×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР изпрати данни в парламента за агентурното минало на Нотариуса


МВР изпрати данни в парламента за агентурното минало на Нотариуса
Председателят на временната комисия в НС Никола Минчев обясни, че информацията е класифицирана, но Стайков от АКФ (горе вляво) изнесе данни от "едно птиче"
02 Април 2024, Вторник, 16:19 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Депутатите от временната комисия, занимаваща се с Мартин Божанов, имат достъп до информацията, която е класифицирана

В Народното събрание (НС) е постъпила справка от МВР за Мартин Божанов-Нотариуса. Това стана ясно на днешното заседание на временната парламентарна комисия, която се занимава с групата около Нотариуса.

Председателят на комисията Никола Минчев обясни пред колегите си: "По отношение на въпроса за евентуалното агентурно минало на г-н Божанов - спомняте си, че взехме решение на комисия да изискаме тази информация от МВР. Изискана е, има отговор в секретно деловодство. Резолирана е за запознаване до всички членове на временната комисия."

Някои от членовете вече са видели любопитната информация, която била класифицирана, както стана ясно от думите на г-н Минчев. 

След заседанието председателят коментира темата и пред репортери. След въпрос дали от изпратената от МВР справка е станало ясно дали Божанов е имал "по-специални отношения" с вътрешното ведомство, депутатът от ПП-ДБ каза: „Не мога да коментирам отговора на МВР, тъй като той самият представлява класифицирана информация.“

Никола Минчев заяви и че не си спомня грифа на документа.

Любопитна информация по случая обаче пусна във фейсбук Николай Стайков от сдружението „Антикорупционен фонд“ (АКФ). 

Той написа следното:

Каца преди малко до мен едно птиче, тъкмо да го изгоня и гледам в човката му сгънато листче, пише “ДЪРЖАВНА ТАЙНА”. Отварям и зачитам:

- Мартин Божанов - Нотариуса е регистриран като доброволен сътрудник на МВР в категориите “ДЛ” и “Информатор” през 2005 година от Виктор Младенов, служител в 03 РПУ на МВР - София.

- Същият Младенов е извършвал множество нерегламентирани справки в базите данни на МВР по отношение на лица, оперативно интересни за Нотариуса, вкл. за свидетели срещу него. Установено е при проверка преди две години, няма наказания.

- В СС Клуб на Нотариуса преди няколко месеца и преди убийството са били открити наркотици. При обиск от СДВР. Покрито отвсякъде.

- След убийството на Нотариуса първият набран телефон от жена му е бил на висш полицай, даже доста висш. Чак след този разговор идва обаждането ѝ до МВР за убийството.

Пишеше и име на полицай, но хайванът беше сдъвкал хартията и не се четеше.

Казах му, че това не са никакви държавни тайни, а чисто мафиотски. Не знам дали ме разбра, отлетя тъжно.

***

Иначе, на днешното заседание на комисията депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков повдигна въпроса и за ролята на Банкята (по всяка вероятност това трябва е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов). Репортер на "Флагман" попита Никола Минчев кой е Банкята и ще бъде ли поканен и той на изслушване. 

Минчев се засмя и заяви: "Мисля, че всеки се сеща кой е Банкята, но все пак има някаква последователност в работата на комисията. Не каним някого, без да му е излязло по някакъв начин името до момента от изслушването. Това е поредността, която съм се старал да следвам при поканите до момента."


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
niki filipov,
03.04.2024 04:16:10
0
2
e osnovniqt partner na notariusa
16.
Толупа
03.04.2024 00:55:05
0
4
Тия ногу интелиджентно се опитват да ме цакат, ма я сум прозд
15.
Тенеке
03.04.2024 00:13:46
0
4
И Алексей Петров, Къро, Нотариуса, та до Митю и Брендо - всичките са хора на ДеСе (дъщерно дружество на КГБ), или т.нар. Служби. Господата в сянка осигуряват на тези селяндури чадър да си въртят различни незаконни бизнеси, като от своя страна същите са задължени да пълнят безотчетните сметки на господарите си. И други държави и служби го правят това, разбира се, но нашите по съветски модел са назначили специална селекция от най-големите тъпунгери и ганьовци. И разбира се ползата за обществото от тази измет е отрицателна.
14.
Мда
02.04.2024 21:29:35
0
7
Корупцията е най- голямата държавна тайна на България.
13.
През задния вход,в задния двор
02.04.2024 18:28:04
7
23
Борисов ги изчака „да се наиграят“ и ги прати на политическата пързалка към небитието.
Хитреците Христо Иванов и Атанас Атанасов и коалиционните им идиоти Киро, Асен и сие, прекалиха, оляха се тотално в искането си да докопат цялата власт в страната-изпълнителна, законодателна и съдебна, без да имат необходимото представителство и мнозинство.
Това са последни издихания на ПП-ДБ, пропаганда, с обратен знак.
Ще пътуват ама към канала и бай Ставри, а леля Асеня е намагнитена.
12.
За едни пари викам
02.04.2024 17:52:03
4
33
Кирил Петков направи презентация, на която бе извадил на стената всички важни позиции в държавата, които вървят със заплата над 6000 лева и допълнителни екстри. И нагледно обясни на събралите се партийни активисти – за това се борим!
За тези сладки постове...
За парата изядат си месата, за парата продават си душата...
11.
Муа ха ха
02.04.2024 17:44:04
0
21
Лаици, много уж разбирате, но няма полиция или въобще система за сигурност в света, която да не работи с нформатори от контингента. Как мислите, че ще сдобиват инфо за предстоящи или минали вече престъпления. Дори има бюджет в МВР да им се праща. Правят се нормално и дребни услуги. Цатварят си очите, че имаш кока например. Всичко това е нормално, та не бучете. Според нивото на информатора и инфото е и нивото на прикритието му
Иначе никоя служба никъде в света нищо не може да свърши, а по улиците ще е война и аналхия. А за тоя от т.на. фонд, ако има прокуратьра още утре трябва да образува дило за осветляване на СС и държавна тайна.
10.
Лошите новини след ПП-ДБ са:
02.04.2024 17:42:22
6
23
Ръстът на БВП от последните 3 години се дължи на инерцията и потенциала за растеж, зададем от преди 2022 година.2.
Инвестициите са на рекордни ниско ниво, което намалява потенциалния БВП и подкопава растежа за следващите години.
Енергетика е източена и отрасълът, които генерира най-голям ръст в БВП през 2022 г., ще генерира спад през следващите години.
Спестяванията са намалели реално с 30 %, заради инфлацията, което означава, че всички спестители са обеднели, а бъдещите инвестиции и потребление ще са по-малко.
9.
*********
02.04.2024 17:30:51
20
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Въпрос от адвокат
02.04.2024 17:27:39
18
13
Какво става с полицията ако се ръководи от
Елементи от Ъндърграунда.. т.е. същите
Привличат ли и закрилят ли по този начин ,като сътрудници ... Лица от същия ъндърграунд . Т.е. държавния орган подчинява ли се в служба на криминалния свят ... От тук необходимо ли е в България да се реализира операция чисти ръце с която да бъде освободен държавния апарат от служители сътрудници на подземния свят ?
7.
*********
02.04.2024 17:25:45
11
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
Агент е на Дамаджаната
02.04.2024 17:23:16
9
27
Личен Нотариус, уредил му за без пари над 20 имота!
Пере му парите на Корумпето Чашков, остава КПКОНПИ да го разследва за доходите, леля Асеня няма как втори път да го покрие...
5.
agent 007
02.04.2024 17:22:29
2
18
Само една престъпна организация , може да привлича за сътрудници престъпници и
да им разпъва престъпен чадър за безнаказани престъпления върху българските граждани
4.
Някой
02.04.2024 17:20:07
23
17
Ясно е че зад нотариуса е седял боко. Кой друг да ти сложи такъв мафиотски чадър ако не вожда?
3.
Абе
02.04.2024 17:18:46
1
11
не е Държавна тайна, защото в закона пише: Е сътрудник на МВР, а не Бил е сътрудник на МВР!
За него, Бог да го прости, не важи този член от Закона!
Дали е правилно, не знам, ама така е написано!
2.
До #1
02.04.2024 17:14:20
22
12
Не е герП!,а е ГЕРБ.Иначе това всички си го знаят!Бах тая тайна!
1.
3g8
02.04.2024 16:39:57
35
24
герп са му гърба
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори