×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия


Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия
Милен Димовски се превърна в детектив. Той разказа как е издирил в Германия, конфискувания от него в България автомобил
15 Април 2024, Понеделник, 08:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Милен Димовски преговаря с уж собственика, за да я купи отново, но властите в Бремен обясняват, че за да му дадат документи, трябва да дойде притежателя й от България

Българската полиция се забърка в абсурден международен скандал, като конфискува законно притежаван автомобил от Милен Димовски, за да го върне на неговия уж собственик, който обаче се оказва, че няма документи за собственост. От местния КАТ дори обясняват, че колата е отпътувала за България и за да му издадат нужните бумаги, трябва да дойде собственикът й от Троян, т.е. на този, от когото е отнет автомобила (б.а. законно според представителите на РПУ-Троян).

„Два пъти ходих в Германия. Първият път, когато отидох, полицията ми каза, че не издирва автомобила и че за тях няма никакви проблеми с него. Върнах се в България и казах това на представители на МВР“, разказва потърпевшият пред Нова телевизия. 

Гражданинът от Троян се прочу с това, че често посещава полицията в германския град Бремен, за да пита наистина ли издирват колата, поясни пък водещият на „Пълен абсурд“ Румен Бахов. 

Няма как колата да бъде регистрирана в България, ако не е отчислена в Германия, обясни Димовски. 

Той направил и невъзможното, но открил на кого е върната колата, за което той платил, регистрирал в КАТ и подкарал с български регистрационни табели, но му била отнета. 

„Отидох в Германия с цел да се свържа с фирмата, която има претенции към колата“, казва мъжът. 

Щом видя бившата си доскоро притежавана доскоро, но конфискувана и върната в Германия кола, Димовски проявил повторен интерес като купувач на вече купувана от него кола. 

„Направих връзка с фирмата и дори проявих желание да я купя отново“, разказва той.

Когато обаче се срещнал очи в очи с уж собственика на автомобила в Германия, нашенецът останал изумен от продължението на историята.

„Отидох с платформа, за да мога да си я прибера обратно и когато дойде моментът да я плащам и да я товаря, помолих да ми дадат документите, но той ми каза, че такива няма“, заяви Димовски. 

„Неговите думи бяха: „Няма проблем. Ей сега ще ти извадя документи, ще се обадя в германския КАТ“. Той се обади, но оттам го попитаха дали той е собственикът, а той отговори: „ами не точно“ и му обясниха, че няма как да извади документи“, добавя мъжът. 

Германските власти заявили на уж собственика, че той няма документи, които да удостоверяват собствеността му върху колата, върната му от българската полиция. 

„Представителите на местния КАТ поискаха той да продиктува номера на шасито, след което му отговориха, че тази кола е отпътувала за България и му казаха, че трябва да дойде собственика, за да се реши проблема, ако има такъв“, разказва потърпевшият. 

Оказва се, че търсеният собственик е Димовски. Но той е бивш собственик, отишъл в Германия отново да си купи колата. 

„Тогава управителят на фирмата ми каза да отида след една седмица. Дотогава щял да оправи всичко и ще мога да купя колата от него“, споделя потърпевшият. 

Последвала въртележка от разговори и преговори, но Димовски ударил на камък. 

„Мина седмица и ми казаха да изчакам още малко. Измина един месец, втори. Немските власти не признават фирмата като собственик на този автомобил“, добавя той.

След окончателно решение на Административен съд, което постановява конфискуваната кола да му бъде върната, се срещнахме с Димовски пред сградата на РПУ-Троян, разказва Бахов. 

Часове, преди колата му окончателно да отпътува към Германия, уж за да бъде върната не нейния уж собственик. 

„Поне един път в седмицата идвах при началника на РПУ-Троян, за да питам какво се случва и кога ще си взема колата“, споделя мъжът. 

Година по-късно се оказва, че при срещата на Димовски с уж германския собственик на колата има още разминавания. 

Показа ми регистрационни табели за временно движение и талон, на който бе вписан немски гражданин, който няма нищо общо с фирмата, която има претенции към колата. 
От полицията в Троян са убедени, че перфектно са си свършили работата – задържали са обявен за издирване с бюлетина на Интерпол и Шенгенското информационно пространство автомобил. Как обаче да защити правото на собственост и на Димовски? Полицията е категорична, че той може да се защити в съда. 
 




В категории: Животът


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
4
Коментара по темата
4.
Танко Петков
18.04.2024 11:00:07
0
0
Добре карате голф 2 ,но знаете ли цената му в германия.На тази цена може да си купите кола на около 10 години.Води се ретро.
3.
Фактите
15.04.2024 10:37:10
2
7
Нашите заптиета са откраднали колата на човека и бързат да я дадат на швабите, да се подмажат. Типична еничерска случка от умираща България. Аз затова карам голф 2.
2.
до 1
15.04.2024 09:39:11
0
16
Флагман даже и да преписват не могат, ти говориш за написване на статия. Те са жълто-кафяв сайт, на който 50% от информацията не е вярна.
1.
1
15.04.2024 09:15:57
0
39
Пример за това как не се пише статия. Никаква фактология, повгаряне на едни и същи несвързани изречения. Пълен буламач от който не се разбира абсолютно нищо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори