×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кабинетът "Денков" само за месец похарчил 3 милиарда лева от резерва


Кабинетът "Денков" само за месец похарчил 3 милиарда лева от резерва
Това се разбра от изявление на вече бившия финансов министър Асен Василев, който днес предаде поста на Людмила Петкова
09 Април 2024, Вторник, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Основните приоритети в работата на Министерството на финансите остават приемането ни в еврозоната, каза новият финансов министър

Фискалният резерв на България само за един месец е намалял с 3 млрд. лв. - от 12,9 милиарда лева той се е стопил до 9,9 милиарда лева. Това се разбра от изявление на вече бившия финансов министър Асен Василев, който днес предаде поста на Людмила Петкова. Според него в момента имало много добра събираемост на данъците и резервът бил "напълно достатъчен при изискуем минимум от 4.5 млрд. лева".

„Основните приоритети в работата на Министерството на финансите остават приемането ни в еврозоната, в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и постигането на пълноправно членство в Шенген“. Това заяви новоназначената за вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова.

Тя и Василев съобщиха, че на 12 април в Люксембург предстои провеждането на редовното заседание на ЕКОФИН. Непосредствено преди него ще бъде подписано споразумение за партньорство между Република България и Европейската комисия за изпълнение на информационната кампания за еврото, съгласно одобрената Комуникационна стратегия.

По отношение на процеса по приемането на еврото, вицепремиерът Петкова уточни, че проектът на Закон за еврото е изготвен, публикуван е за обществено обсъждане, след това трябва да бъде одобрен от Министерския съвет и приет от парламента, предстои и приемането на подзаконовите нормативни актове, които са свързани с еврото.

Министър Петкова посочи, че друг основен приоритет на МФ е проектът за създаването на единна приходна агенция, в която се вливат НАП и Агенция „Митници“. Определен е съвет, който да отговаря за проекта, сформирани са координационна група и работни групи от двете агенции и от специалисти от Министерството на финансите, които ще работят по това преструктуриране. „В момента основното е да бъдат подготвени всички законодателни промени, които са необходими за реализиране на проекта, и след това и подзаконовите нормативни актове, но се работи паралелно. Не се предвижда съкращаване на служители от двете агенции. Всички експерти ще бъдат използвани максимално като капацитет, като заради Шенген една част от функциите ще отпаднат, но пък ще бъдат насочени към други функции“ – категорична е Людмила Петкова.

„Основният приоритет на служебния кабинет е провеждането на изборите. План-сметка за тях е готова, тя е в размер на 100 млн. лв., ще я предложим за одобрение от Министерския съвет, като допълнително ще има разходи, които са по сметката на ЦИК – те са за бюлетините, за софтуер и за поддръжка на машините. Това ще се случи в сряда или в четвъртък, зависи от обнародването на указа на президента за изборите“, коментира заместник министър-председателят и министър на финансите.

В отговор на медиен въпрос, вицепремиерът Петкова увери, че гласуваните промени в Народното събрание, свързани с осигуряване на по 75 лв. за великденските надбавки на пенсионерите с най-ниски пенсии, са обезпечени със средства по бюджета на Националния осигурителен институт и няма проблем за тези средства.

Бившият министър на финансите Асен Василев уточни, че приходните агенции са си свършили много добра работата – по последните данни, които са от 5 април, събраните приходи от НАП са с почти 15% повече, отколкото за същия период на миналата година, а събраните приходи от Агенция „Митници“ са с около 7% по-малко, основно заради ДДС от внос на петрол, тъй като „Лукойл Нефтохим“ работи на половин капацитет в началото на годината, съобщава БТА. 


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 2
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 3
26
Коментара по темата
26.
ТБС
10.04.2024 02:18:52
2
0
Странно как всички педерасти яростно разлюбихте герберастите и ДПС! Всъщност не е толкова странно, но пък свързани навсякъде и се чудите как да останете на държавна хранилка. Имам предложение, гръмнете се, защото не ви чака нищо хубаво.
25.
За изборите
09.04.2024 21:57:34
0
7
Долният амбреаж плати дълговете на софиянци за парно и топла вода с парите от данъци на "селянчетата" от провинцията. ДГД , за да знаят за кого да гласуват .
Тоя не може да е българин, трябва да е с гръцка жилка - хитър, подъл, надменен, извратен.
24.
Стенли
09.04.2024 21:57:30
2
5
И герб и пп ДБ не стават за нищо затова аз ще гласувам за възраждане не че и на тях им вярвам ама ми писна ей тия да ги слушам какви евроантици са и че тревожели за усрайна
23.
Пропадането продължава
09.04.2024 19:14:57
2
23
Прави впечатление, че една специфична група медийни активисти и активистки, които по никакъв начин не се интересуваха дали бяха автентични онези снимки с чекмеджето (и даже с пяна на устенца ругаеха всеки, който задаваше такъв въпрос!) и тиражираха и коментраха тези снимки 24/7, сега преливат от "експертност", "безпристрастност" и са застанали "у поза" - ама, как ще коментираме снимките с пудела, пачките, контрабандата, Паскал и ППДБ, като не е доказано дали са автентични. То е "ах", то е "ох", то е "хлъц", то е чудо - само и само да се смени темата.
Тиня...
Опитват се да хвърлят сянка върху далаверите на Асен Педала и Киро Кретена .
22.
Do 21
09.04.2024 18:52:46
0
18
Поне няма да са малоумни и неграмотни комунета като теб.
21.
XX
09.04.2024 18:48:10
19
1
До 19

"Нашите деца ще ги плащат." - естествено. Елем па ако и те са европеидни про'с'таци като теб!
20.
Rtf
09.04.2024 18:46:14
4
19
0Т 7 ДО 10 МЛН. ЛВ. НА МЕСЕЦ Е ПРАВЕЛА ОПГ НА КОНТРАБАНДИСТИТЕ, ШЕФ НА МИТНИЦИ, ЖИВКО КОЦЕВ И СИЕ! ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА МВР С ПОКАЗАНИЯ ТЕГЛИ АСЕН ВАСИЛЕВ КЪМ Бай Ставри.
АФЕРА разкри, че НА МЕСЕЦ организираната група, която службите разбиха, включваща контрабандиста Паскал, шефката на Митниците, баща и син Димитрови, главният секретар на МВР Живко Коцев, е правела от 7 до 10 милиона лв.!
Тези колосални пари НА МЕСЕЦ се сетете как са захранвали менторите на групата от ПП/ДБ, с тамада Асен Василев!
Транзит преминава Кокорчика, но скоро при бай Ставри заминава.
19.
Нормално
09.04.2024 18:43:08
15
14
Тъпата тиква всеки декември харчеше като за последно. Отделно с влади пИдала 16млр.дръпнаха шибанит* крадци. Нашите деца ще ги плащат.
18.
*********
09.04.2024 18:12:43
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
Само минавам
09.04.2024 17:43:07
19
4
Аз искам да управляват дпс-герб, силно се надявам и патериците им итн и израждане да са в управлението. Гордея се с тези честни и безкористни хора и партии , едните се отичат честно по сметката на ЕНП в европесйския парламент, а другите на либералите. Те са честни и евро не са похарчили излишно по моловете в Европа. Гордея се, че пред избирателите си обясняват как ей сега ще дойде светлото бъдеще за за правнуците им в 23 век. Радвам се когато на мюсюлманското вероизповедание дават милиони да си разпределят както намерят за добре от нашите пари, а аз ще събирам капачки за ковьози. Горд съм, когато политик си купи къща в Барселона и събира паччки и злато в чекмеджето... спестовник и грижовен съпруг.
Нека крадът хората, то полезното нещо от всичко е, че бабите, дядовците и болните като измрът, ще има повече за кражби, а младите и без това са изгубени в мрака, лейтенантите на мафията ги водят към "светлото" надрусано бъдеще.
Само нека незабравят, че рано или късно някоя по-гляма акула и тях ще ги изяде.
Като не храниш своя, ще храниш чужда армия.....
16.
Кокорчо е светец
09.04.2024 17:33:59
19
20
Само от контрабанда се губят по 3÷4 МИЛИАРДА на година умножете тия 4 М×12 год ГЕРБ управление =48 МИЛИАРДА лева ЗАГУБА за БГ хазна само ат Митници
Сложете ДДС измамите на ГЕРБ/ДПС фирмите
НАДписаните м-у 2,5 до 7 ПЪТИ цени на Обществени Поръчки извършени от фирми като ГЕПИ груп,Иса-2000,ГБС,Водстрой,Билдникс и много други
Ето защо България и бг граждани/селяни са НАЙ-бедни в Европа
а БГполитик,съдийка,гл.прокурор,шеф на полиция има къща във Барселона,апартамент в Рим,пул вила в Джумейра хилс Дубай,сметка в швейцарска и австрийска банка
15.
Ееееее...
09.04.2024 17:32:17
0
10
Много скромно!
14.
Просто идиотите
09.04.2024 17:27:23
3
25
Здрасти, Киро! Много поздрави на мрънмурандума.
Планини от кеш са заработвали заедно с контрабандистите педалите и парапетите . Комисионните от петролни продукти им ги спряха и се насочиха
ПП -ДБ към кеш от контрабандни канали.
Контрабандата е литмус за куролацията. Давай графиката, Киро!
13.
Бумерангът на Съдбата
09.04.2024 17:27:17
1
25
Официалният старт на предизборната кампания на Ден победы е знаков, както и денят на вота - на Деветоюнския преврат, но "превратът" на лидерите на ПП-ДБ им го заформиха два месеци по-рано с осветяването на главния секретар на МВР като свързан с контрабандисти.
12.
До 10 БургЪзлията на Асеня дружка
09.04.2024 17:23:37
6
38
Много си сигурен, че Асеня ще управлява финансите, ама в Сливенския затвор :)))
Предизборната кампания ще бъде сауна за лидерите на ПП-ДБ, които застанаха до главния секретар на МВР, осветен като свързан с контрабандисти.
Асеня е с разтройство, осрал е розовите кюлоти, няма да се измирише, колкото и да се надявате Пудели на Промяната!!!
Вотът за ПП-ДБ може да се срине след акцията на ДАНС и медийната кампания и коалицията да стане четвърта политическа сила след ГЕРБ-СДС, "Възраждане" и ДПС.
11.
до 7
09.04.2024 17:21:14
30
15
Дори дъртата 84 годишна баба Стана ЗНАЕ че БОКО е КРАДЕЦ и мафиот краде и харчи парите на пенсионерите за КУРВИ ( има го снимано в Предаване по БТВ )Бойко го кълнат всички пенсионери
Във БГ история БОКО ЩЕ остане като
Боко I Българоубиец при неговото лошо управление от 2009 август до 2020 януари (10 год и половина) България се стопила с 1,85 МИЛИОНА ДУШИ
За справка в ГЕНОЦИДА в Руанда са избити 2,5 милиона души
а в Камбоджа Диктатора Пол Пот е избил 3,5 милиона души
Така БОКО се нарежда на трето място като ГЕНОЦИДЕН диктатар и премиер
Точно по времето на БОКО като премиер 2017-2018год България ДЪРЖИ световния рекорд по СМЪРТНОСТ по данни на Wprld Fact Book(тоес анализаторски отдел на ЦРУ )
World Fact Book не могат да бъдат КУПЕНИ,подКупени или да им затвориш с пари устата.Те изнасят ФАКТИте тaкива каквито са а те факти не са на страната на оня от Банкя
10.
Бургазлията
09.04.2024 17:13:33
37
12
Милиционерите са във възторг ще могат да харчат кинти безконтролно.
Досега Асен им бе отрязал квитанциите и боко с пеевски само мучаха от яд .
Така или инак след изборите Асен пак ще ви отреже квитанциите, сега ще крадете като за последно ченгета депесарски и гербави.
9.
Какво тук значат няколко милиарда
09.04.2024 17:06:10
4
44
НА МЕСЕЦ организираната престъпна група, която ДАНС и КПКОНПИ разби, включваща контрабандиста Паскал, шефката на Митниците, баща и син Димитрови, главният секретар на МВР Живко Коцев, е правела от 7 до 10 милиона лв.!
Тези колосални пари НА МЕСЕЦ се сетете как са захранвали менторите на групата от ПП/ДБ, с тамада Асен Василев!
8.
Леля Асеня е стресирана
09.04.2024 17:03:29
7
49
Хваналият разстройство и посран до ушите морално и физически Живко Коцев е предал събрата си по розова съдба Асен Василев и го е нарочил за бос на контрабандните канали, прокарвани от Паскал.
Уличен във връзките си с контрабандистите – баща и син Димитрови, които бяха задържани ри акцията на ДАНС,
7.
До 5 Неграмотен трол на ПП-ДБ
09.04.2024 16:59:53
10
51
И да се пениш като сапунджи Денков и да се дупиш като леля Асеня, опорките ти са нефелни!
От тези милиарди какви ли комисионни е прилапал Пудела на Промяната?
Твоята идеология е типична за педалите:
Живей за момента, живей бързо и на широко, а кой ще ти плаща борчовете, ами да му мислят нормалните семейства с деца!
6.
....
09.04.2024 16:53:53
7
45
Важното е този хасковски швестер повече да не на висока позиция.
Да ходи да го гушка Спеца и да го клеца в гъзеца. Вече слезе от държавната лимузина с охрана от НСО и няма да пътува на държавна издръжка като мишката Денков по света.
5.
заплата.бг
09.04.2024 16:53:49
40
37
Кокорчо взима заеми но ВДИГНА драстично ПЕНСИИ и заплоти тоес ВДШГА стандярта на живог към по добро
А БОКО взимаше заеми за да ги раздава за Асвалт да ги краде да вдега СПА Макси хатули във Велинград да ВДИГА къщи вэв Барселона да пълни разни коври синоптички,миски и масажистки ,свинетки да им купува къщи да храни арабите в ЛИВАНската банка с ВАШИТЕ пари 3 милиарда за "Руски поток" да храни ГАЗовите олигарси на Путин от Газпром и Лукойл
4.
До 1
09.04.2024 16:47:50
9
35
Какво е да си розов пудел?
Дали част от тези 3млрд. не отиват за подобни пуделчета като теб?
3.
Народе ,
09.04.2024 16:46:21
30
11
Мутрите ни готвят преврат
2.
оффф...
09.04.2024 16:36:18
41
17
Странно нещо е българинът:
- държавата да помогне тук
- държавата да помогне там
- държавата да даде пари на пенсионерите
- държавата да строи пътища
- държавата да даде пари на лекарите

А когато държавата го направи:
- Ама защо държавата харчи пари?
1.
мда
09.04.2024 16:19:56
35
18
Какъв ужас, какъв ужас, няма кинти за медиен чадър от флегман към гербавите, какъв ужас.
Дали ги били за пенсионери, учители лекари и сега няма как да откраднат 3 миларда... какъв ужас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори