×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Диян Господинов между пациентите и политиката


Д-р Диян Господинов между пациентите и политиката
Д-р Диян Господинов е едно от откритията в настоящият общински съвет на Бургас
08 Април 2024, Понеделник, 11:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Детската болница "Света Анастасия" ще е едно здравно бижу, което ще направи Бургас водещ център за детско здраве в страната

Д-р Диян Господинов е първи мандат общински съветник в ОбС Бургас от групата на ГЕРБ. Той е кардиолог в МБАЛ „Бургасмед“, началник на Интензивен кардиологичен сектор. Професионалните му интереси са насочени в областта на ехокардиографията и превантивната кардиология.

От 2022 г. д-р Господинов е редовен докторант с тема на дисертационния труд, насочен към сърдечната недостатъчност. Автор и съавтор е на няколко публикации в международни списания. Преподава на студенти по медицина в Стара Загора.

Той е член на Български лекарски съюз, на Дружество на кардиолозите в България, на Съюза на учените, а също и на Европейската асоциация за сърдечен ритъм и на Европейското дружество по кардиология. Освен това е член на Българска асоциация по сърдечносъдова образна диагностика. Д-р Господинов е и заместник-председател на младежка секция към РЛК- Бургас и изпълнителен директор на  Сдружение „Младите лекари“.

- Д-р Господинов, в политиката сте от няколко месеца, къде се чувствате по-комфортно в лекарския кабинет, или в заседателната зала на ОбС Бургас?

-Въпреки че работя интензивна кардиология, която е свързана предимно с болни в тежко общо състояние и има голямо натоварване, все още се чувствам по-комфортно в лекарския кабинет. Все пак вече близо десет години работя точно това и то се е превърнало в ежедневие за мен.

Все по на място се чувствам и в Общинския съвет. Благодарен съм на цялата група общински съветници от ГЕРБ , които ми помагат да се аклиматизирам по-бързо. Щастлив съм, че и на това поприще, ако си вършиш добре работата, можеш да помагаш на хората, а все пак това е най-важно.

- Вие сте общинският съветник, който участва в най-много комисии в ОбС Бургас, къде според Вас сте най-полезен и каква равносметка можете да направите до момента?

-В здравната и в социалната комисия, разбира се. На втората съм председател, а тя е една от най-тежките и най-често събиращи се комисии, затова мисля, че там съм най-полезен. В нея имам безрезервната подкрепа на моите колеги от ГЕРБ – д-р Лидия Стефанова и Ясен Проданов. Но и с колегите от останалите партии работим в синхрон. Дори наскоро се обединихме и направихме общо дарение на един от пенсионерските клубове в града.

-С какво точно допринесохте за работата на социалната комисия?

-Едно от първите неща, които направих, е да предложа на колегите да увеличим с 30% средствата, които се отпускат по Правилник за еднократно финансово стимулиране на родители за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на отглеждането на деца. Решението беше прието единодушно и така родителите на всяко новородено бебе могат да получат еднократна помощ. Програмата е с бюджет 450 000 хиляди лева на година. Само за 4 месеца сме отпуснали помощ за 326 бебета на обща стойност близо 146 300 лв. Условията са достъпни на сайта на Община Бургас.

В правомощия на комисията е отпускането и на помощи за решаване на жизненоважни социални потребности на физически лица, както и свързаните с тях здравни проблеми. Комисията не беше заседавала от август по тази точка. На последното ѝ заседание с колегите разгледахме документите на над 140 души, някои от тях с много тежки съдби, и одобрихме 109, за които са осигурени общо над 70 000 лв.

-Вижда се, че свършеното до момента не е малко, но какво още предстои? Какви цели сте си поставили?

-Бъдещите ми планове са да дарявам здраве на пациентите си, на първо място, и разбира се да бъда полезен на бургазлии. Още в своята предизборна кампания си очертах едни доста амбициозни 10 точки, по които да работя като свой минимум за следващите 4 години. Радвам се, че проектът за детската болница стартира и съвсем скоро ще имаме едно здравно бижу, което ще направи Бургас водещ център за детско здраве в страната. Щастлив съм да кажа, че роботизираната система с изкуствен интелект, така необходима за рехабилитацията на деца и възрастни със заболявания на опорно-двигателната система, ще бъде част от медицинското оборудване в детската болница. Продължаваме и надграждаме безплатните профилактични прегледи с моите колеги. През изминалата година над 5000 наши съграждани получиха безплатна медицинска грижа.

С г-н Михаил Ненов – зам.-кмет по образованието, здравеопазването и социалните дейности, с Община Бургас, със съюза на парамедиците, БЧК, студенти по медицина и студентски съвет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ работим съвместно по разработване на Общинска програма за обучение на медицинския персонал и на бургаските ученици от 4-ти и 10-ти клас за оказване на Първа  медицинска помощ. Тази програма ще бъде по модел, който е интегриран вече в редица европейски страни и дава страхотни резултати. Бургас отново ще е първи в страната.

Д-р Диян Господинов с колегите си от ОбС Бургас Ясен Проданов и д-р Лидия Стефанова

Радвам се, че успях да допринеса и за стартирането на системата за телемедицина в ДКЦ 1. Идея на д-р Пишев, която заедно с г-н Ненов подкрепихме и реализирахме.

По моя идея и с помощта на колегата Ясен Проданов обиколихме всички здравни служби на територията на община Бургас и участвахме в разработването на общинската програма за основен ремонт на този тип здравни заведения. Успях да осигуря личен лекар в някои населени места, където нямаше такъв. Предстоят ми още срещи в някои от селата, където този проблем съществува.

Продължавам да работя и за скейт парка в к-с „Меден Рудник“. А тъй като сме социална комисия, освен за новородените, мислим и за нашите родители и баби, още този месец с колегите организираме среща с председателите на всички пенсионерски клубове. Заедно със зам.-кмета Ненов, с Михаил Хаджиянев – председателят на ОбС , и с Яна Вълчева, ще отидем, за да чуем техните питания, желания, съвети и препоръки и да се обединим около тези, които са приоритетни за тях.

-Срещате се с много хора в Бургас и в малките населените места, какво Ви споделят те, кои са проблемите, които най-често ви поставят?

 - В над 200 български села не живее никой. Обезлюдяването, продиктувано от демографската катастрофа, в която се намираме, лошата инфраструктура, безработицата, липсата на медицински специалисти и аптеки са проблем в повечето малки населени места. Смея да кажа, че това не е проблем на една или две общини, а е национален. Смятам, че Община Бургас с работата си досега, а и със смелите проекти, които г-н Николов си е поставил да реализира до края на мандата си, показва воля и желание да се справи с тези проблеми.


В категории: Бургас , Политика


Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 3
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
България Всички новини
Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори