×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С любов били идвали мигранти в застаряваща Европа, а в България пратиха шестима свирепи престъпници


С любов били идвали мигранти в застаряваща Европа, а в България пратиха шестима свирепи престъпници
Баварската държавна служба за убежище обяви успешната депортация на 23-ма души в България, шестима от тях убийци, крадци и изнасилвачи
29 Февруари 2024, Четвъртък, 13:33 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

А тук затворени центрове за тях, всички са от отворен тип, осъдените изнасилвачи и убийците ще се разхождат съвсем спокойно по улиците ни ли

„Трябва да пускаме мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент”. Ако тези думи ви се струват абсурдни, още по-абсурдното е от чия уста са изречени. Шведката Илва Йохансон, европейският комисар по вътрешните работи, ги казва на

бившия директор на граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери, като го пита защо в агенцията се налагало да има оръжия и униформи.

Фронтекс

Да повторим, защото звучи фантасмагорично. Фронтекс, която е Европейската агенция за гранична и брегова охрана, действаща с охраната на държавите-членки, имаща задача граничния контрол на шенгенското пространство в ЕС, с основен приоритет връщането на незаконни мигранти и наблюдение на границата, с цел опазване на Европейско пространство, трябвало да посреща с червен килим и хляб и сол незаконно влизащите на Стария континент мигранти.

Можем да заключим, че г-жата - къде поради по-напредналата си възраст, къде поради разни специфики в характера и разбиранията, къде поради разни ментални проблеми, е дрънкала небивалици, обаче няма как да се успокоим, че никой не я слуша. Става дума за европейския комисар по вътрешните работи, в чиито правомощия влиза

управление на политиките на ЕС, разходване на средствата на Съюза, предлагагане на закони. Г-жа Йохансон даже добавила, че „няма никакво значение кой и какво мисли, защото мигрантите, независимо дали харесвани или не, трябва да бъдат приветствани“.

Както подчертава Леджери, приоритет на „Фронтекс“, според него (а и според официално обявените цели и задачи на агенцията), е да се бори срещу незаконното преминаване на европейските граници. Но Йохансон пък настоявала, че приоритет са правата на търсещите убежище, като отправила и съмнения, че „Фронтекс“ е била съучастник в „незаконните отблъсквания“ на гръцките власти.

Леждери многократно през годините предупреждаваше, че „Фронтекс“ буквално е била „похитена“ от Европейската комисия, като изначалната роля на агенцията е била погазена и Пактът на ЕС за миграцията и убежището е позволил на ЕК да „насърчи притока на мигранти“. Несъгласен със случващото се, той подаде своята оставка през 2022 г., като сред основните му критици бяха разни НПО-та, които го обвиняваха, че толерирал незаконното връщане на мигранти и малтретирането им.

Родните неволи се задълбочават

Ако доскоро се утешавахме, че мигрантите нито искат да останат у нас, нито са желани, нито има как да бъдат върнати тук и задържани, от два месеца ситуацията коренно се промени. Българският данъкоплатец, българският гласоподавател, българинът все още не е разбрал и не е видял какви обещания даде министър-председателят Николай Денков, който на 29.12.2023 г. си сложи подписа под споразумение за вдигането на австрийското вето, касаещо водния и въздушния Шенген.

Уж беше уговорен и същественият сухопътен Шенген, но се оказа точно „уж”, защото преди ден австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че страната му е твърда по отношение на ветото на страната му върху пълното присъединяване на двете страни към Шенгенското пространство. Не пропусна да добави и че "Компромисът за въздушен и воден Шенген предвижда ясни условия", подчертавайки, че според писмените договорки лицата, търсещи убежище и регистрирани преди това в Румъния и България, трябва да ни бъдат върнати.

Миналата седмица и това започна да се случва - на територията ни кацнаха първите върнати от Австрия и Германия мигранти. Поради съзнателно наложеното от властите информационно затъмнение, не стана ясно каква е бройката им. Появиха се спекулации, че се касае за 142 (по думите на Тошко Йорданов от ИТН), а лаконичните и едвам изречени думи на някои от управляващите бяха, че се касаело едва за десетина човека, като малко по-късно цифрата стана 18. Макар и непотвърдено, се появи информацията, че един от мигрантите бил с белезници (думите са на лидера на „Възраждане”). Непотвърдено, защото върнатите бяха... скрити зад параван.

Както се очакваше, връщат ни лица, извършили тежки престъпления

И ако тогава, преди десетина дни, все пак се намериха наивници, които да твърдяха, че нямало нищо нередно, че се касаело наистина за единици, че опозиционните партии извличали дивиденти от темата, плашейки и без това негативно настроените в мнозинството си българи, и прочее, и прочее, буквално преди часове се разбра защо е тази информационна мъгла, в която тънем от два месеца.

Истината беше разкрита не от някой от властниците ни, не от някой друг политически лидер, не от случайността, което отново щеше да доведе до спекулации това факт ли е, или нечия удобна интерпретация, а от Баварската държавна служба за убежище, която официално, на страницата си, обяви успешната депортация на 23-ма души в България. В един от абзаците (обграденият в жълто), четем, че сред депортираните са; „Шест човека, осъдени за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабеж при утежняващи обстоятелства и пране на пари”.

23 от Германия, 6 от които, осъдени за тежки престъпления. Колко са кацналите от Австрия, очакваме да разберем от австрийците, защото е ясно, че нашите управляващи, застанали в поза партер, няма да благоволят да ни уведомят.

Разбира се, ние можем да си задаваме въпроси от сорта на: откъде-накъде ни връщат престъпници, които са осъдени от немски съд за тежки престъпления, извършени не на наша територия; защо властниците ни се съгласиха да се превърнем в поредното европейско гето, в което да вилнеят престъпници, които дори не са родно „производство”; колко още подобни ни предстои да приемем; при положение, че в България НЯМА затворени центрове за мигранти и бежанци, а всички са от отворен тип, осъдените изнасилвачи и убийците ще се разхождат съвсем спокойно по улиците ни ли?

Е, вероятно повечето въпроси са реторични, но можем да продължим да си държим заровени главите в пясъка като щраусите, вярвайки, че всичко е брутална дезинформация и тук ще ни връщат само някакви единични бройки друговерци, чиито професии са почтени – лекари, инженери и прочее. Всъщност един от въпросите по-горе вероятно вече има и своя конкретен отговор.  Според новия миграционен регламент на ЕС, който се очаква да бъде гласуван съвсем скоро, ще сме длъжни да приемем най-малко 0.9% процента от общото число на нелегалните, които са влезли в Съюза за една година. Не е трудно да разберем и бройката – влизаме на страницата на Европейската комисия в раздела: „Статистика за миграцията към Европа” и виждаме графиката за 2022г.:

Нелегалните влизания са 331 433. Ако се налага, вадим калкулатор и смятаме 0.9% от посочената бройка. Това ще са тези, които трябва да бъдат настанени на територията на страната ни. А да не забравяме и че писахме на какъв принцип е извлечено числото 6000, което беше масово споделяно, включително и от австрийски медии, които те искат да ни върнат и които според  Дъблинското споразумение (което също е в сила) са си „наши”. Бройката беше потвърдена и от председателят на ДАБ (Държавната агенция за бежанците) Мариана Тошева, според която това е ориентировъчната бройка на лица, минали през България и заминали за Австрия.

И ако съберем двете стойности, вероятно рязко ще ни причернее – съвсем в унисон с цвета на нашествието, което ни очаква. По-конкретно – челните две места за 2022 г., по гражданство, се държат от сирийци (83 210) и афганистанци (57 825). А може би, все още има наивници, които наистина се утешават с думите на Илва Йохансон, че мигрантите идват в Европа с любов...


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Мигрантите се изхождат върху западната цивилизация
03.03.2024 11:52:02
0
1
Много показателни видеа за мигрантите:
"Мигрантите се изхождат върху западната цивилизация (видеа)"
https://cutt.ly/4wMP7y1a
16.
XX
02.03.2024 10:01:39
0
0
До 14

'Лошо са пише на жените и децата" - ако гласуват за ЕС - не виждам проблем!
15.
СМИ
01.03.2024 21:36:07
0
4
Африканците с кораби ги возят в Италия, Франция и след това ги "разпределят" по цяла Европа. Според статистиката в Австрия повече от 40% от "мигрантите" не можели дори да четат и пишат!!! Но вече могат "официално да крадат от магазини в Швейцария, не можели да им забранят това.
Картинката казва всичко:
https://rb.gy/2k7nhg
Африканците вярват, че имат право да изнасилват бели жени:
https://cutt.ly/nwMzcGtM
Друг пример са ХИВ позитивни африканци, внасяни в Европа за да изнасилват жени:
https://cutt.ly/9wMzz1Wr
"Още обогатяване: Африкански мигрант бие, „измъчва“ кондукторка на влак, уринира върху нея"
https://cutt.ly/4wMz5dlK
"Жена във Виена е обвинена в „телесна повреда“, след като се е сбила с изнасилвач мигрант"
https://cutt.ly/FwMxlIvf
"Обогатители на културата яздят камили по лондонската Хай Стрийт"
https://cutt.ly/pwMz2HNQ
Пол Джоузеф Уотсън цитирайки западните СМИ:
"Очевидно Владимир Путин е виновен за масовата миграция към Европа"
https://cutt.ly/RwMzNJ6z
14.
Народа
29.02.2024 19:40:03
0
2
Лошо са пише на жените и децата
13.
Честито на онези с "аз гласувах за дб"
29.02.2024 19:14:28
3
7
Дайте ги на Дайнов да си гледа. Динко не ги е канил тук.
12.
Дайте ги Динко
29.02.2024 16:47:57
2
11
Дайте ги Динко Яболския ще ги превърне в най-дорите и послушни хора.
11.
Българин
29.02.2024 16:22:53
2
9
Да и ги пращаме на нея да и правят любов във всички миризливи дупки....
10.
Избирател
29.02.2024 14:34:32
4
27
Тъжна им майка на ППДБ на изборите лятото. Няма да съберат и 10%. Докараха ни до просешка тояга тия некадърници. Да заминават на майнната си!
9.
Мюсюлманските боклуци
29.02.2024 13:37:22
2
35
Като ги искат да си ги взимат у тях си тази тъпа евроатлантическа сган! Не искаме маймуни в България!
8.
До 6
29.02.2024 12:52:16
1
13
Много несвързано говориш каква 89 година говорим за сегашните пришълци турците отдавна не се броят за чужденци тук. Най ужасни са от Мароко и Алжир. Само не разбрах как не живея в германия. Хаха
7.
Абориген Балкански
29.02.2024 12:01:12
1
9
Каквото посееш това ще жънеш / какво правим в тази запустяла през този 34/100 год преход нива
6.
Xue
29.02.2024 11:50:13
10
0
Ti 4e ne jivei6 v germaniq e qsno ama tam sa policai teq
6toto 89ta godina BKP gi puskala ot tursciq sq sa pensioneri s po 10 deca
5.
В германия
29.02.2024 11:29:57
1
37
Живея в германия тук са голяма напаст чакат само на помощи и крадат нещо ужасно е.
4.
да правят любов в затвора...
29.02.2024 11:18:27
1
31
Щом идвали с любов - да ги сложат да правят любов в затвора...
Всичко е много просто - повишават присъдата за нелегално преминаване на границата на 20 години и всички нелегални мигранти да правят любов 20 години... в затвора!
3.
работа работа работа
29.02.2024 10:55:08
2
30
Тва са кротки хора земеделци отглеждащи Опиумен мак ,добри "готвачи" в подземни ресторанти 5* Мишелин "готвят" хероин и оцетен анхидрид
Много от тях са добри майстори стругари-шлосер мовтьори могат собственоръчно да ви направят АК-67,шмайзер,винтовка или пистолет по поръчка за няколко $(евтино)
2.
XX
29.02.2024 10:34:26
23
10
Хайде стига глупости!
ЕС и НАТО изнасяха с бомби демокрация в Близкия изток и някои африкански държави, а и евроатлантическа българия им помагаше. Даже изигра важна роля в създаването на ИД в Сирия.
Отделно, 85% от българите гласуваха за ЕС политиките, а те са да се приемат мигранти.
Стотици хиляди мигранти са добре дошли в евроатлантическа българия!
1.
katina
29.02.2024 09:50:00
6
4
Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент
Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент
28 Фев 2024 3131 19
Автор: obektivno.bg

Бившият директор на граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери разказа пред европейските медии какво се крие зад политиката на Еврокомисията за миграцията.

В интервю за френската медия JDD Леджери заяви, че европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон му е казала, че работата му е да допуска мигрантите в Европа, защото те „идват с любов“ и ще помогнат да се замени застаряващото население на континента. „Осъзнах, че за да защитя убежденията си и континента от миграционната вълна, трябва сам да се включа в политиката“, добави Фабрис Леджери, който току-що обяви кандидатурата си, подкрепена от десния „Национален сбор“ на Франция, за предстоящите европейски избори.


Фабрис Леджери застана зад думите си и в интервю за Remix News. „Това, което особено ме шокира в начина, по който реагира Европейската комисия, и по-специално еврокомисарят Йохансон, беше, че те промениха мисията на „Фронтекс“. Йохансон ми каза в края на октомври 2019 г., когато я видях за първи път: „Но с този европейски корпус защо ви трябват оръжия и униформи? Мигрантите идват с любов и вашата работа е да ги приветствате. Европа е застаряващ континент и независимо дали ви харесва или не, трябва да ги приветствате“.


Тогава си казах, че има пълна промяна в нашия мандат, тъй като мисията, за която бях избран и преизбран за втори мандат, беше да изградя европейски орган, който да бъде като гранична полиция, подпомагаща държавите-членки на ЕС”, разказа бившият директор на „Фронтекс“.

Тези изявления на Леджери бяха отречени от Еврокомисията. „Изявленията, направени от Фабрис Леджери относно миграционната политика на ЕС, са просто неверни“, заяви говорител на Комисията. „Това, което сме въвели, чрез нашия ангажимент, се основава на две основни оси. На законодателния фронт представихме всеобхватно законодателство (Пакта за миграцията – бел. ред.). Сега имаме политическо споразумение, което е огромно в смисъл, че постигнахме това споразумение след години на дискусии, интензивни дискусии и безизходица“, се казва в изявлението на ЕК.


Спорът между Фабрис Леджери и еврокомисаря Йохансон се съсредоточи по-конкретно върху отношението към мигрантите. За Фабрис Леджери приоритетът на мандата на агенцията „Фронтекс“, подобно на съдебната практика на Съда на ЕС, е да гарантира спазването на външните граници на ЕС и следователно да се бори срещу незаконното преминаване на европейските граници. Комисарят от своя страна настоява за другия мандат на агенцията: зачитане на основните права на търсещите убежище. Тя счита, че „Фронтекс“ може да е била съучастник в „незаконните отблъсквания“ на гръцките власти. Европейска служба за борба с измамите ОЛАФ започна разследване. Управителният съвет на Frontex обаче не потвърди тези факти и не подкрепи доклада на ОЛАФ.


„Засилихме сътрудничеството и контактите си с трети страни (държавите, от където идват мигрантите), както и със страните на транзитно преминаване“, се казва в съобщението на Комисията. – Укрепихме и подкрепихме всички наши държави-членки чрез използването на финансови средства. Засилихме подкрепата по границите. Осигуряваме финансова, техническа и оперативна подкрепа. И показахме на какво сме способни да защитим това. Показахме това пред лицето на хибридните заплахи от Беларус, но и от Русия. Показахме също, че сме в състояние да реагираме оперативно и смислено много бързо с пилотни проекти с Румъния и България. Така че, за да обобщим, твърденията [на Фабрис Леджери] са неверни“, твърди Еврокомисията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори