×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой печели от войната в Украйна и има ли риск да имаме F-16, а да няма къде да кацнат?


Кой печели от войната в Украйна и има ли риск да имаме F-16, а да няма къде да кацнат?
Ген. Константин Попов не отговори дали ще се разшири войната, след предупреждението на Путин, че ще се превърнат в мишени летищата, от които излитат бойните самолети
01 Април 2024, Понеделник, 09:54 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Само на руския елит му е изгодна, защото има нужда от външен враг, коментира ген. Константин Попов

Има риск да се случи така, че да имаме самолети F-16, а да няма къде да кацнат и това е много притеснително, защото ако не успеем да придвижим този проект, който е гласуван преди пет години, ще се постави въпроса доколко може да се модернизираме, доколко имаме вътрешен потенциал, енергия да осъществяваме нашите проекти. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият началник на Комисията по отбрана ген. Константин Попов, след като водещата Мария Цънцарова припомни, че военният министър в оставка Тодор Тагарев заяви, че са нужни средства за инфраструктурата за F-16.

Трябва да осигурим тези проекти, за които сме инвестирали огромни пари, да се случат и да изпълняват функцията си, за да отстояваме нашата независимост, заяви генералът. 

Водещият Златимир Йочев обаче припомни думите на президента на Русия Владимир Путин, че летища от трети страни, от които ще излитат самолетите F-16, ще бъдат смятани за легитимна цел на руските военни. Смятате ли, че с включването на чужди изтребители може да се разшири територията на войната, попита той, но вместо отговор бившият шеф на Комисията по отбрана зададе въпрос: „Каква е целта на тази война и кой печели от нея?“.

„Руският народ определено губи. Огромни са разходите, много са жертвите. Украйна не печели, както и Европа. Ние трябва да инвестираме в отбрана. Само руският елит има изгода. Той иска да спечели, но не защото му трябват нови територии. Русия е огромна държава. Този руски елит работи за себе си, да се стабилизира, да може да управлява, да използва тази обстановка – да има външен враг и чрез различни инструменти да управлява народа си“, обясни ген. Попов.

Руснаците са готини, а тези от елита се грижат не за тях, добави той.

„Твърдо вярвам в това, че България ще получи нов кредит на доверие, след което ще се стигне и до Шенген по суша“, заяви генералът. 

„Шенген е начин на мислене, на повдение, на работа. Когато имаме такива отворени граници, това е добре за всички. Това е и връзка на икономиките, която предполага повече сигурност, защото тези, които са инвестирали в България и работят интензивно с нашия бизнес, искат тук да имат стабилност и да си защитят парите“, обясни той.

„Сигурен съм, че австрийският политически елит, който заложи на националната карта, оставяйки сам, ще загуби това, защото битката за Европа е за доверие“, заяви Попов. 

Имаше коментари от опозицията за въздушно-капков Шенген, но сега и техните представители ще могат да се възползват, припомня той.

Важно е тези хора, които идват тук, да не живеят в гета, а да научат езика ни и поведението им да е като нашето, подчерта генералът. 

„Ние сме средна по големина европейска държава, но няма такава, която да може да развие целия спектър от отбранителни способности, които са необходими, за да се защитиш. Войната стана изключително динамична, всеобхватна, използват се безкрайно много инструменти и ние какви усилия трябва да вложим, ако искаме да отвърнем на всяка една агресия? Трудно постижима цел е това. Точно затова трябва да сме единни, мислещи и за държавата си, и за Европа“, каза още той.
 


В категории: Войната в Украйна


22
Коментара по темата
22.
До 16 Нахлуването в Украйна е основано на лъжи&quo
02.04.2024 07:49:26
3
0
Нахлуването в Украйна е основано на лъжи":
Нищо извънредно не се случи на 24 февруари. Министерството на отбраната се опитва да измами обществото, а президентът ни разказва някаква история за луда агресия от страна на Украйна и как те са се опитвали да ни нападнат заедно с цялото НАТО. Войната им трябваше, за да може (Сергей) Шойгу (б. р. – министърът на отбраната на Русия) да стане маршал и да вземе втори медал на Герой на Русия. Войната не беше необходима за демилитаризация и денацификация на Украйна", каза Пригожин, цитиран от БТА.
21.
Елементарно, Уотсън
02.04.2024 01:18:29
2
1
Ако страна на НАТО нападне с F-16 територията на Русия (Крим, Донецк, Луганск, Херсон, Запорожие са Русия), Русия има законово право да отвърне на атаката.
Забележете, че F-16 може да носи германските Taurus или други западни ракети с голям обсег, които са сертифицирани и могат да имат ЯДРЕН заряд, затова е ГАРАНТИРАНО, че Русия ще го унищожи, както и летището на държавата от НАТО, от което е излетял.
Това е обявяване на (ядрена) война на Русия по международното право.
Забележете, че миналата година българското небе беше "охранявано" от холандски F-35 от холандската военна база съхраняваща ядрено оръжие, които бяха реална ядрена заплаха срещу Русия.
След това българското небе беше "охранявано" от италиански военни самолети.
От една седмица българското небе се "охранява" от турски ВВС.
Американски ядрени бомби има в Германия, Белгия, Нидерландия, Италия, Турция, Великобритания.
Колкото до българските F-16, заплатени през 2019 г., те също могат да бъдат заредени с ракети с ядрени заряди.
Погледнете в wikipedia (потърсете за "Bulgaria and weapons of mass destruction"), че преди 5 години в 2018 Турция е поискала от САЩ, американските ядрени бомби B61 да се премахнат от Инжирлик, като се изказва предположение, че ще се преместят в България. Затова още през 2019 директно във Вашингтон Борисов подписа без конкурс за закупуване на F16, веднага заплатено и предрешено с решението за преместването на 90 броя ядрени бомби B61 от Инжирлик в България (мощност 170-200кт).
20.
ИНДИАНСКИ ВОЖД
01.04.2024 22:16:20
2
4
ЦИНИЧНО Е МЕКО КАЗАНО ПОТОМЦИТЕ НА ДОЛНОПРОБНИ ТВАРИ ЗАВЗЕЛИ ТЕРИТОРИЯТА НА ЧУЖД КОНТИНЕНТ,СЪЩИТЕ ИЗПОЛЗУВАЛИ ПЪРВИ АТОМНА БОМБА И РАЗПАЛВАЩИ ВОЙНИ ПО ВСИЧКИ КРАЙЩА НА СВЕТА ДА ОПРЕКВАТ РУСИЯ ЧЕ Е АГРЕСОР .....
19.
До 13
01.04.2024 15:09:27
4
0
Нещо не се разбрахме,къде са базите които уж обграждат Русия в кои страни? Няколко окопа нищо не значат. Между другото окопът е отбранително съоражение, това би трябвало да ти е ясно ( ти също даваш признаци, че можеш да мислиш). Намери в нета някое интервю на Пригожин, там той обяснява защо и как е почнала войната. Разказва как проблемите на хората в Донбас започват когато там идват руснаците .
18.
nezavisim
01.04.2024 14:58:39
0
1
A nyama li koi da popita tozi "cervei", kolko kletvi kato voenen e daval i na kogo !
No kakto e kazal poeta "covek za parata prodava si i dusata."
17.
Самюел Клеменс
01.04.2024 13:14:54
2
12
https://liveuamap.com/
Ето тук го има всичко. На въпросната карта отваряте 01.02.2022г. (плаща се, знам Ганя не обича да плаща) т.е. 20 дни преди СВО и виждате огромна 110000-140000 украинска групоровка на границата с Донбас - района на Лисичанс, който те отбраняваха месеци наред след това. Операцията на ВСУ си има и име, план разчет, организация. Единственото което се обърка, че Путин ги удари в тила и тръгна да взима Киев. Намирате Буча на картата и ви се изяснява къде бяха руснаците 3 дни по-късно. Предградията на Киев.
16.
_nib_ до 13
01.04.2024 12:35:42
4
20
Фашагите бяха струпали колосални сили за да влязат в Домбас...
Путин ги изпревари не с дни,а с часове...
Отделно трябва и Нобелова награда за медицина да му дадат-излекува целия свят от ,,пандемия"-та която го ,,мъчеше" 2 години.
15.
Скоро
01.04.2024 12:30:20
1
15
Едно "генералче" отпътува за натовския рай, тоя какво чака??
Хартиените фърчила??
14.
_nib_
01.04.2024 12:30:10
1
20
Да предположим че е руска пропаганда...
Майдана финансиран от наглия,мръсен и подъл американец-също...
Че Минските споразумения са подписани за да могат да въоръжат да зъби фашистите също е руска пропаганда...нищо че дъртия вампир меркел си го призна.
Теглим чертата и обобщаваме-руската пропаганда е лоша.
Американеца излъга за химически оръжия и нападна Ирак-това е ,,добро"...,,спаси" света...Вярно около милион цивилни косвени жертви има...и малко крадат нефта...ама карай.
Разрушиха Либия...
Нападнаха Сирия...естествено за да наложат ,,демокрация"...и малко неф да крадат...нале...
Нападнаха Сърбия заради шепа шиптъри-може...
Но да могат 8-10 милона украинци да се самоопределят за руснаци-не може.
Отделно джендър пропагандата...асистираното самоубийство...
Теглим чертата-цялата американска пропаганда е добра.
13.
До 12
01.04.2024 12:22:22
2
11
Съжалявам че изтрих линкът, сега не ми се търси. По нова или май бтв ги показаха базите, окопите, строени с години, пропагандните плакати "емблема толерантност" в освободените от руснаци детски градини. Освен ако не е руска пропаганда, аз от нова и бтв не знам да излъчват лъжи. Ако въобще може да се разглежда като акт на агресия натрапването на джемдър пропаганда, запориране на пенсиите и заплатите на жителите на Донбас преди сво, имаше и военен преврат по едно време в Киев.
На теб ако ти насоча пистолет към главата и ти кажа "нямаме роднинска връзка" (вместо "руснаците на нож! смърт за червените"), а ти решиш да ме гръмнеш, кой е агресорът: аз или ти? Помъчи се и мисли. Даваш признаци, че можеш, за разлика от повечето папагали, които защитават тази теория за "руската агресия".
12.
До 11
01.04.2024 11:58:41
18
4
В грешка си, никой не е обграждал Русия с бази и ракети ( ако не си съгласен дай пример,къде са?) това пак е руска пропаганда. Още нещо, представи си,че ние сме съседи, къщите ни са една до друга,аз те нападам и почвам да те бия защото си поканил някой на гости който не ми харесва, не е нормално нали? Дай пример сега къде са тези бази които обграждат Русия.
11.
_nib_ до 9
01.04.2024 11:26:39
0
18
Ти какво предлагаш?
Путин да седини да гледа амриканеца как го обгражда с бази?
Американеца така ли ще търпи руски бази в Мексико?
Ракети в Куба?
,,Если драка неизбежна бей первъйм"
10.
3213
01.04.2024 11:26:36
1
18
Няма да ни трябват летища - ще подарим самолетите на украйна. Ако не сме го вече направили.
9.
До 8
01.04.2024 10:58:33
18
4
Брадъре събуди се,никой не е тръгвал срещу Русия. Русия нападна Украйна!
8.
К
01.04.2024 10:52:05
2
25
Който е тръгнал против Русия не е прокопсал, ако искате да се самоубиете- давайте, но не завличайте цели държави със себе си, отрепки неузряли!
7.
Абдикирал член
01.04.2024 10:49:11
2
9
Аз го виждам нещата по следния начин-
Стоим встрани от нещата и се отварят два варианта:
- продължаваме по старому и земята се изчиства от нас по бавната процедура (демографски процеси).
- с отслабването на сащ, засилване на вътрешните разрушителни процеси в хегемона правопропорционално на способността му да диктува "правилата" в колонии, каквато е и България. Това би ни дало не гаранция, но поне възможност отново да заслужим място под слънцето и да оцелеем като държава. Добре.
- трети вариант е да се наврем между шамарите по всички параграфи, вместо пиърсинг на езика да си набием дървен кол в устата, Русия да ни поизтрепе и върне няколко века назад. Тогава или се връщаме като феникс от пепелта или окончателно приключваме със съществуването си.

Не виждам лош вариант сред трите. Предстои регионална, да не кажем глобална хирургична операция, в началото във всеки случай ще боли, но в последствие организмът или ще се възстанови или ще умре.
6.
До 3
01.04.2024 10:47:09
22
3
Лицемерие е да нападнеш съседна държава, да бомбандираш жилищни квартали,да убиваш изнасилваш и грабиш цивилното население и после да разправяш , че го освобождаваш! Това прави вашия Путин и шайката му!
5.
До 3
01.04.2024 10:37:36
13
6
Това са лъжи, много руска пропаганда си чел (а).
4.
До 1 и 2
01.04.2024 10:33:55
20
5
Маняци,не забравяйте, че войната не я започна Америка. Заради шибания ви Путин сега цяла Европа почна да се въоръжава. Вместо да се инвестира в неща които да подобрят живота на хората сега ще се правят " пушки". Това е благодарение на вашия човек.
3.
За Джулиан Асанж и свободата на словото
01.04.2024 10:25:17
1
19
Направо се чудя що за лицемерие е това .
Ами нали ЛИЧНО Хилъри Клинтън , заедно с още цяла камара Американски политици , заявиха съвсем официално , че войната в Украйна била много добра инвестиция от страна на САЩ ! И това всичко в ПРАВ ТЕКСТ ! За капак , Държавният секретар Фъктория Нюланд пък не само призна , че Майдана е бил платен от САЩ , ами даже беше така добра да посочи И ЦЕНАТА , а именно : 4,5 милиарда долара ! От това по-ясно здраве му кажи !
2.
1303
01.04.2024 10:20:24
1
22
и тоя бил началник на комисията по отбрана...,а какви щуротии плещи.Войната е угодна на Америка и Зеленски,става въпрос за пари
1.
получи му се шегата
01.04.2024 10:05:39
2
28
На руският елит им била угодна войната, а не на американските сенатори и щатското оръжейно лоби? Хахаха Това беше яка първоаорилска. То затова щатите бъркат по 5 войни едновременно откак се помня
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Митничари спипаха цигари за 18 000 лева, скрити в хлябове Митничари спипаха цигари за 18 000 лева, скрити в хлябове Печалбата на контрабандиста щеше да е 100 %, ако го бяхме пуснали да мине границата, каза шефът отдела за борба с наркотрафика при Митница Русе Иво Поаков Щангите ни аут от Олимпиадата, ако не платим днес, Коджабашев на крачка от голям провал Щангите ни аут от Олимпиадата, ако не платим днес, Коджабашев на крачка от голям провал Новият президент на федерацията не успява да намери решение на кризата  Тази вечер имаше силно изригване, очаква ни нова магнитна буря до часове Тази вечер имаше силно изригване, очаква ни нова магнитна буря до часове Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове
Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори