×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политически лидер от Бургас ще става директор на селско училище край Поморие


Политически лидер от Бургас ще става директор на селско училище край Поморие
В момента Весела Райкова – Грекова е първа резерва от листата на ПП-ДБ и е буквално на прага на ОбС в Бургас
24 Февруари 2024, Събота, 10:20 ч.
Автор: Флагман.бг

За поста тя няма конкуренция и със сигурност ще го спечели, но запознати с нейната професионална квалификация са категорични, че е можела много повече

Областният лидер на ДСБ за Бургас и кандидат под номер 5 в листата на ПП-ДБ от местните избори през октомври 2023 Весела Райкова – Грекова е подала сивито си за постоянен директор на Основно училище „Елин Пелин“ в поморийското село Дъбник, научи Флагман.бг.

Грекова и до момента бе временно изпълняващ длъжността от 2022 г. и участието ѝ в конкурса не е изненада за никого. За поста в поморийското селце тя няма конкуренция и със сигурност ще го спечели, но запознати с нейната професионална квалификация са категорични, че стига да иска, е можела да подаде документите си поне за някоя от вакантните директорски длъжности в гимназиите в Бургас и със сигурност е щяла да се представи добре.

Весела Райкова – Грекова добре познато лице в политическите среди в Бургаска област, тя е експерт в сферта на образованието, кандидатира се за кмет на Созопол и води листата на „Демократична България“ през 2019 г., когато жителите на общината промениха посоката на управление и приключиха ерата на дългогодишен управник. В същото време Весела Райкова-Грекова става лидер на ДСБ след сериозен трус за тъмносините Бургас, а именно в момента, когато тогавашният областен председател Иво Баев подаде оставка и поведе редиците на СДС в региона.

В момента Весела Райкова – Грекова е първа резерва от листата на ПП-ДБ за Бургас от вота през октомври 2023. Ако някой от четиримата общински съветници приеме пост, който изисква да напусне политиката или се откаже от мястото си в местния парламент по други причини, Весела Райкова – Грекова ще влезе и в ОбС-Бургас.

Вижте визитката на Весела Райкова-Грекова от последните местни избори:

Флагман.бг припомня, че директорските конкурси в Бургас бяха спрени с години, тъй като се очакваше решението на Върховния административен съд по Наредбата, която касаеше правилата за тяхното провеждане. По тази причина много голяма част от училищата в цялата страна останаха дълго време с вр. и. д. директор поради пенсиониране или оттегляне на титулярите.

Така в момента конкурсите ще бъдат обявявани поетапно. Вече са ясни кандидатите за 16 училища в Бургаско, които най-дълго време са били с временен директор. Писменият изпит за тях ще се проведе на 27 февруари, а след това идва и финалният етап – събеседване.

Вижте кои са кандидатите за директори на 16 училища в Бургаско

Любопитна за представителите на просветата този път обаче е практиката на обявяване на кандидатите. Запознати със системата коментират, че до момента винаги е било ясно колко и кои са хората, пожелали даден директорски пост в школата в региона. И макар тази информация по дефолт да е била достъпна, от РУ на МОН преди дни разпространиха единствено списък на обявените позиции и имената на 19-е кандидати – по азбучен ред. Репортер на Флагман.бг обаче узна, че по-голяма част са подали документите си за няколко от обявените свободни места – кой къде иска да управлява педагогическия колектив обаче, за момента остава само да гадаем.


В категории: Просвета , Поморие


16
Коментара по темата
16.
Учител
28.02.2024 14:33:47
0
11
Съпартийките на Началничката са уредени! Жалка картинка.
15.
Ох
26.02.2024 19:33:28
0
14
Халал да им е този "капацитет" на селското школо! Тя от телефони и компютри едва разбира, еле пък образование, малииии, ужас! Забрави да регистрира листата на ДСБ в Созопол за местните избори, иначе "мастит" политик! Ама ОбС Бургас да му мисли!
14.
дано
26.02.2024 17:08:14
0
14
Интересно, какъв експерт в образованието може да е?
За престоя ѝ в механото се носят такива случки, че не е истина... Стигнало се е до голям конфликт с ръководството и най-вече със зам.директора- била е аха пред уволнение и тогава шефката на РУО я "мести", представете си, като директор.
Никакви педагогически качества, никакви такива и като директор- демонстрира безхаберие от най-висша степен!
Ако не ѝ помогнат на теоретичния изпит/теста/ е абсурд да го вземе и да продължи в следващия етап- със 100% сигурност!
Ето такива са ни кандидатите за директори- е разбира се не всички, но почти!
13.
до Ляв
24.02.2024 19:28:42
0
23
Дясна е ,колкото баба ми е английската кралица. Пропуснали са да пишат ,че работеше в общинска администрация на гербаджията Рейзи. На изборите 2019 взе стотина гласа и покрепи на втори тур кандидата на БСП. Колко да е дясна? Махна се от Созопол ,но напълни местното ДБ с марионетки. Толкова са зле ,че на последните избори не можаха да направят барем една листа за съветници. За добре свършената работа ,я направиха областен председател. Не е виновна жената ,явно други качества се ценят в партията. Как беше ,важното е " място под слънцето" да има? Съсипаха го това ДСБ......
12.
?
24.02.2024 17:32:07
0
20
Тази не беше ли в Механото?
11.
123
24.02.2024 15:13:54
0
30
Била баджаначка на Началничката на РУО
10.
Неа
24.02.2024 14:41:26
0
29
Това училище искаха да го закрият, но явно в впоследствие са го запазили за определен кадър.
9.
Истина
24.02.2024 14:04:24
1
27
Тя вече си е наредила директорите Петрова нейни хора , роднини , съпартийци , Отворено общество ,Макензи. Всички го знаят затова и за 16 училища има 19 кандидата. След като е предрешено има ли смисъл да кандидатстват други? Жалко нищо не се е променило а само подменило. Не трябва да се примеряваме с това . Симеонов доволен ли си?
8.
Да, така е
24.02.2024 13:40:45
1
32
Явно далаверата е голяма, щом пътува от Созопол до това село... Пак нагласен конкурс. Жалко...
7.
Жабов
24.02.2024 13:15:42
1
29
Ние сме дялани камъни - ставами само за директори.
6.
Кой туй
24.02.2024 12:34:09
0
26
“подала сивито”, уа, флегми???
5.
Ляв
24.02.2024 11:17:49
6
42
Поредният Десен, който цял един живот е изкарал на бюджетна заплата !
Най-дясното на тези Десни ще да е някое американско НПО.
До един дребни до средни чиновници от всякакви сфери, скачащи от заплата на заплата към някоя община или учреждение, според това коя сфера им се паднала на Партията им, при ротация, сглобка или некоалиция.

Това подсказва всичко за морала и мирогледа на тези приспособими нагаждачи !
Нищо лично за дясната дама в конкретният случай.
То всичко е ясно.
4.
Ел Греко
24.02.2024 11:10:37
1
42
Кандидатирала се за кмет на Созопол, въпреки че била вр.и.д. д-р на с.Дъбник (Поморие)? Не я избрали и сега се кандидатира за д-р на селското училище?
3.
хе хе
24.02.2024 11:02:37
1
24
А къде са казвате тези вакантни директорски места в бургаските гимназии?
2.
БурГъз
24.02.2024 10:44:50
6
45
Чета биографията й, и виждам, че обикаля по цялото южно черноморие, където има далавера.

Очевидно е човек, който не го интересува мястото където живее, а да се развива на мястото, където живее.

Най-омразните за мен нагаждачи!
1.
Криворазбраната цивилизация
24.02.2024 10:39:34
4
37
Уж демокрация,па един път избран директора е пожизнено до пенсия или преждевременна смърт,независимо дали впоследствие се оказал добър управленец или лош.Де ви е мандатността-основата на демокрацията???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д.
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори