×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чарът на Кирил Петков е угасващ, а ПП са обречени, смята Диана Дамянова


Чарът на Кирил Петков е угасващ, а ПП са обречени, смята Диана Дамянова
Преди три години Диана Дамянова де факто създаде явлението Кирил Петков, днес е сигурна, че краят му наближав
31 Март 2024, Неделя, 10:22 ч.
Автор: Флагман.бг

ПП се провалиха, защото прилагаха страшно много мръсни трикове, смята от своя страна Росен Йорданов

"Промените в Конституцията са кръгла нула, хартия, на която нищо не е написано", заяви пиар експертът Диана Дамянова пред Нова ТВ.

"Кучето е заровено в списъка, от който президента Румен Радев трябваше да избира. Конституцията е направена на баница с тези реформи. Конституционалисти казват, че е можело кабинетът на Денков да докара до избори. Можело е в този списък да се сложат заместник-председателите на Народното събрание (НС) и така нямаше да е целия от ГЕРБ", посочи Дамянова, която работеше е един от идеолозите на ПП, но впоследствие напусна разочарована.

"Но истината е, че тази Конституция е писана да се погаси някакъв срок. Ако някъде в света ви дадат да направите проект от 69 части, а вие направите само една, ще ви уволнят на секундата. Тук така е направено! Вчера Христо Иванов казва, че е изненадан, че са дошли избори. Тези промени не са правени с оглед бъдещето на България, а са правени, просто да бъдат направени", продължи тя.

Заради всичко това според нея изборът на Димитър Главчев е напълно нормален. "Имаше само един от ПП, който има пълна несъвместимост (б.р. - Андрей Гюров, подуправител на БНБ)", коментира още "домовата книга", от която президентът трябваше да избере името на служебния премиер", добави тя. 

"Съгласен съм с Дамянова, че не това е дневния ред. Имаме цинична поговорка, кой ми ... в гащите. И сега трябва да се движим по този агитационен лист, кой кого ще обвини. Разговорът кой е виновен (за предсрочните избори) се отнася основно до това партиите да сплотяват все по-оредяващите си твърди ядра. Разговорът е вече кой е по-нормален, силен, устойчив, разумен", коментира на свой ред психологът Росен Йорданов.

"Вярваме, че на обществото, на хората наистина им писна от неспособността на хората, които ги представляват, да намират работещи решения. Да намират смисъл и разум, да оставят този измъчен народ намира, да създава блага, а не да го занимават със своята компетентност", добави Йорданов.

Експертите бяха запитани ще има ли смирение, започнала ли е предизборната кампания и коя партия ще разкаже най-добрата история на своите избиратели за последните 9 месеца.

"Това зависи от това до каква степен ще се залегне на професионалисти. В единия лагер разчитат на чара на Борисов, в другия на чара на Петков, който е угасващ. Кампанията е подадена. Едната страна, ГЕРБ, ще казва: "Много добри момчета, какво им стана?" - което е гениално поведение на Борисов. Другата страна вече е ясна, преди беше "има как", а накрая излезе "няма как". Тезата за избори до дупка вече се е състояла преди повече от 30 години и тя има своите драматични резултати от гледна точка на демократичния процес. Те не знаят, че тези неща са се случили. А кой ще понесе вината за изборите - ще се обвиняват взаимно. Хората не се интересуват от това, интересуват се какво става в бъдеще", обясни Дамянова.

Според нея има три варианта. "Първи вариант - същата конфигурация, при която ПП са загубили част от електората си в резултат на сглобката. Щета ще има", каза Дамянова.

"ГЕРБ е в някакъв сравнителен възход,  ДПС - също. Във възход е и "Възраждане". Картинката ще е подобна. Или ще е различна в смисъл, ще има 2-3 по-големи партии, с които Борисов ще трябва да се съобразява. Но че Борисов е с най-голямата партия, няма съмнение", продължи с прогнозите Дамянова.

Йорданов отговори на въпроса ще повярват ли избирателите на тезата за това, кой е виновен за вота. "За кои избиратели говорим. Ако апелите са отправени към все по оредяващите избиратели от твърдите ядра, това е грешен подход. Главчев бе единственият възможен разумен избор при тези условия и Конституция. Как омбудсманите да станат премиери. Те не са предполагали, че Иванов ще заложи, че встъпвайки в длъжност трябва да се готвят за премиерския пост. Това са хора, които са работели само в един сектор, как ще намерят министър на здравеопазването, на външните работи? Стига с мечтите", изказа мнението си Йорданов.

"Дори и коментаторите трябва да излязат от тяснопартийния пропаганден модел. Защо се провалиха? Бяха прилагани страшно много мръсни трикове", отбеляза психологът.

След това той избори мръсните номера на ПП: "Въображаем проблем, както беше с външния министър. Ултиматуми, екстремни изисквания, които непрекъснато се повишават. Манипулатовно се отлагат решения, за да може да се реализира втория мандат. Не може да искаш срещу нищо, нещо. Те не осъзнаха, че имат общ интерес - имаха нужда от време. Напълно съм убеден, че Борисов не искаше да има избори, защото това е човек, който 3 пъти е бил премиер", убеден е Йорданов.

Дамянова даде прогноза какъв може да е съставът на кабинета "Главчев".

"Служебният кабинет е политически кабинет. Логично е в него да има политически свързани хора. Не е скандал, логично е. Очаквам, че това ще бъде един разумен кабинет. Той е смислен човек. Самият той ще направи равно отдалечен кабинет, ще се опита да уйдиса на всички. Друг въпрос е до каква степен ще се съобрази с червените линии на някои демократични сили. Истината е, че преговорите са зациклили на тема персонален състав. Политическият проблем на България е следният - ПП, или каквато друга сила да се яви, трябва да реши големия въпрос, могат ли да накажат, докато съуправляват. Аз ще ви кажа: "Не, не могат!". Вариантът е избори до дупка, докато се спечелят 121. Или вариант две - прошка, поне временна, за да може да оправим нещата. Не искам да прощавам на Борисов, водила съм големи битки с него, но не мога да го наказвам докато съм в една власт с него", обобщи Дамянова.


В категории: Политика


Насметоха “Бригада нов дом”
Насметоха “Бригада нов дом” 30/04/2024, Вторник 13:00 1
13
Коментара по темата
13.
Гласувахте масово!
01.04.2024 09:00:33
0
1
Гласувайте масово за да задушим змиите продажни и чуждите завоеватели! Не слушайте американската пропаганда! Гласувайте за Възраждане!
12.
дебели пердета
01.04.2024 02:19:13
0
1
Много е любопитно как на известна част от народа ни паметта бързо е изтрила целия золумен период след 1990 година владян и жестоко изсмукван от партията майка БКП и създадените за пред света от нея отрочета ДПС, БСП, спортисти-мутри и цигански барони и разни еднодневки партии също с развити хоботи та сега за абсолютно всичко в виновен Киро.
11.
Zizi
31.03.2024 17:45:11
2
5
Само наполовина е права- Кирчо никога не е имал чар. Не бъркайте лудостта в погледа с чара.
10.
849392
31.03.2024 15:46:48
2
5
Ох майко, тая ли грозотия изсъхнала тръгнала да ми говори кой какъв рейтинг имал и умирал, айде у лево при банкянския простак, да ходи да му вдига рейтинга на него
9.
Опи
31.03.2024 15:45:48
0
8
Оказа се,че Дамянова никога не е работила за добър имидж на ППДБ,въпреки ,че била назначена за това. Старо куче на Боцо е.
8.
Христо
31.03.2024 13:55:04
2
12
А тази никога не е имала чар-да се събарат с онази изгонената -Гунчева и да пазят някой бостан.Много експерти и професори ....
7.
тази
31.03.2024 12:43:15
8
14
Тази Дамянова понеже я изгониха за некадърност от ПП сега сее злъч и омраза срещу тях.
6.
*********
31.03.2024 12:15:58
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
работа работа работа
31.03.2024 12:10:58
3
22
Кой го казва грозното УРОДЛИВО лице на Московско/ДС прапаганда Диана Дамянова дългогодишната ПИАРка на КГБееца Вальо Златев човека ограбил милиарди от БГ държавя и БГхазна
4.
Бургазлията
31.03.2024 11:40:53
23
28
Oт сутрин до вечер статии все против ПП ДБ!
И въпреки това народа пак ще им гласува доверие , защото сме на дъното заради Бойко, ГЕРБ, Делян, ДПС, Станишев, БСП, Нинова и Радев .
15 г. управление ГЕРБ в коалиция с ДПС на докараха до най-бедната държава в ЕС и в света!
3.
Хохохо
31.03.2024 11:40:32
5
22
Голямо плюене по педалетките. Всички срещу тях. Няма как да бъркат на мафията схемите. Двамата магнитски ( Пееф и Методиев Магнитски) ще направят всичко възможно за да ги отстранят.
2.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
31.03.2024 11:33:39
7
20
ТАЗИ ЛИ ГРОЗНА КОКУМЯВКА ШИ КАЗВА КОЙ ИМА ИЛИ НЯМА ЧАР ХАХА!!!!!!!!Я ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕ В ОГЛЕДАЛОТО ХАХА
1.
ТБС
31.03.2024 11:16:12
16
17
Какъв чар? Не знаех, че слабоумният може да е чаровен. Колко точно слабоумни го харесват това? Да се изброят на жълтите павета с три имена и постоянен адрес.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо тази фолкаджийка се обезобрази, заприлича на Майкъл Джексън Защо тази фолкаджийка се обезобрази, заприлича на Майкъл Джексън Феновете я питат откровено за риниопластиката, но тя отказва да отговори Аферата "Порой" - историята за бързото харчене на 20 млн.лева, заради които водата в Бургас поскъпна Аферата "Порой" - историята за бързото харчене на 20 млн.лева, заради които водата в Бургас поскъпна Бившият директор на ВиК Бургас Ганчо Тенев твърдеше, че спешно трябва да се свържат язовирите „Ахелой“ и „Порой“ към мрежата и нямаше време за формалности като разработване на проект и кандидатства за кредит Марин Димитров от аферата в митниците остава в ареста Марин Димитров от аферата в митниците остава в ареста Адвокат Любомир Таков, който защитава Марин Димитров, посочи, че заради заболяване на Димитров той не би могъл да пребивава в условията на ареста Надрусан шофьор на цистерна помете лека кола, водачът й е загинал на място Надрусан шофьор на цистерна помете лека кола, водачът й е загинал на място Наложило се е да разрежат ламарините, за да извадят жертвите на инцидента Отвориха за движение моста за "Нестинарка" в Царево Отвориха за движение моста за "Нестинарка" в Царево Предстои съоръжението да се асфалтира Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите в Народен театър „Иван Вазов“ Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите в Народен театър „Иван Вазов“ Новата му постановка предизвика полемики  ЦСКА има нов собственик, Гриша Ганчев се оттегли ЦСКА има нов собственик, Гриша Ганчев се оттегли Той прехвърли акциите си на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ Тя е дъщеря на президента, но не само това и даде летящ старт в кариерата Тя е дъщеря на президента, но не само това и даде летящ старт в кариерата Дарина Радева безспорно една от големите звезди в родния театър  Бойко Борисов със стратегически промени в листите, вкарва две ключови имена Бойко Борисов със стратегически промени в листите, вкарва две ключови имена Йорданка Фандъкова е една от готвените изненади  Внимавайте къде спирате след празниците! Зелената зона отново ще е активна Внимавайте къде спирате след празниците! Зелената зона отново ще е активна Краткият номер за таксуване в „Зелена зона“ е 1357
Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Украйна губи и Работино, Русия се кани да превземе Харков през май Четирима загинали при удара по замъка на Хари Потър в Одеса Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори