×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правителствен доклад набеляза Странджа за складиране на ядрени отпадъци от АЕЦ „Козлодуй”


Правителствен доклад набеляза Странджа за складиране на ядрени отпадъци от АЕЦ „Козлодуй”
Доскоро руското гориво се извозваше обратно до Русия, с американското и френското, което сега внасяме, е нужно България да си намери място, където то да отлежава. Точно Станджа ли обаче?
29 Февруари 2024, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

В текста е описано още как населението да се „обработи” правилно, за да не се противи на идеята

Ядрени отпадъци да се съхраняват в Странджа. Това е идея, която не на шега се обсъжда в момента сред родните политици, а причината - било обезлюдено и подходящо място за тази цел. За странната приумица съобщиха от Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм, откъдето обясниха още, че има изготвен доклад, който носи названието „Радиоактивните отпадъци и приемането им от обществото”.

С него явно се „опипва почвата” как малкото останали хора в Странджа биха реагирали, ако кабинетът утре отреди точно тази територия за целите на съхранение на отпадъците.

Причината изобщо да се говори по темата сега не е случайна. Доскоро АЕЦ „Козлодуй” работеше с горива от Русия, което към момента, по обясними евроатлантически причини, не е възможно.

Наместо тях сега се използват американското „Уестингхаус” и френското на „Фраматом”. И докато руската страна си приемаше за дългосрочно съхранение въпросното гориво след използването му от нас - логично, тъй като страната има огромни територии, които не се използват, то западните „партньори” не желаят да си го прибират обратно. И възниква проблемът с неговото съхранение.

Въпросният доклад може да бъде открит на официалната страница на Центъра за икономически анализи. В него ясно е написано, че има основен проблем и той се крие в това, че хората не са съгласни горивото да се съхранява край тях. Доста логично, като цяло.

Докладът описва три начина, по които да бъдат постигнати крайните цели, както и дава предложения къде точно да се съхраняват отпадъците - някъде по поречието на Дунав или в Югоизточна България.

От Българската асоциация за климатолечение и здравен туризъм, чийто председател на Управителния съвет е бургазлията Валентин Атанасов, написаха по повода следното:

Най-големият зелен, здравно-рекреативен район, с няколко климатични курорти в себе си, най-уникалният по свойства на въздух - климатолечебен район и най-големия по територия Природен парк „Странджа“, с включен един  от най-старите и уникални  резервати, е застрашен от пълно унищожаване и обезлюдяване, ако бъде избран за изграждане на площадки за съхраняване на отработено ядрено гориво!

Същата угроза пряко касае и планината Сакар, като косвено ще бъдат нанесени огромни щети и върху цялото Южно Черноморие!

Депонирането на радиоактивни отпадъци, на което и да е място в България е необратим процес! Депонирането на такъв тип отпадъци в Странджа планина, която достига и до морския бряг е престъпление!

Важно е да се запознаете с направеното и предприетите стъпки на правителството, което е поръчало изготвянето на анализ. Докладът носи названието „Радиоактивните отпадъци и приемането им от обществото“. В него са представени два възможни варианта за складиране на опасният отпадък. Единият е югоизточна България, и забележете - дават и варианти как да се реализира процеса, какви стъпки да се следват, как да се избегнат протестите на обществеността и дори се скрие от нея факта, което е потресаващо и античовешко!

Ясно е, че в най-обезлюдения район в Европа, а именно Странджа, съпротивата на местното население ще е най-слаба!

Ние, от Българска асоциация за климатолечение и здравен туризъм (БАКЗТ) от  години полагаме усилия за рестарт на Климатолечението и развитието на региона като първия Зелен и Здравно-Рекреативен Национален Курорт, който да е новото наше зелено лице в политиките на ЕС, в нашата икономика и туризъм, който да носи добавена стойност и върне хората в икономиката и туризма на региона и НЯМА да допуснем подобно загробване на такава голяма зелена и природна зона, която да бъде унищожена по такъв невъзвратим начин!

Дори само факта, че би имало в района на югоизточна България подобно депо за ядрени отпадъци ще е косвена щета,  която ще повлияе върху имиджа, интереса и развитието на българския туризъм в цялото Южно Черноморие!

Това не бива да се допуска, дори и само като намерение, за което очакваме подкрепа и обединяване на Черноморските  общини, Областна управа,  обществени организации за включване към нашата реакция и инициатива за  отпор срещу това безумие!

Председателят на Управителния съвет на БАКЗТ Валентин Атанасов вече е запознал областния управител Пламен Янев с проблема, а той от своя страна се е ангажирал да свика всички бургаски депутати в кратък срок, за да обсъди с тях казуса и да разбере до каква степен са реалистични намеренията на правителството за бъдещето на Странджа. 

Флагман се свърза с кмета на община Малко Търново Илиян Янчев, за да разбере дали той е разбрал за правителствения доклад и свързал ли се е някой с него. „Никой не е идвал нито да обследва терени, нито да оглежда. Нямаме отправено към нас запитване. Според мен е невъзможно тук да се депонират такива отпадъци. Но искам да подчертая, че на нашия регион му остана само чистия въздух. Ако и това ни отнемат, ние сме приключили”, каза Янчев.

На 8 февруари народният представител от ДПС и настоящ съпредседател на партията д-р Джевдет Чакъров, е отправил запитване до министъра на енергетиката Румен Радев.

В него той акцентира върху някои от по-потресаващите заключения в доклада, които в общи линии обясняват как правителството да подходи по такъв начин, че да не срещне сериозна съпротива от хората и инициативата да се реализира.

Той пита: „В националната енергийна стратегия ще залегне ли изграждане в България на хранилище за дългосрочно съхраняване на отработено ядрено гориво. Ако да - правени ли са проучвания дали има подходящи за това места в страната и къде са те, както и има ли анализи дали дългосрочното съхранение на отработеното гориво ще е икономически по-изгодно от предсотавянето му на страни с опит в утилизацията и съхранението му?"

И получава пространен писмен отговор, който реално нищо не казва, седмица по-късно. Там, любопитно, нито един път не се споменава думата „Странджа”, но пък в обем от 4 страници се описват плюсовете и минусите на съхранението на отработеното ядрено гориво, както и се очертава идеята, че страната ни, едва ли не, е изправена пред стена и няма как да действа по алтернативни методи. Затова трябвало да се търси място у нас.

Въпрос на време е всъщност дали правителството, в настоящия му състав, ще реши да предприеме допълнителни стъпки към унищожаването на поминъка в Странджа. Засега остава само идеята и докладът. Но това трябва да е напълно достатъчно в обществото да започне сериозна дискусия по темата. Предстои да разберем.

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 3
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
79
Коментара по темата
79.
Турски АЕЦ
02.03.2024 23:52:47
0
2
Турция обяви още 2015-та че ще строи АЕЦ в Инеада, съвсем до границата с България. Засега май зациклиха, но не са се отказали.
78.
ХХ
02.03.2024 10:05:39
2
4
На 2 Април 85% от матряла гласува в Странджа планина да се хвърлят западни ядрени отпадъци.
Факт.
ПП. Сега, че сте неграмотни да осъзнаете този факт е друг въпрос.
77.
Фекрет Стораро
01.03.2024 22:19:02
2
7
една хубава планина с такава история и те ядрени отпадъци щели да хвърлят :D
76.
Депутат-пендел
01.03.2024 20:12:04
1
16
Алоооо,правителствотооооо,да Ви еб@ майката на всички....Що не си заравяте ядрените л@йна някъде на Витоша бе пед@ли....
75.
XX
01.03.2024 19:40:45
0
10
До 70

"Ко ревете? Знайти какви гъби ще има тогава с Странджа, метър и петдесет високи. Глигани кат телета, ..." - а вълците след 15 поколения вече не ги лови рак.
74.
ХХ
01.03.2024 19:39:08
1
8
До 67

"Опцията с връщането със сигурност я има, но цената сигурно не ни е по джоба." - про'с'так неграмотен, ВИНАГИ сме връщали горивото и електроенергията е била евтина, след като сме я изнасяли.
Аман от неграмотни новоизлюпени про'с'таци!
73.
Цент
01.03.2024 16:09:49
0
10
Ядрените отпадъци,заедно с всички
отпадъци/управници/след 10.11.89
които разграбват и сриват прекрасната
ни Родина да качим на един по-голям
кораб/та да се съберат - много са/,после
през океана като чудесен дар на краварите.
Нека да вземат и това,а не да грабят само
това,което им харесва!?
72.
Българиндо67
01.03.2024 15:31:14
2
17
Палячо,в НРБ има АЕЦ още откогато ти не си бил дори в на татко си т.а.ша.ци.т.е и.имаше кой с договор да пребира ядреният отпадът.Сега уб.ий.ци.те на тоз народ решават невинните да страдат ,а те да се гушат.И ти ги подкрепяш.,,Кажи ми кои са ти приятелите за да ти кажа що за стока си ти"( из.мет в човешки образ).
71.
Българин
01.03.2024 15:20:04
2
16
Единствено и само в народното събрание,там му е местото,там иникаде другаде,боклук до боклука мила моя майнольо.Нека никаде другаде да не се разреши от Българският народ.
.
70.
Оха
01.03.2024 08:33:39
4
21
Ко ревете? Знайти какви гъби ще има тогава с Странджа, метър и петдесет високи. Глигани кат телета, катерички кат лисици, а кат напълните бутилка вода от некое ручейче, ще свети в къщи кат ден!
69.
Мариана Базакова
01.03.2024 08:20:37
3
37
Що за управляващи са нашите политици? Превръщат по искане на ЕС България в сметището на Европа, сега и да загроби ядреното отработено гориво. Никакъв истински контрол на вносните храни и зеленчуци, които са вредни за здравето ни. Всичко за унищожението на нацията!! Заводът забоклук в с Върбовка до гр
Павликени е върху плодородни земи, в сърцето на Дунавската равнина. Геноцид за народа!!
68.
Янчев Глигана
01.03.2024 08:07:48
6
7
Да не се прави на ощипана булка, ще грухне едни пари под масата той има опит, местните зурли имат имунитет срещу радиацията, от мината всичко там е облъчено.
67.
Хаххаха
01.03.2024 07:54:36
58
10
Пореден опит за манипулация на хората. Използваме ли гориво? използваме! Някой длъжен ли ни е да ни го взема обратно и да се чуди къде да го складира? Не! Сами трябва да си измислим решение. Точка! Дали ще е Странджа, Рила или Пирин няма значение. Решение трябва да се намери. Опцията с връщането със сигурност я има, но цената сигурно не ни е по джоба. Щот иначе ще ревете, че цените са ви високи. Не може и вълка сит, и агнето цяло.
Флегмани, спрете да играете по нервите на първосигналните!
66.
Сашо
01.03.2024 07:37:37
4
47
Аз предлагам хранилището да се направи под народното събрание-нали те взимат решението да се караме с Русия.
65.
Как'Сийка
01.03.2024 02:42:59
3
19
Оказа се, че сме имали хранилище за ядрени отпадъци и то доста голямо, каза енергийния експерт Явор Куюмджиев. Чудя се защо политиците не знаят, явно защото не са експерти.
А за 7 и 8 блок ще ни трябват час след 40 години.
64.
Николай
01.03.2024 01:48:46
0
39
Едно е да искаш,друго е да можеш и друго е да го построиш.Мислите дали Турция и Гърция ще разрешат до техните граници да има ядрено сметище.Под 300 километра не може да се строи нищо което да застрашава здравето на хората от съседни страни.Сметището ще е между Стара Планина и Средна Гора.Така е когато се оставяте в ръцете на платените избиратели и малцинствата да решават съдбата на страната.Воновните сте си самите Вие а не някой друг.
63.
ТБС
01.03.2024 01:24:11
0
22
То може и тези от правителството платили и онези писали доклада да ги съхраним с горивата от Козлодуй, даже може и без горивото. Шибаняци просеки си насилствената смърт.e064
62.
its
01.03.2024 00:22:30
2
37
Евроидиотите са силно ограничено племе. Дайте им само смартфони, интернет и да гледат снимки и клипове, вълнува ги и това да имат пари за да си пълнят стомасите с боклуци и да дремят по моловете и улиците. Нали ги гледате още не са навършили пълнолетие и са с развалено зрение, болки в кръста, в коленете, имат киселини и гастрит, развалени зъби, изпадат в нервни кризи, депресии. Даже и хапчета взимат за да правят секс, защото не могат. За нищо не стават. Едно дърво не може да засади евроидиота, иначе е компетентен за околната среда и замърсяването.
61.
Гост
29.02.2024 23:32:50
1
40
Наясно ли сте , че вече дойде време да се въ оражаваме и да браним страната си и бъдещето на децата си, обаче не да мислите аз съм на другия край мен не ми пука да се оправят , защото точно заради това мислене сме в това положение!
60.
Те
29.02.2024 23:01:05
2
32
Те опустошиха и обезлюдиха България! За тях сме територия оти не вземем спите и...
59.
Герчо
29.02.2024 22:37:25
12
52
Русофобията и краваропоклонничеството на самоизбралите се сглобкаджии вече дава резултат! От Русия купувахме ядрено гориво и й връщахме отработеното. В Русия имат технология за преработка на ядрения отпадък и част от него се използва отново. Сега какво? Ще превърнем Странджа в бунище ли? Рано или късно ще осъзнаем, какво изгубихме с враждебното си отношение към Русия!
58.
1
29.02.2024 22:25:48
5
65
Значи лошата Русия си прибираше отпадъка, а прекрасните САЩ и Франция ни казват оправяйте се. Или казано пи нашенски: ебете се в гъза.
57.
Няма да стане
29.02.2024 22:12:32
2
62
Странджа е мистично място с невероятна биоенергия и който се опита да направи това ще го за стигне зла прокоба-бъдете уверени!
56.
Аmerican way
29.02.2024 22:11:32
9
21
Ето КОЙ е собственик ва "америкнската" в кавички компания която ЩЕ доставя гариво за АЕЦ Козлодуй това е WESTINGHOUSE(до 2017 е била USAсобственост ФАЛИРА защото НЕ може дя намери балъци и падкупне чужди политици на които да ПРОДАВА СКЪПО ядрено гориво )
Тогава ИДВА ОАЕ шейх Tahnoon" First Abu Dabi Bank" сойто в комбина с проРуския бизнесмен ДЖЕРАД КУЩНЕР ЗЕТ на USAпрезидент Доналд ТРЪМП основават офшорка
"Brookfield Partners" и купуват WESTINGHOUSE
Зад шейх Тахнун стоят петро капитали от ОАЕ а зад ЗЕТя на Тръмп-Кушнер РУСКИ пари и олигарси на Путин (Миша Фрийдман и Виктор Векселберг)

И кво излезе сега че НЕ САЩ (USA) ЩЕ ви ТРОВИ а шейх банкер милиардер от ОАЕ и Руски крадливи олигарси(юдохазари-руски евреи)
55.
гост
29.02.2024 21:52:38
2
42
Продажниците ще закопават ядрени отпадъци който връщахме на доставчика. С тази ли мярка ще ни излезе по евтино и защо Странджа защото е по слабо заселена от Добруджа другата зона. Всяка една зона от България ще е защитена независимо от населението и
Много нагли сте политиците след като сте поели ангажимент да използвате западно гориво намерете си къде да пласирате отпадъците или ги закопайте в задния си двор. България е малка от такива политици и няма нужда да се отказва от територия заразена с ядрени отпадъци. А дали и след това няма да приемем и европейската солидарност като гето за ядрени отпадъци.
54.
*********
29.02.2024 21:37:47
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
53.
Румен
29.02.2024 21:37:10
0
39
Който ще доставя ядрено гориво щеси прибира отработеното,или няма работа в България.
52.
гост
29.02.2024 21:11:53
1
37
Еничарите в действие продали се. Ще загробват ядрени отпадъци който връщахме на доставчика. Само да се докажем че сме европейци ще се лишим от природа и територия за ядрените отпадъци от западни доставчици. Кое гориво е по евтино явно няма значение от политическа гледна точка. Но за народа има няма да ви позволим да унищожите и квадрат от територията останала след предшествениците ви загубили територии и присъединили държавата от губещата страна. Примери много първа втора световни войни.А сега може би и трета пак.
51.
Динко
29.02.2024 21:05:47
8
62
Ами има много просто решение! Спирате да лижете американските задни бузи и смирено молите Путин за прошка!
50.
Реалист
29.02.2024 20:47:19
9
23
Това,че сегашните обстоятелства пречат да се използва руско гориво е демагогия за глупаци за каквито ни имат политиците,4 и 5 блок ,ще работят паралелно с руско и другия с демократично гориво,което най-вероятно,ще идва пак от Русия,и други централи в Европа ползват руско гориво,а ние ще харижем следващите два реактора купени от народа на знаете кого първите,които бяха купени от десет години правят ток в Русия
49.
1903
29.02.2024 20:31:42
23
56
В Странджанската република няма да се допуснат радиоактивни отпадъци, гейовете от промяната трябва да знаят това. Има достатъчно водачи като Михаил Герджиков които ще вдигнем протести срещу американската смрад.
48.
Ами то ако е така
29.02.2024 20:31:14
8
51
То май по-добре да идват пак руснаците да ни спасяват, че тези ще ни затрият, не ни броят за хора тия гадове, ще го яде някой дебелия, ама да видим кой ще е накрая
47.
Ургари
29.02.2024 20:30:30
0
59
Тука вече ще се гърмим,евах ви мамата и политици,само да е истина това.
46.
яа
29.02.2024 20:29:53
3
29
Докато на власт са БМБ и ПП и ДБ и кво ли не още американо-подобно образувание, САЩ само това чакат и ще ни натикват все по-надолу. Само Русия владее ядрените технологии.
45.
a kat
29.02.2024 20:28:35
32
12
А КАТ ВА ТРОВИ КРОШПАН-НЕ РИУАХТИ, 50 ГОДИНИ ВА ТРОВИ НЕФТОХИМА ТОЖЕ.
44.
Хахахах
29.02.2024 20:28:25
4
16
Евроатлантическа уродлива изме в множествени анални спазми ХАХАХХАХАХА
ИЗРОДИ МАЛОУМНИ, калта, тинята, най-гнусната утайка на българското общество- духайте бе и смучете, гълтайте, както го правите на гейпарадите, изроди потомствени! Бухахаххахахах ХАХАХАХАХАХХА
43.
Тома
29.02.2024 20:18:11
14
12
Значи онази преведе ли рублите и започват статии слабоумни опорки със 80% коментари от автора на статията.
42.
Тома
29.02.2024 20:13:52
11
27
Значи руснаците могат да го приема ЯГ а хубавите западняци не Е кое е по добре за нас това е Евроатлантизма набиват ти го 2 ката Трябва пак да ги изберем Б Б и А Д
41.
Пфффф
29.02.2024 20:08:42
6
24
Ей малоумни американофилски наркомански джендъри, дебили ! Всяко една АЕЦ изхвърля радиоактивни отпадъци. Та къде мислите отиват те бе амеби неземни педалски ? Не вярвали били педерунгелчетата, в какво вярвате бе наркомани, в шибаните си пъпчиви сифилистични задници ли ? Да е.. маам ви неземно проста ..
40.
Не вярвам, кьорфишек
29.02.2024 20:00:00
8
33
, за да не станат новите мощности в Козлодуй. Ядрени отпадъци в Природен парк!!! Това сама Киро -кухата капацуна може да измисли.
39.
XX
29.02.2024 19:41:11
18
31
ВСЕКИ гласувал за ЕС на 2 Април да си вземе парче уран за вкъщи! В милиона про'с'таци бяхте, 2 милиона кила!
38.
ХХ
29.02.2024 19:37:30
7
47
А защо не в Канада или поне в София?
37.
До Чикаго и отзад
29.02.2024 19:33:02
6
59
Западната мечта на Ганьо селяндурина е да живее като в Америка и да се прегръща братски с американците и англичаните. Ех клети Ганьо, ти за американците и англичаните си нищо повече от най-обикновена отрепка и четвърта ръка човек.
Ганьо е готов да яде уран, плутоний и фекалии само и само американеца да го потупа по рамото.
36.
Tiriol
29.02.2024 19:32:17
3
61
Това няма да стане. Аз ще вдигна поне 150 човека и Вие тук където пишете по 10 да вдигнете ,пак е на добре. Ние не трябва да допуснем ,даже в мислите си,че някой ще отрови Странджа
35.
От
29.02.2024 19:28:10
4
28
престъпното окупационно "правителство" на територията всичко може да се очаква, но поне на този етап не виждам да се споменава Странджа, нито пък спряганата от друго медии Добруджа (житницата на България!) като алтернатива. По принцип, подобно начинание ще е меко казано неприятно на което и да е население, в която и да е държава, но все пак в други държави поне има компетентни специалисти, които биха поне намалили негативните последици. Като се има предвид че тук абсолютно нищо не се прави както трябва, поверяването на такава дейност в български ръце е просто убийство, не само за нас, а сигурно и за Балканите, ако не и за цяла Европа. Действително се споменава евентуалната нужда от съгласуване със съседни държави. Това ще е единствената ни надежда... От тукашните еничари милост не може да се очаква.

https://tourism-channel-bg.com/bg/novini/balgarska-asociaciya-za-klimatolechenie-i-zdraven-turizam-strandzha-pod-ugroza-da-se-prevarne-v-bunishte-za-yadreni-otpadaci

https://parliament.bg/bg/topical_nature/ID/60539
34.
Руслямски говна
29.02.2024 19:14:04
28
16
1. Ще воюваме с Русия
2 ще пращаме войници в украйна.
3 турция ще напада българия.
4ядрвни отпадъци в странджа
5 очаквайте продължвние
33.
Мишо
29.02.2024 19:13:50
25
5
Мишо русчо кадиров :
Не вярвайте на тази краварска пропаганда.
Само Русия може да строи АЕЦ,краварите и франсета са в средновековието.
Автора работи за американското посолство. Преди 20 дена аписа за гражданската война в САЩ и разпада на
щатите и вече нищо не казва,защото му забраниха. Даже Такър Макър Карлсон е оскърбил нашия император ВВП и новината е навсякъде,но автора знае че той е единствения източник и крие. Такъв Макър Карлсон заяви че по-голямо глупост от тази за нацистки режим в Киев,не е чувал. Но автора крие и не иска да покаже че Такъв Макър е фашист.
Вечно ваш Мишо русчо Кадиров!
32.
@20
29.02.2024 19:03:09
3
10
Ти като птидеш на басейн не излизаш до тоалетната пикаеш вътре защото нилой няма да разбере . Европеец си сано на хартия селяндурино .
31.
nema
29.02.2024 19:00:29
10
17
Нема да са притисяаати вия имате тренинг от обгазяването на нефтохима и облъчването с радиация е даже е здравословно за бургаслии. ше пистите и от улично оветление 'щото ша светите в тъмното.
30.
Айдеееее
29.02.2024 18:59:17
27
7
Пак опорки от мацква и тия от дънди прешъс как ше копат златото според тях ходим върху злато до оня двн биха сонди за злтна руда
29.
Ааааааа
29.02.2024 18:54:19
6
44
САЩ дори техните си ядрени боклуци няма къде да изхвърлят ! Руснаците срещу заплащане изхвърляха на цял свят радиацията в космоса, а сега си ги тъпчете в задниците педалски американофилски маам ви джендърска. Мъск защо не ви изхвърли боклуците бе дебили ?! Ракетите му извън орбита не могат да стигнат
28.
!!!!!!!!!!!!
29.02.2024 18:49:45
7
53
" Лошите " руснаци ни прибираха радиоактивните боклуци и ги изстрелваха в космоса, добрите американци ще ни превърнат в радиоактивно, ядрено гето. Ще унищожат природата ни, земята ни, цяла България барабар с нас
27.
Мишо
29.02.2024 18:47:43
0
53
Не знам!!!! Не мога да повярвам, че чета подобно безумие! Това е без коментар! Жал ми е за умираща България........
26.
amчи
29.02.2024 18:47:18
18
12
турция строи АЕЦ ,на границата ни и то с руски реактори- ний що да не си фъргаме обработения уран там и да га тровим
25.
какъв хубав филм
29.02.2024 18:46:06
2
49
беше направил Джон Лоутън за Странджа!Всички кадри и текстът бяха изпълнени с възхищение,обич и уважение към природата и хората на Странджа.Един чужденец оценява повече нашите природни богатства в сравнение на тези некомпетентни и безчовечни управляващи.Много се надявам да има сериозни възражения от турска и гръцка страна.На нашите политици-убийци не се надявам.Представете си само-перки в морето на север в и радиоактивно бунище на юг...нима ще се съгласим с това?
24.
Хахахах
29.02.2024 18:44:16
3
11
Потомственото педи @21 пак показа разпраната си евроджендърска халка! Изроде гейпарадски, 'що не се навреш в отвора на родителя си едно бе, спермоядска малоумна тиньо!
23.
Мишо
29.02.2024 18:44:08
4
40
Кои са тези безумци, които пишат, че Русия е виновна за това, което се случва. Ми да вземат да се изходят там където живеят, поримерно на масата за ядене и да обвинят в същия дух руснаците. Или вие безумци и без това сте свикнали с лайната, с които се храните, че гадната миризма не ви прави впечатление.
Не разбирам само, защо се опитвате да приобщите нормалните хора към вашето дрогирано безумие?!???
22.
До "хитрия"
29.02.2024 18:43:57
4
13
Ай сега стана ли ви ясно защо България никога няма да се оправи .
Този е оригинален простак .
21.
Fb
29.02.2024 18:43:21
1
23
Джендърската измет от промяната може да замине за топлите страни с откраднатото, където си съхраняват в офшорни зони кинтите. Но имаше един коментар Поли Пантев и там го намериха.
20.
555
29.02.2024 18:37:38
25
5
Когато ви пиша статия и коментари под нея, искам да ми вярвате.
Горивото ще се складира в кафевите точки на русофилистийците и всичко това е организирано от евроджендърсите. Затова братя русофилистийци, най-накрая трябва да заминем за расия и да се спасим.
19.
Хитрия
29.02.2024 18:37:17
7
25
По 10 МИЛИОНА лева държавна пара се харчат всяка годиня за НЕнужни и БЕЗполезни експедиции в АНТАРКТИДА(ефект zero 000)

НИКОЙ НЯМА да разбере ако бг научен кораб"Св.Кирил и Методий" взема по 10 ВАРЕЛА(оловни) и ги заровят в ледената пустош на Антарктида или ги пуснат по тъмно през борда директно над -вай-дълбоката част примерно на Мраморно море или Атлангика
Всяка година пъ 10 варела НИКОЙ няма да усети
Защо трябва БУРГАС за ставя ЯДРЕНОта кошче на България,малко ли ни беше Лукойл,Кроншпан ,НОВИТЕ отпадни батерии дето ЩЕ преработват във Бургас а сегя и УРАНови боклуци

NATOкораби базирани в Гаета Италия редовно си ХВЪРЛЯТ опасните отпадъци на дъното на Средезумно и Черно море когато излязат на бойни мисии извън Италия ний да не сме по ПРОСТИ и балъми ат САЩ и НАТО(най-големите тъпани в САЩ стават морски пехотинци)
18.
wallis
29.02.2024 18:37:06
1
41
Няма такива без*родници и без*божници като настоящите из*роди, неслучайно децата им са в чужбина. Да отидат сутрин пред Комплексния онкологичен център , да видят колко болни има и без радиоактивни отпадъци
17.
555
29.02.2024 18:30:43
2
52
Някой коментиращи изобщо прочели ли ли са статията и информация от други източници?
Никаква руска пропаганда не е, досега в АЕЦ Козлодуй се използваше руско ядрено гориво, и руснаците отработено го вземаха в Русия. Сега след подмяната с друго не руско , отработено трябва да се изхвърли някъде, обсъждат прости идиотите да се съхраняват в югоизточна България.
16.
Ако източника
29.02.2024 18:30:19
22
8
Е онзи дето ни информираше за замръзналата Европа и умиращите от глад англичани топлещи се с пейките от парковете и ядящи катериците от парковете или натовските генерали лелки готвачки и натовски флот в море под украинска пицария, та ако е този същия......
Жаждата и сърбежа за кадиркозоеб или надрусан вагнер пандизчия, ражда безумия. Любовта е сляпа, даже когато е между мъже.
15.
.
29.02.2024 18:30:07
4
41
До София да си ги складирват до събранието!
14.
Българин
29.02.2024 18:29:18
10
50
Тея управляващи тъпанари,трябва да бъдат живи набучени на кол....
13.
Престъпници!
29.02.2024 18:28:01
23
30
Цинични престъпници! Линкът към доклада не се отваря, но не се съмнявам, че съдържа ценни "съвети" относно прикриването на тази зловеща дейност, както и маменето на местното население и подкуп... пардон, компенсирането на корумпираните местни феодали и евентуалното подхвърляне на някакви трохи на хората в замяна на убийството им. Вероятно неслучайно в Бургас се строят постоянно проактивно смъртници!

Те вече имат опит в това отношение. Преди известно време бях чела за някакво много уредено, красиво и "европейско" село - Чавдар. Дори ми се зараждаше идеята да го посетя и гледах видео. От коментарите разбрах на какво се дължи "чудесното" му "развитие". Не си спомням какво точно беше, но ставаше дума пак за някакви заровени вредни вещества в околностите му.
12.
Чеченеца
29.02.2024 18:26:36
40
43
За съжаление всичко това е истина и до 2 години Странджа ще стане депо за отпадъци. Там има села с население от 7 до 18-20 човека, които ще бъдат убедени с едно фалшиво обществено обсъждане и по 50 лв. в джоба. Всички останали е разберете за депото години след като е направено и е пълно с боклуци. Скоро изведнъж в Бургас ще се появи от чужбина и инвеститор за обработка на специфични отпадъци, а може и в Средец да се поразходи. Всички ще го посрещнат с хляб и сол, и после ще кажат ама ние такова за зелената енергия, за евроатлантизма за други тъпотии.
11.
Хахаха
29.02.2024 18:26:10
20
10
Скоро ще решат и да ви поеб@ват и пак ще пищите по интернета .
И до сега има ядрено хранилище в странджа някъде около М.Т.
10.
....
29.02.2024 18:22:37
44
52
Има такъв доклад и се обсъжда в югоизточна България да бъде изградено хранилище за съхранение на отработено ядрено гориво.
Ако народните представители от Бургаския регион от всички партии не вземат отношение, ще бъде много жалко.
9.
Боби
29.02.2024 18:21:08
41
49
Оставка вече не е приемлива, само примка около вратовете на Борисов, Пеевски, Доган, Кирил, Асен, Тагарев, Христо и Денков! Нищо по-малко от ликвидацията на тези национални предатели не е приемливо!
Според мен времето за това наближава. В рамката на тази година ще е.
8.
Ааааа
29.02.2024 18:19:48
3
60
В София е идеално.под народното събрание
7.
Пълни глупости
29.02.2024 18:18:36
45
53
руското гориво не се извозва от много години! Стои на площадката на АЕЦ в немски контейнери!
Няма такъв доклад и не може да има!
Стига с рашистка пропаганда!
Аман от балъци в България!
Май ще я прекръстим на Балъкгария!
6.
7887
29.02.2024 18:17:20
2
50
Що направо не наредят касетите по границата? Така мигрантите ще светят нощем и ще ги ловим като светулки! хаха
5.
.
29.02.2024 18:15:47
33
59
Да си го складират на Витоша тия мърши .
4.
Разбирач
29.02.2024 18:15:10
37
63
Флагман откровено се превърна жълто- кафява "медия"
Само лъжливи статии и статии с пропагандна цел .
Нищо смислено в последно време
Уж журналисти , а копипействат жълти статии за трупане на коментари
3.
Да бъде !
29.02.2024 18:11:10
11
42
В името на Победилата Демокрация, ДА БЪДЕ !
Няма да тричаме кучетата но ще имаме радиация.
2.
Точно
29.02.2024 18:05:57
1
23
Станджа ли?
1.
*********
29.02.2024 18:03:36
14
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори