×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Робърт де Ниро открива два хотела у нас
  • Случващото се с Израел може да завърши със световна война, смята Доналд Тръмп
  • Бронз за ансамбъла в многобоя на световната купа в София
  • Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, обяви премиерът Димитър Главчев
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кампания „Академично междучасие“ на Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“


22 Февруари 2024, Четвъртък, 15:39 ч.
Автор: Флагман.БГ

Инициативата е част от кандидатстудентската кампания на ВУ

Мобилни групи от преподаватели и студенти на Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ провеждат кампания „Академично междучасие“ сред средношколци от училищата. Инициативата е част от кандидатстудентската кампания на ВУ.

Първите информационни срещи се проведоха в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола", СУ „Епископ Константин Преславски“, ПГЧЕ „Васил Левски”, Търговска гимназия и Професионална техническа гимназия.

Средношколците проявяват голям интерес и желание да научат повече за цялостната визия на ВУ, условията за обучение, както и за извънаудиторните занимания, с които младите хора допълнително се развиват и приобщават към студентския живот. Представя им се подробна информация, относно приема и условията за кандидатстване. Обсъждат се въпроси за същността на обучителните звена в университетската структура и се разясняват съществените различия между обучение в ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Професионален Бакалавър“, както и последващото им преминаване в ОКС „Магистър“.

Интересът на учениците спрямо специалностите, към които са се насочили да продължат образованието си, е разнороден. На някои от срещите бъдещите кандидат студенти задават въпроси за специалности „Медицина“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“, „Лекарски асистент“, „Здравен мениджмънт“, „Рехабилитатор“ и „Помощник фармацевт“. На други – питат и научават повече за специалности, „Предучилищна и начална педагогика“, „Индустриален мениджмънт“ „Компютърни системи и технологии“ и „Софтуерно инженерство“.

Мобилните групи информират и за разкритите 9 нови специалности, а именно „Киберсигурност: технологии във финансовата сфера“, „Управление на здравните грижи“, „Кинезитерапия“, „Специална педагогика“, „Специална педагогика. Ресурсен учител“, „Дигитални технологии и иновации в обучението в детската градина и началното училище“, „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туристически бизнес и предприемачество“.

Във Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се кандидатства и за 9 защитени от МОН специалности. За тях бъдещите студенти няма да заплащат семестриална такса, защото се поема изцяло от държавата. Това са: „История и философия“, „Български език и история“, „Екология и опазване на околната среда“, „Технология на материалите и мениджмънт“, „Химични технологии и психология на кризисните ситуации“, „Технология на нефта и газа“, „Технология на водата“, „Химично инженерство“, „Химия“ (с допълнителна квалификация „учител по химия“).

Припомняме, че силен старт на кандидат студентската кампания на ВУ бе даден в края на месец януари от зам.-ректора по учебна дейност проф. д-р Севдалина Турманова в зала „Аула“ на Медицински факултет. В официалната среща взеха участие ръководители на бургаски училища, зам. Кмет Михаил Ненов, представители на РИО и ръководството на Университета. Представи се график на мобилните групи за провеждане в училищата на срещи със средношколците.

Кампания „Академично междучасие“ продължава с информационните срещи в ПГСАГ „Кольо Фичето“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, АЕГ „Гео Милев“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ПГРЕ „Г. С. Раковски“, ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГМЕЕ, НЕГ „Гьоте“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Димчо Дебелянов“.
В категории: Просвета


Флагман.БГ Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие 15/04/2024, Понеделник 08:13 4
България Всички новини
Има ли бум Бургас на конфискувани автомобили от пияни и дрогирани? Ще бъде ли отнемането отнемането Има ли бум Бургас на конфискувани автомобили от пияни и дрогирани? Ще бъде ли отнемането отнемането Ако Конституционният съд отмени спорните поправки в НК, вече отнетите няма да бъдат върнати, обясни Силвия Петкова Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия? Абсурд! Конфискуваха кола от българин, за да я дадат на измамници в Германия? Милен Димовски преговаря с уж собственика, за да я купи отново, но властите в Бремен обясняват, че за да му дадат документи, трябва да дойде притежателя й от България 7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината 7 години след бруталното убийство в „Меден рудник“ родителите на килъра отказват да приемат истината Иван, който закла 11-годишната Никол, защото му отказала целувка, бил ужасно тормозен в затворническото общежитие в Бойчиновци Диона разплака с личната си история Диона разплака с личната си история Певицата впечатли феновете си със сърцераздирателна балада, която носи заглавието “Ако те има”  Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Като разгонен бик съм, набарах една младичка и...,твърди Митьо Пищова Бях я окъсал и спукал гумите. Сърцето ми беше взело да отказва, но се оперирах, призна колоритът Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Търговците в Одрин ни взеха за балъми, вдигнаха здраво цените заради... Оправдават се с инфлацията, която обаче не е чак толкова висока, колкото са новите цени на основни стоки Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Как се прави бизнес върху църковни земи, къде отиват приходите и защо НАП не ги проверява Църквата има привилегията да не декларира приходи от подобна търговия Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Министри са променили концесията „Челопеч“ в полза на „Дънди“, прокуратурата смята, че има престъпление Печалбата на концесионера е впечатляваща, а редица министри през годината са подписвали с анекст неизгодната за България концесия Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Изненадваща дисквалификация в “Един за друг” Вечно усмихнатата Галена от Генерал Тошево наруши правилата на екстремното предизвикателство няколко пъти и получи служебна загуба за нея и нейния съпруг Петър Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Жена му го заплаши да не помисля да си ляга с друг мъж, защото... Ще остане без дом и семейство 
Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Реакция при атаката срещу посолство в Дамаск нямаше, припомня постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя Близкият изток е на ръба, призна Антониу Гутериш Близкият изток е на ръба, призна Антониу Гутериш Силовите актове на отмъщение са забранени от международното право, добави той US дипломат с предупреждение към Техеран да не предприема действия срещу САЩ и Ерусалим US дипломат с предупреждение към Техеран да не предприема действия срещу САЩ и Ерусалим Съветът за сигурност на ООН е длъжен да не оставя действията на Иран без отговор, каза представителят на САЩ Робърт Ууд Великобритания ще продължи да помага на Израел, обяви Барбара Удуърд в ООН Великобритания ще продължи да помага на Израел, обяви Барбара Удуърд в ООН Действаме по спешност, за да не ескалира напрежението, обяви постоянната представителка на кралството Армията на Израел с няколко кървави сценария за отговор на атаката с дронове и ракети от Иран Армията на Израел с няколко кървави сценария за отговор на атаката с дронове и ракети от Иран Представителят на Иран в ООН обяви, че ще "отговори пропорциално" на американски военни операции Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Ударите по Израел започнали със знамение? Духовните сили на Космоса ни помагат за чистене на кармата Любовта на Бога я подобрява в личен, родови, народен и общочовешки план, казва астрологът Филип Филипов Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Порнозвезда преспа със 122 студенти по време на три седмици ваканция (18+) Толкова много желаещи имало да правят секс с нея и колежката й, че тълпи от учащи се редовно се събирали близо до стаята им Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Гърция забранява на концесионерите шезлонгите по плажовете Между 70 и 85 на сто от плажните ивици трябва да бъдат свободни Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Знаете ли, че тази звезда бил зъболекар в миньорско селце Изпълнителят участва във формата Хелс Китчън Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро вече не е треньор на ЦСКА Негов заместник ще е Стамен Белчев
Николай СТОИЛОВ, АКФ Николай СТОИЛОВ, АКФ Още преди пуделите бе ясно, че ПП-ДБ не са в МВР за реформи, а за нещо друго Виц на деня Виц на деня - Жена, изпей нещо за гостите.
- Но те вече почнаха да си тръгват.
- Струва ми се много бавно.
Виц на деня Виц на деня Квартирант към хазяин:
- Аз от три месеца живея тук, а Вие чак сега ми казвате че няма баня!?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-лесно е да съблечеш една жена, отколкото да я облечеш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори