×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Топ крадецът Вальо Пуйката арестуван на летището, преди да отлети в Дубай


16 Март 2024, Събота, 17:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Мълвата носи, че съдия прибрал 10 бона, за да го пусне зад граница

Кримигероят от Перник Валентин Кирилов, по-известен като Вальо Пуйката е бил арестуван на летище София, при опит да отлети към Дубай. Задържането на 47-годишния бандит, който е подсъдим и разследван за няколко крупни касови обира и кражби на луксозни автомобили, е било осъществено в края на февруари.

Любопитното в, че Пуйката е бил закопчан на летището не за поредно посегателство върху чуждо имущество, а, тъй като предоставил фалшиво пълномощно от бившата си съпруга, че може да изведе в чужбина непълнолетния им син. Преди 2 години Кирилов се раздели с половинката си и заживя с новата си приятелка, която също има дете от предишния си брак. В Перник се мълви, че екссъпругата на Вальо Пуйката се разделила с него не заради престъпния му занаят, а заради системен тормоз, оказван върху психиката, а и върху тялото й.

Апашът редовно биел половинката си, като веднъж дори счупил ръката й. В края на февруари Кирилов решил да отведе новата си изгора и двете деца на луксозна 10-дневна почивка в Дубай, но не сметнал за нужно да уведоми майката на сина си и да вземе пълномощно от нея с печат от нотариус, че детето може да пътува само с баща си извън страната. След като служителите на летището в София се усъмнили, че предоставеният от Пуйката документ е фалшифициран, бандитът сътворил грандиозен панаир пред смаяните погледи на останалите пасажери.

В крайна сметка Кирилов е бил задържан и изведен с белезници на ръцете от летището, като впоследствие е прекарал 24 часа в килия на софийския арест. Синът на Пуйката е бил върнат на майка му, а срещу крадец №1 на Перник е образувано досъдебно производство за фалшивия документ. Ако бъде доказано, че Кирилов сам е фалшифицирал подписа на бившата си съпруга, той може да бъде осъден на до 2 години затвор.

Битовата драма с Вальо Пуйката обаче повдига друг въпрос – защо съдът е разрешил на подсъдим по серия дела за кражби да напуска пределите на България. Обичайна съдебна практика е на знаковите бандити с висящи дела да не се разрешава да напускат страната заради опасност те да се укрият. Само преди 4 месеца Пуйката беше арестуван с крадено луксозно „Ауди S8"в столичния кв. Левски” от антимафиоти от отряд „Кобра“ след щуро преследване из тесните улички на квартала. При последвалото претърсване на автомобила на рецидивиста бяха открити специални технически и заглушителни устройства, използвани за кражби на луксозни коли.

Срещу Кирилов и задържания с него автокрадец с прякор Войника беше повдигнато обвинение, но въпреки солидното кримидосие на Пуйката и оперативни данни на МВР, че е сред босовете на автомафията в България, пернишкият бандит е бил тихомълком освободен от ареста без каквато и да е мярка за неотклонение.

В Перник се мълви, че Пуйката е платил рушвет от 10 000 лева на съдия от Софийския районен съд, за да не му бъде отнет международният паспорт и да не му се налага забрана за задгранични пътувания. Валентин Кирилов – Пуйката е с километрично досие, а миналото лято Върховният касационен съд окончателно го осъди на смехотворните 2 г. затвор за обири на сейфове на две фирми в Перник. Кирилов обаче не се озова в затвора, тъй като е лежал продължително време в ареста.

Сред най-дръзките престъпления на Пуйката се сочи банковият обир в Кърджали, състоял се в нощта на 4 срещу 5 януари 2013 г. Тогава петима маскирани и въоръжени мъже нахлуват в помещението за видеонаблюдение на банката, закопчават с белезници двамата охранители залепват устите им с тиксо и ги свалят в мазето. След това започват да разбиват банковите касети една по една. Плячката на обирджиите обаче е нищожна – вместо да си тръгнат с милиони, каквато е предварителната им информация, те задигат само 4 хиляди евро. Живеещ в близост до банковия офис подава сигнал на тел. 112 в 1 часа след полунощ за необичаен шум. Изпратените да проверят сигнала полицаи виждат мъж с тъмни дрехи и качулка да пази пред банката. Започва гонка и престрелка, но обирджиите успяват да се измъкнат. Заловен е единствено Славчо Мерегов – Мегера, спипан с шапка и с ръкавици в близост до обрания банков офис.

Впоследствие ченгетата все пак откриват улики срещу тартора на бандата обирджии Валентин Кирилов – ДНК на Пуйката е извлечено от скоростния лост на джип БМВ Х5, паркиран в Кърджали. Возилото се оказва откраднато и със сменени регистрационни табели. Въпреки това Пуйката оспорва експертизата и твърди, че е нагласен от собственик на охранителна фирма, с когото имал търкания от години.

Заради уж разклатеното му здраве рецидивистът прекарва малко време зад решетките. Той е пуснат на свобода, тъй като имал двустранна дископатия, бъбречно-каменна болест и високо кръвно. Познавачите на пернишкия ъндърграунд, както и криминалисти от града на стоманата разказват, че Валентин Кирилов е замесен в повечето от крупните обири над инкасо автомобили през последните години в България. За Пуйката се знае и че е сред босовете на автомафията, като в неговите морги в Перник от години се укриват и разфасоват крадени коли от София и цяла България.

С името на Вальо Пуйката се свързва и огненият атентат срещу апартамента на бившия шеф на полицията в Перник Валентин Бучински. През зимата на 2015 г. входната врата на жилището на полицейския началник в София беше запалена умишлено, след като маскиран бандит я заля с бензин и напалм. Пожарът лумна минути преди полунощ, за щастие полицаят Бучински и семейството му все още не си били легнали.

Разследването така и не установи самоличността на извършителя, но в миньорския град е публична тайна, че поръчител на атентата е Вальо Пуйката, който впоследствие се хвалел открито какво е сторил. Комисар Бучински дълго време беше шеф на столичното 4-то РПУ. През май 2015 г. той официално оглави ОДМВР – Перник и обяви, че ще се бори срещу наркобизнеса в града, автокражбите и посегателствата срещу личността. Сред първите пострадали от действията на Бучински беше именно Вальо Пуйката, тогава по заповед на полицейския началник в Перник ченгетата тарашиха автоморгите на гангстера и конфискуваха огромно количество крадени части за луксозни автомобили. Преди броени месеци Валентин Кирилов беше основният заподозрян за обира на апартамента на кмета на Перник Станислав Владимиров – Станката. Жилището на Станката, помещаващо се на първия етаж на панелен блок в пернишкия квартал „Твърди ливади“, беше открито разбито от кмета на Перник седмица преди местните избори миналата есен. Според разказа на Станислав Владимиров, апашите обърнали целия апартамент наопаки и са си тръгнали с плячка от 200 лева и златна гривна, подарък от роднини за сватбата му.

„В дома си не държа нито пари, нито ценни неща. Апартаментът ни е малък – хол, кухня и спалня, живеем в стар блок, където съм прекарал целия си живот. Вкъщи имаме детски играчки, а не скъпи вещи...Иначе е публична тайна, че имам врагове - както по политически, така и икономически. Очевидно мафията на Перник е побесняла. Не знам какво са се опитвали да намерят у дома. Може би някаква компрометираща информация или пък пари?“, коментира тогава Станислав Владимиров.

Неофициално се мълви, че апартаментът на Станката е бил тарашен заради умишлено пуснат слух от неговия конкурент за кметския стол Кирил Леонов, че кметът крие 1 млн. лв. в апартамента си, които щели да послужат за покупката на гласове в пернишките села. Смята се, че тарашът на апартамента на Станислав Владимиров е организиран от Владимир Кирилов – Пуйката и Петър Стоименов – Пешо Железеро, като е твърде възможно двамата да не са проникнали лично в жилището, а да са ползвали подизпълнители. Отпечатъци на Пуйката и Железеро не бяха открити в ошушкания апартамент на Станката, но в Перник се мълви, че някои улики може да са били прикрити от местната полиция, чиито шефове не мелят брашно с Владимиров. Източник: Уикенд, crimesbg.com


В категории: Крими


6
Коментара
Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
6
Коментара по темата
6.
Aaaaa
17.03.2024 09:44:18
0
3
Няма оправия с мафията 8-те съдийчета/джуджета/
5.
Чичо
17.03.2024 09:29:43
0
4
Ама и държава, ама и закони , ама и прокуратура и съд.
4.
Прочетох статията
17.03.2024 09:26:43
0
4
Емиии хубав човек! Български класик, защо го дърпате в пангото?
3.
Не ве
16.03.2024 22:12:02
0
8
Объркали сте прякора! Не е “Вальо пуЙката”, друга беше буквата, мисля, че беше “Т”!
2.
Ужасен ужас
16.03.2024 20:15:50
0
12
Трагедия! Скапани управници, съд и всички около тях! Закриха държавата! Останаха само бандити и малко нормални хора, които не се знае до кога ще им писне! Закривай
1.
Те
16.03.2024 18:43:55
1
16
за толкова сериозни престъпления не го окаушили , сега за един фалшифициран документ , ще му дадат...."до 2 години: , как не ?!
Утре е пак на свобода и ще си продължава престъпния бизнес !d5b
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори