×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Несебър със 105,5 млн. лв. бюджет: Строят нова плувна зала, паркинги и ремонтират основно пътища


Несебър със 105,5 млн. лв. бюджет: Строят нова плувна зала, паркинги и ремонтират основно пътища
Кметът Николай Димитров (вдясно) представи макрорамката пред Общинския съвет
19 Февруари 2024, Понеделник, 16:01 ч.
Автор: Флагман.бг

Капиталовата програма е 48,5 млн. лв., от които 30 млн. лв. са осигурени от държавния бюджет.

Общинските съветници гласуваха бюджета на Община Несебър за 2024 г.  Финансова рамка е в размер на 105 450 000  лв. Капиталовата програма за текущата  година възлиза на 48,5 млн. лв., от които 30 млн. са осигурени от държавния бюджет. Това е във връзка с новите механизми на държавно финансиране, при които общините кандидатстват с  изцяло подготвени проекти.

Община Несебър е заявила проектна готовност и кандидатства за финансиране на строителството на: закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“; реконструкция и основен ремонт на съществуваща сграда в с. Равда в полифункционална;  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“; строителство на нови улици в с. Равда;  строителство на Археологически музей – гр. Обзор; строителство на многофункционална сграда в с. Кошарица; велоалея  между селата Оризаре и Гюльовца; спортни игрища в гр. Свети Влас и с. Равда; осветление на Градски стадион Несебър и на велоалеята Тънково – Слънчев бряг; продължаване на поетапната подмяна  на водопроводна мрежа в селата Оризаре и Гюльовца; улици в Слънчев бряг – запад и др.

В капиталовата програма за настоящата година са включени обекти от техническата инфраструктура, строителство на нови и ремонти на съществуващи детски площадки и вътрешно квартални улици, подобряване на условията в сгради общинска собственост, които ще бъдат извършени със собствени средства в това число и строителството на втори етап от реконструкцията на на ул. „Първа“. В частта проектиране са заложени: планове за консервация и реставрация на културни ценности, нови улици, тротоари, паркинги, велоалеи, спортни и детски площадки по населени места, улично осветление в населените места и др.

Общинските съветници одобриха предложените в приходната част на бюджета постъпления от местни дейности в размер на 79 264 190 лв. Средствата от държавния бюджет за финансиране на делегирани дейности и др. е  26 185 810 лв. От данъци върху имуществото са предвидени приходи в размер на 37 500 000, а неданъчните  възлизат на 28 375 597 лв. Преходният остатък от 2023 г. е над 12 млн. лв.

Едно от най-важните пера отразява изпълнение на социалните политики на общината. И през 2024 г. Община Несебър ще продължи дейностите по осигуряване и гарантиране на социалното включване на деца и лица от уязвими групи, управление и подобряване на качеството на социалните услуги „Домашен социален патронаж“, „Асистентска подкрепа“, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, Детската млечна кухня. Изцяло за сметка на общинския бюджет са  средствата за помощи за социално слаби и лица с увреждания, които са в размер на 200 000 лв; за новородени и програма ин витро – 650 000 лв, за нуждаещите се от хемодиализа- 60 000 лв. Предвидена е издръжка на пенсионерските клубове в размер на над 103 000 лв. Средствата за дофинансиране на училищата и детските градини са в размер на приблизително  1 156 000 лв.,  а получените от държавния бюджет са за около 21 571 000 лв.

Ще продължи и финансирането на общинските спортни клубове, като отпуснатите средства са в размер на 950 000 лв. Предвидени са средства за дофинансиране на читалищата.

Бюджетът и неговите инструменти осигуряват нормалното функциониране на всички обществени структури. Той се разполага в рамките на ресурсите на общината (трансфери от държавния бюджет, местни приходи, привлечени средства) и осигурява човешкия и финансов капацитет, необходим за  задължителните разходни отговорности по закон и изпълнението на годишните цели и задачи от местно значение.

Подробен разчет на бюджетните средства и тяхното разпределение е публикуван на сайта на общината.


В категории: Несебър


България Всички новини
На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори