×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арестуват „Червеният пират“ до няколко дни? Вътрешният министър също е заплашван от скитника


Арестуват „Червеният пират“ до няколко дни? Вътрешният министър също е заплашван от скитника
ГДБОП под мое ръководство успея да събере достатъчно данни за образуване на досъдебно производство срещу Мартин Нотариуса, каза министър Калин Стоянов
29 Февруари 2024, Четвъртък, 09:14 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Калин Стоянов сподели, че не обърнал никакво внимание на предупрежденията от човек, който продължава да тормози магистрати и шефове на институции

Имаме насока за човека, който заплашва магистрати и твърди, че има поставени бомби в различни институции. Надявам се до няколко дни да го задържим. Това каза в интервю за бТВ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

На въпроса дали и той е бил заплашван той отговори, че не е обърнал внимание на предупрежденията на „Червеният пират“. „Аз лично не съм се интересувал дали съм получавал такава заплаха. Дори да е имало нещо подобно, ми е казано от хората, които работят по този случай, че това е пак от този човек, който пуска многократно сигнали към всички“, заяви министърът. 

След като журналистката Владислава Тричкова изтъкна, че още през миналата седмица шефът на СДВР й е казал, че Петьо Петров – Еврото е жив и е в съседна държава, Стоянов заяви, че не може да каже къде е. „Това, което знам със сигурност, е, че е обявен за държавно издирване“, добави той.

След като Тричкова припомни, че през миналата седмица директорът на СДВР намекна, че вече има следа и най-вероятно заподозрян за убийството на  Мартин Божанов-Нотариуса, Калин Стоянов каза, че Любомир Николов не е човек който казва нещо случайно. „Щом го е заявил, има нещо предвид. Основните въпроси следва да са към разследващия екип“, посъветва я той.

Министърът изтъкна, че в СДВР има 28 сигнала, свързани с Мартин Божанов. От тях 22 са против него, а останалите са жалби, които Нотариусът е подавал. „По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите. Тези, които са срещу него - разбрахме - са от съседи и са за имотните измами“, уточни той.

„От ГДБОП не е изтичала информация към Нотариуса. Това е единствената структура, която под мое ръководство успея да събере достатъчно данни, които послужат за образуване на досъдебно производство срещу Мартин Нотариуса. Ако Бойко Рашков е провеждал срещи с някого, получавал е информация, или е имал данни за теч, би следвало да сезира Дирекция „Вътрешна сигурност“, която е пряко подчинена на вътрешния министър“, обясни Стоянов. 

„Проверките, които направихме след твърдението, че SS club е пазен от полицията, по безспорен начин показват, че автомобилите, които са били в близост до заведението и са засичани многократно там, не са на МВР“, добавя той.

Министърът разкри, че има спад с около 70% на броя на опитите за нелегално преминаване на българската граница.

„Спад има също при шофьорите, хванати да карат колите си пияни или дрогирани. Има отнети с решение на съда 314 автомобила, откакто е приета тази мярка. Отчитаме и ръст с 50% на глобите, които налагаме. Предвиждаме от следващата седмица служителите на жандармерията също да имат възможност да връчват наказателни постановления и глоби по фишове на пътя“, заяви Стоянов. 

Несъбирането на глобите засилва чувството за безнаказаност, добави той.

„Успяхме бързо да закупим две автоматизирани системи за токсико-химичен анализ за наличие на наркотици в кръвта. До момента бяха два апаратите. Единият е в Института по криминалистика, а другият – във ВМА. До края на април ще разполагаме с още четири такива. Работим активно и по изграждането на четири лаборатории в страната – в Пловдив, Варна, Бургас и Плевен, които ще засилят процеса на бързото изготвяне на експертизи предимно за наличие на на дрога в кръвта“, съобщи министърът. 

Той сподели, че е готов да остане в министерството и след ротацията, за да довърши с екипа си това, което са започнали, а оценката дали се е справил със задачите спомена, че не би следвало да я дава сам на себе си. „Ние сме открили проблемите, сложили сме ги на масата и предстои тяхното решаване“, добави той.

На въпроса на коя партия е министър той отговори, че е на българските граждани. „Не съм политическо назначение, нямам такива пристрастия. Предложено ми е и съм назначен на поста в качеството на експерт“, подчерта Стоянов. 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
5
Коментара по темата
5.
Арнауткьой
29.02.2024 11:01:31
1
4
€врото се криел в ИСТАНБУЛ Турция(една страна много близка до чекмеджетата на ГЕРБ/ДПС)
Спокойно Пеевски ако ИСКА на той НЕ иска могат да помолят учтиво Турската прокуратура и €врото ще стане Пепи Куруша(куруш-дребни пари турски стотинки)
4.
katina
29.02.2024 09:47:43
0
3
Адвокатът на "Нотариуса" Велимир Атанасов: Сарафов имаше силна връзка с Еврото, който снимаше секс сцени с магистрати, за да ги изнудва
Адвокатът на "Нотариуса" Велимир Атанасов: Сарафов имаше силна връзка с Еврото, който снимаше секс сцени с магистрати, за да ги изнудва
Автор: bird.bg 28 Фев 2024 4859 17
Автор: Bird.bg

Преди две седмици публикувахме протоколите от разпитите на тайния свидетел по делото срещу Еврото. Оказа се, че той вече не е таен свидетел. Става дума за адв. Велимир Атанасов, приближен на Нотариуса. Прочетете неговото изложение:

Свидетел с тайна самоличност под номер 24-2:

Познавам Петьо Велков Петров, от няколко години, като по интензивни контакти с него съм имал през последните години. Същото се отнася и за бившата му съпруга Любена Павлова. Запознат съм с начина на действие на Петров в съдебната система. Знам, че съшият е изградил множество връзки с магистрати-прокурори, следователи и съдии, голяма част от които се дължат на зависимост на съответния магистрат от Петров, която се използва за решаване на дела по начин по който той иска. Зависимостта е няколко вида и обикновено е документирана от Петров, чрез звуко и видео записи. В единия случай става въпрос за запис на разговори и срещи по повод решаване на дела, по незаконен начин, в друг случай въз основа на заснемане на неприлични сцени със съответната жертва. За да направи последните. Петров осигурява подходящо място вика човека и най често под влияние на алкохол, а понякога и на наркотици, заставя съответния човек, да участва, било в интимни актове, било в други унизителни за него сцени. Не рядко в сцените и интимните актове участва и бившата му съпруга Любена Павлова, която е била заставяна против волята си и с помощта на наркотични вещества за това. Части от тези записи, са разпространени в интернет пространството, като явно преди това са манипулирани или подбрани, че да се разпознава само Любена Павлова. Същото Петров прави, като отмъщение към нея, затова, че е застанала срещу него.

Има и случаи при които Петров благодарение на „репутацията" си, се опитва да изнудва магистрати макар, че няма записи за тях. Такъв е случая със съдия от СГС, Петя Крънчева, при който Петров иска да се реши дело по негово желание, като трябваше да й се предаде, че ако не го направи, „Ще пуска снимките", Знам, че това е стигнало до Крънчева, като не ми е известно какво е станало след това, имам предвид изхода на делото. Не съм наясно, но предполагам, че мотива му за това е чисто финансов. Като зависими от Петров, мога да посоча конкретни лица, основно магистрати, например Емилия Русинова, Божидара Ганева, Илиана Кирилова, за последната той се е хвалил, че лично я направил градски прокурор. Какво значи "зависими" съм пояснил в началото на разпита. Има и други, за които не съм съвсем сигурен, но за тях трите съм сигурен.


Това което конкретно знам за отношенията на Петров и Ганева е, че Петров е получил огромна /чувал съм различни размери/ сума, 500 000 лева, за повдигане на обвинения срещу Красимир Каменов - Къро, което е следвало да бъде уредено именно чрез прокурор Ганева. Налице е и силна връзка между Борислав Сарафов и Петров, като лично аз не знам тя да е основана на зависимост по описания начин, а на взаимно извършвани услуги, от единия към другия. Става въпрос за услуги свързани с решаване на дела, за кариерно развитие на други хора в съдебната система, двамата са и съседи в комплекс „Делта Хил". Двамата работеха изключително активно, по времето когато Сарафов беше ръководител на Апелативната Специализирана прокуратура.


Като Петров вече, адвокат поръчваше обвинения осъществявани най-вече, чрез СО-СГП, и СП, а впоследствие взимаше пари от обвиняемите за благоприятен изход на делата за тях, което обаче не винаги се случваше. Това включва решение за повдигане на обвинение и основния инструмент ползван от Петров, беше мярката за неотклонение „задържане под стража" спрямо поръчаните лица. Наскоро в проведен с него, разговор по интернет приложение, Петров ми каза, че много добре знае, че ще бъде арестуван или ще бъде направен опит за това, но той щял да прехвърли всичко на Любена, и да твърди, че тя била правила всички записи и ги използвала, нещо което в момента са случва.

За лицето Кристиян Христов знам и от Петров и от Любена Павлова, че същият е изключително верен на Петров и е буквално негов „слуга". Като изпълнява това което Петров му каже. Ето защо на него е прехвърлено и дружеството „Изамет", и го използва за физическа разправа, тъй като той е боксьор. От Петьо Петров знам, че Христов е качил клипове с Любена, в различни сайтове и интернет групи. Тези действия винаги са били след изричната „заповед" на Петров. Тези записи не знам къде се съхраняват, Петров е много предпазлив и потаен човек. Може дори към момента записите да не се съхраняват физически някъде, на „облак" в интернет пространството. Самото им създаване, записване е ставало със съдействието на Кристиян Христов, чрез специално подготвена техника. Любена Петрова ми е споделяла, че Петров е закупувал изключително скъпа техника, да записва, от всякакъв вид, под формата на химикалки, брошки, очила, и информацията се прехвърляла и съхранявала на отново специално закупена за целта техника, професионална такава. Записите са с изключително високо качество.

Нямам какво повече да добавя по случая.
3.
Италианската махала
29.02.2024 09:24:38
0
10
Мафия сте всички,и с този страх от клошаря сте наистина олигофрени,лъжци продажници!
2.
хх
29.02.2024 09:21:35
0
9
не ги ли е срам да ангажират медийни внимание с глупости, то е ясно че ако решат да им правят нещо няма да ги заплашват първо
1.
гражданин.,..,.,.,
29.02.2024 09:20:13
0
18
Б*х тия скитници...Явно имаме "най-опасните" скитници в цял свят...Палят тютюневи складове, сгради културни паметници, заплашват съдии, прокурори, министри, зам. министър председатели....БАСИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори