"Златна мечка" за Мартин Скорсезе, голям успех и за България на „Берлинале“
Младата актриса Маргарита Стойкова беше отличена за ролята си във филма „Диада“
Голям успех за България на „Берлинале“. Младата актриса Маргарита Стойкова беше отличена за ролята си във филма „Диада“, съобщава Нова телевизия.
19-годишната актриса спечели наградата сред 10 номинирани европейски изгряващи звезди на филмовия фестивал. Носители на приза са имена като Даниел Крейг и Алисия Викандер.
„Нямам търпение да си взема наградата. Преживях много неща. Много съм щастлива”, сподели тя.
Междувременно БНТ съобщи, че един от най-добрите режисьори в съвременното кино - Мартин Скорсезе, е отличен със "Златна мечка" за цялостно творчество.
Церемонията беше сред най-дългоочакваните моменти по време на тазгодишния кинофестивал "Берлинале".
Скорсезе е награден за дългогодишния си принос към създаването на качествена филмова продукция.
81-годишният режисьор е носител на няколко награди "Оскар", като тази година отново е номиниран за "Убийците на кървавата луна".
Известен с афинитета си към гангстерските филми и дългогодишното сътрудничество с именити актьори като Робърт Дениро, Ал Пачино и Леонардо Дикаприо. Сред най-обичаните му филми са "Шофьор на такси", "Разяреният бик", "Добри момчета" и "От другата страна".
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
