×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мафията съди фирми с фалшиви договори и взема милиони левове, безработни роми са в схемата


Мафията съди фирми с фалшиви договори и взема милиони левове, безработни роми са в схемата
Социално слабите Олга Крумова и синът й Виден Виденов са собственици на десетки компании. „Бягайте, че ще ви пребия“, крещи тя на ТВ операторът на Нова телевизия
15 Март 2024, Петък, 10:50 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Бедни хора с основно образование са поели да строят на производствени халета и когато разтрогнат договора, съдят компании за неустойка

Мафиоти печелят милиони левове като неустойка. Оказва се обаче, че договорите, изпълнението на които е невъзможно, са фалшиви. Това обаче не пречи на арбитражните съдилища да жилят жертвите на мафията. От разследване на Вероника Димитрова от Нова телевизия става ясно дори, че някои от съдиите дори са в комбина са адвокатите, които завеждат делата за неустойка. От тази смъртоносна захапка няма измъкване. Фирмите губят милиони левове, но тече разследване на прокуратурата и се очакват резултати.

„Бягайте, че ще ви пребия! Вземайте камерата и се махайте!“, крещи озверяла жена. Тя е една от героините в репортажа. Гневната лелка е социално слаба, но е собственик на десетки фирми. Името й е Олга Крумова.

„Може да имаме и хиляди фирми... Дайте работа!“, крещи жената с тоягата.

Синът й Виден Виденов от видинското село Новоселци пък признава, че фирмата, която успява да осъди „Брилиант Инвест Пропърти“ ЕООД за 1 812 069 лева, е прехвърлена на негово име преди година чрез нотариус, но не знае с какво се занимава тя, макар че е поел задължението да построи производствено хале. Договорът естествено е фалшив и никой не се съмнява, че няма как Виденов да го изпълни, но логиката не важи за служителите на сляпата Темида и какво обикновено се случва в такива случаи мъжът, който има завършен осми клас печели делото в Арбитражния съд. 

На въпроса колко пари е получил, за да стане собственик на фирмата, той отговаря с „няма да кажа“, а след като е питан кой го е намерил, за да му прехвърли дружеството казва „има ли значение?“. 

Вероника Димитрова обаче упорито продължава да върви до него в локвите и да му задава странни въпроси. 500 лева ли получихте за фирмата, пита тя. Точно така, отговаря той, а след това признава, че тези пари щели да му стигнат за една седмица. 

32-годишният Виден е баща на четири деца и макар по документи да е богат собственик на компании, ходи из родното си село с ужасно скъсано яке. Той твърди, че е социално слаб. Живее при ужасни условия. Противно на всякаква логика обаче именно този човек е  сключил договор със софийско дружество, според който трябвало да построи хале за близо 9 млн. лева. В споразумението пише, че работата му е била възложена от съдружник във фирмата – Силвия Гагова. Тя пък твърди, че не познава мъжа от Новоселци и никога не е сключвала договор с него.

„Подписът ми е фалшифициран. Аз в тази фирма не съм лице, което може да дава каквито и да е правомощия на когото и да е”, твърди жената.

Според Виденов договорът е сключен в София. Дъщерята на Силвия Гагова - Сияна Гагова, твърди, че споразуемнието е изфабрикувано. Тя е юрист по образование и е подала сигнали до всички възможни институции.

„Мислим, че Виденов е подставено лице, което подписва, каквото му се даде и прави, каквото му се каже. Той просто търси как да си осигури дневните средства с такива схемички. Има договор от 15 страници, изработен отново с фалшиви подписи”, каза Сияна Гагова.

Виденов така и не построил обещаното хале, защото по документи не 18 октомври 2023 г. Силвия Гагова, която твърди, че не го познава, но на хартия му е осигурила работата, го е уведомила, че иска предсрочно да прекрати договора си с него. Причината - невъзможност да изпълни поетите ангажименти. Отново по документи, мъжът от Новоселци започнал да съди дружеството за неустойка в размер на 20% от общата договорена цена. Завел иск в Софийския арбитражен съд.

„Неустойката е на стойност в размер на 1.8 млн, лева - за това, че не сме изпълнили задълженията си по договора”, добавя Силвия Гагова.

През тази година Софийски арбитражен съд при сдружение ”Международна асоциация за правосъдие и арбитраж” осъжда фирмата да заплати на Виденов сумата от 1 812 069 лева, както и да поеме разноските по арбитражното дело на стойност около 53 000 лева. Осъдителното решение се твърди, че е дадено на мъж от София на име Красимир Златанов, който по документи бил упълномощен от съдружничката в осъденото дружество Силвия Гагова. При разпита в полицията обаче Златанов обяснил, че не познава жената, не е упълномощаван от нея и не е получавал решение на арбитражен съд.

С фалшиво пълномощно, подписано уж от Силвия Гагова, българин, който живее в Испания, е „натоварен“ със задачата да продаде имуществото на фирмата за 10,5 млн. лева. Той обаче твърди, че не я познава. „На 6 април кацнах в Мадрид. Няма как да подписвам договори в България“, уточнява Димитър Арменов.

70-годишната Бистра Кирилова Андреева от София, която е собственик на фирма „Райс07“, трябвало да придобие имотите. Аременов обаче твърди, че никога не е виждал и нея. 

На адреса на фирмата екипът на Нова не открива такова дружество. Репортерската проверка обаче показва, че възрастната жена участва в няколко НПО-та, които защитават правата на ромите. 

Бистра обаче иска неустойка от 807 000 лева в Арбитражния съд. Решението е за 787 300 лева във вреда на „Брилиант Инвест Пропърти“. Адвокатката, която представлява „Райс07“, е работила при съдийката, която издава присъдата, разкри Сияна Гагова.

Двете работят в кантора на един и същи адрес, разкри журналистката Вероника Димитрова. 

Така с фалшиви договори се генерират неустойки, добавя тя. 

 


В категории: Темида


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
5
Коментара по темата
5.
КУРЧО
16.03.2024 22:17:38
0
0
ПОЗДРАВИ ЗА БАРДАКА ОТ ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН РОГ БЛ 1СА ДОЛНИ КРАДЦИ И КУРВОЛЯЦИ ЕВТИНИ КРАДЛИВИ КУРВИ СВИНИ РОГАЧИ И КУЦО ПИЛЕ
4.
Чапаев
15.03.2024 13:36:58
0
6
Абе мноооого съжалявам за един човек че рано твърде рано го прекъснаха за едни дела. Ха ха ха
3.
Мигани оод
15.03.2024 12:03:59
1
9
Рибекса до КАТ същата схема.
Тумба мигани от грудовските села в схемата. Ония перат пари яко.
Нямат договори и ги експлоатират в нечовешки условия глобавят за щяло и нещяло мингата бачка 12 часа всеки ден на края на месеца вземи тия свежи 500лв минга хахаха.
Ако някой проверяващ чете
Отиде ги провете тая фирма 100% нелегални
2.
1
15.03.2024 11:33:09
1
21
в циганистан всичко може...
1.
Сър
15.03.2024 11:26:32
1
17
М#нгали сър
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори