×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Близо 20 000 българи дариха за малката Амая, баща ѝ ще реши чий живот ще бъде спасен със средствата


Близо 20 000 българи дариха за малката Амая, баща ѝ ще реши чий живот ще бъде спасен със средствата
2-годишното момиченце за съжаление почина на път за индийска болница
02 Март 2024, Събота, 13:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

Парите за Амая идват със скорост 11 226 лв. в час, за 5 дни 19 357 събират 1 347 213,77 лв..

32-годишният Павел Андреевот Варна стои не само задкампанията, която за 5 днисъбра 1 347 213,77 лв.за сърцето на момиченцето -по 11 000 лв. на всеки час сапостъпвали в платформата му, пише 24chasa.bg.

Кой и как успява да събере само за 5 дни 750 хиляди лева за "ново сърчице" на малката Амая, която угасва заради неуредици при транспортирането към Индия, където трябваше да бъде направена трансплантацията?      

Това е фондация "Павел Андреев", чиято платформа е събрала за над 1000 каузи 22 769 947, 34 лв. от 389 701 дарения за 3 години?

Зад това стои 32-годишният варненец Павел Андреев.

Ето и как той описва механизма, по който работи фондацията.

Малката Амая не дочака трансплантацията, вече е звездичка в небето

Парите за Амая идват със скорост 11 226 лв. в час, за 5 дни 19 357 събират 1 347 213,77 лв..

Аз съм дългогодишен дарител и реших да създам платформата PavelAndreev.BG, за да дам по-голям принос в спасяването на човешки животи. Мечтаех за две неща - да спечеля доверието на дарителите и заедно да помагаме на поне три каузи в месеца.

За кратък период вие, дарителите, повярвахте в мен и превърнахте скромния ми проект в най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании за лечение на хора в България.

Така описва своите мотиви да помага Павел.

До преди години Павел се занимава със строителство. Платформата стартира като уговорка между приятели от езиковата гимназия във Варна, пръснали се по света, да събират дигитално пари и да ги използват за малки кампании.

Съкрушеният баща на Амая: Мислихме ги за спасители, а сме наели компания-убиец

Към тях се обръща жена с молба да се намерятсредства за дведеца сирацил Помогнали успешно, следва друг случай и заваляват призивите - Помогни, помогни...

Днес десетки хиляди разчитат на моя екип - началото бе спонтанно, а нещата бързо се разраснаха и добиха небивали размери, казва Павел.

Щастливи истории за излекувани плъзват в социалните медии, все повече хора, които търсят средства, за да финансират спасяващо лечение на близък, сами търсят Павел. Вече 3 г. той и екипът му - 10-15 души, организират мащабни кампании за лечение и помощ. Те не са просто посредници, а двигатели и организатори.

Смразяващи кръвта подробности за края на малката Амая

Няма малко дарение, не бива да мислим, че "с моите 5 лв. и без тях е все тая, убеден е Павел, озовал се на пътя на стотици животи в моменти на изпитание.

Кампанията за Амая, чийто живот завърши, уви, с тъжен край, е всъщност най-успешна откъм събрани средства - повече от 1,3 млн. лв. само за 5 дни. Буквално цяла България се вълнуваше ще стигне ли Амая навреме до новото си сърце в Индия, а хиляди изпращаха пари.
Ние помагаме не само с набиране на средствата. Знаем през какво минават семействата. Като дойдат при нас, знаем на коя част от пътя си са, какво ги чака, обяснява Павел.

Фондацията никога не посочва в коя държава и в коя болница трябва да се търси най-адекватното лечение, но помага за пътя, който трябва да се измине. А той е дълъг, понякога кампанията трае 1-2 г., ако не е спешна. Ако е с продължаващото лечение, необходимостта от средства остава.

Как работисистемата: без комисиони,само с таксипри трансакциите

Платформата не удържа задължителна комисиона от даренията, приспада се единствено трансакционната такса.Дарителят, ако желае, може да подкрепи и самата платформа. За дарения по IBAN на фондацията се удържат 5% за обработка на постъпилите дарения и отчитането им в платформата. Те се отбелязват като анонимни и минали по банков път.

Павел споделя, че платформата печели и зад това стои огромен труд, а нейното управление изисква все по-сериозни финанси.

Работата не приключва след края на една кампания - често се налага доплащане на болници, контакти с лекарите. Появяват се ситуации, при които трябва да се реагира бързо. Например - заявеният самолет за пациент не излита, преди да са преведени парите, често държавата, до която трябва да стигне болният, е извън ЕС и трансферите се случват по-бавно.

Семействата са в стрес и не знаят как да се справят с логистиката. Дарителите пък звънят - какво се случва, ще се съберат ли парите... напрежението е голямо. И ние сме със семействата до последната стъпка, казва Павел.
Работата често е денонощна, понякога поради спешност се налага да стартират поредна инициатива буквално в малките часове на деня.

При нас трябва да се действа бързо, плащаме в рамките на деня. В 95% от случаите средствата се превеждат директно в болниците, избрани от потребителя. В останалите 5% се отнася за лекарства или нощувки при пътуване до лечебните заведения в различните държави. В секция "Новини" на платформата са публикувани сметките и документи за похарчените суми.

В случаите, когато средствата не се изразходват, се пренасочват към други нуждаещи се.

Сега след края на кампанията за бебе Амая нейният баща, който е организатор на кампанията, ще реши към кого ще насочи събраните средства. В такива случаи близките често се обръщат към нас за съвет, но ние се въздържаме и оставяме това решение на тях и не съветваме, защото нуждаещите са много, парите никога не стигат и не искаме да се месим, обяснява модела на работа Павел.

Една от любимите му истории е успешната трансплантация на малката Кристина в Индия

Детето е със същата диагноза като Амая. Майката звъни една вечер късно и представи нужните медицински документи. За 10 дни се събират повече от 900 000 лв. Платформата организира самолет от Индия, който идва след повреди по пътя, взема детето и още на следващия ден се намира донор за сърцето на Кристина.

Всичко това в рамките на 10 дни!

Когато започнали да събират средства за Амая на 19 февруари, имали този пример и тази надежда. Организацията била перфектна, но малкото момиче не стига до новото си сърце в Индия и дарителите приемат тежко смъртта на Амая.

Призовавам хората да не се отказват след подобни случаи. Да - дарили са с надеждата за щастлив край, а той не е дошъл. Но има още много тежко болни деца и възрастни и те имат нужда от вас. Така Павел насърчава хората да продължават да помагат. Самият той дарява непрекъснато, защото когато не достигат пари за един или друг случай, екипът му се чувства отговорен да го прави.

От 1 до 300 000 лева -кой колкото може

При набирането на дарения най-добрата комбинация е микс между малки дарители и големите от фирмите. Компании подкрепят каузи с -200-300 000 лева.

Има българи, които плащат дори по 1 лев, но размерът няма значение, защото "даряваш време" на болен човек.

Често големите дарители се свързват с Павел Андреев, за да получат информация как точно се изразходват харите.

Как се изграждадоброто име?

В началото беше трудно, трябваше да се превърна в адвокат на онази печално известна платформа с големите заплати на служителите в нея. Налагаше се да убеждавам всеки един дарител, че ние не просто събираме пари, а сме организатори и двигатели, не сме посредници.

След всичко преживяно по пътя Павел е научил няколко неща: Първото е, че здравето е най-важното. Това всички го знаят на думи, но да го видиш с очите си, е много по-различно. И второ - парите не бива да бъдат цел в живота, а само средство. Те никога няма да бъдат удовлетворение. Примерът е пресен - Амая сега има над 1 милион лева, но не трябват.

 


В категории: Животът


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
8
Коментара по темата
8.
до 6
02.03.2024 22:01:29
1
3
едва ли ще вземат сърце от някой болен? И що си мислиш,
че
хората даряват пожелание там? Специално за деца е много трудно отделно не във всички религии е позволено. А тяа с бялата мафия е навсякъде имаш
ли пари ще си първи. А и да не би едно дете да има нужда само от сърце? Ай моля ти се ходи разправяй на някой друг теориите си! Как пък толкова бързо намериха орган? Всичко е много много съмнително. И както се вижда, не е било писано да стане
7.
Бургазлия до ХХ
02.03.2024 14:02:00
5
10
И под тази новина ли се изс*а ве ПОМИЯР роСИФИЛИСтичен?
Болен копелдак!
6.
До 1 и 2
02.03.2024 14:00:01
10
13
При милиард и половина население и статистическа висока смъртност от дезинтерия и прочее болести дал няма достатъчно "матрял"?!Тъй е,когато България си е завладяна от мафията,на българина навсякъде другаде по света му се превижда мафия!
5.
ХХ
02.03.2024 13:58:40
21
7
100 % ще се облажи от събраните средства. Нали все пак сме с "европейски" ценности.
4.
Додо
02.03.2024 13:55:47
3
20
Толкова повторения и правописни грешки в една статия. Хубаво е да се ограмотите.
За Павел Андреев само шапки долу !
3.
Anna
02.03.2024 13:54:05
4
18
номер 2 много си прав. Никой не се запита от къде идва този дарителски лрган и кое дете е станало жертва. авсвки знае колко много се чака за органи…. Всичко е мафия
2.
Ужас
02.03.2024 13:48:20
17
19
20 000хиляди празноглави убиеца, на деца от Индия, са подпомогнали индийската мафия на органи. Включително и родителите на това дете, в 21 век да родиш болно дете си е чиста проба идиотизъм, при толкова техника и изследвания
1.
Х
02.03.2024 13:31:03
6
16
Трансплантация в Индия!? WTF
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори