×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Робърт де Ниро открива два хотела у нас
  • Случващото се с Израел може да завърши със световна война, смята Доналд Тръмп
  • Бронз за ансамбъла в многобоя на световната купа в София
  • Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, обяви премиерът Димитър Главчев
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доган иска гласуване "в пакет“ за Пеевски и Чакъров, анализира думите на Тръмп за НАТО


Доган иска гласуване "в пакет“ за Пеевски и Чакъров, анализира думите на Тръмп за НАТО
Обръщението на почетния председател бе прочетено от Искра Михайлова, не стана ясно защо той не присъства
24 Февруари 2024, Събота, 13:27 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Притеснява се от предсрочни избори "2 в 1", които можело да са с непредвидими последици

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се появи на конференцията на партията. Днес се очаква на форума да бъдат избрани двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Доган обаче направи задочно обръщение към конференцията. То бе прочетено от евродепутата Искра Михайлова. Тя от името на Ахмед Доган се извини, че той не можел да присъства на форума. Защо, обаче, не стана ясно. 

Прави впечатление, че Доган зове делегатите на конференцията да гласуват "в пакет" за номинираните за съпредседатели. Това, изглежда, цели да предотврати проблем, който може да се очаква при гласуването за Делян Пеевски, който е етнически българин и е с накърнен публичен имидж. 

Ето обръщението на Доган:

Уважаеми гости от страната и чужбина!

Уважаеми делегати на XI-та конференция на Движение за права и свободи!

Скъпи депесари!

Живеем в сложно, много динамично и непредвидимо геополитическо време…

НАТО, ООН и всички други ангажирани международни институции, все още не могат да намерят нужните преговорни инструменти за спиране на войните в Украйна и Близкия изток. Всеки ден сме свидетели на многобройни човешки жертви, включително и деца, които напускат живота без да са наясно с каквото и да е обяснение за това, което им се случва. Но оставят в душите на близките си желание за мъст и омраза към причинителите на тяхната болка. Мотивите за отплата се прехвърлят на следващото поколение, както и семената на раздора и последващите конфликти и кръвопролития…

Не е без значение да отбележим, че и двете войни са братоубийствени!

Забележително е, че легитимните представители, които съблюдават световния ред, все още не могат да намерят „приемливо решение“ за стопиране на тази човешка трагедия, която предизвиква и огромна хуманитарна катастрофа. Тази картина е част от образа на нашата цивилизация през 20-те години на XXI век.

Уважаеми дами и господа, съвсем накратко, но пунктуално, искам да привлека вашето внимание към три въпроса:

- първо - евентуалните промени в НАТО и проблемът за сигурността на Европа;

- второ - предизвикателствата, свързани с предстоящите избори за ЕП;

- трето - смисълът на идеята за двама председатели на ДПС в актуалния контекст.

Надявам се, да се съгласите с мен, че основният проблем на нашето време е мирът и сигурността на Европа, света и на всеки един от нас в нашето ежедневие.

В този ред на мисли, първо, нека да опресним общото ни впечатление от директната „политическа безпардонност в позицията на Доналд Тръмп за „настоящето и бъдещето на НАТО“. Той каза нещо просто, но стратегически важно за Европа: “всеки трябва да си плати сметката за сигурността, която получава от САЩ!” Така той положи Прагматизма като фундамент на колективната сигурност, респективно, и като принцип на партньорските отношения в Алианса. Тази „гореща новина“ за часове обиколи планетата и събуди европейските елити от инерциалната дрямка на „комфортната сигурност“, в която те витаеха десетилетия наред. Това изказване изкара на показ, като на пазар, нашите съзнавани и несъзнавани съмнения и опасения за мира и сигурността на целия ни геополитически ареал. Разбира се, това шоково въздействие се отрази върху цялото публично възприятие и ни показа, колко бързо се променя светът, в който живеем. Тази ситуация ни демонстрира и нещо много важно: нашето световъзприемане не е готово за подобни радикални промени на представите ни за мир и общата ни сигурност. Това е сигурна индикация, че светът се променя по-ускорено от нашите стереотипи на възприятия за него! Тоест ние изоставаме от света, който сме изградили. Светът се развива по-бързо от нас!

Разбира се, този тренд на „преосмисляне на целите и задачите на НАТО“ е в активна проектна фаза от последните 5 - 6 години. Въпрос на време е това да се случи, независимо кой ще бъде президент на САЩ, нито пък дали това се харесва на Европа или не!

Истината е, че Европа трябва да преосмисли ролята си на „втора цигулка“ в колективната ни сигурност и да направи адекватни на геополитическите реалности инвестиции в собствената си способност за отбрана. Във всички случаи сигурно ще има и нов прочит на Северно-атлантическия договор. Според мен, изборът ни на евроатлантизма ще продължи да бъде актуален, но с явно или неявно преформатиране, на отговорностите между страните членки, с предефиниране на ролята на някои от тях за общата сигурност на Европа. Този процес е необратим и не зависи от нашата воля. За съжаление той вече е започнал и реакцията на Европа е закъснителна, но с добър проспект за развитие. Тъжно е да се каже, че следващите 10 - 15 години, а може би и повече, ни очаква бясна милитаризация на света, включително и на Европа, като ветеран на превъоръжаването. Не мога да намеря подходящи думи как да кажа на младите хора, че в обозримо бъдеще желанието ни да живеем с идеята на „романтичния хуманизъм“ или в „общество на здравия разум“, с принципите на „силата на правото“ и на моралните императиви, ще бъде с ограничени опции в техния живот.

За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите. Трябва да ни е ясно, че едни предсрочни парламентарни избори по формулата „2 в 1“ може допълнително да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици.

В следващия ЕП много често ще се говори за „национална идентичност“, „национален суверенитет“ и за „национални интереси“… Ако в САЩ изолационизмът вземе превес във външната й политика, пронационалистическите партии в Европа ще се очертаят като естествени политически партньори на консерваторите. Тази възможна политическа перспектива поставя под въпрос сегашния статут и профил на ЕС, както и неговата цялост.

Уважаеми съмишленици, съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения, затова означава дебат в колективните органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е възможно поради наложителна оперативност за едно или друго действие или позиция, двамата председатели решават на тяхна отговорност какво да предприемат. Съпредседателството се налага като политическа форма на лидерство в различни европейски страни, включително и в България. Тази формула включва както еднопартийни, така и коалиционни формати.

В конкретния случай, идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини:

- първо - борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, благодарение на което ние сме това, което сме в България и в европейското политическо пространство, е неизменен стратегически приоритет на ДПС;

- второ - последните години ДПС разширява електоралния си периметър, което предполага и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство;

- трето – ДПС има нужда да съживи и активира модела си на работа с реалните хора и местните партийни структури, както и в решаването на нововъзникващите проблеми на хората от местната власт.

Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна!

Поради тези важни съображения, предлагам на вниманието на XI-та Национална конференция на ДПС, гласуването на двамата кандидати за председатели да бъде в пакет, тоест едновременно. Така новата парадигма на лидерството в ДПС ще демонстрира и единството на партията.

Скъпи депесари!

Свидетели сме на генезиса на многополюсен геополитически свят, за което говоря повече от 10 години.

Въпреки сътресенията и несигурността, които тепърва ще ни се наложи да преживяваме, ние живеем в изключително интересно време.

Пожелавам ви да превърнем МИРА, СИГУРНОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА на всички в лична мотивация за живот на всеки един от вас!

Така светът ще изглежда по-надежден за нас и за нашите деца.

Бъдете живи и здрави!

Винаги ваш: А. Доган

 

 


В категории: Политика


21
Коментара
Флагман.БГ Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие 15/04/2024, Понеделник 08:13 2
21
Коментара по темата
21.
Големият пакет
25.02.2024 00:04:19
0
2
Шо стана? Избраха ли пакета на Доган?
20.
вай вай 2
24.02.2024 20:48:57
0
3
Нали ти показаха преди време че си бита карта ,кво се пънеш още . Нищо не си казал ала бала ,с противоречия .
19.
Eha
24.02.2024 16:22:56
1
8
Умнокрасивите реват да са в скута на корпоративната партия ДПС. Шепа храненици на чужда фондация, които харчат милиони левове за да станат трибунал, народен съд и комисари на свободното слово ? Кои са добрите и кои лошите?
От каква професионална висота го правят? Има един такъв индивид, надут, самовлюбен и високомерен, който се смята за последна инстанция. Той решава дали му харесва написаното и да трие .
18.
вай, вай, вай
24.02.2024 15:43:14
0
7
Кликата на корумпетата ме възпитава , ограмотява и ми сочи светлината в тунела дет ни мотат 34 години, че уж усилено я търсим .
17.
Доган
24.02.2024 15:42:44
0
14
И магаре да туря и магаре ще изберат-е честито да им е на избирателите на ДПС
16.
До 13
24.02.2024 15:26:52
0
3
Или показва на Доган какво трябва да направи.
Обачеее Доналде, не е хубава тая жестикулация, мен. Анадънму ?
15.
.....
24.02.2024 15:20:37
0
16
Поредната словесна еквилибристика от Ахмед Доган.
В случая, изказващ позиции които са в абсолютно противоречие.
Този индивид "изстреля патроните". И номера с вадене на "етническата карта" се изчерпа.
Интересно, докога електората му
ще го търпи ?
14.
Живко
24.02.2024 15:10:16
1
22
Такива като Доган и Пеевски отдавна трябваше да са извън политиката.
13.
Анализатор на колажа
24.02.2024 14:54:49
0
13
От колажа става ясно,че на Тръмп му идва да се гръмне кат гледа съфорумците!
12.
*********
24.02.2024 14:46:49
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Що не присъствам ли?
24.02.2024 14:40:54
0
8
Да си посея доматито в оранжерията ми е по-важно
10.
Съмишленик
24.02.2024 14:37:53
0
14
Много начесто взехте да избирате ръководства, ако продължавате да не може да крадете, май и ромския вот ще отиде на кино.
9.
123
24.02.2024 14:26:59
2
18
Как пък направихте анализ че критикува Тръмп. Напротив казва че ФАЩ не се церемонят вече със своите партньори и гледат само долара.
8.
*********
24.02.2024 14:23:01
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
*********
24.02.2024 14:10:17
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Капитана
24.02.2024 14:02:14
5
22
Смърт за това рязано куче.Смърт за ДПС!
5.
Доган каза
24.02.2024 13:58:33
2
12
Инерциална дрямка в геополитическия ареал.
4.
Коледа
24.02.2024 13:54:22
0
28
Голям срам за Делян ще е ако не се гласува в пакет. Ще изберат единодушно Джевджет, а за Дюкян ще гласува само изпълнителното бюро
3.
Нещо странно става
24.02.2024 13:51:47
6
24
Тръмп каза, че ще спре войната, обаче бат Меди бил против Тръмп? В същото време бат Меди говори за преговори за спиране на войната? Абе, Доган жив ли е? Току що ми хрумна, че случващито се с ДПС може да е защото Доган не е жив или е на смъртен одър
2.
В пакет ми...
24.02.2024 13:49:21
2
33
Иначе пееф е пътник.
Язък за голямата му философия на доан, продаде партията за пари.
Повръща ми се от алчната му, селска мутра.
Позор!
1.
трт
24.02.2024 13:48:31
3
36
страх тресе кочината Доган се крие като мишка и само цвърчи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия? Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия? Милен Димовски преговаря с уж собственика, за да я купи отново, но властите в Бремен обясняват, че за да му дадат документи, трябва да дойде притежателя й от България 7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината 7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината Иван, който закла 11-годишната Никол, защото му отказала целувка, бил ужасно тормозен в затворническото общежитие в Бойчиновци Диона разплака с личната си история Диона разплака с личната си история Певицата впечатли феновете си със сърцераздирателна балада, която носи заглавието “Ако те има”  Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Бях я окъсал и спукал гумите. Сърцето ми беше взело да отказва, но се оперирах, призна колоритът Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Оправдават се с инфлацията, която обаче не е чак толкова висока, колкото са новите цени на основни стоки Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Църквата има привилегията да не декларира приходи от подобна търговия Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Печалбата на концесионера е впечатляваща, а редица министри през годината са подписвали с анекст неизгодната за България концесия Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Вечно усмихнатата Галена от Генерал Тошево наруши правилата на екстремното предизвикателство няколко пъти и получи служебна загуба за нея и нейния съпруг Петър Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Ще остане без дом и семейство  Кирил Петков проговори за пачките и пуделите Кирил Петков проговори за пачките и пуделите По-сериозният проблем, според него, обаче бил разговорът на главния прокурор с главния секретар
Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Реакция при атаката срещу посолство в Дамаск нямаше, припомня постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя Близкият изток е на ръба, призна Антониу Гутериш Близкият изток е на ръба, призна Антониу Гутериш Силовите актове на отмъщение са забранени от международното право, добави той US дипломат с предупреждение към Техеран да не предприема действия срещу САЩ и Ерусалим US дипломат с предупреждение към Техеран да не предприема действия срещу САЩ и Ерусалим Съветът за сигурност на ООН е длъжен да не оставя действията на Иран без отговор, каза представителят на САЩ Робърт Ууд Великобритания ще продължи да помага на Израел, обяви Барбара Удуърд в ООН Великобритания ще продължи да помага на Израел, обяви Барбара Удуърд в ООН Действаме по спешност, за да не ескалира напрежението, обяви постоянната представителка на кралството Армията на Израел с няколко кървави сценария за отговор на атаката с дронове и ракети от Иран Армията на Израел с няколко кървави сценария за отговор на атаката с дронове и ракети от Иран Представителят на Иран в ООН обяви, че ще "отговори пропорциално" на американски военни операции Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Любовта на Бога я подобрява в личен, родови, народен и общочовешки план, казва астрологът Филип Филипов Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Толкова много желаещи имало да правят секс с нея и колежката й, че тълпи от учащи се редовно се събирали близо до стаята им Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Между 70 и 85 на сто от плажните ивици трябва да бъдат свободни Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Изпълнителят участва във формата Хелс Китчън Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Негов заместник ще е Стамен Белчев
Николай СТОИЛОВ, АКФ Николай СТОИЛОВ, АКФ Още преди пуделите бе ясно, че ПП-ДБ не са в МВР за реформи, а за нещо друго Виц на деня Виц на деня - Жена, изпей нещо за гостите.
- Но те вече почнаха да си тръгват.
- Струва ми се много бавно.
Виц на деня Виц на деня Квартирант към хазяин:
- Аз от три месеца живея тук, а Вие чак сега ми казвате че няма баня!?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-лесно е да съблечеш една жена, отколкото да я облечеш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори