×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Робърт де Ниро открива два хотела у нас
  • Случващото се с Израел може да завърши със световна война, смята Доналд Тръмп
  • Бронз за ансамбъла в многобоя на световната купа в София
  • Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, обяви премиерът Димитър Главчев
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С любов били идвали мигранти в застаряваща Европа, а в България пратиха шестима свирепи престъпници


С любов били идвали мигранти в застаряваща Европа, а в България пратиха шестима свирепи престъпници
Баварската държавна служба за убежище обяви успешната депортация на 23-ма души в България, шестима от тях убийци, крадци и изнасилвачи
29 Февруари 2024, Четвъртък, 13:33 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

А тук затворени центрове за тях, всички са от отворен тип, осъдените изнасилвачи и убийците ще се разхождат съвсем спокойно по улиците ни ли

„Трябва да пускаме мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент”. Ако тези думи ви се струват абсурдни, още по-абсурдното е от чия уста са изречени. Шведката Илва Йохансон, европейският комисар по вътрешните работи, ги казва на

бившия директор на граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери, като го пита защо в агенцията се налагало да има оръжия и униформи.

Фронтекс

Да повторим, защото звучи фантасмагорично. Фронтекс, която е Европейската агенция за гранична и брегова охрана, действаща с охраната на държавите-членки, имаща задача граничния контрол на шенгенското пространство в ЕС, с основен приоритет връщането на незаконни мигранти и наблюдение на границата, с цел опазване на Европейско пространство, трябвало да посреща с червен килим и хляб и сол незаконно влизащите на Стария континент мигранти.

Можем да заключим, че г-жата - къде поради по-напредналата си възраст, къде поради разни специфики в характера и разбиранията, къде поради разни ментални проблеми, е дрънкала небивалици, обаче няма как да се успокоим, че никой не я слуша. Става дума за европейския комисар по вътрешните работи, в чиито правомощия влиза

управление на политиките на ЕС, разходване на средствата на Съюза, предлагагане на закони. Г-жа Йохансон даже добавила, че „няма никакво значение кой и какво мисли, защото мигрантите, независимо дали харесвани или не, трябва да бъдат приветствани“.

Както подчертава Леджери, приоритет на „Фронтекс“, според него (а и според официално обявените цели и задачи на агенцията), е да се бори срещу незаконното преминаване на европейските граници. Но Йохансон пък настоявала, че приоритет са правата на търсещите убежище, като отправила и съмнения, че „Фронтекс“ е била съучастник в „незаконните отблъсквания“ на гръцките власти.

Леждери многократно през годините предупреждаваше, че „Фронтекс“ буквално е била „похитена“ от Европейската комисия, като изначалната роля на агенцията е била погазена и Пактът на ЕС за миграцията и убежището е позволил на ЕК да „насърчи притока на мигранти“. Несъгласен със случващото се, той подаде своята оставка през 2022 г., като сред основните му критици бяха разни НПО-та, които го обвиняваха, че толерирал незаконното връщане на мигранти и малтретирането им.

Родните неволи се задълбочават

Ако доскоро се утешавахме, че мигрантите нито искат да останат у нас, нито са желани, нито има как да бъдат върнати тук и задържани, от два месеца ситуацията коренно се промени. Българският данъкоплатец, българският гласоподавател, българинът все още не е разбрал и не е видял какви обещания даде министър-председателят Николай Денков, който на 29.12.2023 г. си сложи подписа под споразумение за вдигането на австрийското вето, касаещо водния и въздушния Шенген.

Уж беше уговорен и същественият сухопътен Шенген, но се оказа точно „уж”, защото преди ден австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви, че страната му е твърда по отношение на ветото на страната му върху пълното присъединяване на двете страни към Шенгенското пространство. Не пропусна да добави и че "Компромисът за въздушен и воден Шенген предвижда ясни условия", подчертавайки, че според писмените договорки лицата, търсещи убежище и регистрирани преди това в Румъния и България, трябва да ни бъдат върнати.

Миналата седмица и това започна да се случва - на територията ни кацнаха първите върнати от Австрия и Германия мигранти. Поради съзнателно наложеното от властите информационно затъмнение, не стана ясно каква е бройката им. Появиха се спекулации, че се касае за 142 (по думите на Тошко Йорданов от ИТН), а лаконичните и едвам изречени думи на някои от управляващите бяха, че се касаело едва за десетина човека, като малко по-късно цифрата стана 18. Макар и непотвърдено, се появи информацията, че един от мигрантите бил с белезници (думите са на лидера на „Възраждане”). Непотвърдено, защото върнатите бяха... скрити зад параван.

Както се очакваше, връщат ни лица, извършили тежки престъпления

И ако тогава, преди десетина дни, все пак се намериха наивници, които да твърдяха, че нямало нищо нередно, че се касаело наистина за единици, че опозиционните партии извличали дивиденти от темата, плашейки и без това негативно настроените в мнозинството си българи, и прочее, и прочее, буквално преди часове се разбра защо е тази информационна мъгла, в която тънем от два месеца.

Истината беше разкрита не от някой от властниците ни, не от някой друг политически лидер, не от случайността, което отново щеше да доведе до спекулации това факт ли е, или нечия удобна интерпретация, а от Баварската държавна служба за убежище, която официално, на страницата си, обяви успешната депортация на 23-ма души в България. В един от абзаците (обграденият в жълто), четем, че сред депортираните са; „Шест човека, осъдени за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабеж при утежняващи обстоятелства и пране на пари”.

23 от Германия, 6 от които, осъдени за тежки престъпления. Колко са кацналите от Австрия, очакваме да разберем от австрийците, защото е ясно, че нашите управляващи, застанали в поза партер, няма да благоволят да ни уведомят.

Разбира се, ние можем да си задаваме въпроси от сорта на: откъде-накъде ни връщат престъпници, които са осъдени от немски съд за тежки престъпления, извършени не на наша територия; защо властниците ни се съгласиха да се превърнем в поредното европейско гето, в което да вилнеят престъпници, които дори не са родно „производство”; колко още подобни ни предстои да приемем; при положение, че в България НЯМА затворени центрове за мигранти и бежанци, а всички са от отворен тип, осъдените изнасилвачи и убийците ще се разхождат съвсем спокойно по улиците ни ли?

Е, вероятно повечето въпроси са реторични, но можем да продължим да си държим заровени главите в пясъка като щраусите, вярвайки, че всичко е брутална дезинформация и тук ще ни връщат само някакви единични бройки друговерци, чиито професии са почтени – лекари, инженери и прочее. Всъщност един от въпросите по-горе вероятно вече има и своя конкретен отговор.  Според новия миграционен регламент на ЕС, който се очаква да бъде гласуван съвсем скоро, ще сме длъжни да приемем най-малко 0.9% процента от общото число на нелегалните, които са влезли в Съюза за една година. Не е трудно да разберем и бройката – влизаме на страницата на Европейската комисия в раздела: „Статистика за миграцията към Европа” и виждаме графиката за 2022г.:

Нелегалните влизания са 331 433. Ако се налага, вадим калкулатор и смятаме 0.9% от посочената бройка. Това ще са тези, които трябва да бъдат настанени на територията на страната ни. А да не забравяме и че писахме на какъв принцип е извлечено числото 6000, което беше масово споделяно, включително и от австрийски медии, които те искат да ни върнат и които според  Дъблинското споразумение (което също е в сила) са си „наши”. Бройката беше потвърдена и от председателят на ДАБ (Държавната агенция за бежанците) Мариана Тошева, според която това е ориентировъчната бройка на лица, минали през България и заминали за Австрия.

И ако съберем двете стойности, вероятно рязко ще ни причернее – съвсем в унисон с цвета на нашествието, което ни очаква. По-конкретно – челните две места за 2022 г., по гражданство, се държат от сирийци (83 210) и афганистанци (57 825). А може би, все още има наивници, които наистина се утешават с думите на Илва Йохансон, че мигрантите идват в Европа с любов...


В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Мигрантите се изхождат върху западната цивилизация
03.03.2024 11:52:02
0
1
Много показателни видеа за мигрантите:
"Мигрантите се изхождат върху западната цивилизация (видеа)"
https://cutt.ly/4wMP7y1a
16.
XX
02.03.2024 10:01:39
0
0
До 14

'Лошо са пише на жените и децата" - ако гласуват за ЕС - не виждам проблем!
15.
СМИ
01.03.2024 21:36:07
0
4
Африканците с кораби ги возят в Италия, Франция и след това ги "разпределят" по цяла Европа. Според статистиката в Австрия повече от 40% от "мигрантите" не можели дори да четат и пишат!!! Но вече могат "официално да крадат от магазини в Швейцария, не можели да им забранят това.
Картинката казва всичко:
https://rb.gy/2k7nhg
Африканците вярват, че имат право да изнасилват бели жени:
https://cutt.ly/nwMzcGtM
Друг пример са ХИВ позитивни африканци, внасяни в Европа за да изнасилват жени:
https://cutt.ly/9wMzz1Wr
"Още обогатяване: Африкански мигрант бие, „измъчва“ кондукторка на влак, уринира върху нея"
https://cutt.ly/4wMz5dlK
"Жена във Виена е обвинена в „телесна повреда“, след като се е сбила с изнасилвач мигрант"
https://cutt.ly/FwMxlIvf
"Обогатители на културата яздят камили по лондонската Хай Стрийт"
https://cutt.ly/pwMz2HNQ
Пол Джоузеф Уотсън цитирайки западните СМИ:
"Очевидно Владимир Путин е виновен за масовата миграция към Европа"
https://cutt.ly/RwMzNJ6z
14.
Народа
29.02.2024 19:40:03
0
2
Лошо са пише на жените и децата
13.
Честито на онези с "аз гласувах за дб"
29.02.2024 19:14:28
3
7
Дайте ги на Дайнов да си гледа. Динко не ги е канил тук.
12.
Дайте ги Динко
29.02.2024 16:47:57
2
11
Дайте ги Динко Яболския ще ги превърне в най-дорите и послушни хора.
11.
Българин
29.02.2024 16:22:53
2
9
Да и ги пращаме на нея да и правят любов във всички миризливи дупки....
10.
Избирател
29.02.2024 14:34:32
4
27
Тъжна им майка на ППДБ на изборите лятото. Няма да съберат и 10%. Докараха ни до просешка тояга тия некадърници. Да заминават на майнната си!
9.
Мюсюлманските боклуци
29.02.2024 13:37:22
2
35
Като ги искат да си ги взимат у тях си тази тъпа евроатлантическа сган! Не искаме маймуни в България!
8.
До 6
29.02.2024 12:52:16
1
13
Много несвързано говориш каква 89 година говорим за сегашните пришълци турците отдавна не се броят за чужденци тук. Най ужасни са от Мароко и Алжир. Само не разбрах как не живея в германия. Хаха
7.
Абориген Балкански
29.02.2024 12:01:12
1
9
Каквото посееш това ще жънеш / какво правим в тази запустяла през този 34/100 год преход нива
6.
Xue
29.02.2024 11:50:13
10
0
Ti 4e ne jivei6 v germaniq e qsno ama tam sa policai teq
6toto 89ta godina BKP gi puskala ot tursciq sq sa pensioneri s po 10 deca
5.
В германия
29.02.2024 11:29:57
1
37
Живея в германия тук са голяма напаст чакат само на помощи и крадат нещо ужасно е.
4.
да правят любов в затвора...
29.02.2024 11:18:27
1
31
Щом идвали с любов - да ги сложат да правят любов в затвора...
Всичко е много просто - повишават присъдата за нелегално преминаване на границата на 20 години и всички нелегални мигранти да правят любов 20 години... в затвора!
3.
работа работа работа
29.02.2024 10:55:08
2
30
Тва са кротки хора земеделци отглеждащи Опиумен мак ,добри "готвачи" в подземни ресторанти 5* Мишелин "готвят" хероин и оцетен анхидрид
Много от тях са добри майстори стругари-шлосер мовтьори могат собственоръчно да ви направят АК-67,шмайзер,винтовка или пистолет по поръчка за няколко $(евтино)
2.
XX
29.02.2024 10:34:26
23
10
Хайде стига глупости!
ЕС и НАТО изнасяха с бомби демокрация в Близкия изток и някои африкански държави, а и евроатлантическа българия им помагаше. Даже изигра важна роля в създаването на ИД в Сирия.
Отделно, 85% от българите гласуваха за ЕС политиките, а те са да се приемат мигранти.
Стотици хиляди мигранти са добре дошли в евроатлантическа българия!
1.
katina
29.02.2024 09:50:00
6
4
Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент
Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент
28 Фев 2024 3131 19
Автор: obektivno.bg

Бившият директор на граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери разказа пред европейските медии какво се крие зад политиката на Еврокомисията за миграцията.

В интервю за френската медия JDD Леджери заяви, че европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон му е казала, че работата му е да допуска мигрантите в Европа, защото те „идват с любов“ и ще помогнат да се замени застаряващото население на континента. „Осъзнах, че за да защитя убежденията си и континента от миграционната вълна, трябва сам да се включа в политиката“, добави Фабрис Леджери, който току-що обяви кандидатурата си, подкрепена от десния „Национален сбор“ на Франция, за предстоящите европейски избори.


Фабрис Леджери застана зад думите си и в интервю за Remix News. „Това, което особено ме шокира в начина, по който реагира Европейската комисия, и по-специално еврокомисарят Йохансон, беше, че те промениха мисията на „Фронтекс“. Йохансон ми каза в края на октомври 2019 г., когато я видях за първи път: „Но с този европейски корпус защо ви трябват оръжия и униформи? Мигрантите идват с любов и вашата работа е да ги приветствате. Европа е застаряващ континент и независимо дали ви харесва или не, трябва да ги приветствате“.


Тогава си казах, че има пълна промяна в нашия мандат, тъй като мисията, за която бях избран и преизбран за втори мандат, беше да изградя европейски орган, който да бъде като гранична полиция, подпомагаща държавите-членки на ЕС”, разказа бившият директор на „Фронтекс“.

Тези изявления на Леджери бяха отречени от Еврокомисията. „Изявленията, направени от Фабрис Леджери относно миграционната политика на ЕС, са просто неверни“, заяви говорител на Комисията. „Това, което сме въвели, чрез нашия ангажимент, се основава на две основни оси. На законодателния фронт представихме всеобхватно законодателство (Пакта за миграцията – бел. ред.). Сега имаме политическо споразумение, което е огромно в смисъл, че постигнахме това споразумение след години на дискусии, интензивни дискусии и безизходица“, се казва в изявлението на ЕК.


Спорът между Фабрис Леджери и еврокомисаря Йохансон се съсредоточи по-конкретно върху отношението към мигрантите. За Фабрис Леджери приоритетът на мандата на агенцията „Фронтекс“, подобно на съдебната практика на Съда на ЕС, е да гарантира спазването на външните граници на ЕС и следователно да се бори срещу незаконното преминаване на европейските граници. Комисарят от своя страна настоява за другия мандат на агенцията: зачитане на основните права на търсещите убежище. Тя счита, че „Фронтекс“ може да е била съучастник в „незаконните отблъсквания“ на гръцките власти. Европейска служба за борба с измамите ОЛАФ започна разследване. Управителният съвет на Frontex обаче не потвърди тези факти и не подкрепи доклада на ОЛАФ.


„Засилихме сътрудничеството и контактите си с трети страни (държавите, от където идват мигрантите), както и със страните на транзитно преминаване“, се казва в съобщението на Комисията. – Укрепихме и подкрепихме всички наши държави-членки чрез използването на финансови средства. Засилихме подкрепата по границите. Осигуряваме финансова, техническа и оперативна подкрепа. И показахме на какво сме способни да защитим това. Показахме това пред лицето на хибридните заплахи от Беларус, но и от Русия. Показахме също, че сме в състояние да реагираме оперативно и смислено много бързо с пилотни проекти с Румъния и България. Така че, за да обобщим, твърденията [на Фабрис Леджери] са неверни“, твърди Еврокомисията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината 7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината Иван, който закла 11-годишната Никол, защото му отказала целувка, бил ужасно тормозен в затворническото общежитие в Бойчиновци Диона разплака с личната си история Диона разплака с личната си история Певицата впечатли феновете си със сърцераздирателна балада, която носи заглавието “Ако те има”  Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Бях я окъсал и спукал гумите. Сърцето ми беше взело да отказва, но се оперирах, призна колоритът Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Оправдават се с инфлацията, която обаче не е чак толкова висока, колкото са новите цени на основни стоки Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Църквата има привилегията да не декларира приходи от подобна търговия Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Печалбата на концесионера е впечатляваща, а редица министри през годината са подписвали с анекст неизгодната за България концесия Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Вечно усмихнатата Галена от Генерал Тошево наруши правилата на екстремното предизвикателство няколко пъти и получи служебна загуба за нея и нейния съпруг Петър Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Ще остане без дом и семейство  Кирил Петков проговори за пачките и пуделите Кирил Петков проговори за пачките и пуделите По-сериозният проблем, според него, обаче бил разговорът на главния прокурор с главния секретар Влак удари 20-годишна жена край Благоевград Влак удари 20-годишна жена край Благоевград Тя е починала на място 
Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Любовта на Бога я подобрява в личен, родови, народен и общочовешки план, казва астрологът Филип Филипов Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Толкова много желаещи имало да правят секс с нея и колежката й, че тълпи от учащи се редовно се събирали близо до стаята им Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Между 70 и 85 на сто от плажните ивици трябва да бъдат свободни Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Изпълнителят участва във формата Хелс Китчън Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Негов заместник ще е Стамен Белчев Иран и Израел: От съюзници до заклети врагове Иран и Израел: От съюзници до заклети врагове Как настъпи промяната след Ислямската революция през 1979 Предупредих ПП-ДБ, че Борисов ще сложи скалпа им на колана си, каза Корнелия Нинова Предупредих ПП-ДБ, че Борисов ще сложи скалпа им на колана си, каза Корнелия Нинова ПП-ДБ опропастиха реформата. Те реставрираха модела ГЕРБ и върнаха Борисов във властта, смята лидерът на БСП Байдън казал на Нетаняху да не нанася ответен удар по Иран Байдън казал на Нетаняху да не нанася ответен удар по Иран Заявил също, че тъй като иранската атака е причинила минимални жертви и щети, Израел не трябва да отмъщава на Иран.  Симеон Втори погреба сина си Симеон Втори погреба сина си Сакскобургготски показа, че не се отказа от короната и я предава официално на своя внук Борис Търновски Защо гадните китайски пантофи вече струват 40 лева Защо гадните китайски пантофи вече струват 40 лева Купувачите са недоволни от факта, че както е тръгнало, съвсем скоро цената на чехлите ще се изравни с тази на обувките и намират това за изключително нелепо
Николай СТОИЛОВ, АКФ Николай СТОИЛОВ, АКФ Още преди пуделите бе ясно, че ПП-ДБ не са в МВР за реформи, а за нещо друго Виц на деня Виц на деня - Жена, изпей нещо за гостите.
- Но те вече почнаха да си тръгват.
- Струва ми се много бавно.
Виц на деня Виц на деня Квартирант към хазяин:
- Аз от три месеца живея тук, а Вие чак сега ми казвате че няма баня!?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-лесно е да съблечеш една жена, отколкото да я облечеш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори