×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета


24 Април 2024, Сряда, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

При младите тя може да е в резултат на психологически проблем

Любовта и правенето на секс са движещата сила на човечеството. Когато обаче един от партньорите има проблем, той често става причина за раздяла или влошаване на отношенията в двойката. Често срещан проблем се оказва еректилната дисфункция при мъжете, като проблемът от година на година се подмладява. Лек обаче има, особено в случаите, когато затруднението е на психологическа основа. През проблематиката ни превежда урологът д-р Михаил Колев от МБАЛ „Доверие“.

Един на десет страда от еректилна дисфункция, ако не и повече, смята специалистът. Той обяснява, че механизмът по втвърдяването на члена невинаги се дължи на проблем с него или на хормонални проблеми с тестостерона, или някакви други хормони в организма. „Проблемът може да възникне, ако човек само работи и няма време да си почива. Този стрес води до затруднение с ерекцията“, казва той и добавя, че именно заради това заболяването засяга все по-млади хора. По думите му при хората над 60 години дисфункцията е в резултат на възрастовите изменения, диабета, запушване на кръвоносните съдове и нормалното намаляване на потентността. „Има пациенти, които на 60 имат еректилна дисфункция, други на 80 нямат, но за това все пак има някаква генетична връзка. Това, което води до проблеми при младите, обикновено е психологическият проблем, стресът“, коментира д-р Колев.

Еректилна дисфункция
При еректилната дисфункция мъжете най-често усещат недостатъчно втвърдяване на члена и недостатъчно дълго поддържане на твърдостта. „Иначе те имат възможност за нормален сексуален контакт, но не изпитват добра ерекция и не могат да осъществят желания сексуален контакт. Така е предимно при младите и при началните симптоми при по-възрастните“, обяснява специалистът. Той добавя, че в тези случаи много от пациентите губят желание и либидо. Освен на психологическа основа проблемът с втвърдяването може да се появи при сексуални контакти, които се правят с повече грубост. „Тогава се образува повече съединителна тъкан в повърхността на члена. Тя може да доведе до дърпане на члена, до поява на болка, които да доведат до физиологична дисфункция и намаляване на желанието“, пояснява урологът и подчертава, че проблемът винаги е бил налице, но в условията на отминалия режим не се е говорело по темата. Наред с тези фактори, безразборните сексуални контакти също могат да окажат негативно влияние върху потентността, особено при хващане на венерическа болест. „Това стресира мъжете и също може да доведе еректилна дисфункция“, посочва той. По думите на специалиста настъпването на оргазма при всеки се случва в различен интервал от време – от 2-3 минути до 20 мин. „Има и други случаи, при които ерекцията настъпва, но членът не се втвърдява достатъчно, не стои достатъчно дълго възбуден, омеква и има нужда от допълнителна стимулация“, коментира специалистът.

Медикаменти
Урологът предупреждава хората да не прибягват до използването на неоторизирани медикаменти, било то за уголемяване на пениса или друг вид стимуланти. По думите му виаграта е добре изпитан медикамент. „Хапчетата от тази група са свързани с напълването на кръвоносните съдове в малкия таз и в кавернозните тела, за да се достигне ерекция“, обяснява той. Д-р Колев коментира, че те вършат добра работа, когато проблемът е в резултат на стрес или притеснение от партньора. По думите му този тип лекарства дават увереност на мъжа и той няма нужда от тях в последващ момент. „Когато проблемът обаче е физиологичен, когато няма достатъчно добро кръвонапълване, тогава медикаментът е препоръчителен. Лекарството може да се взема преди самия полов контакт или всеки ден. Има и уикенд хапче – то се взима в петък вечер и има въздействие в рамките на 36 часа. Лекарството засилва и подобрява ерекцията“, обяснява урологът. Той коментира, че при използване на недоказани методи за подобряване на ерекцията се стига до приапизъм. „Това е изключително втвърдяване на члена, без възможност да омекне впоследствие. Това е остро и спешно състояние в урологията. Тогава се стига до болница“, обяснява медикът. Специалистът уточнява, че до приапизъм стигат пациенти, които имат заболявания.

Той коментира още, че няма време, в което да искаш, а да не можеш. Обикновено след 60-годишна възраст ерекцията се влошава, но тя зависи от заболяванията. Пациенти, които приемат бета-блокери, пациенти с диабет – това влошава движението на кръвта в кръвоносните съдове и води до намаляване на силата на ерекцията. „Имам пациенти на 80+, които водят нормален сексуален живот. Имам и такива на 50, които им е трудно да правят секс“, споделя той.

Простата
Простатата е свързана с ерекцията дотолкова, че при наличие на тежки възпалителни изменения в простатната жлеза може да се наруши ерекцията. Тя е инкубатор на инфекции и веднъж влязла такава тя трудно се премахва изцяло. „Има много пациенти с хроничен простатит, които страдат с години. Това нарушава уринирането и сексуалната им функция, стресът е голям“, коментира специалистът и подчертава, че ролята й върху ерекцията е индиректна, а не директна. От думите му става ясно, че няма значение как се поставя пенисът в бельото, а е важно на човек да му е удобно. По отношение на предпазването д-р Колев заявява, че един херпес и един кондилом се хваща дори и с презерватив. „Кондомът пази члена, а гениталиите контактуват. Тези неща, които са по кожата, се предават. Останалите открити кожни участъци са податливи на зараза“, обяснява специалистът.

Честото самозадоволяване може да предизвика смущения
Честото самозадоволяване може да предизвика смущения, както и непрекъснатото гледане на порно. „Зависи колко често е и как се извършва – дали е с допълнителни стимуланти, партньор, колко често е самозадоволяването“, коментира урологът д-р Михаил Колев. Той обяснява, че нормалният брой еякулации на седмица е между 3 и 5. „Самозадоволяването е вид постигане на оргазъм по изкуствен начин. Всяко нещо, което води до изкуствено достигане, пречи на постигането на нормалния оргазъм впоследствие. Зависи дали има пристрастяване“, казва специалистът. Той добавя също, че е важно дали при самозадоволяването се прилага грубост и в каква степен е тя.

Съветите на специалиста:
1. Поддържайте добро здравословно състояние
2. Поддържайте хигиена на гениталиите, а и на здравето
3. Не преяждайте и се наспивайте
4. Избягвайте стреса
5. Не правете секс с непознати хора

Специалистът: Вагиналната сухота е нещо нормално
Вагиналната сухота е нещо нормално, особено при напредване на възрастта. Тя се характеризира като болезнено състояние, при което във влагалището липсва този вагинален секрет, който играе важна роля. Този слой поддържа влагалищната среда алкална и чиста, като премахва всички мъртви клетки. Характерното за вагиналната сухота е, че вагиналната тъкан и епителният слой стават сухи и тънки, което води именно до дискомфорт, парене, инфекции и други. Всичко това оказва неблагоприятно влияние върху целия живот на жената. Според специалиста има лек за този проблем. Това са лубрикантите, които могат да се използват и те трябва да се използват, препоръчва д-р Михаил Колев. „Вагиналната сухота е проблем, когато двойката иска да прави деца, защото лубрикантите съдържат спермицидни вещества, които убиват сперматозоидите“, пояснява той и добавя, че за целта има специален препарат, който няма да попречи на бъдещо забременяване. Урологът посочва, че изборът от лубриканти е огромен - има затоплящи, парещи, ароматизиращи, натурални. Той е убеден, че проблемът не зачестява в последно време, а просто сега се говори за него, защото има по-голяма свобода и хората са по-отворени да споделят проблемите си. „Жените трябва да ходят на гинеколог един или два пъти в годината“, припомня той и подчертава, че женските гениталии страдат повече от мъжките. Урологът споделя, че забравени заболявания като сифилис и трипер отново са се завърнали, затова призовава мъжете и жените да не неглижират хигиената и също така да не допускат безразборни сексуални контакти.

Източник: Телеграф


В категории: Животът


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
4
Коментара по темата
4.
Искрено и лично
24.04.2024 21:00:15
1
2
Да го вдигам, ама за какво? Вече съм на прилична възраст. Ще ям , ако имам апетит.
От 10 , девет "шунди" са с вагинална сухота, кофти мирис , хронични неврози и мигрена.
Липсва ми сексуално влечение, в либидото е проблема, а не еректилната дисфункция.
3.
Джорд Майкъл
24.04.2024 18:33:25
0
2
тая статистика я махнете. по добре кажете колко от 10 уж са женени с дете ама се таковат с мъже и не си поглеждат жените ;)
2.
И също
24.04.2024 18:17:21
0
2
Ако си правиш маратони пада горивото на самолета. И зарди това всеки дневно кардиото е важно
1.
7887
24.04.2024 17:27:11
0
8
Освен да го вдигаш трябва да можеш и да го караш самолета. хаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори