×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Възраждане“ защити Кремъл след остър демарш на България по повод репресиите в Русия


„Възраждане“ защити Кремъл след остър демарш на България по повод репресиите в Русия
Няма никакви данни, че руската държава е извършила престъпление и че Навални е убит, обясни депутат от "Възраждане" в гневна декларация
23 Февруари 2024, Петък, 19:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Външно министерство привика руския посланик и призова за незабавното и безусловно освобождаване на всички политически затворници

Действия на Министерството на външните работи на България по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални предизвикаха любопитна реакция в Народното събрание (НС). От името на „Възраждане“ с декларация излезе депутатът Ангел Георгиев, който отправи критики към българското правителство. В този момент в залата бе премиерът Николай Денков. Той стана обект на нападки заради действията на Външно министерство, което иначе се ръководи пряко от вицепремиерката и представител на партия ГЕРБ Мария Габриел.

„Посланикът на Руската федерация в Република България Елеонора Митрофанова бе извикана на среща в Министерството на външните работи по повод смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални. На срещата се яви Валентин Солодкин, временно управляващ посолството. Пред него бе направен демарш, с който се изразява възмущението на българската страна от смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални на 16 февруари 2024 г. в наказателната колония в Сибир, където бе несправедливо изпратен“, съобщиха от Външно.

“От българска страна бе отправен призив властите в Москва да проведат незабавно максимално прозрачно, задълбочено и обективно разследване, включително с ангажирането на независима международна комисия, и да изяснят всички обстоятелства, свързани със смъртта на А. Навални. Изразено бе очакване в най-кратък срок виновните лица да бъдат подведени под наказателна отговорност. Отправен бе апел тленните останки на А. Навални да бъдат незабавно предадени на семейството, което да бъде свободно да организира погребална церемония.

Българската страна призова настоятелно за незабавното и безусловно освобождаване на всички други политически затворници, включително на Юрий Дмитриев, Владимир Кара-Мурза, Иля Яшин, Алексей Горинов, Лилия Чанишева, Ксения Фадеева, Александра Скочиленко и Иван Сафронов, както и правозащитници, журналисти и антивоенни активисти, произволно задържани за мирно упражняване на човешките им права и противопоставяне на водената от Русия агресия срещу Украйна. Изразена бе загриженост относно условията им на задържане и бе припомнено на руските власти, че забраната на изтезанията е абсолютна според международното право.

От българска страна бе изразено дълбоко безпокойство от неотслабващите систематични репресии срещу руското гражданско общество, демократични сили, политическа опозиция и критичните гласове в Руската федерация и извън нея, и бе заявена непоколебимата съпричастност на България към тях”, съобщи още Министерството на външните работи.

Последва реакцията на „Възраждане“.

Ангел Георгиев обяви в декларация, че днес сме станали свидетели на „потресаващи двойни стандарти във външната политика на България“.

Той направи паралел между случай с българин, който се казвал Милан Димитров, за който българската държава, включително и Николай Денков нехаели, и случая с Навални - „за който всички родни евроатлантици буквално си скъсаха дрехите“. Въпросните евроатлантици дали „всичко най-мило от себе си да обикалят всички студиа и да говорят как там руската държава била извършила престъпление, без да имат никакви данни за това; как Навални бил убит – без да имат никакви данни за това“.

След това Ангел Георгиев извърши „дисекция“ на днешното съобщение от Министерството на външните работи във връзка с предприетите действия по повод смъртта на руския опозицонер.

„Искам да попитам кой от кабинета на министър-председателя повика американския посланик, за да попита какво се случва с невинния българин Милан Димитров, който е застрашен от 80 години затвор, при положение че е абсолютно невинен по фалшиво скалъпено обвинение“, изрази уверено депутатът. Въпросният гражданин бил задържан в Гърция по искане на САЩ, а обвинението срещу него било повдигнато „само защото майка му е рускиня“.

По повод становището на МВнР, че Алексей Навални е бил несправедливо изпратен в наказателната колония в Сибир, депутатът попита: „От кога Министерството на външните работи има пълномощията и компетентността да се меси директно във външните работи на друга държава и да дава оценки кой е справедливо изпратен и кой – не. И кой е убит и кой – не.“

Той разкритикува и искането на МВнР за независимо международно разследване на случая с Навални. Това било направено заради „службогонство“.

Реакция на българските власти обаче нямало по отношение на Милан Димитров, който бил обвинен несправедливо, че търгува със забранени стоки с Руската федерация.

Ангел Георгиев разкритикува и искането на България за незабавно освобождаване на политическите затворници в Русия. Това било „директна намеса във вътрешните работи“ на тази държава.

„Не сте вие тези, които определят кой затворник е политически и кой – не. Да, и в България има такива хора. Включително срещу мен се води фарсов съдебен процес в момента – абсолютно по политически причини“, оплака се иначе депутатът от „Възраждане“.

Милан Димитров нарочно бил задържан в Гърция, а не в България, защото така той по-лесно щял да бъде осъден на екстрадиция в САЩ, където щял да лежи в затвора доживот.

Димитров обаче не бил защитен от българските власти, защото не бил руски опозиционер, който да е удобен на американската държава. Според депутата те не можели да привикват американския посланик, понеже той им бил шеф.

Никой не казвал, че Милан Димитров „буквално гние“ в гръцки затвор, „без абсолютни никакви грижи“ и „при изключително сурови условия“.

„Но всички ще бъдат загрижени за Навални, защото те са инструктирани да се грижат за Навални, за руските опозиционери, които са удобни на САЩ, на колективния Запад, но не и за собствените си граждани“, обясни депутатът от „Възраждане“.

В заключение той призова цялото правителство и министър-председателя да защитят Милан Димитров - „защото, защитавайки един български гражданин, по този начин защитават България“.

„А не да защитават Навални и чуждите интереси“, отсече Ангел Георгиев, заставайки на страната на властите в Кремъл.
 


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
Ех костя
24.02.2024 12:54:19
1
6
А колко народ излъга по най елементарен начин че бил националист .Той и слепец щеше да види че е кремълски продукт.
А иначе за тези които може да се излъжат и пак да го вземат за патриот Да знаят следното .В историята на българия никога е нямало РУСОРОБ националист Просто това е несъвместимо.Точно напротив всички големи известни патриоти са били до един русофоби.Или най малко са предупреждавали за опасността за българия от русия.
25.
Пиночет
24.02.2024 10:36:01
8
6
Поредния гаф и резил от страна на Българското васално правителство.
24.
ХХ
24.02.2024 09:48:43
4
4
До 23

"Те са слуги на на сащ, а не на народа си." - мухаха... Ама на 2 Април 85% гласуваха за тях, нали?
Никаква забрана, а мачкане на про'с'таците дет гласуват за ЕС докато мърдат.
23.
Забрана
24.02.2024 09:10:07
4
5
За всички фондации и нпо-та наливащи милиарди в американските партии ППДБ. Те са слуги на на сащ, а не на народа си.
22.
Манчо
24.02.2024 08:23:06
8
6
Както казват краварите,застрашавал сигурността на страната,нали беше така.
21.
Някой
24.02.2024 07:32:20
4
13
Тези пък колко са прости....
20.
ХХ
24.02.2024 06:35:40
12
7
Така е!
Прави са!
19.
dfs
24.02.2024 00:17:47
23
20
Булгаристан иска Руската федерация да дава обяснение. Хахаха. Да се смееш ли да плачеш ли :))) Кой знае навсякъде как ни се смеят и подиграват.
18.
Пуффайзер
23.02.2024 23:27:39
9
10
Синдрома на внезапната смърт - колко си отидоха след о вак сване - Антони Гълъбов, Коритаров... ей така, неофициално, без стаГмистиката да посмее да ги отбележи...
17.
Пуффайзер
23.02.2024 23:21:49
25
9
Навални си е набил пет игли Пуффайзер... и сега Путин, МИ-6 и ЦРУ му са виновни...
16.
Англичанка гадит
23.02.2024 22:12:35
11
23
Има един известен руски израз "когато у Иванушка дурака, нещо не се получава, винаги са виновни англосаксонците или евреите"защото те нападнаха на Украйна, те избиха роднините си живеещи в Украйна и пак те изнасилваха деца и бабички, убиваха жени и деца, и грабиха перални, джанти, детски играчки и миксери.
https://youtube.com/shorts/cbBtdYGIqmk?si=_YNuaZ6s0EQ0844y
И точно затова украинците отбранявайки се днеска свалиха поредния руски самолет А-50.
Потомствен русофилистия съм и когато преди години мама предаде мене и тати, и драсна с поредния стъргач, бях сигурен че виновни са англосаксите.
15.
Хахахах
23.02.2024 22:09:33
22
16
Българската държава в лицето на т.нар."сглобка" знае кой в РФ е изпратен в затвора основателно и кой не(!!!). "Българската държава" от позицията на какъв политически субект изисква от Русия да освобождава затворници(!?!) Как "Българската държава" установи, че има виновен за смъртта на затворник, при положение, че още няма никакво становище за причините за смъртта, даже и да настоява виновниците да бъдат наказани(?!?) Четирима български граничари са осъдени несправедливо от турски съд, затова че са застреляли нарушител на държавната граница, оказал яростна съпротива. Тези хора преживяват кошмар толкова години. Къде е тази същата "българска държава" да настоява на този измислен турски съд, да оттегли скалъпените си обвинения? Колко пъти външно министерство привика турския посланик и да му връчва ноти, демарши, или да му набива чомбери?!? Българската държава колко пъти настоя пред Турция за освобождаване на политическите затворници, които са стотици пъти повече, отколкото в Русия?!? Отговорете си сами на тези въпроси.
14.
Клавиатурна копейка
23.02.2024 21:48:19
12
19
"Предателите трябва да се убиват"
13.
"англичанка гадит
23.02.2024 21:31:34
13
10
Има един известен руски израз "англичанка гадит". Подобно на диверсията на Северен Поток, пак приписвана на Русия, когато Лиз Тръс бе разобличена и принудена да подаде оставка (https://cutt.ly/TwB006C6), сега имаме същото: "англичанка гадит":
"Смъртта на опозиционера Алексей Навални в колония и терористичната атака срещу Северен поток са свързани. Ние обясняваме как Байдън, Навални и Северен поток: как балтийският газопровод свързва тези двама авантюристи"
https://cutt.ly/GwNruwSF
12.
*********
23.02.2024 21:26:29
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
зрител
23.02.2024 21:24:21
26
21
"Българската" държава не се интересува от съдбата на българина, арестуван и заплашен от десетилетен затвор в САЩ а от съдбата на затворниците в Русия !?!
Не държава а Колония сме !
И никакви "избори" не биха променили това.
Под окупация сме. И то най-вече в медиите.
10.
Е на тва е
23.02.2024 21:22:49
15
40
Депутатът от Възбуждане взема страна на фашиста Путлер. Да предположим че не го е убило КГБ, което е малко вероятно. Путлеро фашистката върхушка се освобождава от всички инакомислещи. Младите не знаят но това се случваше и в България. Бяха създадени затвори за политически затворници. Това е присъщо за комунистическите и фашистки режими, които са две страни на едно и съща монета.
9.
Флагман
23.02.2024 21:08:49
12
31
Да помагаме в журналистическата работа,а?
https://youtu.be/V4D38aDSv_g?si=2oK8bg1YaqaICj2C
След 7 свалени самолета само за седмица,днес укрите отново свалила А50 летящ командир център за контрол.
Днеска е 23 в Русия е празник деня на защита на отечеството. И за това фасадите в кремля нападнаха Украйна на 23 срещу 24 февруари. Украинците поздравяват рашистанците с празника.
Седмицата беше черна за руските окупатори
https://youtu.be/ly1Mw2Ta9lo?si=hRfM7rcswaRKomDU
Така ще Еееееее.
8.
Помориец
23.02.2024 21:02:25
8
30
мръсни продажни мишоци
7.
Напънала се планината и родила мишка
23.02.2024 20:10:28
16
25
Малка,русоробска и сърбящо изгаряща по кадировски освободител.
https://youtu.be/y_FYk-SLUO0?si=mEMi6AqYB8ZDYnVP
Мама ме захвана нестандартише и станах аналподатлив русфилистичко.
6.
5
23.02.2024 20:06:49
12
34
в г.з раждани отрепки
5.
Напънала се планината и родила мишка
23.02.2024 20:06:17
15
23
Когато мишката отправя неприлично предложение към разгоненият мечок, но не си е купила кофа вазелин преди
4.
Страхил
23.02.2024 20:03:25
24
49
Тези руски платени слуги са доказали многократно че са вгъзражданИ.
3.
Хахахах
23.02.2024 19:40:56
50
23
Гойнонимуса 1! Прочете ли какво са написали, или си минетиш по инерция!
Що не си завреш личното мнение в евроатлантическия гейпарадски говнярник бе, кретен мекокитков?! ХАХАХАХАХХААХ
2.
въZраждане
23.02.2024 19:39:47
21
44
Отиват към пълно разграждане
1.
anonmous
23.02.2024 19:31:48
31
65
моето лично мнение е че такива русофилски партии трябва да бъдат забранени със закон!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Кирил Петков за фалшифицираните от Лена документи: Кьорфишек на ДАНС! Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интерес ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа ЦИК заличи партия "Атака", Волен Сидеров не успя да събере 2500 подписа Формацията няма да участва на предстоящия вот Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Сложи всички в малкия си джоб, една от песните му удари 115 млн.гледания Заснемането на клипа "Хабиби" на Азис струвало само 1400 лева „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори „Възраждане“ – Бургас регистрира листата за парламентарните избори Водач в нея отново е заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на „Възраждане“ Цончо Ганев Тази кола се размаза при тежка катастрофа Тази кола се размаза при тежка катастрофа Инцидентът е на околовръстното в София  Ще поскъпнат ли горивата преди празниците Ще поскъпнат ли горивата преди празниците В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките, може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Той се провали като тв водещ в бТВ, но сега е на път да се провали и като мъж Дали ще приеме сериозно обвързване с гаджето си Боряна Братоева, която иска дете  Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Две жени-шофьорки се блъснаха на кръговото в Поморие Щетите са изцяло материални, няма пострадали  С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов С ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов Всичко се праща на Лена за одобрение, твърди лидерът на ГЕРБ Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година
Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори