×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не виждам никаква причина за оставка на Борислав Сарафов, обяви Борисов


Не виждам никаква причина за оставка на Борислав Сарафов, обяви Борисов
Лидерът на ГЕРБ изрази недоволство, че парламентарната комисия за Нотариуса се използвала за политически цели
01 Март 2024, Петък, 09:54 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка-архив: Авторът

Лидерът на ГЕРБ отначало не пожела да коментира темата, но след настоятелни питания все пак си каза мнението

Няма причина за оставка на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тази сутрин той отново говори пред парламентарни репортери.

Журналист от "Флагман" припомни, че миналата година от ГЕРБ поискаха оставката на тогавашния главен прокурор Иван Гешев, и попита не е ли време да поискат и тази на Сарафов предвид скандалите около Нотариуса и Пепи Еврото. 

Борисов, изглежда, не хареса въпроса, защото каза: "Кое за кога е време - най-малко вие ще ми кажете. Други въпроси имате ли?"

След настояване да отговори за Сарафов, Борисов отсече: "Няма да ви отговоря!" А след въпрос - защо, той заяви: "Защото не искам". 

След питане неудобен ли му е този въпрос, лидерът на ГЕРБ посочи: "Не, ни най-малко не ми е неудобен". След ново напомняме, че миналата година са поискали оставката на Гешев, а сега на Сарафов не я искат, той каза: "Ако има причини, ще я поискам и тяхната на оставка... Не виждам никаква причина. Виждам "червени пирати", опит да се използва една комисия за политически цели, която надали им донесе успех. Виждам доста неща, но с времето ще ги видите и вие."

Борисов явно визираше парламентарната комисия за групата на Мартин Божанов-Нотариуса. 

Във връзка с "бъдещето на сглобката" Борисов обясни, че няма никаква промяна от вчера. Към момента преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ не се провеждат. Партията на Борисов обаче готви коалиционно споразумение според официалното изявление от там. То се очаква да е готово до 5 март. Тогава щяло да бъде представено пред представители на ГЕРБ. След това щяло да бъде дадено и на ПП-ДБ, ако те желаят да преговарят по него и да предлагат корекции. Борисов им дава срок до 8 март да се разберат. Ако това не се случи, отиваме на избори, посочи лидерът на ГЕРБ вчера. 

Това означава, че преговорите между партията на Борисов и ПП-ДБ по споразумението трябва да са само два дни. След въпрос дали това не е твърде кратко време, както се оплака вчера Кирил Петков от ПП-ДБ, днес лидерът на ГЕРБ не се съгласи. 

"Ми аз бих призовал да спрат медийните изяви, най-вече. За няколко дена ли става въпрос, припряност, при положение че ясно обясних - готово е споразумението, на пети (март) го обявявам в 12,00 ч. на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват, без да мислят; разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки...", посочи Борисов. 

Той отново атакува военния министър Тодор Тагарев, като обясни, че той не се справял. 

Гледайте тук:

 


В категории: Политика


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
14
Коментара по темата
14.
N@stradamus
01.03.2024 18:06:16
0
2
Първата задача на Борисов беше да купи и опростачи медиите, след което с помощта на продажните Мисирки-журналисти и СОЦИОЛОЗИ започна да манипулира и опростачва Системата.
Това да купи социолозите беше за него лесно, като да каже някоя простотия в ЕС.
И последваха вече големите неща : Обезличаване на Образованието, Съдебната система, Полицията, Прокуратурата...
13.
Само за П(р)осветени!
01.03.2024 18:04:12
0
3
От безкрайните престъпления и ЛЪЖИ, които "твори" ежедневно, вибрациите на Боко толкова много cа се понижили, че той е слязъл до нивото на най гъстата материя във Вселената...
Който има очи ще види, който има уши ще чуе, който има разум ще разбере !
12.
Vanga
01.03.2024 18:02:11
0
2
Няма хитрец, дори и боко, най-големият, който да е надхитрил съдбата си.
Ще хитрува толкова, колкото му е дадено от Бога.
И после няма право на снизхождение!…
11.
Колчо Слепеца
01.03.2024 17:49:02
0
2
Не виждам никаква причина за оставка на Борислав Сарафов, обяви Борисов
----
Ей туй е то! За Цацаров се говореше, че е на Борисов. След това Гешев беше лансиран от Цацаров, одобрен пак от Герб. Сарафов пък от пръв приятел на Гешев и заснет в прегръдките на Пепи Еврото, изведнъж се отрече от Гешев и уж не щеше, но накрая кандиса да е временно изпълняващ, а както върви може да е вечно временно изпълняващ. Не са казали, не са го назначили и за постоянно. Усещам също как Борисов и Пеевски са в непрекъснат синхрон. Не ви и прави впечатление? Във всяка нормална държава Борисов щеше да е аут от политиката и щеше да го мятат из съдилищата като да не казвам какъв вестник...
10.
Мюнхен
01.03.2024 14:11:42
0
16
Ама,как ще виждаш причини???
Жалък крадец….
9.
Адолф
01.03.2024 12:36:03
0
30
И колко време мисли Тиквата, че трябва да имаме и.ф. вместо да се организира избор и избере нов Главен прокурор? Така му е много удобно на Ганьо Банкянски! И някой да не вземе да си мисли, че има разлика между Гешев и Сарафов. Последния беше дясна ръка на Гешеф. И изобщо цялата комедия с отстраняването на главпрокурора си беше за пред тъпия зрител. Просто покриха Гешев, защото почнаха да лъсват всички съвместни простотии с Борисов и Пеевски. А за пред зрителя на преден план извадиха заместника, та да закопае добре следите. И как сега да искат да го сменят. Има още за криене.
8.
Хахаха
01.03.2024 11:44:06
0
22
Противната нагла мутра .
7.
Ха-ха, че и нагъл
01.03.2024 11:30:40
0
23
ами най-добре му издействай награда
6.
На Хари мата шурея
01.03.2024 11:19:54
0
30
Е как ще виждаш причина, престъпник такъв. Нали той смачка всички доказателства срещу теб.
5.
Оставка
01.03.2024 10:46:58
0
42
Тиквата е за затвора.
4.
NO COMMENT
01.03.2024 10:44:24
0
36
Каза,ало,Ванъо.
Народе?!?!
3.
Е, защо да я иска
01.03.2024 10:32:53
0
55
Нали точно Сарафов спря всякакви производства по испанската история с вилата, по снимките със златото и парите ...така както е замел всичко около "джуджетата".
Изтичането на снимката с Пепи Еврото е чисто недоглеждане при метенето, случва се !
2.
67589
01.03.2024 10:25:39
1
58
Прост да, но хитър. В една нормална цивилизована държава, която не се управлява от бивши милиционери, тоя най- много да се беше издигнал до таксиджия.
1.
Дуньо простия от Банкя
01.03.2024 10:05:17
2
74
Мафиота заради което България се превърна в нарицателно за корупция и бедност!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори