×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почина една от най-известните светски личности в Европа


23 Февруари 2024, Петък, 08:49 ч.
Автор: Флагман.бг

Пълното име на Ира фон Фюрстенберг е Вирджиния Каролайн Тереза ​​Панкразия Галдина цу Фюрстенберг

Почина принцеса Ира фон Фюрстенберг. Една от най-ярките и влиятелни светски личности в Европа си отиде на 83 години в Италия. Синът на принцесата разказа, че преди няколко дни майка му случайно се подхлъзнала, паднала и си счупила ребрата. В следствие на това е засегнат белия й дроб.

Разболява се от пневмония и тя си отива. 

Пълното име на Ира фон Фюрстенберг е Вирджиния Каролайн Тереза ​​Панкразия Галдина цу Фюрстенберг. Тя беше дъщеря на Клара Аниели, сестра на наследника на Fiat Джани Аниели. Бащата на фон Фюрстенберг, принц Тасило фон Фюрстенберг, е син на унгарска графиня и принц на Австро-Унгарската империя, а нейната баба по майчина линия е принцеса Вирджиния от Сан Фаустино.

На 15-годишна възраст Ира се омъжва за принц Алфонсо Хоенлое, кръщелник на испанския крал, чиито предци са били управляващите принцове на Свещената Римска империя, пише WWD. Състоянието на Алфонсо обаче е изчерпано, така че той се занимава с недвижими имоти и благодарение на него тихите рибарски селища Марбея и Коста дел Сол се превръщат в модерни испански курорти.

Сватбата беше скандална, тъй като булката беше твърде млада, а младоженецът вече беше на 31 години. Принцът трябваше да получи разрешение от Ватикана.

По време на медения им месец в Ню Йорк Салвадор Дали я покани да позира гола (предложение, което съпругът й бързо отхвърля) и танцува с Франк Синатра.

Но бракът продължи само три години, тъй като принцесата беше обвинена в изневяра. Ира роди двама сина. Най-големият, Кристоф, почина в затвора в Банкок, по-малкият, Хубертус, беше член на мексиканския олимпийски отбор по ски и стана известен фотограф.

След скандален развод Ира се омъжва за 23 години по-възрастния от нея бразилски плейбой индустриалец Франсиско Матарацо "Бейби" Пигнатари в Рино, Невада, през 1961 г., но и това завършва с развод - в Лас Вегас три години по-късно.

Според британския писател Ник Фоулкс Ира фон Фюрстенберг „е била толкова известна в своето време и начин на живот, колкото Ким Кардашиян сега“.

„Осъзнаването за това в света преди Интернет беше доста поразително. Обемът изрезки от вестници, през които трябваше да премина, беше невероятен“, каза Фоулкс пред WWD тогава.

„Тя имаше бунтарска жилка и беше много независима жена във време, когато светът все още беше свят на мъже. Тя взе много решения, които се смятаха за смели по това време“, пише Фоулкс.

Фон Фюрстенберг беше клиент на модната къща, любимец на Даяна Вриланд и подкрепяше Карл Лагерфелд в ранните етапи на кариерата му. Тя стана пиар на Валентино и се говореше, че е тайната любовница на принц Рение от Монако след смъртта на Грейс Кели.

"Винаги съм познавал Ира, дори работихме заедно по първия ми парфюм. Красива и винаги усмихната, Ира имаше непоколебима страст към всичко, което замисляше", каза Валентино Гаравани.

Даян фон Фюрстенберг, която беше нейна снаха от първия й брак с Егон фон Фюрстенберг, каза: „Когато за първи път срещнах Егон, тя беше негова известна сестра. Тя се омъжи във Венеция и стана филмова звезда. Тя беше на моите деца по-голяма сестра и леля. Тя беше част от елита на Италия и беше много общителна, забавна и обичаше да се среща с нови хора."

Ира участва с Дино де Лаурентис, появявайки се в общо 30 филма в края на 60-те и 70-те години. Твърди се, че тя е отхвърлила главната роля в Барбарела, култовата научно-фантастична класика, помогнала на Джейн Фонда да стане звезда.

През годините е събирала творби на Рой Лихтенщайн, Жан Дюбюфе, Макс Ернст, Йозеф Алберс и Ив Клайн.

Пътувайки по света, прекарвайки живота си между Париж, Биариц и Лондон, след като напуска актьорството, тя започва да създава предмети за домашен декор, много от които са комбинирани със скъпоценни и полускъпоценни камъни, наричайки линията „Objets Uniques“. Някои от тези произведения в крайна сметка се озоваха в музеи.

Ира призна, че е започнала да проектира, когато не е могла да намери подарък за своя приятел, филмовата звезда Кърк Дъглас.

Сред няколкото й благотворителни инициативи, тя беше патрон на фондация „Децата на Африка“. А през 1970 г. тя беше домакин на музикален фестивал в Санремо.


В категории: Животът


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори