×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изгонените от „Възраждане“ депутати оттеглиха подписите си от жалба в КС – помолили ги кметове от БСП и ИТН


Изгонените от „Възраждане“ депутати оттеглиха подписите си от жалба в КС – помолили ги кметове от БСП и ИТН
С решението на тримата жалбата вече няма необходимия минимален брой подписи
13 Март 2024, Сряда, 11:36 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Обратът в позицията им целял да не се блокират общински инфраструктурни проекти

Тримата депутати – изгонени от парламентарната група на „Възраждане“, оттеглиха подписите си от жалба в Конституционния съд (КС). Това обявиха те на брифинг в Народното събрание. В края на февруари „Възраждане“ и ИТН съобщиха, че внасят жалбата, която касае текстове от държавния бюджет за 2024 г.

Те събраха точно 48 подписа, които са минимално изискуемите за внасянето на жалбата в КС. Това стана и с помощта на тримата изгонени от „Възраждане“, което бе изненадващо. Днес обаче те обявиха, че това било грешка. С жалбата в КС се блокирали общински проекти за нови улици и тротоари, ВиК, спортна инфраструктура, паркинги, гробищни паркове и др.

Николай Дренчев обясни, че оплакване имал от кметицата на Троян Донка Михайлова от БСП, както и от Страцимир Петков - кмет на Ловеч, който бе издигнат от ИТН.

Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов оттеглили подписите си вчера. Те разговаряли с кметове от регионите, от които били избрани за народни представители. 

"Аз лично имах много сериозен и задълбочен разговор с г-жа Донка Михайлова, която е кмет на община Троян - един от най-добрите кметове в България", заяви Николай Дренчев. 

Към момента не е ясно доколко е релевантно оттеглянето на подписите и дали то отменя жалбата в КС. 

Николай Дренчев увери, че не са били увещавани от депутати или други лица, освен кметове, да се откажат от инициативата. 

След въпрос на "Флагман" за кои кметове става въпрос, освен Донка Михайлова, и колко са те, Дренчев каза: "Специално аз общувам с три кмета в нашата община изключително постоянно. Г-жа Донка Михайлова я считам за много сериозен репер, от който може да получим винаги правилна информация; разбира се, кметът на Ловеч Страцимир Петков. Но трябва да ви кажа, че не само там, но също така и в София-област получихме много информация по отношение на това, че ще бъдат спрени най-различни проекти, в т.ч. и проекти за гробищни паркове, в това число и за велосипедни алеи, пречиствателни станции, ВиК-цикъла, който е с канализация и водоснабдяване. Огромен проблем за Ловеч е водоснабдяването. Знаете, че той беше на много тежък режим - най-внезапно изпадна. Така че, подозирам, че това, което ние сме видели на, да кажем, десетина места, е това, което го има във всички общини на България."

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 1
15
Коментара по темата
15.
*********
13.03.2024 14:52:50
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
13.03.2024 14:43:50
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
hheheh
13.03.2024 14:40:47
3
8
Колкото повече стоят в парламента тия тримцата, толкова повече се излагат и толкова повече става ясно защо са натирени. Работят за номинация в друга партия... че глад.
12.
Копейкаджии, но
13.03.2024 14:32:33
9
6
сега като се срине доларът, заедно с потъваща Европа о САЩ в криза, и новата просперираща група с Китай, да не ревете за рубли и копейки!
11.
11
13.03.2024 14:23:43
4
10
6 кретени дебили копейкаджии
10.
10
13.03.2024 14:02:22
5
13
капут копейкин кога ши управлява питаме путлероби 9 верно капути кат в г.з раждани предатели
9.
Българин
13.03.2024 13:56:26
3
11
Предателите винаги са за трепане
8.
*********
13.03.2024 13:53:36
4
32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Правилно
13.03.2024 13:14:37
8
11
Аз мисля, че е правилно предателите да се изключват веднага, независимо от последиците. Едно време предателите са ги УБИВАЛИ НЕЗАБАВНО. Прдеците добе са знаели, че предателската душа ще извърши още поразии. Подкрепям Костадинов, че веднага се освобождава от предателите.
6.
До 1 Разградила се е
13.03.2024 13:09:38
21
8
главатата ти явно. Винаги е имало и ще има предатели. Но това няма да спре Възраждане, защото зад него е честната част от българския народ!
5.
Юда
13.03.2024 13:05:52
1
7
макар и да се е обесил след предателството на нашия ИИсус Христос, такива с предателста душа още живеят на земята. До някъде никой от нас не знае дали в някой момент няма да се окаже предател.
4.
Мдааа
13.03.2024 12:21:19
10
15
Явно са се присъединили към мазното турско кафе в един корпулентен скут.На всички е ясно коЙ най-много лапат от изпълнението на общински поръчки.Дреньо може и нещо друго да е целувал на един хидроинженер,за да реши проблема с водоснабдяването на Ловеч.
3.
Изкуствения интелект от студио Фъ
13.03.2024 12:12:25
3
15
Тея дан са от карикатурите на Доню донев
2.
оффф...
13.03.2024 12:02:19
3
11
T.e. на тази жалба в КС, Дренчев напрво й е направил "блитзкриг" :D
1.
Разгражда се
13.03.2024 12:00:11
7
19
ВъZраждане
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори