×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Десет храни, които трябва да слагаме на трапезата поне веднъж седмично


21 Април 2024, Неделя, 08:58 ч.
Автор: Флагман.бг

Последните проучвания доказват, че говеждото и агнешкото месо са били демонизирани напразно

Строгите правила за здравословно хранене бавно остават в миналото, а диетолозите смятат, че хранителната диета трябва да бъде разнообразна. За да избегнете хранителни разстройства и да поддържате здравословно тегло, трябва да спрете да делите храните на "добри" и "лоши".

Но за здраве и красота някои от тях си струва да се консумират поне веднъж седмично.

Ето ги:

Аспержи
Една чаша зелени аспержи възстановява половината от дневната доза фолиева киселина и витамини от група В - недостиг, който според норвежки изследователи е една от причините за депресия. Добавете зеленчука към диетата си, за да избегнете есенното мрънкане.

Фурми
Във фурмите има повече калий, отколкото в един голям банан - минерал, който подпомага работата на сърцето и кръвоносните съдове, укрепва нервната система и ви поддържа свежи и бодри. Използвайте фурми като закуска веднъж седмично.

Брюкселско зеле

За много деца брюкселското зеле изглежда малко отблъскващо, но е по-лесно да промените мнението си, ако го приготвите правилно. Запечете зелето с чери домати, билки и любимите си подправки - то е чудесна гарнитура към всяко месо. Кръстоцветните съдържат фитоестрогени, които са важни за предотвратяване на рака на гърдата.
Боб

Бобовите растения съдържат рекордно количество фитоестрогени, които намаляват риска от рак на гърдата и червата с рекордните 40%. Освен това бобът, задушен или печен, е отличен източник на протеини и фибри.

Черен шоколад

Учените отдавна са престанали да демонизират този продукт, така че любителите на сладкото не трябва да се притесняват. Истинският шоколад съдържа флавоноиди, които помагат за предотвратяване на рака на кожата.

Зелен чай

Това е напитка, която си заслужава да се пие не само веднъж седмично, а всеки ден, защото е съкровищница на антиоксиданти. Зеленият чай намалява риска от рак, забавя процесите на стареене и подобрява здравето на червата.

Ако не можете да се насилите да пиете чай всеки ден, приготвяйте си чаша чай поне веднъж седмично.

Прясно червено месо
Последните проучвания доказват, че говеждото и агнешкото месо са били демонизирани напразно. Вареното или печеното месо е източник на протеини, а също и на желязо, което се усвоява лесно и подкрепя силата на организма.

Моркови

От детството си мразите варени моркови? Можете да добавите суровия кореноплоден зеленчук към менюто си, може да го консумирате със захар, настъргана кисела ябълка, мед или да го овкусите с чесън, оцет и подправки.

Редовната консумация на моркови намалява риска от рак на яйчниците и предпазва мъжете от рак на простатата.

Сьомга

Розовата риба е богата на здравословни мазнини, киселини Омега-3 и Омега-6, които предотвратяват сърдечни и съдови проблеми и трайно премахват постоянното чувство на глад.

Дори консервираният продукт значително намалява риска от сърдечен удар и инсулт.

Канела
Ароматната подправка се съчетава добре с кафе, десерти и сладолед, а редовната консумация на канела понижава нивата на кръвната захар. Пийте по една чаша кафе или чай с канела дневно, за да избегнете неврологични разстройства.

Чесън

Тази полезна билка съдържа повече от 70 фитохимикала! Проучванията показват, че редовната консумация на чесън намалява вероятността от настинки и остри респираторни инфекции през студения сезон. Пресният плод е търсен за превенция на хранителни отравяния, тъй като може да убие салмонела и E- coli. Освен това зеленчукът има благоприятен ефект върху настроението на човека поради съдържанието на витамин В6!
 


В категории: Здраве


Коментари
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори