×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дронове удариха жилищни сгради в Харков, има загинали


Дронове удариха жилищни сгради в Харков, има загинали
Бившият заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна ген. Сергей Кривонос каза, че всяка къща в Харков трябва да се превърне в крепост
04 Април 2024, Четвъртък, 07:18 ч.
Автор: Флагман.БГ

Заради мълвата, че Русия готви нова офанзива за „освобождаване“ на града, много жители започнаха да го напускат

Руски дронове поразиха рано тази сутрин многоетажни жилищни сгради и частни домове в Харков, втория по големина град в Украйна. Най-малко четирима души загинаха, включително спасители, поразени при повторно нападение на мястото на една от атаките, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс и БТА.

Областният управител Олег Синегубов заяви в социалната мрежа "Телеграм", че жертвите са четири, а ранените десет, единият от които е в тежко състояние.

Кметът Игор Терехов написа също в "Телеграм", че четирима души са загинали на мястото на едно от нападенията, а най-малко трима от тях са били служители на аварийно-спасителните служби, които били убити, след като пристигнали на мястото на удара, след който обаче последвал нов.

По думите на Терехов е имало общо пет удара с дронове. При един от тях е причинен пожар, част от сграда е рухнала, а най-малко три превозни средства са тежко пострадали.

Синегубов заяви, че сред ранените е медицинска сестра, озовала се на мястото на по-късен, вторичен взрив.

Снимки и кадри в интернет показват противопожарни екипи, които се опитват да достигнат с пожарникарски стълби разрушените жилища по най-горните етажи на високи жилищни блокове.

Терехов каза пред украинската телевизия, че са установени признаци на живот у човек, затрупан под развалините.

Според украинската телевизия при един от ударите са пострадали тежко жилищата на три от етажите на 14-етажна сграда. Медията допълва, че работата на спешните екипи е била забавена поне с час заради опасения от възможни нови удари.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Русия отрича да е нападала преднамерено мирно население в хода на продължаващата вече 25 месеца война, в която тя насочи основното си внимание към превземането на източните и южните части на Украйна.

Междувременно руската агенция ТАСС съобщи, че склад, в който се сглобявали и съхранявали дронове на украинските въоръжени сили е бил ударен близо до Харков.

 

Харков е честа мишена на руски нападения с ракети и дронове, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналата седмица руските сили пуснаха авиобомба над града, при което загина човек. При ракетна атака по-рано този месец срещу промишлен район бяха убити петима души.

Терехов заяви, че в някои части на града са възможни прекъсвания на електричеството. Русия през последните седмици засили атаките си срещу енергийната и друга инфраструктура.

Телеграм каналът „Другая Украина“ пък цитира президента Володимир Зеленски, който напомня, че след поредицата от въздушни удари Харков остана без вода и електричество, но изтъква, че само „Пейтриът“ може да помогне. Противовъздушната обрана обаче не успява да свали руските дронове.

„Пейтриът“ в ръцете на украинците доказа, че всичките форми на руски терор могат да се провалят, коментира Зеленски. 

„Другая Украина“ припомня, че канадски инструктори вече обучават ВСУ как да използват мирната инфраструктура като отбранителна крепост. Изданието коментира, че Терехов се изпуснал по време на интервю, че нямало да има евакуация, защото тогава украинската армия ще се лиши от основното си предимство – човешкия щит. 

Телеграм каналът „Россия 2.0“ пък съобщава, че армията на Путин се готви за нова офанзива за „освобождение“ на Харков. Изданието цитира западни медии, които пишат, че руската армия изпраща резерви на фронта и се готви за голямо настъпление през пролетта и лятото. Най-вероятно целта е освобождаване на Харков, коментира политологът Сергей Марков.

В същото време обаче военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден и израснал в Суми, коментира в своя телеграм канал, че хората във втория по големина град в Украйна масово го напускат. 

 

Телеграм каналът „Операция Z: Военкоры Русской Весны“ публикува видео с бившият заместник-командир на Силите за специални операции на ВСУ и бивш заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна Сергей Кривонос, който говори за опасността от ново нападение на Харков.

„Руските войски трябва да разполагат с необходимото количество сили и средства за блокиране на града. Задачата на украинците въоръжени сили е да подготвят града за защита. В Харков има над 22 000 къщи и всяка от тях трябва да бъде превърната в крепост, което ще затрудни превземането на града“, каза генералът.


В категории: Войната в Украйна


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 1
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 2
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 2
Аня Пенчева: Вече нямам снаха!
Аня Пенчева: Вече нямам снаха! 29/04/2024, Понеделник 17:17 1
14
Коментара по темата
14.
Нестабилен
04.04.2024 19:42:58
0
1
Искам само една кирлива ракета да хвърлим в посока Русия, за да отвърнат и в рамките на седмица така да се преобразува средата в България, че никой да не излиза от тях си без ножове, палки, пистолети, гранатомети, кои каквото има. Мисля че ще е много интересно и ще прилича на пост апокалиптичен филм, както беше в източна украйна няколко години между военния преврат в кийв и СВО, преди да узрее в пълномащабна война и да ни върнат в каменната ера от бомбардировки.
13.
Обръщение
04.04.2024 09:32:24
11
8
Другари Дебили,
Украйна си е на Украйна по всички възможни международни норми.
Въпросите са два :
Кога путлер ще бъде арестуван ?
И поради що българските дебили подкрепят фашисткия кремълски режим?
12.
Марк Твен
04.04.2024 09:05:17
6
8
Не на последно място, аз не обиждам. Това е присъщо за Вас чобаните, либералите, неможачите. Потеклото си да скриете не можете. "Цървул-мървул" явно средата Ви е такава.
11.
до 4
04.04.2024 09:01:29
4
7
Кога, ПОНЕ ЕДИН от изброените от вас градове СА БИЛИ ЧАСТ ОТ ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА ?
Дори за ЕДИН ДЕН ?

А градовете в списъка на Марк Твен, са ОСНОВАНИ И СА ЦИЛИ ЧАСТ ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ.

Древните елини са отишли в историята при древните македонци.
По вашата логика.
Иначе сега най-голям македонски град би бил Александрия в Египет !?!

Компютри и компоти друже !
10.
шо е укра се е лаiна
04.04.2024 08:55:33
8
17
Посочете един украински град, основан от украинци. Дайте линк към уикипедия.
9.
ХХ
04.04.2024 08:55:05
3
10
Пак са ударили хотел с чуждестранни туристи...
8.
Марк Твен
04.04.2024 08:51:57
6
11
Бъркате Античността с Ренесанса. Едни 2500 години са само. Точно "гражданите" като вас ни докараха до тук. До вчера пасохте овцете.
Гръцки са. Все още живеят гърци. Също както Лозенград е български. Кавала също.
7.
Невъзможно
04.04.2024 08:49:48
2
14
Чипивете от перални свършиха и Русия отдавна няма ракети, а Путин от година и нещо е мъртъв в бункера си. Чакаме реконтранастъплението.
6.
До Сз
04.04.2024 08:27:14
6
8
Смени си ника на ЦПЗ!
Повече ще ти отива!
5.
Сз
04.04.2024 08:17:41
11
16
СЛАВА РОССИИ
БОЙ ПО уСраинските ФАШИСТИ
СЛАВА РОССИИ
4.
До 3
04.04.2024 08:16:32
16
11
Не цапай името на Марк Твен, цървул!

Древногръцки градове в България“

• Анхиало

• Аполония Понтийска

• Месамбрия Понтика

• Одесос

• Пистирос

• Филипопол

Сега отговори, чии са горепосочените градове, Гръцки или Български?
Напълни се със селяндури тоя форум, ей!
3.
Марк Твен
04.04.2024 08:04:52
8
19
РУСКИ ИЛИ УКРАИНСКИ СА
„украинските“ градове?
(кратка история и образователен материал за очевидно незнаещите)
Aerial view to highest ukrainian flag in flagpole on embankment of Lopan river in Kharkiv, Ukraine
ХАРКОВ е руски град.Той е основан през 1630-те години. Там са се заселвали бягащите от поляците от десния бряг на Днепър малоруси.
Цар Алексей Михайлович построява там крепост и основава в 1656 г Харковското воеводство.
СУМИ – Градът е основан от цар Алексей Михайлович не по-късно от 1655 година. Разрешил е отново да се заселват бежанци малоруси, преследвани и убивани от поляците.
ДНЕПРОПЕТРОВСК – Основан е от Екатерина ІІ в 1776 г. и се е наричал Екатеринослав
ЛУГАНСК – Основан е през 1795 г., когато по заповед на Екатерина ІІ се изгражда на река Луган чугунно-леярен завод. За работа в този завод са привлечени да работят хора от централните и северозападни губернии на Русия. Населението винаги е предимно руско.
ХЕРСОН – Основан е от Екатерина ІІ през 1778 г. заради строителството на руския флот. Строителството се осъществява под ръководството на Потьомкин. (Помните ли израза “Потьомкинско село”).
ДОНЕЦК – Основан е от Александър ІІ в 1869 г. при строителството на металургичния завод в Юзовка.
НИКОЛАЕВ – Основан е от Екатерина ІІ в 1789г. По това време Потьомкин строи там кораба „Свети Николай“
ОДЕССА – Основана е от Екатерина ІІ през 1794 г. на мястото на крепост, която била построена малко по-рано от Суворов.
ЧЕРНИГОВ – Един от най-древните руски градове. Той е съществувал още в началото на 10-ти век. През 1503 г. влиза в състава на Русия.
През 1611 г. е разрушен от поляците, които отнемат и територии от Русия. Но през 1654 г е отново в пределите на Русия и оттогава е винаги руски град.
СИМФЕРОПОЛ е основан от Екатерина ІІ през 1784 г. Построява го Потьомкин на мястото на военен лагер на Суворов в съседство с татарски заселници.
СЕВАСТОПОЛ – Основан от Екатерина ІІ през 1783 г. на мястото на крепост, построена от Суворов. Градът е построен от Потьомкин.
Горе Мариупол 2021 и долу две години по/късно.
МАРИУПОЛ – Основан през 1778 г. от Екатерина ІІ. По неин указ там са се заселили гръцки бежанци и заселници от Крим.

Л. Карагьозова
2.
Пропаганда
04.04.2024 07:51:35
10
28
Сравнете кадрите от Газа и тези от украйната .... и МЛЪКНЕТЕ с нелепата ви пропаганда !
1.
Не е учудващо
04.04.2024 07:50:19
32
15
рашистите доказаха, че си бият като терористи.
Няма какво официален кремъл, да плачае за жертвите от Крокус, след като държавата им е терорист!
Руснаците трябва да се вдигнат и да изметат крадците от властта!
Долу рашшия!
Да живее Русия!
Да живее Украйна!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Високият туморен маркер на простатата невинаги значи рак Сред нераковите причини за висок простата специфичен антиген попадат различни състояния, като някои от тях дори не сигнализират за проблеми с жлезата Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Геополитическата ситуация в Източна Европа и Близкия изток прави гласуването на европейските избори още по-важно Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Тони Димитрова с номинация за БГ изпълнителка, нека да я подкрепим Морският ни глас е претендент и в класацията за Албум на годината на БГ радио Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Стартира ремонтът на пречиствателната станция край яз. Ясна поляна в Приморско Срокът за изпълнение е 10 месец, летният сезон не е застрашен, подчерта кметът на община Приморско Иван Гайков
Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори