×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Солистите от Държавната опера подготвят изненада за бургазлии


23 Февруари 2024, Петък, 15:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Поредното събитие от поредицата "Солистите на Държавна опера - Бургас" участието на солистите на бургаския културен институт

Петата проява от поредицата „Солистите на Държавна опера – Бургас“ предстои в събота, 24 февруари, от 11 часа във фоайето на Операта. В програмата на вокалния концерт ще звучат популярни творби. Поредното събитие от поредицата "Солистите на Държавна опера - Бургас" участието на солистите на бургаския културен институт: Шмилена Султанова - сопран, Бранимир Недков - баритон, и Мира Искърова - пиано, ще предостави възможност на почитателите на камерния жанр да изпитат истинско естетическо удоволствие с добре подбраната и балансирана програма на вокалния концерт, представена с вкус и отношение към публиката от страна на чудесните солисти и пианистка.

Началото на новия концертен цикъл в репертоара на бургаския културен институт бе поставено с вокалния концерт на 7 октомври т. год., със солисти: сопраното Людмила Михайлова и баритонът Йордан Христозов, на рояла бе Дария Кръстева. Последва концерт на басите на Бургаската опера – Делян Славов, Диман Панчев и Костадин Мечков, под клавирния съпровод на Илиана Тодорова – на 4 ноември. Третият концерт от поредицата бе на 18 ноември – със солисти: сопраното Нона Кръстникова и баритонът Марян Йованоски, на рояла беше Игор Кириянов. Четвъртият концерт – на 10 февруари представи солистите Даниела Дякова и Александър Крунев, под клавирния съпровод на Илиана Тодорова.

Дни след концерта в събота, сопраното Шмилена Султанова ще бъде солист в оперетата от Йохан Щраус-син „Прилепът“ – на 27 февруари от 19 часа в залата на Бургаската опера, а на 12 март предстои съвместно нейно сценично превъплъщение в партньорство с Бранимир Недков, в друг музикален шедьовър от Щраус-син – „Виенска кръв“. 

Двамата солисти на Държавна опера – Бургас участват в редица спектакли и камерни концерти на бургаския културен институт. Те, заедно със свои колеги солисти, както и артистите от хора, балета и музикантите от оркестъра, взеха участие и в мащабната оперетна гала по сценарий и режисура на Марио Николов – „Любов, шампанско и кан-кан“, с която бяха официално закрити Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ – в началото на м. септември 2023 г. на сцената на Летния театър. Шмилена Султанова и Бранимир Недков бяха на една сцена и в мюзикъла от Парашкев Хаджиев „Службогонци“ – в края на изминалата календарна година, на сцената на Операта. Двамата солисти имат съвместна камерна изява и в концерта „Вечер на немската музика“ – през 2021 г., когато на рояла бе Дария Кръстева. 
На рояла в събота ще бъде Мира Искърова, която е преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.  Тя партнира с вещина, вкус, мяра и чудесно тоноизвличане на солистите, допълвайки цялостното естетическо въздействие. 

Ето какво разказват преди концерта двамата солисти на Бургаската опера: „С нетърпение очакваме да споделим с вас невероятния музикален момент, който ни предстои на съботния камерен концерт. Заповядайте да се потопим заедно във вълшебството на звуците и емоциите, ще бъде незабравимо. Очакваме Ви с нетърпение!", казва Бранимир Недков.

"Уважаеми приятели, радостни сме да бъдем част от едно вълнуващо музикално изживяване, което ще споделим с Вас на предстоящия вокален концерт. Поканата е открита за всички, които търсят уют и вълшебство в музиката. Ще се видим в събота, в 11 часа във фоайето на Бургаската опера!", допълва Шмилена Султанова. 
В програмата на концерта в събота ще прозвучат: Ария на Дон Жуан  "Fin ch'han dal vino", Серенада на Дпн Жуан "Deh, vieni alla finestra" и Ария на Донна Елвира "Ah, chi mi dice mai" – от операта „Дон Жуан“ от В. А. Моцарт; „Хабанера“, „Сегидиля“ и „Песен на Тореадора“ из операта „Кармен“ от Жорж Бизе,  Ария на Крал Алфонс от операта „Фаворитката“ от Гаетано Доницети; Дует на Силва и Едвин "Помниш ли ти" от оперетата "Царицата на чардаша" от Имре Калман; Дует на  Ханна Гловари и Граф Данило от оперетата "Веселата Вдовица" на Франц Лехар; Дует на Фред и Лили от мюзикъла "Целуни ме, Кейт!" на Коул Портър . 
На 24 февруари петото събитие от поредицата „Солистите на Държавна опера – Бургас“ ще зареди присъстващите във фоайето на Операта – като емоционален акцент на съботния ден. 
Следващият концерт от поредицата „Солистите на Държавна опера – Бургас е на 9 март от 11 часа във фоайето на Операта, с участието на мецосопраното Йоана Кадийска и тенора Яни Николов. На рояла ще бъде отново Мира Искърова. 

Билети за концерта могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ /пред хотел „България“, работи и в събота/, както и в мрежите на Grabo - https://grabo.bg/burgas/operen-kontzert-082g6 и Eventim - https://www.eventim.bg/bg/bileti/drzhavna-opera-burgas-foaye-burgas-opera-foaye-1400570/performance.html.

За солистите:

Шмилена Султанова, сопран, завършва АМТИИ – Пловдив със специалност „оперно пеене“ при проф. Калина Жекова. От 1998 г. е солист на МДТ „Константин Кисимов“ – Велико Търново. През 2004 г. постъпва като солист в Държавна опера – Бургас. Редовен гост-солист е на Държавна опера – Стара Загора и Държавна опера – Варна.  Репертоарът й включва Фенена в „Набуко“, дона Елвира в „Дон Жуан“, Тоска в „Тоска“, графинята в „Сватбата на Фигаро“, Розина в „Севилският бръснар“, Дорабела в „Така правят всички“, Силва в „Царицата на чардаша“, Анна Главари във „Веселата вдовица“, Елена в „Хубавата Елена“, Марица в „Графиня Марица“, Анжел в „Граф фон Люксембург“ и много други.

Бранимир Георгиев, баритон, е роден на 17.06.1991 г. в гр. Бургас. През 2010 г. завършва НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. Бургас със специалност „класическо пеене“. През 2014 г. завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – гр. София със специалност „класическо пеене“ в класа на проф. Илка Попова и доц. Николай Моцов. От 2019 г. работи в Държавна опера – Бургас като артист–солист. 
Репертоарът му включва: Граф Алмавива от операта "Сватбата на Фигаро" - В. А. Моцарт; Мазетто от операта „Дон Жуан“ – В. А. Моцарт; Папагено от операта „Вълшебната Флейта“ – В. А. Моцарт; Данкайро от операта „Кармен“ – Жорж Бизе; Пинг от операта "Турандот" - Дж. Пучини; Силвио от операта "Палячи" - Р. Леонкавалло; Агамемнон от операта "Хубавата Елена" - Жак Офенбах; Бил Колхоун от мюзикъла „Целуни ме, Кейт“ – Коул Портър; Папакода от оперетата „Една нощ във Венеция“ – Йохан Щраус; Йозеф от оперетата „Виенска Кръв“ – Йохан Щраус; Джек от мюзикъла „Лелята на Чарли“ – Оскар Фелцман;  Червеният котарак от операта за деца „Алиса в страната на чудесата“ – Александър Йосифов; Патиланчо от операта за деца „Патиланци“ – Александър Йосифов; Белчо, Черньо, Пъстрьо и Желчо от музикалната комедия „Четиримата Близнаци“ – Георги Костов и др.
Мира Искърова е български пианист и композитор. Родена е в Бургас, където завършва Mузикалното училище в класовете по пиано на Юлия Ненова и Радка Чомакова, а по-късно и Националната mузикална aкадемия „Проф. Панчо Владигеров“, гр. София  в класа по пиано на проф. Марина Капацинская. Като изпълнител изнася самостоятелни концерти в рамките на наши и международни фестивали, сред които „Европейски музикален фестивал“, София; „Международен музикален фестивал“ – Хамбург, „Младите в изкуството“ – Москва, Амстердам и др. Носител е на редица награди от конкурси у нас и по света. Като пианист, репертоарът й обхваща музика от Бароковия период до наши дни. Мира Искърова е автор е на филмова и театрална музика, работи с режисьорите Георги Дюлгеров, Оги Костовски, Слава Дойчева, Делян Илиев и др. Създател и водещ на подкаст предаване, където кани „странни птици“ да разкажат за любимата си музика. Снима се като актриса във филмите „Хубава си, мила моя“, „Слава“, „Брак“ и др. Преподавател е в НМА „Проф. Панчо Владигеров" - София.


В категории: Бургас


Коментари
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори