×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анализ: Неизбежна ли е Трета световна война


Анализ: Неизбежна ли е Трета световна война
Всъщност тя може би вече е започнала, но не в смисъла, който си мислят повечето хора
07 Април 2024, Неделя, 21:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Назрява конфликт, който изглежда изкуствено провокиран от настоящите елити и който ще промени Европа, САЩ и Русия

Ако имате чувството, че една класа от политици бутат здраво светът към глобален конфликт, не сте сами. В последните месеци наблюдавахме как на няколко пъти европейски и американски официални лица загатват възможността за връщане на наборната служба, ЕС открито говори за войници от НАТО в Украйна, НАТО официално обяви, че няма да допусне Украйна да загуби, а от Русия и Кремъл неведнъж предупредиха, че няма да се поколебаят да използват ядрено оръжие, ако запада се намеси официално в конфликта. Още повече, че САЩ наскоро обяви, че Украйна ще се присъедини към Алианса, с което се  прекрачва и последната „червена линия“ на Русия.

После следва конфликтът между Израел и Хамас в Газа. Десетки анализатори по света вече предпредиха, че той ще се разширява и вероятно ще обхване целия Близки Изток, включително и Иран. За Израел това са добри новини, защото ще значи директна намеса на САЩ, а Иран междувременно вече така или иначе непряко напада Израел през Ливан.

С други думи, точно както в месеците преди Първата световна война, ситуацията бива умишлено ескалирана от т.нар. „елити“ в политиката, които въпреки ясните сигнали на западното общество, че не иска да участва в бъдещ конфликт, нагнетяват напрежението. Те изглежда искат на всяка цена, без значение дали ни харесва, или не, да създадат всички предпоставки за глобален конфликт, а всяко решени, което взимат, прави мирното разрешение на проблемите все по-невъзможно.

В крайна сметка обаче всичко пак може да бъде сведено до вечният конфликт „ляво срещу дясно“. Демократите успяха да създадат едно цяло поколение – Поколението Z, което е напълно неспособно да води война. Те са неподготвени не само физически, но и психически за ужасите на войната и службата. Точно това са тези уж политически убедени млади хора, които си слагат знаменцето на Украйна на профилната снимка и налитат агресивно на всеки, който изкаже мнение, противно на официалното за конфликта. Сега тъкмо те обаче ще бъдат изправени пред тежката реалност, че накрая може да се окаже, че ще служат против волята си.

Има и подготвени млади хора – основно дясномислещи и консервативни, който са способни да воюват. Но те, също като левите млади, не желаят да го правят, макар причината да изглежда различна. Те са убедени, че левите правителства ще ги пратят на война като пушечно месо, с което на практика да си разчистят пътя на левите на Домашния фронт.

Европа и всяването страхът

Главната цел на политици като Еманюел Макрон във Франция сега изглежда е да убеди голяма част от населението, че ако Русия „спечели“ (каквото и да значи това) в Украйна, то Путин ще продължи на запад. Зааради това той обявява, че се подготвя НАТО да влезе там с целите, разбира се, на мира. Резултатът ще е точно обратен – в момента, в който първият ботуш на войник от НАТО стъпи в Украйна, това ще е официално обявяване на глобална война. Това е пропаганда от тип „Ефекта на доминото“. Ако нещо стане, то то задължително би било последвано от друго, по-лошо нещо. Това рамкирано мислене е крайно неправилно и несъотвестващо с реалността дори на фронта.

Вместо да говорят за дипломация, западните лидери/елити продължават да пробутват идеята, че конфликтът там трябва да бъде поддържан на апаратно дишане, за да се ограничи, подобно на глупавите решения по време на пандемията. А зад „теорията на доминото“ няма нито един разумен аргумент. Кремъл нито веднъж не е споменавал и показвал, че има амбиции към Европа. Всъщност самият Путин неведнъж е отбелязвал, че конфликтът в Украйна е следствие на това, че Русия опитва да запази сепаратистите в Донбас и заади това, че НАТО продължава да се разширява на изток без видима причина за това.

Ако Русия губи военния конфликт там, то как така се оказва, че тя има потенциала да продължава изтощителните боеве в дългосрочен план и то изправена очевидно не само срещу ВСУ, но и ЕС, и САЩ. В този смисъл, ако действията продължат по сегашния си курс, крайният резултат ще е един и същ винаги – размяна на ядрено оръжие. И това не е всичко.

Атакаите на руска земя продължават

През последните месеци атаките по руски цивилни и инфраструктура се засилиха. Най-голямат аескалация беше терористичният акт край Москва, в който загинаха 144 човека, а други 360 бяха ранени и за който САЩ обвинява... Ислямска държава. Нападения с дронове продължават да взривяват важни и не толкова важни депа за гориво и други ресурси. В големия мащаб на войната всичко това е незначително. Но всяко подобни действие ще доведе несъмнено до реципрочен, а понякога и не толкова реципрочен отговор от страна на Кремъл.

За разлика от американската инвазия в Ирак през 2003 г., до този момент Русия успява да запази броя на цивилните жертви в Украйна сравнително нисък. Всяка атака на територията на Русия обаче, особено такива, в които загиват невинни хора, ще доведе до ескалация. Може би точно това е и целта – да бъде провокиран Кремъл по такъв начин, че да се увеличи броят на цивилните жертви в Украйна и да се даде причина на НАТО да се намеси „миротворчески“.

Има ли как да бъде предотвратена задаващата се дълбока криза

Оказва се обаче, че въпреки натрупаните проблеми, които имат огромен шасн да ескалират, все още не е твърде късно процесът да бъде обърнат. Един от изходите е резултатът от предстоящите президентски избори в САЩ. Ако Тръмп замени Байдън през 2025 г., то има как напрежението в Украйна и в Газа да бъде туширано. Това обаче не значи, че двата конфликта ще изчезнат с магическа пръчка. Проблемът се крие в това какво ще се случи преди изборите. Още от сега е ясно, че Демократите в Щатите не са много настроени да оставят Тръмп да спечели безнаказано. Нещо повече – за тях и финансовите кръгове около тях по-добрата алтернатива от това е войната. Защото освен това имат и сеиозни проблеми от икономическа гледна точка, която е също толкова политическа, колкото и самата им политика. Доларът на практика се поддържа изкуствено на мястото си като резервна валута още от 70-те години, когато пада златното му покритие. И единственият вариант за поддръжката му е изкуствена инфлация. Тя обаче не може да продължава вечно.

В този смисъл Третата световна вече може би е започнала, поне от икономическа гледна точка. Най-вероятно тя няма да завърши с ядрени бомби, за щастие. Защото няма особена логика. Кой би градил такава система за контрол, каквато в момента е налична на елитите, само за да види как тя се изпарява в радиоактивна гъба? Истината е обаче, че след настоящия конфликт, пластовете на властта ще се разместят до такава степен, че Европа, САЩ и Русия след това ще бъдат неузнаваеми. А ако съдим от Първата световна война, на която сегашната сериозно прилича, то това вероятно би означавало разпада на трите империи и подмяната им с нещо различно и незадължително по-добро. И реалният победител, очаквано, ще остане Азия.

Автор: Брандън СМИТ, Превод: Георги РУСЧЕВ

 




Автор
26
Коментара
70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 2
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
26
Коментара по темата
26.
До 20
09.04.2024 06:51:18
0
1
Толкова ли успя да ти роди самотно умиращата мозъчна клетка? Осъзнаваш ли какво интелектуално дъно си? Въпросът е реторичен! Ей такива като теб са проблемът на тази държава! Нямате мозък за 5 лв., но иначе гоУем го вадите. Простак!
25.
Каубой Бугатир
08.04.2024 18:16:18
3
3
мдааа тя Русия става център на света и вселената от близо 50 години поне хахаха
Аман от тъпани дето вЕрват. "След 800 дни Русия ще победи запада и САЩ ще се разпадне" ;)
Виж рускините са хубави хора и са много "трудни" затова навремето ако "свалиш" рускиня по плажа ти пишеха минус точки га га га га.... Карай важното е че са най спинозни ;) Аре мечтайте - безплатно е
24.
21ви
08.04.2024 12:25:20
2
4
В твоята куха глава и сега всичко е мирно, какво се оплакваш? Отвреме навреме усещаш глад, като те навали дъжда тръгваш да търсиш навес да се скриеш... Не чети новини, ако си чувствителна и усещаш какъв апокалиптичен бой ядат усраните ти приятели. Лоша работа, ама и ти ще си намериш лекаря
23.
преводът на заглавието е неточен
08.04.2024 11:46:11
3
4
Преводът на оригиналната статия е неточен, заглавието твърди точно обратното:
✔️"Третата Световна Война Вече Е Неизбежна – Ето Защо Не Може Да Бъде Избегната"
https://cutt.ly/Jw4oak9w
Забележете, че през последните дни Пол Крейг Робъртс твърди същото:
✔️"Изправени пред ядрена война"
https://cutt.ly/Iw4oskcT
✔️"Пътят на Путин към Армагедон"
https://cutt.ly/Yw4odXac
Не става само въпрос за ядрена война, но също за биовойна (погледнете също стотиците коментари по-долу):
✔️"Масивното финансиране на биовойните от САЩ създаде „индустриален комплекс за биовойни / Vax“ – заплашва да погълне Запада"
https://cutt.ly/yw4ohATx
Все пак може би е добре да се припомнят предсказанията на Жириновски:
✔️"Трета световна война, Майдан и мобилизация: шегите на Жириновски се оказаха предсказания"
https://cutt.ly/iw4onuFY
Да чакаме ли третата световна война?
През 2019 г. политикът предсказа големи и ужасни събития, които очакват света:
„Трябва да вземем предвид ситуацията в Близкия изток. До 2024 г. там ще се развият такива събития, че всички напълно ще забравят какво е Украйна. Нещата вървят към третата световна война. И Иран не е Виетнам, нито Северна Корея, нито Косово. Тук ще се случат най-ужасните събития“, прогнозира политикът. „Ще има мощна търговска война, а в бъдеще и гореща война с използване на най-модерните видове оръжия. Китай ще спечели, САЩ ще се разпаднат - ще се превърнат в малка Канада. Русия ще стане център на цивилизацията“, каза тогава Владимир Волфович.
✔️"Европа ще изчезне пред очите ви: прогнозите на Жириновски се сбъдват дори след смъртта му"
https://cutt.ly/cw4oTz45
Руско знаме над Украйна
Най-известната прогноза на основателя на ЛДПР, която със сигурност не остави никого безразличен, е почти точната дата на началото на специалната операция в Украйна. „В четири часа сутринта на 22 февруари. Бих искал 2022 г. да е мирна, но обичам истината“, каза политикът, „сгрешил“ само с два дни.
През 2021 г. политикът прогнозира победата на Русия над нацисткия режим в Украйна: „Всички карти са раздадени, имаме козовете и руското знаме ще се вее над цяла Украйна“.
Западът, чао-чао
Лидерът на ЛДПР предрече колапса и на европейските държави: „Пред очите ви, ако живеете още 30 години, те ще умрат. Ще ги газят араби, турци, кюрди, албанци. С Европа е свършено“, каза той през октомври 2021 г.
22.
Бай Илон МУСКатов
08.04.2024 11:20:43
2
2
Аз от кога съм ви казал,че е неизбежна?
Русчев стига цитира сульо и пульо ами вземи намери това интервю.Аз все пак научавам нещата от източника (на войните )
21.
Всичко си бе мирно и кротко
08.04.2024 10:56:20
11
5
Но путлер реши да воюва
20.
19
08.04.2024 10:15:04
7
8
Ей наркоман, я мълчи и си гълтай утайка!
19.
Хахахахахаха
08.04.2024 08:23:24
12
10
Пак статийка без автор. Толкова се срамувате от писанието. си, нали? Всъщност нагнетяването е от псевдо-журналисти като вас! И да не забравяме, че сте добре платени от русия! Има доказателства, че руснаците се опитват да запалят войни на много места, включително Балканите, и плащат здраво на "медиите"! Редно е да се срамувате от себе си, но парите не миришат, нали така изпаднали псевдо-журналисти?
18.
WTF войа
08.04.2024 06:48:22
2
6
Кой туй Трета световна войа?
Да не е Трета световна воня?
17.
Добри
08.04.2024 02:12:53
11
11
По-добре ядрена война отколкото сегашното бавно търкаляне към бездната. Твърдо ЗА!
16.
John
08.04.2024 01:34:42
1
4
Нищо ново под слънцето, според изследователи от Едемската градина досега само около 40 години някъде по света не е имало военен конфликт. Разбира се, едно е две съседни племена да враждуват помежду си и съвсем друго е глобален спор за световно господство.
15.
Б1
08.04.2024 01:08:23
8
21
Нормално е да има и тя пак ще бъде и започне от Европа. И щетите пак ще бъдат в Европа. Нормално е. Европа загуби своята идентичност. Едно време се учише
религия а сега я премахнаха от училищата. Европейците се помислиха за велики и скоро ще бъдат свалени и то жестоко. Когато се помислиш за по-велик от онзи от горе. Не можеш да сменяш полове хей така. Онзи от горе е казал кой какъв пол ще бъде. Не можеш да сменяш полове на 15 годишни деца. Онзи отгоре е определил кой какъв пол да е. Разводи много и пълен разврат. Много алчни за пари хора. Всичко това си е грях. Голям грях и е логично да има и наказание. Когато се помислиш за по-велик от онзи горе. Онзи от горе си го връща винаги.
14.
Путлерофилска работа
08.04.2024 01:07:41
12
15
А истината е, че 3-та световна война вече имаше. Това беше студената война започнала през 1945 и завършила с разпадането на съветската империя. Това формално беше война на идеологии, но реално на икономики.
Сега върви 4 -та световна война. Хибридната война.
Привидно това е война на пропаганда, но реално е война на технологии. Русия ще загуби, защото отново залага на грешен кон. Този път си е оправила икономиката, но надценява резултата от успешното манипулиране на публиката. В крайна сметка мнението на публиката няма никакво значение, защото днес тя не решава нищо. Решават напредналите технологии.
13.
ТБС
07.04.2024 23:55:25
14
20
Шибаните хамериканци и малоумните еврогейци няма да се спрат пред нищо, по простата причина, че не могат да се признаят за победени и виновни. Имат два варианта, на не надяват да им се размине само в един. Аз лично предпочитам да ги занулят.
12.
11
07.04.2024 23:24:04
22
16
флегми поне си подписвайте путлерастките лайна дето бъркате.. той путкин и за Украйна не обявяваше даже обявяваше който мисли ще нападнем е луд
11.
6matarok
07.04.2024 23:19:52
8
11
Kakvo da pravim, da vzemame li ipoteka i da se nadqvame na qdrena voina , ima 6ans da oceleem i da si imame imot podarak ot bankata , ili vse pak, sled qdrenata voina pak 6te pratqt saob6tenie za prosro4ena vnoska???
10.
Дернев
07.04.2024 22:55:13
13
5
"... А ако съдим от Първата световна война....това означавало разпада на трите империи и подмяната им с нещо различно и незадължително по-добро. И реалният победител, очаквано, ще остане Азия." Затова не трябва да търсим решения в историята. Европа повече от това не можеха се разпадне. В Глобализацията спасението е в обединяването. Обединението в Европа към създаване на СЕЩ и последващ съюз с Русия и ОНД, за който СЕЩ трябва да помогне на Русия. Това ще направи Европа на европеъците основна сила в света. И Израел няма да разчита на САЩ . ООН ще е инструмента за раз ешаване на световните проблеми. Европа на европейците ще стабилизира обстановката в света и ще спаси другите двеимперии от ръзпад, който твърдо ще доведе до 3СВ. СПАСЕНИЕТО НА СВЕТА Е В ЕВРОПА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ. Всичко зависи от нас европеъците и дано и вбъдеще остане така.
9.
Военонелюбив
07.04.2024 22:25:16
23
9
Искам ама нямам желание. Но все пак се надявам да настъпи глобална термоядрена война, защото мисля че поне няколко часа след началото още ще съм жив, защото градът в който съм не е толкова важен като мишена. Ще се насладим на свещеният огън, който децинфекцира цялата земна суша. Ще бъде прекрасно. Надеждата е силна. Може все още да е неизбежна, но силно се надявам да започне съвсем скоро, преди края на годината например. Хайде!
8.
ХХ
07.04.2024 22:20:55
19
16
Трябва да има!
Все пак у нас 85% са про'с'таците дето гласуват за ЕС, НАТО и война. Не трябва да останат разочаровани.
7.
RVG
07.04.2024 22:00:58
10
25
Доста смислена и добре написана публикация.
6.
Q
07.04.2024 21:49:49
11
11
Войни е имало и ще има винаги за жалост,трета световна няма да има защото ще приключи всичко на света а и времената са други
5.
Nomer lll
07.04.2024 21:43:49
0
11
Нещата са си съвсем същите, времената са други и цената е друга,съветът се управлява въпреки твоята или нашата воля,спокойствие няма в този свят-светът е враждебен.
4.
Катя
07.04.2024 21:27:42
12
37
Елита от милиардери, а дори вече билионери като Сорос, искат с тяхната смърт да завлекът света с тях в ада. Тези дъртаци на по 100 години неискат да си отидат спокойно от този свят без да го видят унищожен.
3.
I
07.04.2024 21:24:54
17
39
На хората им е все тая . Всеки иска да си живее спокойно живота ,да си изгледа децата и внуците . Не ми пука нито за Украйна ,нито за Русия ,нито за Америка ! Не виждам смисъл в това чужди държави да се месят в чужди конфликти . Вече не сме във времената на първата или втората световна война и нещата са много различни !!!
2.
Гаварить Масква
07.04.2024 21:08:34
24
24
Тъкмо се чудех дали Русчо ще изцвъка статия за чупакабра, антивакс, кемтрейлс, ванга или 5-жи - и ей го на! Нов фронт на мисълта отвори!
1.
Фаг ман
07.04.2024 21:02:04
3
15
Войа настана
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори