×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако сте жена над 30 години задължително прочетете тази статия


20 Февруари 2024, Вторник, 20:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Вижте кои храни да използвате 

След тридесет години женският метаболизъм се забавя: оттук и мазнините по корема, „бричовете“, които се появяват на бедрата, теглото нараства, въпреки контрола на храненето и физическата активност. За да помогнете на тялото да разпределя рационално ресурсите, обърнете внимание на следните продукти.

Риба

Рибата се усвоява лесно от тялото. Това е протеин, който се асимилира само за 2 часа. В същото време усещането за насищане продължава дълго време и получените ресурси не се установяват на нежелани места. Рибата съдържа много омега-3 и омега-6 мастни киселини, витамини А, D и група В, калций, йод, цинк и други полезни микроелементи, които са важни за здравето на жените. Ако включите риба в диетата си, рискът от зрителни увреждания ще намалее, качеството на кожата ще се подобри и няма да имате проблеми с щитовидната жлеза.

Боб

Освен цинк и витамини от група В, червеният боб съдържа несмилаемо нишесте, бавен въглехидрат, който регулира кръвната захар, има положителен ефект върху чревната микрофлора, а също така засища за дълго време. По-добре да ядете бобовите ястия охладени - при нагряване нишестето губи свойствата си.

Грейпфрут

Грейпфрутът съдържа фибри, както и натрий, което ще подобри храносмилането и ще ви накара да се чувствате сити. Продуктът има диуретичен ефект, премахва излишната течност и помага в борбата с целулита.

С целия си положителен ефект върху метаболизма, грейпфрутът може да се яде само веднъж на ден и след продължителна употреба в продължение на месец е необходима почивка от няколко седмици. С този плод трябва да бъдат по-внимателни жените с проблеми с бъбреците, черния дроб, както и бременните жени.

Сирене

Метаболизмът се ускорява от млечни продукти, богати на калций, които включват сирене. Жена над 30 години се нуждае от 1200-1300 mg калций на ден, за да предотврати усвояването на прости въглехидрати. Препоръчително е да ядете сирене със зелени аспержи. Съдържат инулин, който е важен за усвояването на калция.

Друго полезно свойство на сиренето, което подобрява метаболизма, е да неговият смекчаващ стреса ефект. То потиска глада като намалява производството на кортизол. Но пък сиренето е доста висококалоричен продукт, така че не трябва да го ядете в големи количества. Препоръчителна норма: 70 грама на ден.

Ядки

Ядките намаляват производството на лептин и също така доставят на тялото омега-3 мастни киселини. Не бива да ядете ядки с шоколад, сол и други добавки, защото ще доведе до наддаване на тегло. По-добре е да изберете продукт без термична обработка. 

Люти чушки

Сортовете чушки с високо съдържание на ускоряват метаболизма, ускоряват разграждането на мазнините и също така помагат за регулиране на нивата на инсулин в кръвта. Добавете малко лют червен пипер или халапеньо към обичайните си ястия - само внимавайте да не прекалявате.

Броколи

Броколите почистват червата, помагат на храносмилателния тракт, борят се с бавния метаболизъм, а също така, поради високото съдържание на индол-3-карбинол, служат като добра превенция срещу тумори.

Спанак

По принцип всички зелени зеленчуци са ви приятели, ако искате да отслабнете. Подобно на броколите, зеленият спанак се нарича "метла за стомаха", съдържа много протеини и фибри, а има малко калории - 23 kcal на 100 г. Спанакът съдържа и манган, който оказва положителен ефект върху метаболизма.

Подправки

Канела, куркума, джинджифил, кардамон - като редовно добавяте щипка към напитки или ястия, ще забележите, че няма да изпитвате силен глад. Това е така, защото тези подправки помагат за балансиране на кръвната захар. Освен това, храната ще възвърне яркия си вкус и без добавката на висококалорични сосове като майонеза и кетчуп.

Внимание: дори и най-полезният продукт не е панацея - диетата трябва да бъде балансирана и да включва храни с високо съдържание на:

  • Протеин (варени яйца, постно месо, риба, бобови растения, ядки)
  • Калций (извара, твърдо сирене, зеленчуци, боб, зеле, риба)
  • Желязо (водорасли, ябълки, дреболии)
  • Витамин d (черен дроб на треска, зеле, тиквички, гъби)
  • Бавни въглехидрати (пълнозърнести храни, кафяв ориз, сушени плодове)

 

Разнообразното хранене с правилното съотношение на калории, протеини, мазнини и въглехидрати, както и достатъчният прием на вода, ще ви помогнат да се отървете от досадните телесни мазнини – трябва само да имате търпение.

 


В категории: Животът


1
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
1
Коментара по темата
1.
Khanko
21.02.2024 10:04:40
0
0
Миличка чети,като се върна да си във форма,бебчо;D
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори