×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас засега се отказва от идеята за „червена зона“


Бургас засега се отказва от идеята за „червена зона“
Суперцентърът на Бургас ще продължи да е част от синята зона
19 Март 2024, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Причината са ремонтите в ЦГЧ и ж.к.“Възраждане“

Бургас засега се отказва от идеята за „червена зона“ в суперцентъра на града. Това става ясно от проекта за наредба за платено паркиране, който бе публикуван преди дни.

Припомняме, че през февруари на транспортен форум бе представена изцяло нова схема за паркиране в Бургас, която предвиждаше създаването на „червена зона“, която трябваше да обхване улиците в карето от бул.“Иван Вазов“, бул.“Булаир“, ул. „Цар Симеон I“, бул. „Сан Стефано“ и ул.“Фердинандова“ до ул.“Уилям Гладстон“.

Въвеждат революционни промени в платеното паркиране на Бургас, ще има червена зона, а зелената става целогодишна

Идеята бе да се допусне паркиране до 3 часа, а цената да е по-висока, отколкото в синята зона – по 2 лева на час. Идеята беше този начин да се намали потока от автомобили в тази част на града.

Вижте схемата тук.

Това е периметърът на т.нар. "червена зона". Идеята обаче ще бъде пратена във фризера, поне за 6 месеца

Плановете обаче се „замразяват“ за поне 5-6 месеца, научи Флагман.бг.

Източник, който е добре запознат с процесите в администрацията и Общинския съвет на Бургас уточни, че всъщност причината са ремонтите на няколко ключови улици в широкия център на Бургас и ж.к.“Възраждане“. Някои от тях като ул.“Уилям Гладстон“ са на самата граница и ще се създадат доста проблеми на живущите, ако им се наложи да паркират в периметъра на „червената зона“ заради разкопаната им улица.

В новия проект на наредбата за платено паркиране става ясно, че отпада т.нар. „хибридна зона“, която създаваше объркване сред гостите на Бургас, зелената зона става целогодишна и обхваща ж.к.“Лазур“ и улиците около двата плажа, намаляват се и подзоните в ж.к.“Възраждане“ – от 19 на 9.

Новата наредба ще бъде разисквана на редовната сесия на ОбС през април.

Новите подзони 

 

 


В категории: Бургас


26
Коментара по темата
26.
Бай....
20.03.2024 16:25:52
0
3
Чувал съм, че над 70% от приходите от синя и зелена зони отиват в джобовете на определени общинари !
25.
кореняк бургазлия
20.03.2024 14:36:58
0
5
Целия антиобщински не съвет и цялата необщинска проституция работят срещу гражданите на Бургас и в полза на мръсните политическо-икономически мафии! Те презастрояват града ни и го убиват безмилостно, зверски и безпощадно! Пр върнаха града на поетите в града на простаците , дебилите и мафията! Оставка и съд за всички
24.
Отказва ли се ?!
20.03.2024 13:51:21
0
6
Жалко !
А имахме всички шансове да стигнем и до "лилава зона" ...
Която щеше да включва само паркоместата за кмета и общинските съветници !
23.
Marinero
20.03.2024 10:42:39
0
3
На града му липсват обществени паркинги ,от типа на този зад 3-та поликлиника. Никакви зони няма да успокоят страстите и да облекчат проблемите с паркоместата. Но какво да се прави след като никой няма смелоста да иска от общината отчет за изразходването на приходите от платеното паркиране и каква част от тези приходи се инвестира в изграждане на нови паркинги. Редно е да има постоянно действаща зелена и синя зона но с различни цени и време на престой според сезона (така е в европа от която уж сме част). Кога ще видим и повече паркомати и контролиращи облечени с униформи в тези зони?
22.
тимаджия До 22
20.03.2024 09:24:16
1
1
А бе пише се асфалт бе. Личи си че си физкултурник. Да живее ТИМ!
21.
Физкултурник Цецо
20.03.2024 09:22:21
0
3
А кога ще има синя зона до бившата военна болница? Няма къде да се паркира вече. Същото е и около болницата на ТИМ Сърце и мозък. Там фирмите на ТИМ строят също и жилищни сгради и са разкопали новоположения асвалт на улицата.
20.
ИзборЪ, до Лазур
20.03.2024 09:08:19
1
7
Съберете се повече хора, направете снимки в извънработно време (след 18 ч.) на паркирани бусове и брандирани коли.

Този, подписан сигнал +снимковия материал пускате в Общината.

Така направихме ние в Славейков по препоръка на общински служители.

Процесът е дълъг, но ще има успех, след време. След поредица от сигнали и снимки.
19.
Ощитен
20.03.2024 09:05:21
2
0
Към South
Няма да запушват никой, ще пътуват с автобуси и таксита както беше преди 30години и като във центъра на всеки европейски град.
18.
Бай Хуй до 17
20.03.2024 08:52:50
3
6
И аз съм за целогодишна зелена земя, защото не се издържа вече от навлеци, които искат да спестят от синя зона и спират в Лазур като отиват до центъра. Искат да бъдат с кола до центъра но не искат да си платят синя зона или да спрат на паркинга на Гурко. Затова црлогодишна зелена зона!!!
17.
Лазур
20.03.2024 08:13:58
8
10
Не се заяждам с никой , но искам целогодишна зелена зона в Лазур. Лятото когато работи паркирането си е лесно и не само заради липсата на хора от другите комплекси , а заради премахването на втора , трета ......кола на дадено семейство. Отделно хора които живеят тук и имат кола , се прибират със служебни и паркират и тях и става ад. За работещите , които протестират че няма как да ходят на работа в Лазур ще питам : Лятото как ходите ? Има градски транспорт и както е навсякъде в Европа , ще се наложи да го ползваме . Искам си целогодишна ,денонощна зелена зона !!!
16.
Сливенски циганин
20.03.2024 07:51:21
2
5
Зоната да стане 5лв.,!Аз си плащам,искам в Бургас.
15.
ИзборЪ!!!!
20.03.2024 07:06:27
4
4
Кога ще се сложи синя зона в Славейков -около магазин Болеро и университета Асен Златаров??

Живеещите там, няма къде да паркираме, заради постоянно заетите места от служебните, и лични автомобили на работниците на Авто Хит и на студентите от университета.

Подадена е жалба в Община Бургас, но, няма отговор все още.
14.
Лекар
20.03.2024 06:45:08
0
12
А паркингите във Възраждане които са пълни със служебни автомобили и микробуси защо не са синя зона. Там е ужас от автомобили от целия град работещи в центъра.Живущите няма къде да паркират от разни ямболски,сливенски квартиранти. Всичко да става синя зона за да се махнат служебните автомобили и микробуси.
13.
Карамишев
20.03.2024 06:40:18
4
11
Тези зони са само за да се пълни хазната на общината! С нищо не помагат освен с това да се фалират и малкото останали бизнеси които разчитат на човеко потока. Но на общинарите не им пука то тяхното си върви. И защо зелената зона става целогодишна , самия и замисъл беше в началото да е само за летния сезон заради туристите но общинарите имат къса памет и ще стържат бургазлии целогодишно. Какво правят работещите в обхвата на зелената зона. Те нямат възможност да си купят стикер защото нямат това право. Това не е ли вид дискриминация господа общинари? Колко фирми ще хлопнат кепенци. Гледам някой се радват че зоната ставала целогодишно ама като отидат в другите комплекси за кафе или там работят не плащат че паркират и им е добре но щом е пред тях е редно да е така. Разделяй и владей!
12.
До 11
20.03.2024 05:51:58
4
7
Пич, купи си колело или оди пеш бе. Гласуваш за ГРОБ а сега ревеш на умряло. Никой не ти е виновен, че си прост.
11.
Гневен стар Бургазлия
20.03.2024 05:33:54
0
18
Единственото решение на проблема с паркирането е създаването на НОВИ допълнителни паркоместа .
Нооооооо ... Община Бургас се оказа , че прави точно обратното - редуцира ги . А после червени и пембени зони ...
Типичен пример за гореописаната глупост , е наскоро приключилия ремонт на улица Фердинандова. Там беше премахнато диагоналното паркиране , за сметка на една безумно широка и абсолютно неизползваема от никого ИЗЛИШНА ВЕЛОАЛЕЯ ! Така местата за паркиране се редуцираха практически ДВА ПЪТИ ! Като добавим факта , че това е една от най-старите търговски улици в града , и там постоянно се налага да спират камиончета и микробуси за товаро-разтоварна дейност , проблема наистина се превръща в КОШМАР ! Аиначе място има в изобилие и то се вижда - зеещата празна велоалея , която практически никой не използва ! Оправете това безумие за бога ! Пък после си боядисвайте в какъвто цвят си щете паркозоните !
10.
До туриста #2
20.03.2024 01:23:30
1
12
До 2

#2: " Идиоти, сами си гоним хляба (туристите) с тея пембяни зони. "

Какъв хляб, какви туристи - от Айтос и от Сливен ли? :)))

Дори да стане безплатно, къде ще паркират сливенските туристи? Един върху друг ли, като няма места?

Навсякъде в Европа и не само е така: Там, където искат да паркират много хора, цената е по-висока. Иди да паркираш в Соренто, Позитано или дори в центъра на циганеещия Неапол, за да видиш колко ще ти струва и дали изобщо ще успееш.
9.
До живущ в центъра
19.03.2024 21:33:03
2
10
АЛО ЖИВУЩИЯ В ЦЕНТЪРА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ БЯГАШ НА СЕЛО ДА ОТМАРЯШ В СЕЛСКАТА СИ КОЛИБА ПОСЛЕ СЕЛЯНИТЕ ДГД!ХАХАХА ТЯ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СА ГРАЖДАНИ ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТЪК ПОСЛЕ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ РУСКА СИ ВОДА НАЛИВА!ДО ГРАЖДАНИТЕ ОТ ВСЯКА ТОЧКА СТОЙТЕ СИ В ГРАДА НА НАС СЕЛЯНИТЕ ДА СИ НИ Е ПО-СПОКОЙНО И ДА НЕ ВИ ПРЕЧИМ!
8.
До 6
19.03.2024 21:12:50
16
3
Вие меки китки от "центъра" защо идвате с колите си до М.Р. да пиете кафе при меденруднишките селяни??
7.
Алооо
19.03.2024 21:08:11
1
35
За тапата на околовръстното и на колелото за Созопол към 17,18 и 30 нещо ще измислите ли или нямаме толкова сиво вещество питам за един архитект ?!
6.
Живущ в Центъра
19.03.2024 20:31:29
18
26
И три часа са много, че да спират айтошки, ямболски и сливенски селски пръчки.
п.с. Яжте му главата меденруднишки селяни. :)
5.
Не бее
19.03.2024 20:24:53
2
23
тва за изборите. Да се направи ГЪРБ на добричък.....
4.
Аз
19.03.2024 20:15:44
5
29
...с тази червена зона , или без ...
...съм на мнение, че тук в България, при толкова затънали в алкохол, наркотици, к#рви и хазарт- НЯМА как да се направи ефективно възстание!
Вие как мислите?
Моля, споделете?

И бъдете живи и здрави!
3.
*********
19.03.2024 20:13:21
9
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Хахаха
19.03.2024 20:10:08
9
37
Идиоти, сами си гоним хляба (туристите) с тея пембяни зони.
1.
South
19.03.2024 20:05:22
6
36
Аха и за да отпушат центъра, ще запишат всичко около него. От къде ги вадят тия идеи незнам...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори