×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чий е Калин Стоянов, участник в ОПГ ли е Живко Коцев? Търсят се добрите в лошия филм


Чий е Калин Стоянов, участник в ОПГ ли е Живко Коцев? Търсят се добрите в лошия филм
Ситуацията е патова, кашата – невероятна, и след изборите 2в1 предстои фиаско със заораване по дъното 
06 Април 2024, Събота, 19:30 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

На сцената снощи се развя мръсното бельо, а в понеделник ДБ и ПП ще разиграват протест на жълтите павета

Поредната драма, развяваща се като мръсно бельо на родната политическа сцена, се разгаря все повече. Разследващият журналист Слави Ангелов заяви в „Панорама”, че има информация от източници, че главният секретар на МВР Живко Коцев е свързан със схемата на издирвания Никола Николов-Паскал, която информация съдържа доказателства, събрани със СРС-та, а променената му само за ден позиция и желанието му да остане в МВР касаят и желанието му да има контрол върху изборите. 

Тези му думи веднага станаха предпоставка Ангелов да бъде набеден за обслужващ интересите на Борисов и ДПС, а активисти на ДБ и ПП намериха отличен повод да призоват за протести срещу служебното правителство на ГЕРБ, в частност – срещу предложения за вътрешен министър Калин Стоянов. Протестът е обявен за понеделник, от 18:30, пред МВР, като изборите 2в1 и възможността да бъде отменено машинното гласуване, са посочени като фактор за фалшифицирани избори.

Калин Стоянов - на кого е човек?

В последните месеци той се оказа една от ябълките на раздора между ГЕРБ и ПП/ДБ, като партиите взаимно започнаха да си прехвърлят отговорността чий избор е. Първите особено държаха той да остане на поста си, а от партиите на Христо Иванов и Кирил Петков, се заинатиха, че той категорично трябва да отпадне като министър. По думите на Мария Габриел, ротацията се е провалила именно заради това искане на ПП-ДБ.
Стоянов стана министър в кабинета "Денков" през лятото на 2023 г., като се знаеше, че е експертна номинация на ПП-ДБ. Когато някои негови действия засегнаха образа на двете партии като носители на морала, изведнъж се отметнаха от него и го прехвърлиха на ГЕРБ – те го били предложили, а в последните седмици медии и лица, близки до партиите на Иванов/Петков открито внушават, че Стоянов е близък и с ДПС.
Интересното е, че самият Стоянов призна (през ноември), че лично Кирил Петков го молил 2 дни да стане министър, но впоследствие е оказал опит за вмешателство в работата му. Петков първоначално заяви, че не помнил, после изведнъж се оказа сигурен, че Стоянов бил предложен за министър от ГЕРБ. 

Името на Стоянов нашумя лятото на миналата година, когато още като директор на ГБДОП беше обвиняем по дело за "принуда", което обвинение беше свалено след номинацията му за вътрешен министър. Разследването срещу него започна през 2021 г. по обвинения, че от позицията си на шеф на ГДБОП се опитал да принуди прокурор да наруши служебно задължение и да изисква за обвиняем да получи облекчени условия по мярката за неотклонение, ако съдейства на разследването, но това не се случило и Стоянов, по думите на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, упражнил "безпрецедентен натиск" спрямо прокурора по делото.
След убийството в края на януари на Мартин Божанов – Нотариуса, облаците около Стоянов съвсем се сгъстиха, а бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков го обвини за теч на информация към групата на Нотариуса. Интересното е, че след като през май 2021 г. за служебен вътрешен министър е назначен Рашков, директор на ГДБОП става Стоянов. Към днешна дата Рашков вече има друго мнение за него...
Последните обвинения срещу Стоянов са (изречени лично от мин.председателя в оставка Николай Денков), че подадената оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев е впоследствие на сериозен натиск от негова страна.
И изведнъж Стоянов се оказа и основна пречка пред провеждането на честни избори, което вече от дни се върти по медиите, близки до ПП и ДБ. Нещо повече, те, както и лидерите на двете формации, подготвят почвата си за евентуални слаби резултати на предстоящи вот (предимно парламентарния) именно с евентуални действия, които ще предприеме Стоянов - „патрулките ще охраняват търговците на гласове„ (по думите на организатори на протеста в понеделник) .

Живко Коцев – жертва или възможен съучастник в ОПГ?

Подалият първоначално оставката си главен секретар на МВР, ден по-късно обяви, че я оттегля и се връща на работа. Това се случи на извънреден брифинг, свикан от Денков, по чиито думи Коцев бил заплашван и от висш прокурор (бел.авт. – намеква се за Сарафов). Стана ясно и че някой взел телефона на главния секретар, поради което пък премиерът бил пратил писмо до шефа на ДАНС, за да пита къде е. Как ви звучи – като сюжет на криминален филм с пародийни елементи, каквато всъщност е ситуацията в страната ни поне през последната година.
Ако си мислите, че тук историята свършва – не прибързвайте. В различни медии излезе информация, че Коцев, когото Кирил Петков възторжено поздрави, заявявайки, че ПП „твърдо застават зад него”, вероятно е уличен в престъпна дейност по разследването за контрабандата в „Митниците”, което тече към момента, получил е като подарък луксозен часовник "Hublot" на стойност 50 000 лв. от един от арестуваните. Именно за СРС-та, свързани с това събитие, говори и Слави Ангелов в  „Панорама”. 

Стана ясно, че Коцев сам е поискал да даде обяснения и е предал телефона на следствените органи (вероятно логично обяснение защо целия четвъртък е бил без телефон), за да избегне арест и да получи статут на защитен свидетел, а пък при обиска в дома му са открити големи суми пари и снимки от почивки с хора на известния контрабандист Николай Николов-Паскал, чието име също е сред актуалните в последните дни. Коцев сам призна, че срещу него се водят процесуално-следствени действия, а Денков го потвърди, обяснявайки, че поради тази причина не може да даде повече информация.

Има ли добри в родния филм?

Тук стигаме и до съществения проблем. Обикновено във всеки филм има добри и лоши, а уважаемият зрител почти от самото начало знае кои са те. Съответно накрая следва и хепи енд. Тук „добрите” са такива, когато са наши, но рязко минават в отбора на „лошите”, когато вече не може да се разчита на тях. Ситуацията със Стоянов е сходна – допреди 5, 6 месеца той не беше никакъв проблем за ПП/ДБ, сега вече е пръв враг на пепедебейската селищна система. Но е факт, че и самият Ангелов, в интервюто си, посочи: „това че в момента Коцев може да излезе лошия герой, не означава, че вътрешният министър Калин Стоянов е добрият". 
Внезапно, лош стана и министърът на транспорта в оставка Георги Гвоздейков и бъдещ такъв в служебния кабинет, който осъмна като с новината, че изключен от ПП, защото с решението си да остане в служебното правителство е нарушил Устава на партията. Какъв съспенс, каква драма...

Сарафов също беше приемлива опция миналата година, само и само да бъде отстранен бившият главен прокурор Иван Гешев, а сега вече е лош и е част от мафията.
Да не подхващаме и шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова, която беше задържана при акция срещу споменатия вече контрабанден канал на Паскал, която пък през 2023г. е назначена за зам.директор лично от Асен Василев. Василев я и защити, заявявайки, че нейната работа е „много ефективна“, и определи акцията като опит за сплашване. А тепърва предстои и комисия в Народното събрание да проверява евентуална негова роля именно за корупция в митниците. 

Ситуацията е патова, кашата – невероятна, а изгледите след всичко, което се случва, да бъдат осъществени реални реформи – нулева. Великата конституционна реформа, която ПП и ДБ продължават да ползват като оправдание за колаборацията си с ГЕРБ и ДПС, е пълно фиаско, но именно тези две партии мрънкат, че служебният кабинет бил на Пеевски и Борисов – е, как да не е политически украсен, при положение, че след промените в Основния закон, на президента му остана да избира между няколко човека, близки до ГЕРБ? 

Дали ни предстоят някакви по-сериозни размествания в пластовете след парламентарния вот, които да развържат възела или пък ни очаква поредно лято на протести на жълтите павета, на които току виж се появи и поредният нов спасител – (дано не пак!), предстои скоро да разберем, но едно е сигурно – рием по дъното.
 


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 3
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 3
19
Коментара по темата
19.
Народ
07.04.2024 12:03:52
1
1
Вън, боклуци с лопата да ги ринеш
18.
КОЙ го назначи
07.04.2024 10:35:14
0
1
..
17.
Мамка Ви
07.04.2024 10:15:04
4
1
Тролчета на ПП/ДБ и ГРОБ, дано се нааакатате докато тролите с вашите платени коментари.
Шлегми защо лансирате троловете на ГРОБ? Има кръговрат в живота, и ще дойде време когато ще ви смачкат жалката медийка.
Часовника тик-так-а…
16.
T
07.04.2024 10:06:04
1
2
НАРКОМАНИ !
15.
До 12
07.04.2024 08:59:29
1
3
Странно, аз в момента съм баннат от флегмите за мненията си срещу мафията дпс-герб, а пиша. Гербав малоумник, само ти знаеш да манипулираш. Нормалните честните хора го знаем, но е под достойнството да манипулираме хората. Ползвам го само, когата мафията и лакеите им ме засегнат.
Отивай да си получиш кинтите за опорките.
14.
До 12
07.04.2024 08:52:54
13
6
Тъпан, та й герберския трол. Нали преди две години ме питаше, как да използваш прокси сървър да чукаш палци. Даже те бях побъркал, защото имаше по 1000 надолу в статии за еднокнижника. шматор, странджански селянин.
Ибирате си фрее прокси сървър и отваряте настройките на хромето, мозилата браузера. Там за прокси сървъра и порта слагате настройката от сайта с фрее прокси айпи и по принцип от първия пътняма да ви се получи, защото флегмите са баннали част от сайтовете с прокси сървъри, но са дали на форумния плъх гербъв да чука палци срещу народа.... платили са си за медиен чадър.
Много ми беше смешно как плъха ревеше от яд как за секунда му чукаха палци отдолу по стотина за секунда.
Пазете се, като търсите сървъри, да не ви заразят с вируси.
13.
работа работа работа
07.04.2024 08:25:03
15
12
Калин е НАД закона
слжител той е на МАМОНА(Банкята)
12.
до 8
07.04.2024 08:23:26
5
12
Кое е толкова странното, като Флагман го четат стотици хора. Не слагаш само ти вот, нали и други слагат. Защо пък само твоя да отчита, а на другите не? Доста тъпо се изказа. Ти като си дал вот, се рефрешва и актуализира и както твоя излиза, така излиза и на другите.
11.
Харвардски шмекери
07.04.2024 00:45:14
4
24
Според опорките на невменяемите психари , наркомани и пияндета от промяната когато има разследват срещу педалите, жени куртизанки и добрите сили виновни са съдебната система и службите, че са ги заковали с железни доказателства.
Те са приели монашески обет за почтеност и са чисти като момина сълза. Коза Ностра от промяната облъчват с фалшиви новини хората от сутрин до вечер под влияние на алкохолно опиянение и пудрят ноздрите със забранени субстанции и не знаят какви глупости ръсят.
Аре изчезвайте от ефира, че кафа от смотаняци и палячовци , понамирисват и приковават вниманието на обонянието. Дъно , жълтите павета ги очакват да се тръшкат за баница и сладолед. Ебати и държавата щом Лудото Кирче беше председател ,а Асен сутиена измамника управляваше финансите.
Вземайте си редовно хапчетата, че мозъчните функции не функционират правилно ъъъъ, аааааа....
След като останат на улицата ще видят "кризаааа" и Денков няма да пътува до чужбина и назад на държавна издръжка.
10.
Мафия мафия мафия
07.04.2024 00:10:15
19
5
За съжаление ПП-ДБ и народа не.могат да защитят жените си.
Оказа се, че тези крехки жени кметицата Иванчева, баш митничарката Банкова имат повече воля и топки, от кофтия матриал, показаха, че има морал и воля да защитят закона, но мафията ги удари и никой не им помога, само гледаме сеир докаде ще ги докарат, Иванчева в затвора, виновния "уплътнява" между блоковите пространства, тази жена митничарката, набързо разкри каналите за контрабанда, наркотици и беше ошамаросано, но митничарката е в опасност, защото настъпа по мазола мафията на дпс-герб.
Ако народа и партиите които се определят за спазването на законите не защитят тази жена, мафията ще я пречупи и унищожи.
Аз искам да ми остане и увеличи заплатата до нормалните нива в Европа, искам всички лекарства за пенсионерите да станат безплатни, искам нормална държава, ако позволим така да убиват волята за справедливост и честните хора си заслужаваме съдбата на роби.
9.
Хахаха
06.04.2024 22:39:39
4
26
Ново 20: Кокорчика бил в напреднала бременност. Почуствал се обиден отзад от Добрев и напълнял . Може бащата да е Спецофф , Наско от културата или Тони парфюма.
8.
flagmancho
06.04.2024 22:32:22
4
12
Спрете тези прстотии с вотчетата! Подкрепяш нечие мнение и автоматично изкачат и негативни вотчета! Малко ала-бала с машините! Гласуваш за един а отразяваш вота за друг! Щом Вие го правите какво остава за онези дето официално си признаха за ала бала с машинното гласуване!
7.
Просто идиотите
06.04.2024 22:02:28
9
32
Не забравяйте за мостовете над Дунав, тунели, завод за електрически автомобили . Куролация, аланго, литмус, толеранция. Порнографията в държавна сграда с кристали, алкохол, курви и педали на парапети . Комисионни, бонбонки за Полша, босовете на промяната от Сицилианската долина дълбоко гърло имат , потънаха огромни количества публични средства с чували и самосвали към офшорни зони. Теглене на кредити , дефицитът може да достигне 15 %, инфлацията литна до небесата.
Повишили доходите, но инфлацията ги глътна в малката уста на на Асен Педала промяната. ПП- Педалите пропадат с ДБ Долните боклуци на Сорос слугите.
Часовници за 50 бона, 21 имота със заплата от събранието тока не може да си плати, откъде са другите средства да води висок стандарт на живот?
През шортите им го набиха на розовото пони до макарите.
6.
ОПГ Киро,Кокорко и сие
06.04.2024 21:07:36
12
68
Премиерът на ПП - измамник, финансовият им министър - гей, вътрешният - алкохолик, партийната секретарка - куртизанка, главсекът им - контрабандист!Премиерът на ПП се самоназначи за академик.Бившият им премиер фалшифицира гражданството си.
Финансовият им министър назначи единия си любовник за шеф на НАП, другия- за културен министър.
Партийната им секретарка забременя, за да приглуши изневярата си на парапета.
Рогоносецът им ги изнуди да го направят шеф на парламента, за да си трае.
Главният им секретар се оказа контрабандист.
Общинският им съветник - сериен нарушител на пътя и алкохолик.
Бившият им вътрешен министър - ортак с контрабандисти и алкохолик.
Има ли смисъл да продължавам?
ПП е ОПГ, в морален и криминален смисъл. Всички, които ги подкрепят и
гласуват за тях - съучастници в ОПГ-то.
5.
Леля-чичо
06.04.2024 21:07:27
12
16
Гадове. Медий и политика по американски, занимават ни с глупости, за да отклонят вниманието ни от кражбите. Всяка коледа, показват как дядката помилва пуйка, но не казват колко хора са избити от армията им, с негова заповед. Гадове.
4.
Шок! Бонба! Хипотенуза!
06.04.2024 20:46:33
34
27
Тиквата и Прасето изкараха бухалките. Тоя Славчо цял ден е цитиран от ПИК, дрис.бг, блиц, новини.бг, трибун, епицентър и всички хибридни московски ретранслатори. ДС може и да се прекръстиха на "службите" през 1989-та, но си останаха филиал на КГБ и еволюцията в методите на работа на тези малоумници е обратна. Как другите социалистически държави успяха да се откопчат в голяма степен от тези мърши, а ние сме отново на дъното.
3.
Хахаха
06.04.2024 20:19:31
22
7
Таа па
2.
Мими
06.04.2024 20:03:13
10
38
а чий е Асен Василев от Хасково, с тия милиционерски похвати не е много чист Асенчо
1.
Hаблюдател
06.04.2024 19:42:53
34
15
На снимката

Кокорчо е пръцнал и бът плъгът му е излязъл през панталона
Калин Стоянов леко се е наакал
Живко Коцев им се чуди
А каката е замечтана как ще го поеме...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори