, отидохме на почивка и ги прекарахме в много смях и хубави емоции сред природата.

- И да починете от натоварената си програма и много проекти, с които сте се заели...

- О, да. Играя в Сатиричния театър с моето представление "На живо и отвъд това", подготвяме премиера с Калин Сърменов на "Една задръстена звезда", играя в спектакъла на Пловдивския театър "Догодина по същото време" с Ненчо Илчев, със Стефания Колева си партнираме в спектакъла "От всички страни". Предстоят ми много турнета, както и участия на сцената на "Сатирата".

-Наближава сезонът на баловете. Какви спомени пазите от абитуриентската си вечер?

- Много хубави спомени имам, но аз бях на ръба да не ходя на моя бал, защото по това време снимах с режисьора Иван Андонов филма "Най-важните неща". И един ден му казвам: "Джиджи, аз имам бал", а той ми отвърна: "Ама в деня на бала ти имаме снимки" и аз си знаех, че няма да ходя на бал. Обаче ден преди големия ми ден колегите разместиха и освободиха програмата в деня на бала ми. Аз набързо отидох с майка ми и си купих едни обувки, помня цената - струваха 15 лева и бяха най-неудобните обувки на света. А една приятелка на майка ми даде нейна рокля и отидох на бала с нея. Имах страхотна нощ, със съучениците ми бяхме в ресторанта "Панорама" на НДК, а после ходихме на дискотека и призори отидохме за първия час в училището ни, за последно и чак по светло се прибрахме по домовете си.

- Какво ще кажете като съвет на родителите, които пилеят хиляди левове за абитуриентския бал на своите деца?

- А някои дори вземат кредити от банки, други път подаряват силиконови гърди на дъщерите си за бала, което е пълно безумие. Ще им кажа, че средствата, които прахосват, са излишни, че отрочетата им дори нямат спомен от нощта и че за тези пари могат да подарят страхотни почивки на децата си, за да напълнят очите си с красота и спомени, които си заслужават, а не пиене и перчене с лъскави луксозни тоалети.

- София е седмокласничка, има ли предпочитания и амбиции за някое училище след 7-и клас?

- Тя учи в Еврейското училище и има желание да продължи да остане там.

- Какво й разказвате за баща й Иван Ласкин, какво момичето иска да знае за него?

- Няма ден, в който двете да не си говорим за Иван. Дори миналата седмица заедно изгледахме филма "Хайка за вълци", в който играят баща й и плеяда от гигантски актьори, които показват изумително добра игра. Тя знае всичко за баща си.

- София има усмивката на майка ви Пепа Николова. Какви заложби демонстрира дъщеря ви?

- Тя е копие на майка ми, не стопроцентово, 1000-процентово, но тя има още много път да извърви и много ще сменя посоките, докато намери своята. Аз няма да застана на нейния път, така както майка ми не застана на моя. Аз самата до 12-и клас бях твърдо решена да уча международни отношения например.

- Помня на един телевизионен купон, вие бяхте на 17 г., още ученичка, и майка ви ви представи като звезда, с чар и закачка, както само тя го умееше. Вие демонстративно и негативно реагирахте на думите й за вашия артистизъм, който нямаше нужда тя да разказва с думи, вие носехте и носите досега аурата на артист.

- Така ли, благодаря ви за милите думи, не знаех, че като тийнейджърка съм го имала. Но тогава съм планирала да следвам, както ви казах, международни отношения (смее се).

-Загубихте най-свидните си хора - Пепа и Иван, как се научихте да живеете с болката от загубата?

- Не съм се научила. Просто всекидневието ме поема, ставам, водя дете на училище, после имам ангажименти в театъра, после задължителните битовизми... Но вечерите, когато се прибереш вкъщи, когато легнеш и се усамотиш в леглото с мислите си, болката идва. И разбираш, че тя е там, в сърцето ти и няма отърване от нея. И някак свикваш да живееш с нея. Примиряваш се с присъствието й в душата ти.

- Баща ви Йосиф Сърчаджиев, който така и не влезе в ролята на ваш родител, научи ли се поне да бъде дядо на София?

- На този въпрос ще ви отговоря с покана да гледате моя спектакъл "На живо и отвъд това". Там са отговорите на моя живот, там е отговорът и за дядо Йосиф на София.
 


В категории: Лайфстайл


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори