Това е най-вкусната къпана баница по сръбска рецепта
Вижте продуктите и веднага я направете
Сръбските жени са всепризнати майсторки на кулинарията, а като тяхната Къпана баница няма друга! Мека, пухкава, бухнала и пълна със сирене – днес ще ви научим как да си я приготвите, че да си оближете пръстите! Представяме ви рецептата за уникалната сръбска баница :
Необходими продукти:
500 гр. кори за баница
4 яйца
300 гр.сирене
150 гр. заквасена сметана
200 мл олио
200 мл газирана вода
1/2 пак.бакпулвер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
В купа разбийте сиренето със заквасената сметана (сръбкините използват за баницата младо сирене, което е по-безсолно и меко). Добавете 4 разбити яйца и сол на вкус, и отново разбийте хубаво (с миксер). Прибавете олиото и газираната вода, накрая – бакпулвера и разбийте всичко хубаво.
В добре намазнена тава (диаметър 28 см) сложете една кора така, че краищата ѝ да излизат извън тавата. Започнете да мачкате една по една корите, след което ги потапяйте хубаво в приготвената по-горе смес, за да се напоят навсякъде, и ги поставяйте плътно една до друга върху първата кора. Процедирайте така, докато стигнете до последната кора – нея оставете ненамазана.
Последните 2 лъжици от сместа смесете с 2 с.л. олио.
Вземете последната кора, поставете я върху приготвената баница, хубаво “втъкнете” краищата навътре, а отгоре прихлупете висящите краища на най-долната кора. Най-отгоре намажете със сместа с олиото.
Печете на 200 градуса около 50-55 минути. След това изключете фурната, но без да вадите баницата! Просто отворете вратичката на фурната на 10-тина сантиметра и оставете така още 10-15 минути.
Извадете баницата, поръсете с вода и покрийте с кърпа. Задушете я хубаво за 10-тина минути и може да я разрежете.
Истината за сините кучета в Чернобил
Дядо Коледа пристига в Бургас на 19 декември: голямо празнично шоу и подаръци в Етнографския музей
8 г. затвор за бизнесмена, убил с БМВ-то си двама младежи край Пловдив
Легендата на ФК „Черноморец“ Панайот Димитров Костов - Пано Мотора, навършва 90 години
Цените на панелките растат, но рискът остава: Какво трябва да знаят купувачите
Катастрофален спад на обявите за работа – експертите предупреждават за трудно време
SOL Bar & Grill – новият фаворит на Бургас за фирмени коледни тържества през 2025
Защо е грешка да отлагате покупката на имот - цените тръгват нагоре
Младите лекари продължават протестите-бюджетът на НЗОК не дава гаранции, а проблемите се задълбочават
Какво да правим с монетите от касичката преди въвеждането на еврото - съвети за плавен преход и без излишни такси
Pegasus превзе Европа: Турският гигант купи най-големия чешки авиопревозвач
Цените пак нагоре: Потребителската кошница премина 100 лева
