Момиче почина след като изяде веган тирамису
В десерта имало маскарпоне и яйца
Момиче на 20 години почина след посещение в ресторант, където си поръчала веган тирамису. Италианката Анна Белисарио предупредила персонала, че е алергична към млечни продукти и яйца преди да направи поръчката си. Момичето се почувствало зле и така разбрала, че десертът най-вероятно съдържа маскарпоне, въпреки че на етикета било обозначено като продукт, който не съдържа мляко.
Изплашена, италианката изтичала до тоалетната в опит да повърне, но получила анафилактичен шок. Приятелят ѝ повикал линейка, но когато медицинският екип пристигнал, било твърде късно – Анна вече била в кома, а 10 дни по-късно починала. Случаят предизвика бурни реакции в Милано, където прокуратурата започна разследване срещу ресторанта, от който Белисарио консумира десерта, които бил обозначен за веган.
"Количеството млечен протеин, открит във въпросния продукт, показва, че в него е имало маскарпоне. Независимо от факта, че се е продавал като "веган", каза в изявление прокурорът Марчело Виола. По думите на разследващите момичето е било много внимателно в избора си на храна. По-късно станало ясно, че освен тирамису Анна Белисарио си поръчала и сандвич с веган майонеза, в която по-късно се оказало, че също има яйце.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
