×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Брокери разкриха кои имоти са най-добрата инвестиция


Брокери разкриха кои имоти са най-добрата инвестиция
Ключови думи: имоти, двустаен, флагман
21 Февруари 2024, Сряда, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Отдаването под наем най-бързо възстановява вложените средства

Има имоти в София, които сега може да бъдат продадени с около 10 хил. евро по-скъпо отколкото през миналата година, казват брокери. Но промените в цените на имотите варират в много широки граници според квартала и състоянието на всеки конкретен апартамент.

Поскъпването на жилищата в София води и до покачването на наемите. Преди една година в столичния квартал Студентски град е можело да се наеме апартамент за 550-600 лв. на месец, а в момента наемите са около 650-750 лв.

Най-много сделки има с тристайни апартаменти. Хората най-често купуват жилища, в които да живеят със семейството си, но някои купуват апартаменти и с цел инвестиция. Най-голямо е търсенето на жилища ново строителство. А най-предпочитаните от купувачите столични квартали са южните райони. Цените на апартаментите в тях са доста високи. Затова много купувачи се насочват към западните и източни квартали на столицата.

Освен заради по-ниските цени, много хора купуват имоти в западната част на София, просто защото са израснали там и искат следващото им жилище да бъде в района. Но има хора, които продават жилище в западната част на София, за да се преместят в нов апартамент в южните квартали. Хората гледат на жилището не само като на пространство, в което живеят. За много хора е важно да живеят в престижен квартал. Затова хора с финансови възможности сменят стария си апартамент с по-голям в по-престижен район на столицата.

Жилища купуват както млади хора, така и такива в напреднала възраст. Има хора на 25 години, които търсят първия си собствен дом. Най-често те имат стабилна работа с високи доходи и искат да инвестират парите си в имот преди цените да са нараснали още повече.

Някои купувачи държат жилището да бъде завършено и да има акт 16. Но други предпочитат да купят имот “на зелено” заради по-ниската цена. Средната цена “на зелено” в района на Студентски град и Малинова долина е 1500 евро на квадрат, докато цените на апартаментите с Акт 16 са поне 1800-1900 евро на квадрат. Но цените на много апартаменти в южната част на София са над 2000 евро за квадратен метър.

Цените на жилищата в идеалния център на Русе надминават 1500 евро за кв. метър, показват данни на компания за недвижими имоти. В по-голямата част от града цените на жилищата са над 1000 евро за квадрат. Но в някои райони може да бъдат намерени и по-евтини имоти. Например в района “Чародейса Север” средните цени са около 700 евро за кв. метър, а във “Възраждане” са малко над 800 евро.

Интересът на русенци към жилищата ново строителство е голям, коментират брокери на имоти. Причината за това е, че хората искат да живеят по-добре и на по-широко. Жилищата в крайдунавския град значително поскъпнаха през последните години в резултат на повишеното търсене, а очакванията на експертите са цените да нарастват, но по-бавно.

Лихвите по ипотечните кредити продължават да са ниски, което стимулира търсенето на жилища. Затова хората от града продължават да взимат заеми за покупка на имоти. Като правило банките отпускат кредити на хората, които могат да си позволят да ги изплащат. Поскъпването не се е отразило съществено на хората с високи доходи, затова продължава да има голям интерес към покупка на жилища със заем.

Ситуацията на пазара на имоти във Велико Търново е подобна. Цените на жилищата в града започват от 650-700 евро на квадрат, а горната граница много зависи от локацията и дали апартаментът е обзаведен. Предлагането на жилища около Царевец е много ограничено, затова при пускане на пазара на имот той може да бъде продаден на доста висока цена.

Голям интерес има и към къщите в селата около Велико Търново. Имоти в селата купуват както местни жители, така и хора от София, които искат да имат втори дом по-близо до природата.

източник: Труд.бг


В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
2
Коментара по темата
2.
Abc
22.02.2024 23:25:33
0
0
"Интересът на русенци към жилищата ново строителство е голям, коментират брокери на имоти. Причината за това е, че хората искат да живеят по-добре и на по-широко" - това шега ли е ново строителство и широко може ако е минимум 120кв.м.
1.
Asd
22.02.2024 08:00:00
0
3
Офф, не ви ли омръзна вече…
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пълен обрат с отвличането на сина на полицейския шеф Пълен обрат с отвличането на сина на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори