×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Диян Господинов между пациентите и политиката


Д-р Диян Господинов между пациентите и политиката
Д-р Диян Господинов е едно от откритията в настоящият общински съвет на Бургас
08 Април 2024, Понеделник, 11:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Детската болница "Света Анастасия" ще е едно здравно бижу, което ще направи Бургас водещ център за детско здраве в страната

Д-р Диян Господинов е първи мандат общински съветник в ОбС Бургас от групата на ГЕРБ. Той е кардиолог в МБАЛ „Бургасмед“, началник на Интензивен кардиологичен сектор. Професионалните му интереси са насочени в областта на ехокардиографията и превантивната кардиология.

От 2022 г. д-р Господинов е редовен докторант с тема на дисертационния труд, насочен към сърдечната недостатъчност. Автор и съавтор е на няколко публикации в международни списания. Преподава на студенти по медицина в Стара Загора.

Той е член на Български лекарски съюз, на Дружество на кардиолозите в България, на Съюза на учените, а също и на Европейската асоциация за сърдечен ритъм и на Европейското дружество по кардиология. Освен това е член на Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика. Д-р Господинов е и заместник-председател на младежка секция към РЛК- Бургас и изпълнителен директор на  Сдружение „Младите лекари“.

- Д-р Господинов, в политиката сте от няколко месеца, къде се чувствате по-комфортно в лекарския кабинет, или в заседателната зала на ОбС Бургас?

-Въпреки че работя интензивна кардиология, която е свързана предимно с болни в тежко общо състояние и има голямо натоварване, все още се чувствам по-комфортно в лекарския кабинет. Все пак вече близо десет години работя точно това и то се е превърнало в ежедневие за мен.

Все по на място се чувствам и в Общинския съвет. Благодарен съм на цялата група общински съветници от ГЕРБ , които ми помагат да се аклиматизирам по-бързо. Щастлив съм, че и на това поприще, ако си вършиш добре работата, можеш да помагаш на хората, а все пак това е най-важно.

- Вие сте общинският съветник, който участва в най-много комисии в ОбС Бургас, къде според Вас сте най-полезен и каква равносметка можете да направите до момента?

-В здравната и в социалната комисия, разбира се. На втората съм председател, а тя е една от най-тежките и най-често събиращи се комисии, затова мисля, че там съм най-полезен. В нея имам безрезервната подкрепа на моите колеги от ГЕРБ – д-р Лидия Стефанова и Ясен Проданов. Но и с колегите от останалите партии работим в синхрон. Дори наскоро се обединихме и направихме общо дарение на един от пенсионерските клубове в града.

-С какво точно допринесохте за работата на социалната комисия?

-Едно от първите неща, които направих, е да предложа на колегите да увеличим с 30% средствата, които се отпускат по Правилник за еднократно финансово стимулиране на родители за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на отглеждането на деца. Решението беше прието единодушно и така родителите на всяко новородено бебе могат да получат еднократна помощ. Програмата е с бюджет 450 000 хиляди лева на година. Само за 4 месеца сме отпуснали помощ за 326 бебета на обща стойност близо 146 300 лв. Условията са достъпни на сайта на Община Бургас.

В правомощия на комисията е отпускането и на помощи за решаване на жизненоважни социални потребности на физически лица, както и свързаните с тях здравни проблеми. Комисията не беше заседавала от август по тази точка. На последното ѝ заседание с колегите разгледахме документите на над 140 души, някои от тях с много тежки съдби, и одобрихме 109, за които са осигурени общо над 70 000 лв.

-Вижда се, че свършеното до момента не е малко, но какво още предстои? Какви цели сте си поставили?

-Бъдещите ми планове са да дарявам здраве на пациентите си, на първо място, и разбира се да бъда полезен на бургазлии. Още в своята предизборна кампания си очертах едни доста амбициозни 10 точки, по които да работя като свой минимум за следващите 4 години. Радвам се, че проектът за детската болница стартира и съвсем скоро ще имаме едно здравно бижу, което ще направи Бургас водещ център за детско здраве в страната. Щастлив съм да кажа, че роботизираната система с изкуствен интелект, така необходима за рехабилитацията на деца и възрастни със заболявания на опорно-двигателната система, ще бъде част от медицинското оборудване в детската болница. Продължаваме и надграждаме безплатните профилактични прегледи с моите колеги. През изминалата година над 5000 наши съграждани получиха безплатна медицинска грижа.

С г-н Михаил Ненов – зам.-кмет по образованието, здравеопазването и социалните дейности, с Община Бургас, със съюза на парамедиците, БЧК, студенти по медицина и студентски съвет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ работим съвместно по разработване на Общинска програма за обучение на медицинския персонал и на бургаските ученици от 4-ти и 10-ти клас за оказване на Първа  медицинска помощ. Тази програма ще бъде по модел, който е интегриран вече в редица европейски страни и дава страхотни резултати. Бургас отново ще е първи в страната.

Д-р Диян Господинов с колегите си от ОбС Бургас Ясен Проданов и д-р Лидия Стефанова

Радвам се, че успях да допринеса и за стартирането на системата за телемедицина в ДКЦ 1. Идея на д-р Пишев, която заедно с г-н Ненов подкрепихме и реализирахме.

По моя идея и с помощта на колегата Ясен Проданов обиколихме всички здравни служби на територията на община Бургас и участвахме в разработването на общинската програма за основен ремонт на този тип здравни заведения. Успях да осигуря личен лекар в някои населени места, където нямаше такъв. Предстоят ми още срещи в някои от селата, където този проблем съществува.

Продължавам да работя и за скейт парка в к-с „Меден Рудник“. А тъй като сме социална комисия, освен за новородените, мислим и за нашите родители и баби, още този месец с колегите организираме среща с председателите на всички пенсионерски клубове. Заедно със зам.-кмета Ненов, с Михаил Хаджиянев – председателят на ОбС , и с Яна Вълчева, ще отидем, за да чуем техните питания, желания, съвети и препоръки и да се обединим около тези, които са приоритетни за тях.

-Срещате се с много хора в Бургас и в малките населените места, какво Ви споделят те, кои са проблемите, които най-често ви поставят?

 - В над 200 български села не живее никой. Обезлюдяването, продиктувано от демографската катастрофа, в която се намираме, лошата инфраструктура, безработицата, липсата на медицински специалисти и аптеки са проблем в повечето малки населени места. Смея да кажа, че това не е проблем на една или две общини, а е национален. Смятам, че Община Бургас с работата си досега, а и със смелите проекти, които г-н Николов си е поставил да реализира до края на мандата си, показва воля и желание да се справи с тези проблеми.


В категории: Бургас , Политика


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 3
България Всички новини
Грабвайте хавлиите и на плажа, чака ни слънчева събота, с температури 28° - 33° Грабвайте хавлиите и на плажа, чака ни слънчева събота, с температури 28° - 33° Прогноза за времето - събота, 27 юли 2024 г. Почина Кристина - момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Почина Кристина - момичето, пострадало при взривовете край Елин Пелин Тя беше с 85% изгаряния по тялото Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори