×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йорданка Фандъкова: Г-н Главчев е отговорен и много диалогичен човек, ще подготви изборния процес


31 Март 2024, Неделя, 10:36 ч.
Автор: Флагман.бг

Бившият столичен кмет посочи, че е притеснена от информацията за множеството изборни нарушения на предходния местен вот

„Пожелавам успех на г-н Главчев, той е отговорен и много диалогичен човек”. Това заяви в "Събуди се" по Нова телевизия бившият кмет на София и член на ГЕРБ Йорданка Фандъкова по адрес на кандидата за служебен премиер Димитър Главчев. Тя изрази очакване, че Главчев ще съумее да води държавата и да подготви изборния процес.

По думите ѝ всеки в момента изтъква политическите пристрастия на хората от ГЕРБ, а не на тези от ПП. „Г-н Гюров също е ярко политическо лице, този двоен стандарт не го разбирам. Изборът на президентът беше стеснен”, заяви Фандъкова.

Според нея не е редно политическите опоненти на ГЕРБ и в частност ПП-ДБ да нападат още от сега Димитър Главчев, упреквайки го, че е партийна фигура. Фандъкова отбеляза, че президентът Радев така или иначе не е имал много богат избор, а с решението си да приеме поста на служебен премиер Главчев е предотвратил държавата да изпадне в хаос.

Бившият кмет на столицата каза още, че със сигурност Димитър Главчев ще взима решенията в служебния кабинет, а не Бойко Борисов, тъй като той е поел тази отговорност. Уточни все пак, че няма нищо лошо, ако Главчев реши да потърси диалог с лидера на ГЕРБ.

По думите ѝ е и негово решение дали ще покани в служебния кабинет лица от ГЕРБ, като не пропусна да увери, че всички в партията са доказани експерти в своите области.

На въпрос дали ставаме свидетели на сближаване на позициите на президента Румен Радев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Фандъкова поясни, че не става дума за сближаване на позиции, а по-скоро двамата са принудени да работят заедно предвид сложната ситуация не само у нас, но и по света.

„Борисов е достатъчно отговорен в тази ситуация, за да прояви държавническите си качества и да работи с всеки“, допълни Йорданка Фандъкова.

Според нея от ГЕРБ са свикнали години наред да бъдат упреквани и принизявани, но хората виждат какво се прави. „Кабинетът ще бъде на Главчев, той поема отговорност, дали ще има диалог с Борисов - не виждам нищо лошо в това”, каза Фандъкова.

Тя допълни, че в ГЕРБ има подготвени хора, които могат да вземат правилни решения. Фандъкова каза, че е готова да помогне със съвет и опит, но не очаква да бъде част от служебния кабинет.

Фандъкова коментира, че е имала добри работни отношение с Калин Стоянов, в кризисни ситуации за София, но отказа да дава оценки. 

Бившият кмет на столицата каза, че е притеснена от информацията за множеството изборни нарушения на предходния местен вот, на фона на ниската активност. Тя определи като драстично увеличението на възнагражденията на политическите лица в управлението на София.

„На всички ни се искаше да имаме и сухопътен Шенген, трябва да сме доволни от това, което постигнаха г-жа Габриел и нашите политици в последната година, защото беше трудно, но е крачка напред”, коментира още Фандъкова.

В заключение тя си пожела да не се стига до касиране на кметските избори в София заради подадената в съда жалба на Ваня Григорова, с която оспори изборните резултати в столицата. Но нарушенията на местните избори определено будят съмнения, което кара хората да не излизат да гласуват, а това е голям проблем за нашата демокрация, каза още Фандъкова. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
4
Коментара по темата
4.
1000 пъти по-добре
31.03.2024 13:08:45
1
1
Да изпратиш гадна, руска ф'шкия в Брюксел е позар за нацията.
3.
Подготвя се
31.03.2024 12:23:42
0
3
За Европарламента , като и дръпнат каишката почва да лае, като и кажат да влиза в колибката, влиза и чака.
2.
Благата усмивка на мафията
31.03.2024 11:47:58
0
3
...
1.
Харесвам я.
31.03.2024 11:05:37
3
2
Работеше за 2-3 хил.лв.Сума пари спечели и защити за проекти , София няма нищо общо с града, в който аз учех.
Лешперите я оплюха. Била педагог, не била "управленец".
Сега, да са живи и здрави софиянци да плащат на бонита , на жена му и на гиргина по 9 бона ката месец.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори