×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Червеният пират” заплашва министри и съдии след смъртта на Мартин Нотариуса


„Червеният пират” заплашва министри и съдии след смъртта на Мартин Нотариуса
Възможно е Мартин Божанов да е имал контакти в ГДБОП, но нямаме данни да е изтичала информация, каза Явор Серафимов
27 Февруари 2024, Вторник, 09:36 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Зачестяват заплахите му, плаши с бомби и директори на училища, разкри директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов

Мартин Божанов не е между живите от близо един месец, но заплахите срещу съдия Владислава Цариградска не спират. Те дори зачестяват. През последните седмици подобни закани са отправени и срещу вицепремиера Мария Габриел, както и към различни министри. Това каза в интервю за Нова телевизия директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов. 

„Считаме, че всички тези сигнали се подават от едно и също лице. Има предположения кое е то – известно е с псевдонима „Червения пират”. Това е български гражданин, със скитнически начин на живот, който успява да се добере до имейлите на публични лица. Освен това отправя и бомбени заплахи срещу училища. Смятаме, че скоро ще бъде открит. В момента се издирва активно”, добави той.

Според него става въпрос за психически неуравновесен човек, който, "следейки новините, намира вариант да отправя заплахи към тези лица". 

Шефът на ГДБОП отрече от ръководената от него служба да е изтичала информация във връзка с разследвания срещу Мартин Нотариуса. След разкритията на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, Серафимов все пак каза, че е възможно Божанов да е имал контакти в ГДБОП.

Той съобщи, че при проверката са разкрити поне трима прокурори и съдии, които се споменават във връзка с Божанов. Те се споменават в сведенията на подалите сигнал. Добрите познанства на Мартин Божанов с тези лица е подпомагало изходът на делата, подчерта шефът на ГДБОП.

Пет сигнала са постъпили в ГДБОП срещу Нотариуса във времето, когато вътрешен министър е бил Бойко Рашков. Те са насочени за извършване на проверка към ГДБОП. Един от тях е от Антикорупционния фонд, други три - от Адриана Симеонова, бившата съпруга на Божанов и един - от Евгени Симеонов, настоящият съпруг на г-жа Симеонова, уточни Серафимов.  

„Най-общо сигналите са за търговия с влияние, имотни престъпления, принуди и заплахи от страна на Божанов и групата, която той вероятно е ръководил. Извършени са проверки и материалите са предоставени в Софийската градска прокуратура”, той.

Главният комисар говори и за Пепи Еврото, като изтъкна, че още през 2021 г. в ГДБОП е имало сигнал срещу него за търговия с влияние, а през ноември същата година е получен друг от Антикорупционния фонд и в него са посочени данни за обвързаността на бивши и настоящи служители на МВР с охранителната фирма "Делта Гард". 

„Бих определил сигнала като многопластов, с различни сюжети в него. Един от тях е историята около Илия Златанов, собственикът на "Изамет", който е осъществил контакт с Петър Петров. Според Златанов Петров е бил добре запознат с обстоятелствата около делото срещу него и срещу немалък хонорар му е обещано да си възвърне собствеността върху отнети имоти", добави Серафимов.

Той потвърди, че има замесени магистрати. Това е установила проверката.

"Може би пак са споменати 3-4-5 човека, които са в съдебната система и са в много добри отношения с Петър Петров. Те са на различни нива, като се започне от Районна прокуратура, през Градска, до Спецпрокуратурата, която към онзи момент още съществува", подчерта шефът на ГДБОП.

Той обясни, че "публично известни са станали някои снимки от посещението на г-н Сарафов в така наречения клуб за магистрати". "Считам, че този клуб е посещаван от много хора. В самия сигнал не се посочва Сарафов да е бил редовен гост, но в последните материали, които бяха излъчени, има такива твърдения. Мисля, че това е споменато в материалите, които сме предали във Върховната касационна прокуратура", заяви Серафимов. 

"В нашата проверка се стига до "клуба на "Осемте джуджета". Именно там са проведени срещите. Там Златанов е бил заведен от негови познати, за да се срещне с Петров. Той е бил посредникът. Нямам данни с кого другиго се е срещнал, но самият Златанов е казал, че там е виждал различни хора, които чакат едва ли не на опашка, за да им бъде помогнато за различни проблеми. В хода на тази проверка самият Петров също е бил призован и се е явил като свидетел", каза още той. 

Според него Пепи Еврото е напуснал България, но това не е станало по легалния начин. Най-вероятно с фалшиви документи или през зелена граница е излязъл от страната ни. 

В „Тази сутрин“ по бТВ пък Петромир Кънчев от Инициатива "Правосъдие за всеки" пък каза, че още след последните дни на Иван Гешев като главен прокурор е образувано наказателно производство срещу Петьо Еврото.

„Прокурор Зартова го описа като „патер фамилия на семейството“. Под семейството тя имаше предвид магистрати и най-вече административни ръководители на прокуратурата, които срещу суми пари са извършвали съответни услуги – да ударят някого, да оправят някого“, обясни Кънчев. 

Той изтъкна, че специалният прокурор, натоварен със задачата да разследва временно изпълняващия длъжността на главен прокурор Борислав Сарафов - Даниела Талева, е изискала досъдебното производство за връзки в аферата "Осемте джуджета", което беше прекратено миналата година.

„Именно главата на това семейство е бил ударен от Районната прокуратура, която към онзи момент е по-близка до Иван Гешев. Докато градската прокуратура като че ли е по-близка до другото заведение – „Осемте джуджета“, заяви Кънчев. 

„Наставайки разривът между двете заведения (клуб SS и „Осемте джуджета“) започва едно голямо напрежение, именно и покрай разследването. Проблемът е, че районният прокурор вижда, че са намесени магистрати, споменават се инициали, които съвпадат и с имена, които Любена Павлова беше разкрила директно в свои медийни участия. За да се смачка всичко това, то бива иззето от градската прокуратура, която е компетентната да разследва магистрати“, добави той.

„Интересно е има прокурор, който бива санкциониран, вместо да бъде подкрепен в усилията си за разкриване на престъпни деяния във висшите етажи. Той освен че има дисциплинарни производства, се образува и наказателно производство срещу него“, заяви Кънчев. 

„Там е прокурор Йордан Петров, който прекратява впоследствие преписката в прокуратурата. Това е същият прокурор, който разпитва Владислава Цариградска по сигнала за заплахи срещу нея. Явно в Софийска градска прокуратура работят двама прокурори Кирилова и Йордан Петров. Това са имената, които постоянно изникват някъде, когато става въпрос за по аферата за „Осемте джуджета“, а след това и за Нотариуса“, каза още той.


В категории: Крими


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 6
14
Коментара по темата
14.
мафиятасиимдържава
27.02.2024 12:30:04
4
9
Я какви интересни нека излязоха в сайта "Афера"
СЪДия
Цариградска(Варнанлийка) омъжена за Плевенски крими бос крадец на лукс автомобили и събирач на дългове-заложни къщи.
На СВАТБАТА на СЪДийка с плевенския криманял КУМ на сватбата се оказва бургаския подземен бос Митьо Очите(скромен търговец на рапани)
Отново за пореден път имаме пример за съвместяване на Правосъдната система в едно цяло с Подземния крими свят
БРАК по СМЕТКАТА с отчитане на % от страна на младоженеца
13.
Няма такъв смях
27.02.2024 12:19:42
0
3
Йосамити Сам, да не е? Дафи Дък, Бъгс Бъни...
12.
Обичайните заподозрени
27.02.2024 11:40:04
0
11
И Фрегатата я запалиха май някакви такива. Ясно е, че в България няма мафия и всички заплахи идват от червения пират.
11.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
27.02.2024 11:32:46
0
12
""СКИТНИКА """""ИМА МОБИЛЕН ОФИС И КООРДИНАТИТЕ НА ВСИЧКИ КРИТИЦИ НА """"""""СЪДЕБНАТА """"""""""" СИСТЕМА ХАХАХАХА–––––ТОЗ НО ИДИОТИ ЛИ НИ ПРАЙ ?????????????? СЛЕД ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА ШЕФА ИМ МАЙ В СЛУЖБИТЕ РАБОТЯТ САМО ИДИОТИ !!!!!!!!!! ПО СКОРО """СКИТНИКА """Е ПРЯКОР НА ВЛАСТОВА СХЕМА ЗА ЗАМИТАНЕ И ОТКЛОНЯВАНЕ ВНИМАНИЕТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10.
Имало
27.02.2024 11:16:24
0
4
5 сигнала по времето на Рашков и...доизказвайте се!
9.
Аз ли не разбрах?
27.02.2024 11:08:23
1
9
Няма управия България!Фирма Делта Гард е МНОГО "интересна" фирма!Тя не се ли оказва най охранявалата фирма на активи от "фалиралата"Корпоративна Търговска Банка.Ровенето ТАМ в КТБ ще изплуват изглежда доста свързани политици,магистрати и публични личности и зависимости по между им.Делта Гард и КТБ=симбиоза между политически,икономически,мафиотски интереси/взаимовръзки.
8.
Каца без дъно
27.02.2024 10:50:40
0
5
Ми те са мъж и жена, бе! Гледайте парите и ще разберете откъде е текло..
7.
Корупция на висше ниво
27.02.2024 10:46:28
1
15
Флагман, самосезираите се. Дававам ви подсказака за статия, която ще има много коментарии.
Изтеклите записи между членове на енергийната комисия от ГЕРБ и ДПС който тайно и цинично се договарят за да задължат България за следвашиия близо половин век с 50 милиарда долара. Главни действащи лица са Делю Факрурата и няколко други депутатаи от ГЕРБ и ДПС който се договарят тайно и изненадващо да вкарт предложение за определяне на фирма за строител на седми и осми блок на АЕЦ. Това да е петък , когато много от депутатите си пътуват за местата. Така и става -Желязков изненадващо предлага в петък нова точка (избор) Предложението е прието само с един глас повече. Тактиката на най -голямата корупционна група (ГЕРБ/ДПС) се оказва успешна, но за България ще бъде още една баздънна дупка където ще изчезват възможностите за едно по добро жизнено равнище на българското общество.
6.
Истината
27.02.2024 10:44:29
0
17
Вярвайте Българи колошар е номер едно хакер на света . По тъпо нещо неможаха да измислят . Смях , срам, яд ,омраза, безсилие , подигравка - това е към Вас Българи . Спите ли
5.
И все пак
27.02.2024 10:39:00
0
9
на 15.09.2023 г. (преди 5 месеца) ЕК официално прекрати мониторинга над правосъдната система на България, защото, съдейки по възторженото цвилене и самохвалене на Денков, Мария Габриел и правосъдния министър Славов, всички показатели били изпълнени, правосъдната система е "Кукла" и доверието на Европата към България е ударило тавана, така да се каже !
Впрочем, още през 2019 г. вече имаше индикации , че правосъдната система в България е в положение "аха да се оправи напълно", така че на споменатата дата всичко беше оправено!
Странно, но сред сегашната бъркотия, която показа пълният батак на същата тази система, не се чуват гласовете на същите тези, защото "не бивало да се пречи на разследването"!
Един няма ли да събере кураж да каже, май сбъркахме , и ЕК сбърка, време е пак да се наложи контрол и наблюдение на калпавата ни феодално конструирана правосъдна система !
4.
все си мисля
27.02.2024 10:26:03
0
10
че е по-добре да прочетем подробно как е заловен някой престъпник,как има железни доказателства и той ще бъде осъден и изпратен в затвора.Това,написаното по-горе,не е нищо-дъвкано,дъвкано -нищо ново и съществено.
3.
Темпо
27.02.2024 10:12:38
0
22
Тоя тъп виц с "червения пират" е измислен от службите, за да прикрият мизериите, които са натворили в съдебната система. Няма съмнения, че са заплашвали съдия Цариградска, и сега се опитват да припишат заплахите отново на клошар, както направиха и при грабежа на КТБ, милионите откраднати от магистрали, убийството на журналистката от Русе. Много им е беден инструментариума на малоумните ДеСе-та от библиотекарския.
2.
Объркан
27.02.2024 09:49:04
1
23
Надали нещо става без знанието и покровителството на държавата. От гд(б)оп няма по-корави и всеки, който не слуша му се случва случка при рецидив. Щях да кажа "някой има ли още, който да вярва, че живеем в нещо, различно от огромна опг, преструваща се на държава?", ама като се замисля колко настигнахме американците по тъпотия, няма нищо очудващо. Wtf is going on?
1.
ХХ
27.02.2024 09:45:52
0
18
"ЧервенияТ пират"....... пълен член и т.н.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори