×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща


Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща
Създадена е и организация за предстоящите избори 2 в 1, отчетоха от ОДМВР-Бургас
23 Април 2024, Вторник, 17:45 ч.
Автор: Флагман.БГ

Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова

Областният управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова организира среща с кметовете на общини и председателите на Общинските съвети в региона във връзка с предстоящия летен сезон. На нея присъстваха още директорите на териториалните дирекции на МВР, РЗИ и ОДБХ. Тема на срещата бяха още и предстоящите избори 2 в 1 - за народнипредставители и евродепутати.

Най-общо кметовете споделиха, че проблемите им са свързани най-вече с липсата на добро взаимодействие, качествена междуселищна инфраструктура, липсата на дежурни екипи от страна на ВиК дружеството и ограничаване загубите на вода следствие на аварии по водопроводната мрежа.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов акцентира върху приоритетния Южен обход на к-с „Меден рудник“, разрешаване на проблема със свлачището на алеята към кв. Сарафово и уреждане на имотния казус между държава и община, с който ще се привлече голям чуждестранен инвеститор.

Кметът на Община Айтос Васил Едрев призова за намиране на разрешение за изграждането на обходния път на Айтос, който ще изведе товарния трафик от града, което допълнително ще реши и проблема с автомобилните задръствания и  в съседната община Руен. За обходен път настояват и от администрацията на Община Карнобат.

Кметът на Община Средец Иван Кичев постави темата за безводието в Странджа, незаконната сеч и незаконното строителство от ромската общност в общината – проблеми, с които общината полага усилия да се справя, но и търси съдействие от държавните териториални структури.

При миналогодишните наводнения община Царево пострада най-много. Нанесените щети от проливните дъждове са за десетки милиони лева. Заместник-кметът на общината Георги Стоянов сподели, че все още се справят с последиците от наводнението и най-вече с възстановяването на отнесената пътна и мостова инфраструктура от пороите. На дневен ред е справяне и с незаконното къмпингуване и обезопасяване на свлачищните процеси на Централен плаж – Царево.

От Община Сунгурларе заявиха, че наред с общите проблеми, характерни за всички общини, при тях има остра нужда от поне още една или две линейки, осигуряваща Бърза помощ, както и обезпечаващ медицински персонал. Към настоящия момент те разполагат с една линейка и е крайно недостатъчна за района, който покрива. Областният управител препоръча добра практика, установена в други общини, които поемат обучението на студенти от съответната община и след завършването им се назначават веднага на работа.

Директорът на ОДМВР старши комисар Емил Павлов съобщи, че е създадена необходимата организация както за предстоящите избори за евродепутати и народни представители, така и за обезпечаване сигурността през летния сезон. По курортните градове ще има командировани полицаи от Полша, Чехия и Германия, както и 428 служители от вътрешността на страната, които ще подпомагат местните служители на ОДМВР в справяне с битовата престъпност, свеждане до минимум злоупотребите на предстоящите избори, обезпечаване на пътната безопасност и осигуряване на спокоен летен сезон.

Директорът на РЗИ докладва, че няма опасност от епидемична обстановка в област Бургас за което и да е вирусно заболяване.

Всички присъстващи поздравиха проф. Мария Нейкова с встъпването й в длъжност, като заявиха, че, познавайки стила й на работата, са уверени в добронамереното сътрудничество и намирането на общия път към разрешаването на проблемите.

„Винаги можете да разчитате на мен и на колегите ми от Областна администрация Бургас за съдействие, бърза комуникация и добро взаимодействие в посока развитието на общините и област Бургас. Ще продължим да работим конструктивно“, заяви областният управител проф. Мария Нейкова.

 


В категории: Политика


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
7
Коментара по темата
7.
Въъх въй въй чуеек
23.04.2024 19:18:08
3
8
Ужас ПАК ЩЕ има пиар ,четки хвалебствия и снимки в пост комунистически стил и баткети където лелката заралийка областен ЩЕ е накипрена като булка от ромска маала в Стара Загора
6.
Запознат
23.04.2024 18:58:26
6
1
Със сигурност е любима и много за предпочитане този областен управител.
5.
Флагмане
23.04.2024 17:58:44
1
12
Коментара на номер 2 си беше "баш" по темата на материала, но вие можехте да изтриете като напишете мотив, че материала беше изтрит, защото автора напада незаслужено нашата любима областна управителка или нещо подобно!
Някак си по-човешки, по-демократично щеше да бъде !
А така, както го правите си е чиста проба цензура!
4.
Някой
23.04.2024 17:39:35
3
5
Еи ся ше видите промени...
3.
А защо
23.04.2024 17:24:49
0
6
от ВиК е нямало човек ?
Лятно време всеки втори въпрос и проблем опира до тях -я канал ще е запушен , я прясна вода няма да има....!
И наистина, пак ли се объркахме с годината или наистина са разглеждали въпроси от миналата година ?
2.
*********
23.04.2024 17:23:40
3
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
G
23.04.2024 17:16:05
1
10
В крак с времето, догодина ще готвят организацията за лято 2024

Готвят организацията на Лято 2023 г., областният управител
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори