×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гвоздейков оглави правителствения щаб за изборите, както препоръча Борисов


Гвоздейков оглави правителствения щаб за изборите, както препоръча Борисов
Ръководството на ЦИК се срещна с представители на служебното правителство начело с премиера Димитър Главчев
Ключови думи: правителство, ЦИК, ГЕРБ
15 Април 2024, Понеделник, 19:01 ч.
Автор: Флагман, снимка: пресцентър

Одобрено е решение на Министерския съвет, обяви премиерът Главчев

ЦИК може да разчита на пълно съдействие от страна на изпълнителната власт за подготовката и провеждането на честни и прозрачни избори. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев на среща с ръководството на ЦИК в Министерския съвет (МС), съобщава правителственият пресцентър.

В разговора днес, организиран по инициатива на премиера, взеха участие също вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, министрите на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, на електронното управление Валентин Мундров, на външните работи Стефан Димитров, на правосъдието Мария Павлова, на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, както и представители на МВР.

В хода на срещата премиерът Главчев посочи, че Министерският съвет вече е приел план-сметката за изборите на 9 юни. Подчерта, че е одобрено и правителственото решение, с което на министър Гвоздейков е възложена координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, съобщава още пресцентърът на МС.

Припомняме, че в петък председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че именно Гвоздейков ще оглави щаба на МС за изборите.

След въпрос каква е логиката транспортният министър да оглави изборния щаб, Борисов каза: "Защото е учредител на ПП. Той им беше знаме, той им беше символ, безспорно честен човек - така всички ще са спокойни."

"Това е моето мнение, че така трябва да стане. Това предлагам", обясни лидерът на ГЕРБ след въпрос кога е взето решение Гвоздейков да оглави щаба за изборите.

Припомняме, че Георги Гвоздейков бе член на партия „Продължаваме промяната“ (ПП) и бе транспортен министър и в кабинета „Денков“. След решението му да приеме да остане в служебния кабинет на Главчев бе обявено, че той е изключен от партията.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова определи днешната среща с изпълнителната власт като навременна и изрази увереност, че с нея се поставя добро начало на съвместната работа по организирането на вота. „От нас зависи избирателите да са сигурни, че гласът им ще бъде отчетен, както е подаден, и да бъдат спокойни за избирателните си права“, посочи Нейкова. По думите й организацията на предстоящия вот в технически аспект не следва да бъде по-сложен от състоялите се местни избори.

В рамките на срещата в Министерския съвет бяха обсъдени сроковете за различните дейности в хода на подготовката на изборите. Теми на разговора бяха също организирането на вота в чужбина, обезпечаването на машинното гласуване по начин, по който да елиминира всякакви съмнения за манипулации. От ЦИК съобщиха, че подготвят специална разяснителна кампания относно уседналостта, която е особеност на евроизборите. От страна на МВР беше докладвано, че структурите на ведомството по места вече работят активно срещу изборната търговия и за противодействие на „брокерите на гласове“, съобщи още правителственият пресцентър по повод срещата в МС днес.

 


В категории: Политика


9
Коментара
Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 4
9
Коментара по темата
9.
Препоръчал бил Боко
16.04.2024 13:01:24
0
0
Кажете си направо, че е наредил ...!
8.
123
16.04.2024 06:34:37
0
3
Прихванат от пипалата на Боко при поръчките на влакове и вагони за БДЖ. Тоя вече е готов за каузата на ГЕРБ и ДПС за запазване на властта на крадливите политици.
7.
ПП ще пътуват в командировка
15.04.2024 23:25:05
2
1
Към Централния

https://www.tiktok.com/@srinahadyrjavata/video/7356291282408459552
6.
до 1 и 3
15.04.2024 22:34:21
0
4
А ся познайте КОЙ живее в КОСТИНБРОД това е новия гл.секретар на МВР Димитър Канджалов известен като повелител на канал зя мегранти през Румъния и ГЛАВЕН бушон на ПЛАМЕН УЗУНОВ-Узунката мотора на "Пътя на Копринката" и човек на президента Радев
5.
с.Труд
15.04.2024 22:27:11
2
6
Гвоздейков е ЧОВЕК на президента Радев(ПИЛОТ)
Гвоздейсов е от Димитровжрад и завэршил ВВНВУ "Г.Бенковски"юлДолна Мигрополия проф Авиациона техвика и ЕЛЕКТРОНИКА
Харата от тази специалност са ТОП специалисти по ХАРДУЕЪР и микро и радиоелектроника и компютъри.
Тоес инжинера по Електроника Гвоздейка
ов ЗНАЕ НАЙ-добре как се РИПАТ МАШИНКИТЕ за гласуване
4.
Бай....
15.04.2024 20:51:08
12
3
Аз съм Пиронков !!!
3.
значи
15.04.2024 20:46:46
11
15
Значи Гвоздейков е бил спяща клетка на Герб в правителството на ПП
2.
Пак някой ще им сере в кюлотите на ПП
15.04.2024 20:08:39
6
22
Прокопиев разцепи ПП-ДБ преди изборите, "Зелено движение" напусна ПП-ДБ. Вотът на коалицията може да се срине
1.
Evstati
15.04.2024 19:32:49
15
15
Ще извозва чувалите до Костинброд и обратно, де е транспорта, де са изборите, ама вожда наредил.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Честваме Свети Пантелеймон и Свети Седмочисленици, ето кой ще черпи Честваме Свети Пантелеймон и Свети Седмочисленици, ето кой ще черпи Основана е руската столица Москва Грабвайте хавлиите и на плажа, чака ни слънчева събота, с температури 28° - 33° Грабвайте хавлиите и на плажа, чака ни слънчева събота, с температури 28° - 33° Прогноза за времето - събота, 27 юли 2024 г. Почина Кристина - момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Почина Кристина - момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Тя беше с 85% изгаряния по тялото Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори