Това е най-бързият и евтин кейк с ябълки, но е неустоим канелен вкус
Ако ви дойдат неканени гости, този сладкиш е перфектен вариант
Представяме ви бюджетен бърз сладкиш, който обаче има неустоим вкус. Перфектен вариант за неканени гости.
Необходими продукти:
яйца – 3 бр.
захар – 150 г
ванилова есенция – 1 ампула
олио – 70 мл
кисело мляко – 125 г
брашно – 230 гр
бакпулвер – 1 бр.
канела – 1 ч.л.
пудра захар – 1 с.л.
масло – 30 г
ябълки – 2 бр.
Начин на приготвяне:
В купа смесете яйцата, захарта и есенцията, разбийте с миксер до пухкав крем. Прибавете олиото и киселото мляко и разбъркайте. Прибавете предварително пресятото брашно смесено с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес. Сипете сместа в форма за кейк, постлана с хартия за печене. Нарежете ябълките на тънки филийки, като сте премахнали семенната част. Подредете филийките изправени, като ги забождате до средата на резенчетата. Отгоре поръсете с смесените пудра захар и канела с помощта на малко сито и разпределете нарязаното на малки кубчета масло. Поставете формата в предварително нагрята на 170°C фурна и печете ароматния ябълков сладкиш за 45 минути до готовност. По желание поръсете с пудра захар отгоре кейка с ябълки и канела.